Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Posted 2010. February 04. - 20:43
Sokkal valószínûbb, hogy a nyomórúd és a becsúszó közti "O" gyûrû adta meg magát és a csillapítás olaja levándorolt a lábba, amin aztán feltámaszkodik a becsúszó. Vagy a lock egység szált el. Legegyszerûbb dolog: Tekerd ki a lock egységet. Ha a becsúszó tele van olajjal és így mozog a teló, a lock a hunyó. HA kevés benne a lónyál, akkor az "O" gyûrû a ludas.
Durung forever!
Posted 2010. February 04. - 16:21
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2010. February 04. - 16:02
Valami ötlet?
J.
Sziasztok van nekem egy "RS Dart2 lockout" típúsú telóm, és újjabban egy centit sem hajlandó mozogni. Olyan mintha lockoltam volna, vagy még annál is keményebb.
Tudja valaki esetleg így látatlanban, hogy mi lehet a hiba oka?
Mennyibe kerülhet megjavítani?
Illetve tudna valaki mûhelyt ajánlani, ahol jól és olcsón javítják ezt a típust?
Elõre is köszönöm a válaszokat.
J.
Posted 2010. February 02. - 00:23
én a sidet vennémÉrtem.
Ja, ezt eléggé elrontottam.
Így akartam: "A beépítési magassága ugyanaz? Vagyis nem változik meg a bringa geometriája, ha régi SID-et új, 2009-es SID-re cserélek, nem?"
Nem bírtam leragadni a SID-nél... most egy terrás 100-as Foxxal szemezek.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. February 02. - 00:04
Ja, ezt eléggé elrontottam.
Így akartam: "A beépítési magassága ugyanaz? Vagyis nem változik meg a bringa geometriája, ha régi SID-et új, 2009-es SID-re cserélek, nem?"
Nem bírtam leragadni a SID-nél... most egy terrás 100-as Foxxal szemezek.
Posted 2010. February 01. - 10:43
de ha ugyanakkora a beépítési magasság akkor na vajom ugyanolyan magasan lesz az eleje?:chin: (logika rulez)
Posted 2010. February 01. - 09:31
Már régen gondolkozok rajta, de most, hogy telóvásárlás elõtt állok, megkérdezem: a régebbi SID-ekhez képest kisebb lett a mostaniak kilógó becsúszószára(ezt jól megfogalmaztam...). Vagyis koppanásig mozognak?
A beépítési magassága ugyanaz, vagyis nem változik meg a bringa geometriája, ha régi SID-et új, 2009-es SID-re cserélek, nem?
Kisebb lett, de hat ugyis az ember ha arra torekszik, hogy a legtobb utat mozogja ki, pont hatarertekre lovi be a levegot, hogy meg pont ne koppanjon semmilyen terepen! En legalabbis ezt csinaltam a 2009es SID-del! Nagyon jol allithatok az uj SID-ek szerintem!
Posted 2010. January 30. - 13:28
rákérdeztem. visszacsilli állítható + levegõ pumpálható.de ez régebbi recon a matricázásból olyan 2007-2008 körülire saccolom, akkor meg emlékeim szerint az XC-be csak a csillapítás volt állatható. na majd rákérdek.
Posted 2010. January 29. - 01:49
A beépítési magassága ugyanaz, vagyis nem változik meg a bringa geometriája, ha régi SID-et új, 2009-es SID-re cserélek, nem?
Posted 2010. January 28. - 00:27
Posted 2010. January 27. - 13:36
itt a link
http://www.sram.com/...ockshox/src/fam
szal az hogy Recon XC meg nem mondja meg hogy milyen csilli van benne, csak azt hogy mennyi a rugout.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. January 27. - 07:24
http://piacter.bikem...=276396&cat=500
ez télleg Motionös?
Probike.hu.....felhívod õket és megtudod, Elég neves bolt....nem fog átkurni
Posted 2010. January 27. - 02:01
oring.hu, szinyeri merse pál utca
Posted 2010. January 27. - 01:56
Na az van, hogy a reba-m negatív kamrája ereszt. Pozitívval semmi gond, a negatív fél óra alatt lemegy 4-5 barra. Ez nem jo, mert 8baron hasznalom, így kifelé koppan meg szarul indul meg, és megõrülök mert szét volt bontva a teló három napig, de most fordult pont ilyen válságosra a helyzet.
Gondolom a negatív dugattyú o-gyûrûit kell cserélni, mivel ott szökik a levegõ.
Kérdés: tudja-e valaki ezeknek a méretét, mert nem akarok 30 fontos csomagokat venni 50 forintos gyûrûk helyett.
Van egy nagyobb gyûrû ami megegyezik a pozitív dugattyú gyûrûjével, meg belül egy kisebb ami a nyomórudat tömíti.
Szóval: méreteket tudja valaki, esetleg van elfekvõben, vagy beszerzési hely jól jönne.
Korábban VV és McGywer is írt errõl, meg mások is szenvedtek vele, de a lényeg valahogy mindig kimaradt.
Ja, mtbr-en találtam egy ábrát lehet hogy ez megfelel a valóságnak. Recon van rajta ami solo aires, de a 12x3,5 ill. 10x3-as méretek gyanusak nekem, hogy esetleg azok a jók.
köszi
Posted 2010. January 27. - 01:38
Posted 2010. January 25. - 23:37
pedig a skareb az erõsebbköszi. a régieket néztem ár és v-fékszem szempontok miatt.
ha úgy kérdezem, hogy skareb vagy régi sid (mondjuk race vagy team), akkor inkább melyik? a skareb alattam "reszel" v-fékkel, sidet nem próbáltam...
duke esetleg ?
kicsit nehezebb viszont +bizható, szépen mozog és alám is elég volt. igaz már csak efs szimeringet lehet hozzá kapni, de az úgyse kell gyakran.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. January 25. - 23:33
köszi. a régieket néztem ár és v-fékszem szempontok miatt.új sid (32-es bcsúszó) vagy régi ?
az új az egy nagyságrenddel erõsebb a régi valamicskét kolbászabb. újat bármelyiket , régit meg nem erõltetném 65 kg fölött. mondjuk skareb helyett is inkább r7
ha úgy kérdezem, hogy skareb vagy régi sid (mondjuk race vagy team), akkor inkább melyik? a skareb alattam "reszel" v-fékkel, sidet nem próbáltam...
Posted 2010. January 25. - 21:28
ok. eszembe vésem a duplaajkakat
Csak abból kiindulva, hogy az ember fiának mi jár a leggyakrabban az eszében, nehogy a boltban azt mondd, hogy dupla szeméremajkakat kérek a következõ méretekkel...
Durung forever!