Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

És mennyit kérnek a szerelésért, amit én is meg tudok csinálni bármikor, egy 100 forintos alkatrész beépítésével? Ajánlatot kaptam, csak nem tetszett. Hála a a jó égnek, úgy néz ki (kopp-kopp), sikerült megjavítani.

Szívesen megmutatom a motion control egységet, ami floodgate-elt lockolással (ugye gyári határok között) megkóstolt egy lejtõt a maraton VB-n 1000 szinttel a fejnagyságú kövek között. 4 helyen repedt el, a kupak lerepült, olaj kispriccelt, alja széthasadt, s az O-gyûrûk fele elszakadt. :D

Mókus nem lesz baja - csak arra utaltam, hogy gyári határok között is ki lehet nyírni egy villát.

A floodgate sem véd a hülyeség ellen. :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
És mennyit kérnek a szerelésért, amit én is meg tudok csinálni bármikor, egy 100 forintos alkatrész beépítésével? Ajánlatot kaptam, csak nem tetszett. Hála a a jó égnek, úgy néz ki (kopp-kopp), sikerült megjavítani.

Mókus, gyári határokon bellül nem illene hogy baja lehessen...

Szívesen megmutatom a motion control egységet, ami floodgate-elt lockolással (ugye gyári határok között) megkóstolt egy lejtõt a maraton VB-n 1000 szinttel a fejnagyságú kövek között. 4 helyen repedt el, a kupak lerepült, olaj kispriccelt, alja széthasadt, s az O-gyûrûk fele elszakadt. :D

Mókus nem lesz baja - csak arra utaltam, hogy gyári határok között is ki lehet nyírni egy villát.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
czanga, keress rá hogy mi a mcd, nem segítene rajtad. Piszkáld a bikert, szerintük nincs itthon igény puhább rugóra.

Mókus, gyári határokon bellül nem illene hogy baja lehessen...

Dante, ha nem kapsz cuccot nekem a probike 2 nap alatt megcsinálta a szimeringet és o gyûrûk cseréjét...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Te...gondolod, hogy valami tönkremegy attól mert beállítod úgy ahogy be lehet állítani? :)

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Ugyan mi baja lenne?

Aztat én nem tudhatom, ezért megkérdeztem az okosokat.
Mit tudom én, kikopik valami... jó azért mentségemre legyen mondva, egy bölcsész írja ezeket a sorokat.... :D
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Revelation 409 telómon teljesen "nyuszira" állítottam a visszaút csillapítást. Most jobban és gyorsabban mozog, és érzékenyebb is. Lehet ettõl valami baja a telónak, ha egyébként a súlyomhoz megfelelõ levegõnyomás van benne?
Köszi!

Ugyan mi baja lenne?

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Revelation 409 telómon teljesen "nyuszira" állítottam a visszaút csillapítást. Most jobban és gyorsabban mozog, és érzékenyebb is. Lehet ettõl valami baja a telónak, ha egyébként a súlyomhoz megfelelõ levegõnyomás van benne?
Köszi!
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Nos a 2009-es RS Tora 302-es U-Turn villám rugója az én 65 kilómhoz is kemény. Viszont szerintem lenne mit finomítani a mozgásán is. kb 80-90mm-ert mozog ki alattam, de azt sem finoman és puhán. Lehet ezzel valami trükkel valamit kezdeni? Illetve gondolkoztam még egy 318-ason amiben már motion control van. Ez hatékonyságban mit jelentene? Mennyivel lenne jobb? Rugócserét most egyenlõre nem tervezek, de minden megoldás érdekel. Vagy ezt kéne kicsit megkenni, megbuherálni, vagy akármi, vagy venni egy másikat márha jobb lenne érezhetõen ennél.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha tudod mit csinalsz, akkor mindenkeppen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
mindenképpen érdemes.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

erdei manó

erdei manó

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Szevasztok!

Egy kérdéssel jövök én is:lesz egy új Domain és mielött beteszem a bringába érdemes-e szétszedni és bekenni rendesen?
A pikeos tapasztalatom azt mondja, hogy igen. Mivel annak rövid idõ(fél év+203-as tárcsa+anyatermészet) alatt megkoptak a becsuszói.

Köszi elöre is

ProtocolDroid

ProtocolDroid

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Akkor mégiscsak megfelelõen mûködik a villa . Mégegyszer köszönöm a gyors válaszokat.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha egyáltalán nem mozogna a villa akkor az ütések hatására tönkremenne lassacskán. szóval jó ha mozog. ha lassan mozog akkor az normális. ha gyorsan akkor az elõbb említett olajválság lépett fel. (befelé kell lassan mozogni a villának)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

Sziasztok!

A kerékpáromon Rock shox dart 2 villa van amit ha lockout-ra állítok akkor is mozog 1-3 centit ha ránehezedek (kemény 63 kg vagyok). Ismerõsöm szerint ennek ebbe az állapotban olyan mereven kellene állnia mint a szög. Ez tényleg így van? Még nincs 2 hónapos a bicikli, 1 év garit adtak rá. Ez garis probléma?
Válaszokat elõre is köszönöm.

Ha komótosan megy össze, akkor jó. Olyan, minthe beépített Gate funkció lenne. HA gyorsan mozog, mintha nem is lenne zárva, akkor kevés benne az olaj.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás

az, hogy a 302 szemben a többi Tora-val müanyag hosszú perselyes igy jobban tapad, plusz az olaj nehezebben kuszik fel

ennyit tud sajna....

És akkor ezzel mit tudok csinálni?
Mer szivacs gyûrû sincs benne (ami azé kellene). Mert szerintem csak a kenéssel vannak gondok, amikor mozgott :) akkor nagyon szépen tette a dolgát.
és köszi az eddigi válaszod
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

ProtocolDroid

ProtocolDroid

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

A kerékpáromon Rock shox dart 2 villa van amit ha lockout-ra állítok akkor is mozog 1-3 centit ha ránehezedek (kemény 63 kg vagyok). Ismerõsöm szerint ennek ebbe az állapotban olyan mereven kellene állnia mint a szög. Ez tényleg így van? Még nincs 2 hónapos a bicikli, 1 év garit adtak rá. Ez garis probléma?
Válaszokat elõre is köszönöm.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Tisztessége forgalmazó kéne neki:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Azért elkeserítõ, hogy egy népszerû márka esetében ENNYI az alkatrészellátás idehaza.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

vagy ha csak o gyûrû kell akkor megmondod hogy milyen típusú olajhoz kell (szintetikus vagy ásványi, de asszem szintetikus kell), és a tömítés bótban adnak neked pár forintért.

én is így tettem. pike-hoz 200Ft körüli áron vettem meg az o-gyûrû készletet. (kivéve a motion controll-ba lévõ karmantyút, az sehol nem volt, 1200ér legyártják db-ját)

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Csõ mindenkinek

Volna egy Boxxerem (06 Team) éshát szeretném kicsit megtuningolni

1. is a rugós szettet szeretném levegõsre cserélni itt volna rögtön a kérdés:
A becsúszót is cserélnem kell vagy csak a nyomórudat meg a kupakot?
Mennyiért vesztegetnek egy ilyen szettet ill. hol lehet hozzájutni?

a másik meg h alapjában véve szeretném javítani a mozgást. érdekelne néhány praktika mivel lehet javítani
itt fõleg kenõanyagokra gondolok:
milyen márkából mit, milyen sûrût, hova, mennyit

a válaszokat elõre is köszönöm

Hali!

Nekem egy ride-om van, és én is szeretném átalakítani. Úgy tudom, hogy csak egy nyomórúd meg egy levegõs zárókupak kell. Hétvégén kiderül valószínûleg mennyibe fáj az egész, de kgádámnak 18000Ft-jába volt az átalakítás, szóval reménykedem, hogy ennyibõl én is megúszom. Ádámnak Vizdiék csinálták, szóval sztem. õk be tudják szerezni, de hétvégén beszélek valakivel, aki valsz. be tudja szerezni a szükséges alkatrészeket. Egyébként nagykerbe úgy tûnik nem nagyon vannak képbe...

Ha van kérdésed esetleg, írj privátba!

MC Pite: pedig megoldható a rugósról levegõsre átalakítás és nem is bonyolult:)