Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
hogy ne lenne, szakaszosan zsugorcsövezni kell. gyárilag is ilyen, idõvel elkúszhat.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Haver mondta a megoldást, neki 318-as Tora van. a Rugó ahogy benyomódáskor elhajlik bent, hozzákoppan a becsúszószár falához, nagyon nincs mit csinálni vele. U-turn kattanása rejtély maradt.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Az is lehet, hogy valami nincs a helyén, vagy ami parásabb, hogy eltört. Drága az ilyesmi cucc, ha cserélni kell, meg itthon elég bajos is beszerezni, ha jól tudom, ha szerencséd van esetleg egy törött villából lehet kinyerni. De szét kéne szedni és megnézetni. Mert így nem derül ki mi a baja. Sala kollégát kérdezd meg, hátha tud valami okosat, õ nagy villaszervízes.

Vitee

Vitee

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Vitee: Ha csak kicsi olaj jön az normális. Sala azt szokta mondani, amíg nem kezd el a kinyomott olaj lefelé folydogálni, addig nincsen gond. Kattogás az U-Turn hibája lehet, szét kell szedni és megnézni. Kotyogást meg nem nagyon lehet megállapítani, ha nincs beszerelve bicajba.

Nem sok jon belole eppenhogy egy kis karima latszodik csak. Az U-Turnnek mi lehet a baja? Dragak hozza az alkatreszek? Csak mert mire megcsinaltatom ott vagyok mintha vettem volna egy ujat. Kivancsi lennek mi lehet a baja. Valami elkopott?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Vitee: Ha csak kicsi olaj jön az normális. Sala azt szokta mondani, amíg nem kezd el a kinyomott olaj lefelé folydogálni, addig nincsen gond. Kattogás az U-Turn hibája lehet, szét kell szedni és megnézni. Kotyogást meg nem nagyon lehet megállapítani, ha nincs beszerelve bicajba.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Reba 2013-ba lehet venni a láb aljába csavarokat külön? Csak ilyet találtam. Ez csak az egyik fele, a másik felében rövidebb a csavar.

Ez a szimmering jó hozzá (csak úgy mint a régi reba modellbe)?

Vitee

Vitee

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Most vettem pár napja ezt a Rock Shox Tora 302 teleszkópot. Sajnos nem tudtam átvenni személyesen, mert messze kellett menni, így más ment el helyettem. Mondtam neki nézze át úgy ,mintha magának venné. Nos ez elmaradt, mert nagyon fura hangokat ad mikor bemozdul a becsúszószár. Legkisebb állásban 85mm nem csinál ilyen hangokat, de nyilván nem azért vettem meg ezt a teleszkópot mert csak ilyenbe akarom használni. Mikor tekerem a rugóút gombot mindig kattan egy jó hangosat valamikor útközben. Valami bent nem lehet okés, egy kis olajat is láttam a becsúszókon gondolom szimeringes is lehet. Mindenre felhívtam a figyelmét annak aki átvette de elmaradt, pedig az olajra is szóltam, meg a kotyogásra is. Szerintetek mi lehet a baja? Beszerelni még nem volt alkalmam, de nem tudom így egyáltalán beszereljem-e.

Hozzáértõk tanácsát kérném. Itt egy video link arról, hogy mit csinál, innen talán jobban megtudjátok állapítani. A hangos kattanást is hallani 18mp-nél. Rock Shox Tora 302 strange voice - YouTube

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Szerintem cseréld ki a dugattyún a tömítéseket. 19x3-as és 6x2.5ös kell bele(én 5.5x2.5-t tettem). Én most cseréltem, és várom hogy átenged-e. Kb 90ft volt a két tömítés

becsabi

becsabi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Helló!

Köszi az észrevételeket. Az biztos, hogy a + kamrából átengedi a levegõt a - kamrába, mert amikor nem fújtam a - ba semmit, akkor is megjelent ott a levegõ. Egyébként nem u-turnos.
Még nem vagyok járatos a levegõs teleszkópok témájában, úgyhogy szívesen veszek minden infót.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.038 hozzászólás
Nem lehet, hogy a + kamara átengedte a levegõt a - kamrába? A szétszedést nem úszod meg.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Üdv! Most néztem, hogy te is ezzel küzdesz csak sajna nekem vissza se jön, így gondolom ugyanaz lesz a megoldás. Sok szerencsét mindkettõnknek.
Ha a tied u-turnos, akkor próbáld meg maximális rugóúton, ha ugy nem csinálja akkor van egy tippem

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Üdv! Régebben írtam ide, akkor is tudtatok segíteni, hátha most is így lesz! Még most is nyúzom az öreg(06) revelationt, és egyébként meg vagyok vele maximálisan elégedve, de nemrég megint megviccelt. A hegyekben történt emelkedõn(ill. akkor vettem észre), hogy szépen összenyomódott, és kaputt. Lejöttem a hegyrõl óvatosan, nehogy szétmenjen, mert gondiltam hogy csak elszökött a levegõ belõle, de nem. Lent leellenõriztem, a - és + kamrában is meg volt az utolsó psi-ig minden. a teleszkóp mégis csontig nyomódott. Annál is érdekesebb, hogy hiába engedtem le mindent, még mindíg nehéz volt széthúzni, és magától összeugrott. Egy pár felfújás-leengedés után a + nyomásra elkezdett szétjönni, de hiába pumpáltam a szokott 80-85 psi-re, ha ráülök félútig összeül. Megjegyzem tavaly télen is volt már ilyen, az aszfalt elsõ 2 km-jén összeült, de akkor betudtam a hidegnek.

Valaki találkozott már ilyennel, vagy tud rá megoldást?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.038 hozzászólás
kb az a levegõ szökik el abból a telóból, amivel a pumpát megtölti méréskor. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

Nekem csak nagyon minimálisan csökken a nyomás a telóban napok alatt, ami sztem teljesen normális. Ez solo air, csak 1 szelep van rajta.

Napok alatt ?? Talán hónapokat akartál mondani. De minimum heteket. Napok alatt nem szabadna neki ereszteni érezhetõ mennyiségû levegõt.
Marci

becsabi

becsabi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Pár hete vettem egy Rockshox Revelation teleszkópot. Nemrégiben a következõ probléma lépett fel: alap helyzetben van kb 100-120 mm rugóút. Ha elkezdek menni a bringával, a teleszkóp folyamatosan összenyomódik és úgy 30mm marad a rugóútból.
Ha leszállok, nagyjából fél óra alatt vissza is tér az eredeti 100-120 mm-es rugút. A külsõ csillapítás teljesen nyúlra van tekerve. A pozitív és negatív kamranyomást is próbáltam már mindenféle variációban.
Volt már valakinek hasonló gondja, vagy tudja valaki, hogy mi a probléma?
Elõre is köszönöm!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Szia!
Nekem is csinált ilyet a használtan beszerzett Reba (2010-es). Negatív kamra nyomása is folyamatosan csökkent, ez eresztette el a levegõt az alsó szárba. Rugó oldalon kicseréltem az összes O-gyûrût, azóta tökéletesen mûködik. O-gyûrûket mindenképpen olajozd be mielõtt berakod, én elõször elfelejtettem és akkor is eresztett.

Nekem csak nagyon minimálisan csökken a nyomás a telóban napok alatt, ami sztem teljesen normális. Ez solo air, csak 1 szelep van rajta.

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Szia!
Nekem is csinált ilyet a használtan beszerzett Reba (2010-es). Negatív kamra nyomása is folyamatosan csökkent, ez eresztette el a levegõt az alsó szárba. Rugó oldalon kicseréltem az összes O-gyûrût, azóta tökéletesen mûködik. O-gyûrûket mindenképpen olajozd be mielõtt berakod, én elõször elfelejtettem és akkor is eresztett.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Kösz a tippeket. Vidékre nem tudom elvinni, Sopronban élek. Illetve most a föld másik felén, de nemsokára visszatérek. :D Pécs 300, Budapest 200+ km. Posta ~5000 Ft. Tehát én fogom szerelni. Elég részletes leírás van hozzá, az alapján bõven meg tudom csinálni. Egyelõre csak tisztításra gondoltam, mert belement a kosz. A többit majd meglátom.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Én is pont erre gondoltam. A tippem: ha szervizelték, a negatív kamra alatt a zéger gyûrû nem pattant be a helyére vagy sérült az O gyûrû, így a nyomás kitolta és kiszökött a levegõ a lábba ami kitolta a porvédõt, gondolom ebbõl adódott hogy nem tudta rendesen beállítani a sagot meg semmi mást.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A bal oldalit nyomta ki. A szimmeringek gyárilag lettek betéve, az nem lett kiszedve. Lehet pont ez volt a baj, mert gyárilag bezsírozzák és így könnyebben ki is jön. Pont annyi olajat tettek bele amennyi elõ van írva. Apropó, a szelepre a kupakot elfejetettem visszacsavarni, de gondolom ennek nincs jelentõsége.

Nagyon kevés olaj kell bele, lábakba oldalanként 5ml 15wt. Lehet más ok is, például ereszt egy szimmering és átereszti a nyomást a lábba (bal oldalt írod, ez pont a levegõ oldal), de ennyire is értek hozzá, meg pláne látatlanban... Érdemes lenne megnézetni mondjuk Saláékkal. Kontakt | Dr. Bike

Service manual, érdemes átlapozni, pofonegyszerûen leírják, mit hogyan kell. Jótanács: azért otthon ne állj neki szerelni. http://cdn.sram.com/...vice_manual.pdf