Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Kinyomta a portlehúzó szimmeringet az egyik oldalon... kicsit kezdem unni ezt a villát. 90 PSI-vel már túlságosan bólogat (erõs fékezésre simán 80%-ot bólint), terepen kimozgott 100%-ot, de a SAG csak 15mm (egyébként meg semmit nem ér a SAG beállítás ennél a villánál), arról nem is beszélve, hogy a kis köveket még így is túl rázósan mozogja ki - ezt a mozgásminõséget a Dart 2 is tudta. Ha több levegõt fújok bele, egyértelmû, hogy rosszabb lesz. Valószínûleg ez egy elb@szott széria.

Ártól függetlenül 100mm-es vagy állítható esetén ennyire beállítható Rock Shox villát, 15-20mm-es átütõvel, ami lényeges minõségi javulást hozna tudtok ajánlani? Vagy nézzek inkább Fox-ot?

Igaz nekem Tora 302 villám van, de én is azt gondolom, hogy nem lehet, én legalábbis nem tudom jól beállítani.
Ahogy írtad, vagy nagyon keményre fújom, akkor alig mozog v. meg puha, akkor meg gyakorlatilag nálam is majd teljesen összemegy egy nagyobb fékezésnél, illetve alapból is nagyon bemegy. A SAG-al én se érek sokat, csak olvasom, hogy fontos, meg alapbeállítás, de nem sikerült eddig rájönnöm a nyitjára.
Persze próbálkozom még, de nincs telópumpám, anélkül meg nem egyszerû.

Nem mondom, hogy csalódtam a villában, mert olcsón vettem és egyszerû villa, jobb is, mint a régi (mozgásban), de azt nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz beállítani.

És én még azt nem értem, hogy miért nem teljesen jön ki a becsúszó a szárból. Megjáratom a villát, ok, de ha felemelem a bicaj elejét és lenyomom az villa tetején lévõ összekötõ elemet (nem tudom pontosan mi a szakszó) kintebb jön a becsúszó kb. fél centit. Magam szervizeltem pár hete, leírás alapján csináltam, mozog is, olajat, levegõt se ereszti, de a leírt jelenség van.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Melyiken? Úgy rémlik, említetted, szervizeltetted, volt szétszedve. Van egy tippem, túl sok olajat tettek a lábba...

A bal oldalit nyomta ki. A szimmeringek gyárilag lettek betéve, az nem lett kiszedve. Lehet pont ez volt a baj, mert gyárilag bezsírozzák és így könnyebben ki is jön. Pont annyi olajat tettek bele amennyi elõ van írva. Apropó, a szelepre a kupakot elfejetettem visszacsavarni, de gondolom ennek nincs jelentõsége.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Kinyomta a portlehúzó szimmeringet az egyik oldalon

Melyiken? Úgy rémlik, említetted, szervizeltetted, volt szétszedve. Van egy tippem, túl sok olajat tettek a lábba...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Kinyomta a portlehúzó szimmeringet az egyik oldalon... kicsit kezdem unni ezt a villát. 90 PSI-vel már túlságosan bólogat (erõs fékezésre simán 80%-ot bólint), terepen kimozgott 100%-ot, de a SAG csak 15mm (egyébként meg semmit nem ér a SAG beállítás ennél a villánál), arról nem is beszélve, hogy a kis köveket még így is túl rázósan mozogja ki - ezt a mozgásminõséget a Dart 2 is tudta. Ha több levegõt fújok bele, egyértelmû, hogy rosszabb lesz. Valószínûleg ez egy elb@szott széria.

Ártól függetlenül 100mm-es vagy állítható esetén ennyire beállítható Rock Shox villát, 15-20mm-es átütõvel, ami lényeges minõségi javulást hozna tudtok ajánlani? Vagy nézzek inkább Fox-ot?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

érdekes, itt sem felhõtlen a boldogság egy hasonló (ugyan 29er) solo-air rebával:
Charge Cooker Ti ?*first Ride Review - BikeRadar

Csak nem én vagyok a válogatós?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.038 hozzászólás
érdekes, itt sem felhõtlen a boldogság egy hasonló (ugyan 29er) solo-air rebával:
Charge Cooker Ti ? first Ride Review - BikeRadar

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Én is elvittem használat elõtt, nem kockáztattam. Majd ha lesz idõm/türelmem, akkor nekiállok magam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nyilván biztosra akarok menni, de mivel ez nem megy a villa megbontása nélkül, ezért elööször inkább a statisztikákat olvasgatnám. Ha azok azt mondják, hogy a 2013-as széria OK, akkor megnyugszom. Ha azt hogy nem OK akkor elviszem szervizbe.

Amúgy ismét megkérdezem: miben nyilvánul meg a túl kevés olaj? Okozhat ez maradandó károsodást, vagy csak gyengébb müüködést?
Ha maradandó károsodást okoz akkor miért nem változtat(ott) ezen a gyár? Ez nem garanciális hiba?

Elkopik a becsúszó.
Gyakran kell olajat cserélni ezekben a villákban, ami elég egyszerû mûvelet (persze annak aki ért hozzá).

A sebesség mindent megold.

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

biztosra akarsz menni egy komoly, drága villával vagy statisztikát akarsz olvasgatni? :)

Nyilván biztosra akarok menni, de mivel ez nem megy a villa megbontása nélkül, ezért elööször inkább a statisztikákat olvasgatnám. Ha azok azt mondják, hogy a 2013-as széria OK, akkor megnyugszom. Ha azt hogy nem OK akkor elviszem szervizbe.

Amúgy ismét megkérdezem: miben nyilvánul meg a túl kevés olaj? Okozhat ez maradandó károsodást, vagy csak gyengébb müüködést?
Ha maradandó károsodást okoz akkor miért nem változtat(ott) ezen a gyár? Ez nem garanciális hiba?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.038 hozzászólás
biztosra akarsz menni egy komoly, drága villával vagy statisztikát akarsz olvasgatni? :)

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

pont annyira látni bele innen mint amennyire te belelátsz, így a döntés a tied. :)

:) Köszi. Valami olyasmi válaszra gondoltam hogy: "az összes villa közül amivel dolgom volt amelyik könnyen megindult, és látszott hogy van olajfilm a becsúszón az belül is jó volt."
Vagy valami olyanra hogy: "ezer villát láttam már, de az hogy olajos kicsit a becsúszó az nem jelent semmit. Attól még belül lehet porszáraz".
Vagy még inkább olyanra hogy: "régebben az RS villák gyárilag nem voltak elég olajjal feltöltve, de a 2013-as széria már jó. Azokat nem kell nullkilométeresen szervizelni".
Nyilván az én villámról senki nem tud biztosat modnani, de azért egy általános véleménynek örülnék. Azért köszi a választ.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.038 hozzászólás
pont annyira látni bele innen mint amennyire te belelátsz, így a döntés a tied. :)

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Tegnap vettem egy új bringát, benne egy Reba 29" villával. Ahogy utánaolvastam itt a fórumon, általános vélemény, hogy a Rock Shox villákban gyárilag kevés az olaj. Nyilván nem szeretném egy olajcserével kezdeni (illetve mivel nem értek hozzá, és szeretném a garanciát megtartani olajcserére egy hivatalos szervizbe elvinni). A villa könnyen megindul, és a becsúszókon nagyon vékony olajréteget hagy. Ez annak a jele, hogy elég benne az olaj, vagy csak a szivacsgyürü elegendöö beáztatásáról informál? Honnan veszem észre, hogy valami nem stimmel? Sajnos nincs másik villa amihez hasonlíthatnám, maximum egy boltba tudnék bemenni megnyomkodni egy pár bringát. Nekem úgy tüünik, hogy tökéletesen mozog, de mivel ez az eddigi legjobb villám, és még az új bringa varázsa alatt vagyok (nyilván mindene tökéletes), lehet hogy tévedek.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ha Pécsen leszel jelezz! Nagyon meg szeretném nézni azt a villát. A sid-em nem sokban különbözik, azt kipróbálhatod. De szerintem inkább csak használat kell neki és majd az elsõ nagy szervíz után fogod érezni azt amit szeretnél.

Még 1 napig vagyok Pécsen... Sorry, én tévedtem és kevertem valamit, mert most megnéztem az alul linkelt manualt és a szivacsba olaj kell, de a porlehúzóba zsír (21. oldal 2. pont). De a villa becsúszóját utólag nem kellene kenegetni szerintem, fõleg erre utaltam.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Jók az ilyen hozzá értõk. Én is inkább fox fluidot használok a sidhez már 7éves és még mükszik :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Ha Pécsen leszel jelezz! Nagyon meg szeretném nézni azt a villát. A sid-em nem sokban különbözik, azt kipróbálhatod. De szerintem inkább csak használat kell neki és majd az elsõ nagy szervíz után fogod érezni azt amit szeretnél.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A szivacsgyûrûn zsír van mert ennél a típusnál csak zsírozni szabad, olajozni nem

Kisherceg által linkelt manualt legyél szíves megosztani az említett "hozzártõvel". ;)

Van 2 Reba a családban, én tartom karban õket, alig 2 hete szervizeltem egyiket utoljára. Olajjal tisztára mostni, majd 15 wt olajba beáztatni. A szivacsgyûrûre én Fox Fload fluidot használok egyébként a 15 wt helyett (Fox service manual ezt ajánlja ugyanerre a célra), de az más kérdés.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
wazzzeeee már azt hittem zsír lesz ott, leizzadtam, hogy nem olaj :-)))) Hát van ami nem változik.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.038 hozzászólás
http://cdn.sram.com/...vice_manual.pdf

8.oldal 4.pont

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Szerintem a szivacsgyûrût be kell áztatni olajba, a zsírt annyira nem szívja be, a szimibe kell olajat kenni. Nekem is Reba RL van, igaz Dual Air, meg 29-es, de nekem semmi bajom vele.