Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

A szivacsgyûrûn zsír van mert ennél a típusnál csak zsírozni szabad, olajozni nem. Hozzáértõ embert kértem meg a karbantartásra. Nyomja ki a zsírt a becsúszókra, úgyhogy van benne bõven. A becsúszókat tilos kenni bármivel is. Beleragad a por, ami utána fokozott kopást eredményez. Sajnos nincs a közelben senki akinek hasonló villája van és ki tudnám próbálni. Adok még neki idõt és próbálom különbözõ beállításokkal.

Szia

Hááááát ez is egy vélemény , tiszteletben tartom. Lehet lemaradtam, de még nem láttam olyan Sram manualt, amiben a szivacsgyûrût zsírozták volna. Vigyázz azért azzal a kinyomott zsírral, mert abból tényleg egy csiszoló massza lesz, ha egy picike por is beleragad.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Szerintem meg a szivacsgyûrû por száraz :-))
Most kérlek ne hurrogjatok le , tudom ,hogy Ti nem szeretitek amit most leírok.

Hagyni kéne a telót egy napot nyomkodás nélkül. Ha ilyenkor TF2-vel , ne adj isten esetleg WD40 a becsúszót kívülrõl finoman megfújva ,könnyebben indul , bezony akkor nincs jó kenése a szárnak. Persze ezután ízlés szerint lehet letakarítani a TF2-õt.

Tudom-tudom Ti nem szeretitek.

Vagy nincs a közeledben valaki akinek ki tudod próbálni a Rebáját ?

A szivacsgyûrûn zsír van mert ennél a típusnál csak zsírozni szabad, olajozni nem. Hozzáértõ embert kértem meg a karbantartásra. Nyomja ki a zsírt a becsúszókra, úgyhogy van benne bõven. A becsúszókat tilos kenni bármivel is. Beleragad a por, ami utána fokozott kopást eredményez. Sajnos nincs a közelben senki akinek hasonló villája van és ki tudnám próbálni. Adok még neki idõt és próbálom különbözõ beállításokkal.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

átvegyem? :)

Szerintem meg a szivacsgyûrû por száraz :-))
Most kérlek ne hurrogjatok le , tudom ,hogy Ti nem szeretitek amit most leírok.

Hagyni kéne a telót egy napot nyomkodás nélkül. Ha ilyenkor TF2-vel , ne adj isten esetleg WD40 a becsúszót kívülrõl finoman megfújva ,könnyebben indul , bezony akkor nincs jó kenése a szárnak. Persze ezután ízlés szerint lehet letakarítani a TF2-õt.

Tudom-tudom Ti nem szeretitek.

Vagy nincs a közeledben valaki akinek ki tudod próbálni a Rebáját ?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás
átvegyem? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Felejtd el a psi-t! A SAG legyen 20-25% közt. A net tele van leírásokkal, videókkal, hogyan kell beállítani, lentebb linkeltek videót, amúgy is pofonegyszerû. A villád szinte kizárt, hogy hibás lenne. Az új Foxokat simán verni szokta a tesztekben...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

bõ 90 kilóval, (inkább 103-104:) ) olyan 90-100 psi körüli nyomáson volt jó a reba. a ráírt táblázat sose ért semmit.

Tehát akkor nekem 92 kilóval talán 80-90 psi. De ott meg a SAG 15%... Nem értem miért olyan kemény az elsõ 30%-on, hibás a villa, nem kopott be vagy a levegõs ilyen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
bõ 90 kilóval, (inkább 103-104:) ) olyan 90-100 psi körüli nyomáson volt jó a reba. a ráírt táblázat sose ért semmit.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Lehet itt a baj: nem a kormányra kell rádõlni, hanem az általános utazó pozíciót kell felvenni a SAG méréséhez. (van aki a nyergen ülve tartja jónak, de szerintem az "attack position" a jó. Lásd a videót.
Mivel nem így csináltad, szerintem kõkeményre van fújva a teló.

A villán levõ táblázat szerint kisebb mint 63kg-os testtömeghez 70-90 psi kell, 90 felett (tehát nekem) 135+ psi.

Nyeregbõl kiállva, attack pozícióban, 65 psi-vel (70 psi a minimum ajánlás, mint írtam), 20mm-t nem éri el a sag. Így viszont már kézzel 90%-ig könnyedén végigmozgatom. Szerintem ez a nyomás nagyon alacsony és felkoppintanám terepen.

Ami furcsa, hogy bármilyen kicsi a nyomás (50psi-vel is néztem) kõkeményen indul meg, az elsõ 30% után mintha könnyebben becsúszna. Itt van mellettem a Dart 2, bicikliben. Az vajpuhán indul és mozog 50%-ig, 50% felett lesz kõkemény.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Na ezt újraírom, törölhetõ. :)

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

95psi-vel ha rádõlök a kormányra és könyékkel támasztom a falat, 25% (25mm). Túl sok lehetõség nincs, különben nem mozogja ki az útját. 0-ról nem indul meg könnyen egyébként, hogy megint megnyomkodtam. Mi alapján állítsam a csillapítást?

Lehet itt a baj: nem a kormányra kell rádõlni, hanem az általános utazó pozíciót kell felvenni a SAG méréséhez. (van aki a nyergen ülve tartja jónak, de szerintem az "attack position" a jó. Lásd a videót.
Mivel nem így csináltad, szerintem kõkeményre van fújva a teló.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Fordítva, gyorsról indulj lefelé, apró lépésekben.
Elõtte állítsd be a beülést (SAG) olyan 25%-ra, ha szeretsz keményebben menni, vagy ha XC-s a stílusod inkább, lehet elég a 20% is. Ez egy nagyon fontos lépés, mielõtt elkezdenéd a finomhangolást.

95psi-vel ha rádõlök a kormányra és könyékkel támasztom a falat, 25% (25mm). Túl sok lehetõség nincs, különben nem mozogja ki az útját. 0-ról nem indul meg könnyen egyébként, hogy megint megnyomkodtam. Mi alapján állítsam a csillapítást?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Kérdés 15/20mm-es tengellyel hány 100mm-es villát találok.. Mert már új kerekem is van, többet pálcika nem kell. Még játszadozom a beállításokkal. Most elég lassúra állítottam a csillapítást.

Fordítva, gyorsról indulj lefelé, apró lépésekben.
Elõtte állítsd be a beülést (SAG) olyan 25%-ra, ha szeretsz keményebben menni, vagy ha XC-s a stílusod inkább, lehet elég a 20% is. Ez egy nagyon fontos lépés, mielõtt elkezdenéd a finomhangolást.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nem abba a vázba menne, amire gondolsz. ;) De a célom csak annyi volt, hogy finoman sugalljam, elég jó villa az.

Kérdés 15/20mm-es tengellyel hány 100mm-es villát találok.. Mert már új kerekem is van, többet pálcika nem kell. Még játszadozom a beállításokkal. Most elég lassúra állítottam a csillapítást.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Törölhetõ, valami régi hsz-re válaszoltam. :D

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

az lebontódik - mint mondtad. :)

Nem abba a vázba menne, amire gondolsz. ;) De a célom csak annyi volt, hogy finoman sugalljam, elég jó villa az.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

Újonnan egy villa kicsit szorosabb, ajánlott egy pár száz km míg szépen bekopik, de annyira nem szabad így sem darabosan mozognia. A porlehúzók alatt a szivacs is le lett rendesen kenve?

így van, a szivacs nagyon fontos, hogy "totyogjon" az olajtól, és az 5 W sûrûségû olaj javít még a mozgásán. Azért a faleveleket nem fogja kimozogni. A dual air még dobhat még egy picit az állítási lehetõségeivel a normál Solo airhoz képest, de nagyjából ennyi. Nyomással próbálj picit még játszani.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás
az lebontódik - mint mondtad. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Lenne hozzá vázam, huszonhatos kerékkel;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás
nem fér el benne akkora kerék! :D

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Le lett kenve zsírral, nyomja kifelé. Annyira nem mozog darabosan, finomabban mozog mint a Dart 2. Csak ettõl sokkal jobbra számítottam. Mindenhol azt írják hogy Dart 2-höz képest ezek az alu becsúszós villák olyanok mintha eddig merev villával mentem volna. A Dart 2 rendben volt tartva és nem mozgott túl rosszul egyébként.

Egyetértve Kisherceggel, adj neki idõt és játssz a beállításokkal!

Ha késõbb sem tetszik, szívesen átveszem:) :P