Kinyomta a portlehúzó szimmeringet az egyik oldalon... kicsit kezdem unni ezt a villát. 90 PSI-vel már túlságosan bólogat (erõs fékezésre simán 80%-ot bólint), terepen kimozgott 100%-ot, de a SAG csak 15mm (egyébként meg semmit nem ér a SAG beállítás ennél a villánál), arról nem is beszélve, hogy a kis köveket még így is túl rázósan mozogja ki - ezt a mozgásminõséget a Dart 2 is tudta. Ha több levegõt fújok bele, egyértelmû, hogy rosszabb lesz. Valószínûleg ez egy elb@szott széria.
Ártól függetlenül 100mm-es vagy állítható esetén ennyire beállítható Rock Shox villát, 15-20mm-es átütõvel, ami lényeges minõségi javulást hozna tudtok ajánlani? Vagy nézzek inkább Fox-ot?
Igaz nekem Tora 302 villám van, de én is azt gondolom, hogy nem lehet, én legalábbis nem tudom jól beállítani.
Ahogy írtad, vagy nagyon keményre fújom, akkor alig mozog v. meg puha, akkor meg gyakorlatilag nálam is majd teljesen összemegy egy nagyobb fékezésnél, illetve alapból is nagyon bemegy. A SAG-al én se érek sokat, csak olvasom, hogy fontos, meg alapbeállítás, de nem sikerült eddig rájönnöm a nyitjára.
Persze próbálkozom még, de nincs telópumpám, anélkül meg nem egyszerû.
Nem mondom, hogy csalódtam a villában, mert olcsón vettem és egyszerû villa, jobb is, mint a régi (mozgásban), de azt nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz beállítani.
És én még azt nem értem, hogy miért nem teljesen jön ki a becsúszó a szárból. Megjáratom a villát, ok, de ha felemelem a bicaj elejét és lenyomom az villa tetején lévõ összekötõ elemet (nem tudom pontosan mi a szakszó) kintebb jön a becsúszó kb. fél centit. Magam szervizeltem pár hete, leírás alapján csináltam, mozog is, olajat, levegõt se ereszti, de a leírt jelenség van.