Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
A manual szerint a 2009. Reba "negative air piston" -jában van egy belsõ szivacsgyûrû. (Technical Manual 48. oldal jobb felsõ kép)

Az én 2009. Reba Team villámban csak a helye van meg. Az enyémbõl felejtették ki, vagy aztán mégsem lett szériatartozék?

Fontos lenne a válasz a garancia miatt!

Typhooon

Typhooon

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszönöm szépen a segítséget a linkelt oldalon a magyar leírás nagyon hasznos köszönöm

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Rgós tehát a mozgás keménységét a rugó cseréjével tudod variálni, van kompressziód amibel a ville befelé mozgásának karakterisztikáját tudod variálni, a visszaút csillapítással pedig a kifelé mozgás sebességét tudod beállítani

úgy tudod beállítani, h próbálgatod õket és majd amit jonak érzel azt a beállítást meghagyod

http://www.biker.hu/...mindenkinek.php

itt találsz segédletet

Typhooon

Typhooon

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Hellosztok nekem van egy totem coil elsõ villám 2007 es de nem tudom hogyan lehet beállítani az erõsségét kék rugó van benne
és az hogy mi az a mission control és hogyan lehet beállítani ? elõre is köszönöm segítségetek

Valaki válaszolna a kérdésemre ha nem nagy kérés :$
elõre köszönöm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

levegosoknel hogy mukodik az uturn? nem a tekero helyen van a szelep?
a dual airesnel a ket kamra hol elonyos? eddig nem hianyzott sose.

1,passz
2, finomabban tudod áll0tani a -kamranyomással a mozgást, megindulást etc
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
levegosoknel hogy mukodik az uturn? nem a tekero helyen van a szelep?
a dual airesnel a ket kamra hol elonyos? eddig nem hianyzott sose.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

agyalok - szeretnem, ha berobban a tavasz, keszen alljon minden. mindig par lepessel elore koltekezem :D
mi a baj a levegosokkel?
ill hegynek felfele kiallva mit csinalsz?

nekem az a tapasztalatom, hogy ulopozicioban tokmind1 a villa, fontosabb a rugostag lockolhatosaga, ill addig nem is erdemes a villaval foglalkozni, amig nincs megoldva, mert ugyis elmozogja a hatso traktus. kiallva felfele ritkabban tekerek, akkor lenne ertelme. de ez is csak turazasoknal van, mert itt gyorben nincs tul sok hosszu emelkedo :)

uturn dolog mennyire hasznos?
az atutos tengely "mihez" tartozik? villa hatarozza meg, vagy az agy? tehat ha veszek egy masik rockshox villat, akkor azzal kompatibilis?

minden 20-as átütõvel kompatibilis gzártótól független
rs épp maxle-nek h0vja a saját eszköz nélkül szerekhetõ cuccát
az egy dolog

többektõl hallottam (+bm teszt) hogy nem mozognak szépen. aztán lehet mindeki a rugós pike érzékenységéhez viszonyitott.

nem állok ki :)
ez amúgy sem az a bringa kategória

uturn jó lenne ha nem kéne 8x körbetekerni

használható útáll0tás a talas II-III
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

kipróbáltad már vagy még csak agyalsz ? :)

luftos pike-okat nem szokták agyon dicsérni. mondjuk ha bejön annyira a váz hogy érdemes költeni rá, akkor egz átütös revelation illene bele :), az legalább 150 et mozog.

nekem pl semmi több igényem nincs egy telóval csak a csillap0tást lehessen áll0tani (meg a luftot psze)

agyalok - szeretnem, ha berobban a tavasz, keszen alljon minden. mindig par lepessel elore koltekezem :D
mi a baj a levegosokkel?
ill hegynek felfele kiallva mit csinalsz?

nekem az a tapasztalatom, hogy ulopozicioban tokmind1 a villa, fontosabb a rugostag lockolhatosaga, ill addig nem is erdemes a villaval foglalkozni, amig nincs megoldva, mert ugyis elmozogja a hatso traktus. kiallva felfele ritkabban tekerek, akkor lenne ertelme. de ez is csak turazasoknal van, mert itt gyorben nincs tul sok hosszu emelkedo :)

uturn dolog mennyire hasznos?
az atutos tengely "mihez" tartozik? villa hatarozza meg, vagy az agy? tehat ha veszek egy masik rockshox villat, akkor azzal kompatibilis?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

persze ez nekem is eszembejutott, csak valszeg total eladhatatlan egy ilyen meztelen telo (sokat is hirdetnek beloluk). vagy vmi bago aron. ha masikat vennek, akkor levegos pike lenne - szvsz egy 150-200 eur kornyeken ki lehetne fogni.

de nem akarok egyelore ennyit rakolteni, mert mar harom draga bringam van, finoman szolva is tulkoltekeztem :) megkerdezem, hogy pontosan mi mennyibe kerulne (akar egy "levegosites"), es merlegelek. meg ugye a telo melle akkor kell egy masik rugos tag is...

ill meg azt sem tudom, hogy kell e nekem lockout.

kipróbáltad már vagy még csak agyalsz ? :)

luftos pike-okat nem szokták agyon dicsérni. mondjuk ha bejön annyira a váz hogy érdemes költeni rá, akkor egz átütös revelation illene bele :), az legalább 150 et mozog.

nekem pl semmi több igényem nincs egy telóval csak a csillap0tást lehessen áll0tani (meg a luftot psze)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

lehet szumma olcsóbban megusznád ha azt szûzen eladnád, hozzátennéd amennyibe a barkácsolás kerülne és vennél egy "dobozos" pike-ot

pikeba (meg ráncfelvarrás elõtti reba velationba) való cucc ilesmi volt

http://www.bike-comp...es/popup_images

http://www.bike-comp...-Pike-Reba.html

persze ez nekem is eszembejutott, csak valszeg total eladhatatlan egy ilyen meztelen telo (sokat is hirdetnek beloluk). vagy vmi bago aron. ha masikat vennek, akkor levegos pike lenne - szvsz egy 150-200 eur kornyeken ki lehetne fogni.

de nem akarok egyelore ennyit rakolteni, mert mar harom draga bringam van, finoman szolva is tulkoltekeztem :) megkerdezem, hogy pontosan mi mennyibe kerulne (akar egy "levegosites"), es merlegelek. meg ugye a telo melle akkor kell egy masik rugos tag is...

ill meg azt sem tudom, hogy kell e nekem lockout.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

valszeg amugy ezt :)
11.4015.316.000 Compression Damper Motion Control External Gate Crown Adjust-Reba Revelation (09-10)
11.4015.316.010 Compression Damper Motion Control External Gate Remote Adjust-Reba Revelation (09-10)

http://www.bikepedia...x?ItemID=840038

lehet szumma olcsóbban megusznád ha azt szûzen eladnád, hozzátennéd amennyibe a barkácsolás kerülne és vennél egy "dobozos" pike-ot

pikeba (meg ráncfelvarrás elõtti reba velationba) való cucc ilesmi volt

http://www.bike-comp...es/popup_images

http://www.bike-comp...-Pike-Reba.html

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Nekem is Climb It Controlos telóm volt. Volt egy Jagwire lockout karom(ne kérdezzétek, hol árulják, mert nekem is csak adták a telóhoz), aztán kupak le, ezt föl, és ki is van vezetve a kormányra.

Most látom csak, hogy írta ezt a megoldást Big30 is... egyébként jó kis cucc. Talán annyi a hátránya, hogy ugye hüvelykujjal belockolod, és kilockolni meg úgy kell, hogy visszahúzod mutatóujjal. Nem pl. úgy, mint a Poploc kar, hogy egy gombnyomásra kilockol.

Typhooon

Typhooon

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hellosztok nekem van egy totem coil elsõ villám 2007 es de nem tudom hogyan lehet beállítani az erõsségét kék rugó van benne
és az hogy mi az a mission control és hogyan lehet beállítani ? elõre is köszönöm segítségetek

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
Köszi a válaszokat!
Igazából nemtudom, hogy milyen mert most szeretnék vásárolni egészen pontosan http://piacter.bikem...t=279904&cat=14 errõl van szó, fölhívtam már a tulajdonost, de ilyent nem kérdeztem.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Ilyet lehet kapni a chain-en.
http://www.chainreac...x?ModelID=45841
Mivel ennyire kiemelten Reba/Revelation 2009/10 ezért nem hiszem, hogy jó lenne bele. Ezekben az években ez a két teló változott a korábbi évekhez képest.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
valszeg amugy ezt :)
11.4015.316.000 Compression Damper Motion Control External Gate Crown Adjust-Reba Revelation (09-10)
11.4015.316.010 Compression Damper Motion Control External Gate Remote Adjust-Reba Revelation (09-10)

http://www.bikepedia...x?ItemID=840038

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
bikerrel beszeltem korabban telefonon, de azt nem tudtak megmondani, hogy tutira megoldhato e. valszeg, es 15k. nekem konkret info kellene, hogy speci oem villaba mit kell pontosan belerakni.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Ha a telód CLIMB-IT CONTROL-os, vagyis
kézzel állítható lockout van a jobb oldali váll felsõ részén, megoldható a kormányról való lockolás, de ehhez ki kell cserélni ebben a vállban a belsõségeket+kar.
Ami nem olcsó mulatság. nagyjából 150euro ra saccolnék újjonnan.
Ha a telód MOTION CONTROL os, vagyis jobb oldalon bovdent lehet csatlakoztatni a telóba akkor csak a kart kell megvenni, ami kb 50 euro.
Ezen alkatrészeket itthon is be lehet szerezni a Biker nagykerbõl.
Készleten biztos nem tartanak ilyet, mivel elég régi a villa.
Sajna az átfutási idõ több hónapot is igénybe vehet.
Van egy másik megoldás, a jagwire gyártott korábban CLIMB-IT CONTROL os villákhoz/ha jól emlékszem/ remote lockout kit nek nevezett ketyerét.
De elég nehéz beszerezni, régebben volt az ebikeon is, de mostmár nem találom. Illetve azt sajna nem tudom megmondani mennyire hatékony ez a megoldás.

Arn:
A Bikert ismerve, kicsi arra az esély ha válaszolnának a leveledre.
Bár csodák lehetnek:)

olyan kérdésem lenne, hogy 2004-es SID re, rakható-e kormányról vezérelhetõ lockout?! válaszokat köszi elõre is!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Vágom persze, velem is szóba állt a Sigma anno. Csak ha a végét nézzük gondolom a RS szívesebben kommunikál pl. 50 ország 70 dílerével mint 100 millió user-rel. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha akarnak akkor fognak. a gyarto sem mindig zarkozik el ez elol, es a nagyker sem. az a srac aki a boltosodnak veszi fel a telefont es magyarazza el hogy mivan, az elmagyarazza neked is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F