Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Az eszedbe se jutott, hogy esetlegesen õk már kapnak újratervezett/gyártott, most már hibátlan alkatrészt a gyártótól?:) Külföldön is vélhetõen addig cserélik, amíg meg nem kapják az új alkatrészt.

Nem vagyok túlinformált ezen a téren, hogy kijavították-e a hibát, vagy még nem vagy akármi, épp azon dolgozok, hogy képben legyek

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az eszedbe se jutott, hogy esetlegesen õk már kapnak újratervezett/gyártott, most már hibátlan alkatrészt a gyártótól?:) Külföldön is vélhetõen addig cserélik, amíg meg nem kapják az új alkatrészt.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Nemrég írtam egy levelet a Biker-nek, hogy itthon cserélik-e az új Boxxerekbõl a race-t teamre.
azt válaszolták hogy: "Tisztelt D. Bálint!

A villa garanciális javítására van mód, ehhez arra van szükség, hogy a villa eljusson hozzánk.

A szokásos folyamat az, hogy az a kereskedõ hozza vissza hozzánk, aki eredetileg nálunk vette.

A típushibával kapcsolatosan igyekeztünk az alkatrészeket raktárra rendelni, így - a hibától függõen - van esélye a gyors javításnak.

Remélem segítettem, üdvözlettel:

Deák Zoltán

értékesítési vezetõ"

Van valakinek tapasztalata hogy meddig szoktak ülni a garis dolgokon? Vagy nem tökölnek, hanem egybõl cserélik?

" A típushibával kapcsolatosan igyekeztünk az alkatrészeket raktárra rendelni, így - a hibától függõen - van esélye a gyors javításnak." ebbõl mégiscsak arra gondolok hogy nem értik mirõl beszélek(ugye a race-k elvileg gyárilag rosszak és külföldön gariból cserélik õket teamre), mert akkor egyértelmû a hiba
Remélem nagyjából érthetõen írtam le a gondomat

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem ha szepen kered akkor egy boltban is fujnak neked bele
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 hozzászólás
Hali
Valaki akinek van telopumpája nem érne rá egyik nap fujni egy kis levegöt a villámba?
köszi elöre is

CUBE... your life!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem kell ilyeneket kiirni hogy [/off] mert egyreszt ez teljesen nem az volt

masreszt ha ugy erzed offtopik hozzaszolast fogsz irni, akkor inkabb ne ird be. hm? hiszen off.

az 1es betumeret is csak arra jo hogy a szemunk kifollyon, az ilyen pici betu vagy szurken irott vagy [/off]-os butasagok nem mentesitenek senkit az alol hogy barmit osszelocsogjon oda nem illo helyeken. megegyszer mondom, ezt nem erre a hozzaszolasra ertem, ezzel konkretan az egvilagon semmi bajom.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
[off]Ma el is hívtam a talasos urat, plusz ha már új am váza van és hátul is róka dolgozik nézzük meg mit tud az 4-5éves amcsi cuccokkal szemben.

Kék sarok Bergamont Threesome 140mm 09', Fox FloatRP23 200×50 09',Fox Talas R 100-140mm '07
Piros sarok Scott G-Zero FX '04 @125mm, Manitou Swinger Air 3-Way SPV 165×38 '05, RS Revelation 426 A.U. '05

[szerintem]
Érdekes hogy 100on máshogy mozog a róka mint 140en (nekem legalábbis az volt), puhább, érzékenyebb. Miután 140es úthoz fújtuk akkor már korrekten mozgott. Állló helyzetben kevésbé tapadt mint a RS, menetben viszont érzékenyebbnek tûnt picit a Reva. A jobb fékbowden vezetõ és a 3 állású kar tetszik benne inkább; igaz, menetbe emelgetni kell párszor az elejét hogy feljöjjön vissza 140re.

Ami sokkal érdekesebb volt számomra az a tag/váz. Valószínû a 200×50es taggal linerásiabb lehet a bergamont mint a G Zero, vagy nemtom... A róka propedál nélkül is neheze(bbe)n indul meg, mikor megindult akkor pedig sokat mozog, 15-20km/h-val huplikon körözve fél utat elfogyasztom; nagyobb zúzottkövön meg meg se moccan. Az indián zúzottkövön már megindul és útjának negyedét használja el a padok környéki kisebb huplikon. Propedál középsõ állásba bekapcsol; még nehezebben kezd a tag, mire megindul akkor meg megint minimum fele út. Nyomásnövelés jól, megindulási erõ kicsit csökken, kevesebb utat mozog utána. Mondanám hogy értem, de hát nem teljesen :). A speedmaxok és a platfompedál nem engedett nagy lejtõzési tesztet de amit tudtam próbálni azok alapján elég linerisan mozgott az enyémhez képest. Menetben alig volt feltûnõ már hogy az eleje jobban dolgozik kicsit mint a hátulja; bár technikás fölfeléken ha egyszer megindult akkor dolgozott folyamatosan az RP.

Mindkét gépen spd nélkül tekerve hasonlóan -szinte sehogy- pogóztak.

Még lehetne hangolni a cuccokat, nemrég állt össze a srácnak úgyhogy lesz is még vszínû, még egyszer kipróbálom teljesen rám fújva mikor jobban kitapasztalta tag+vázat. Akkor már a telóra is normálisan figyelhetek :). Elsõre több év elõny és nagyobb nevek miatt többet vártam a foxtól/bergamonttól. Talas semmi különös, jó oszt kész, bár még mindig tartom hogy nagyon hasonló érzékenységban a Reconhoz, és 50 ezer difit hasonló tudással nem biztos hogy mindenkinek megér Revelationhöz képest (legalábbis új áruknál annyi volt az adott boltban). Azonos vázban ha használtam volna egy hétig persze többe tudnék róla, csak az én értékrendem szerint ennyi difinek (Ftban) már ennyi után illett volna elõjönnie :).

A propedál elsõre nem volt érdemben összehasonlítható az SPV-vel annyira más a 2 váz hasonló felhasználási kör ellenére. Míg az SPV mintha a negatív kamrának ellentetje lenne(talán egy fix negatívnak fújok ellen vele?), olyan mintha a propedálnál meg küszöböt állítanék, addig meg szinte zárna. A héten utánaolvasok mindkettõnek hogy mûködik, ezek csak érzésre mondtam hogy milyen volt használva.
[/szerintem][/off]

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ez nem uturnos, nem tom mennyi a difi. Ált 20kg-t szokott az RS táblázata 'csalni', gondolom a rugók is hasonlók. Mikor én mentem a Cruxával nekem majdnem jó volt; így azt vártam hogy alatta állandóan elfogy majd az út, rá kell tekerni az elõfeszítésre; de érdekes módon normálisan mozgott és normális utat.

Kevesebbet számít gondolom rugóútból mint solonál, de a végeredmény hasonló szvsz. Plusz 13cmnél én nem veszem annyira észre, izguljanak a rövidutasok ilyenek miatt ;)

Egyébként ha jól látom akkor vannak most olyan telók amikre 2009es matrica szerint fújva kb jó a nyomás, és meglepõ módon az enyémet is ajánlott körül használom - igaz, 2005ös villa ha jól emlékszem.

[szerintem][féloff]Ahogy keresgéltem mikortól van a 426os reva-mert emlékeim szerint elsõéves az enyém- olyanokat találok hogy: "I have been riding Fox for a long time, but I's say that the RockShox Revelation kicks the '05 Fox TALAS R for ride smoothness, adjustabilitym and pedaling platform. It's a perfect all-mountain/epic-ride choice."
Egy 07es talast próbáltam egy pár km-re, akkor örültem magamnak hogy mozgásban -nem technikás részeken- 90-95%ban úgy mozog az akkori reconom mint a róka; hangyafütyinyit jobban mozog a Reva mint a Recon. Szal így utólag ne fájjon a szívem hogy lecsúsztam egy 07 talasról és Reva lett? Mikor keresgéltem sajnáltam nagyon, pedig annyira nem ismer(t)em õket. Egyik havernak van talas, összemérném, de sose jön el velünk tekerni...
Bocs a gyermekies és értelmetlen kíváncsiságomért :)[/szerintem][/féloff]

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

én nem akarok gecizni, nem azért írom de én akkor kivétel vagyok, én mindig többet fújok a negatívba olyan 20psi-vel, olyan fincsi ugy....és másabb mitn egy recon...sokkal....és nem cserélném el egy solo-s reconért ;)

Az legalább -1 cm a rugóútból nem? Én is próbálkoztam ilyesmivel, de vészesen fogyott a becsúszó, úgyhogy visszatértem az egyenlõ nyomáshoz.

Mellesleg a negatívba kb 10 psi-vel többet kell pumpálni ahhoz, hogy a pumpalevétel nyomásvesztése után ugyanannyi maradjon a nyomás, mint a pozitívban (a negatív kamra mérete miatt szerintem...)

MC Pitének "1 ismerõsöm elégedett a Tora gyári rugóval; alatta szépen mozog, a srác 100kg (302poplock)."

Nekem is volt 302 gyári rugóval, és a 80 kilómmal 10 cm-re állítva (U-turn) a rugóút majdnem fele elment a SAG-re és folyamatos odafigyelést igényelt, hogy ne üssem föl. Nem DH, hanem túrák a Gerecsében és Vértesben.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
1 ismerõsöm elégedett a Tora gyári rugóval; alatta szépen mozog, a srác 100kg (302poplock).

SL és Race között ha jól látom -30g, és MCD. Ha használsz lockot akkor Race. Én azért vettem 327et mert nem kell lock és egyéb fölös cucc aminél tömítés van/elromolhat/cûgölöm/kifizetem. Meg betegesen utálom az aszfaltot :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Másik kérdés solo airbõl +5kért már nem sl-t hanem race-t kapok.
Megéri? Az annyival jobb?

Mindenféleképpen:)

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Másik kérdés solo airbõl +5kért már nem sl-t hanem race-t kapok.
Megéri? Az annyival jobb?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
bizony, solo air 80mm-en, azzal lehet még mászni is fõleg ha lockolható, egy mcd pedig maga lenne a kánaán.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Használni xc. Egy polaris vázba menne de a solo airt is lehet 80 ill 100 mm-re is húzni bár csak belülrõl ha jól tudom.
Meg a 67 kg-ra az RS a standard benne lévõ rugót ajánlja de akkor ezek
szerint az kemény lenne?

Rugóút tekintetében nem véletlenül használtam idézõjelet.;)
67 kg-hoz kemény lesz a standard rugó - hízzál!:D

Javaslatom a Solo Air változat

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
az rs rugói nekem is kicsit kemények voltak mindíg. amúgy szerintem a te súlyodhoz teljesen jó a levegõs villa, mert kis nyomáson tudod használni, ezért még finoman mozog. én is fix rugóút hívõ vagyok merev vázban, annak ellenére hogy nekem is u-turn villám van pillanatnyilag. egy 80-at mozgó levegõs villával maximálisan meg lennék elégedve.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Használni xc. Egy polaris vázba menne de a solo airt is lehet 80 ill 100 mm-re
is húzni bár csak belülrõl ha jól tudom.
Meg a 67 kg-ra az RS a standard benne lévõ rugót ajánlja de akkor ezek
szerint az kemény lenne?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

67 kg-os súlyomhoz melyik teló passzolan jobban?
tora sl solo air vagy tora 318 u-turn

Esetedben ez nem testsúly függõ. Az számít, hogy mire, miben szeretnéd használni. A levegõs "fix utas," könnye testre szabható, míg a 318 standard rugója neked kissé kemény lesz, amit rögtön cserélni kell. Plussz a rugós súlyosabb.:)

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
67 kg-os súlyomhoz melyik teló passzolan jobban?
tora sl solo air vagy tora 318 u-turn

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
szûk30/szûk45? 48az uturnos újonnan Probikeban.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Egy 302-es toráért mi a reális ár??? új/használt????
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO