Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

gabenur

gabenur

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok.

Lenne egy tiszteletteljes kérésem.

Tudja e valaki, hogy ezen a telón belűlről lehet állítani a rugóutat ?

rock shox recon silver tk 100 mm, és nem levegő csak rugó és olaj.

Köszönöm a segítséget.

gabenur.)

Edited by gabenur, 2013. December 02. - 18:21.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,037 posts

az is jó lehet.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

llaszlo

llaszlo

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Kösz a gyors választ.

Sima pumpa nem jó hozzá? Csak mert az előfeszítéshez kell kb 0.7 bar, annyit meg egy sima pumpával is lehet fújni.

rugó+levegőráfújás. 

teleszkóppumpa+focilabdatű kell hozzá.

igen, előfordulhat.

volt ilyen villám, kb.két hónapig, aztán miután kilőtte a szimeringet, elköszöntünk egymástól.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,037 posts

rugó+levegőráfújás. 

teleszkóppumpa+focilabdatű kell hozzá.

igen, előfordulhat.

volt ilyen villám, kb.két hónapig, aztán miután kilőtte a szimeringet, elköszöntünk egymástól.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

llaszlo

llaszlo

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Üdv!

A RS Judy XC Air villa most totál levegős vagy rugós és az előfeszítést lehet levegővel beállítani?

A szervízkönyv alapján talán az utóbbi, de nem vagyok benne biztos, mert mondtak olyat is, hogy levegős és nem rugós.

A csillapítás az nyilván olajos ez tuti.

Milyen pumpa kell hozzá, és hogyan lehet fújtatni? Ez sem teljesen világos.

Szervízkönyv:

http://my-sport.spb....rvice guide.pdf

Használati kézikönyv:

http://www.birota.ru...dSL_English.pdf

http://www.sram.com....LQuickStart.pdf

Még egy olyan kérdés, hogyha egy ilyen régi villát veszek lehet olyan hátránya, hogy már nincs hozzá cserealkatrész?

Edited by llaszlo, 2013. December 01. - 21:07.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Van nekem egy J3 telóm és megérett az olaj csere, de nem tudom beszerezni, mert marha drágán adják és nem is kell olyan sokk,
hogy vegyek egy egy literrel.

A teleszkópba összesen erre lenne szükség és csak is erre:

93 ml 5 wt

35 ml 15 wt

A mellékelt pdf táblázatban benne van, ha valaki esetleg utána nézne a pontos mennyiség minden Rock Shox telóhoz!

http://poehali.net/a.../oil_chart1.pdf

Előre is köszi a segítséget!

Priviben írhattok!   :)

Üdv!

1. tulképp mi a kérdés ?

2,vannk olyan boltok ahol adnak kimérve is.

3, azért fórum hogy itt legyen a válasz hátha mást is érdekel, privit más nem látja.

4, amúgy milyen színű az olajcsere amikor megérik ?  ("megérett az olaj csere")

5, mongy sokk az nekem se kéne, elég kellmetlen érzés lehet  ("nem is kell olyan sokk")

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Furcsát fogok mondani. Kerékpárbolt-szervíz, ha az egyikben nem foglalkoznak ilyen kis tétellel menj át másikba.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Wordneemig

Wordneemig

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Van nekem egy J3 telóm és megérett az olaj csere, de nem tudom beszerezni, mert marha drágán adják és nem is kell olyan sokk,
hogy vegyek egy egy literrel.

A teleszkópba összesen erre lenne szükség és csak is erre:

93 ml 5 wt

35 ml 15 wt

A mellékelt pdf táblázatban benne van, ha valaki esetleg utána nézne a pontos mennyiség minden Rock Shox telóhoz!

http://poehali.net/a.../oil_chart1.pdf

Előre is köszi a segítséget!

Priviben írhattok!  :)

Üdv!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Sziasztok srácok,

Tudja valaki honnan lehet psylo u-turn-höz új perselyeket szerezni itthon?

ebike

http://ebike.hu/term...y-keszlet-30mm/

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Sziasztok srácok,

Biker.

Ha gondolod megtudom holnap kérdezni h van e nekik.

blero

blero

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationAngyalföld

Sziasztok srácok,

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Valaki tud leírást adni hogyan kell olajat ill szimeringet cserélni argyle 302ben? Nagyon megköszönném!!

Google.

https://www.google.h...lla:hu:official

2. találat.

http://www.bike-comp...-manual2007.pdf

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

henryke07

henryke07

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

Valaki tud leírást adni hogyan kell olajat ill szimeringet cserélni argyle 302ben? Nagyon megköszönném!!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

A maxle tengelyen a kar tövében van egy kis imbusz csavar, ott tudod állítani a gyorszár feszességét. A tengelyt meg tekerd be rendesen, épp csak ne tépd meg.
A manual egyébként ezeket részletesen taglalja, nem küldtek vele?

Köszönöm, egy kattanásnyit lazítottam rajta és most sokkal jobb. A CRC összeszerelve küldte a biciklit, ezzel a feszességgel. :( Ez elvileg összehúz még a tengelyen vagy csak a kar elhúzásának a nehézségét állítja? Remélem nem lett baja semminek attól, hogy így lett rátépve párszor, először a CRC által, utána általam... (Nem mentem a biciklivel.)

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts

Sziasztok,

Olyan kérdésem volna, hogy miben különbözik egy Recon silver, illetve egy XC 32 villa azon kívül, hogy a váll más, illetve a becsúszók anyaga és megmunkálása más. Arra gondolok itt, hogy a lábban található csúszóperselyek, mint tudjuk a Recon silvernél a "szokásos" teflon perselyek, de az XC 32-nél az olcsóbb torákból ismert műanyag persely, vagy pedig itt is a felsőbb kategóriás villákban lévő teflon persely?

Edited by Papszi, 2013. November 05. - 09:33.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

Revelation dual air-nél normális, hogy a negatív légkamrában kevesebb a levegő? Egy pumpálásra sokkal több megy bele mint a pozitívba, 3-4-szerese.

A maxle 15-ös tengely gyorszárát miért olyan nehéz rászorítani, hogy full izomból alig lehet? A gyári Easton kerék van a villában, teljesen helyén van, éppen csak addig tekertem a tengelyt, hogy megálljon és ne legyen kotyogása a keréknek. Ha sokkal kijebb tekerem és a keréknek van hagyva több milliméter kotyogási lehetőség, akkor is nehezen szorul a gyorszár.

A maxle tengelyen a kar tövében van egy kis imbusz csavar, ott tudod állítani a gyorszár feszességét. A tengelyt meg tekerd be rendesen, épp csak ne tépd meg.
A manual egyébként ezeket részletesen taglalja, nem küldtek vele?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Revelation dual air-nél normális, hogy a negatív légkamrában kevesebb a levegő? Egy pumpálásra sokkal több megy bele mint a pozitívba, 3-4-szerese.

A maxle 15-ös tengely gyorszárát miért olyan nehéz rászorítani, hogy full izomból alig lehet? A gyári Easton kerék van a villában, teljesen helyén van, éppen csak addig tekertem a tengelyt, hogy megálljon és ne legyen kotyogása a keréknek. Ha sokkal kijebb tekerem és a keréknek van hagyva több milliméter kotyogási lehetőség, akkor is nehezen szorul a gyorszár.

Edited by freddyke, 2013. November 05. - 01:45.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

A gond, annyi,hogy használtan vettem a bringát (minimálisan használt). Szerintem megvan a hiba, a két légkamra összedolgozik,mert ha az egyiket fújom,vagy eresztem, akkor a másikban is úgy változik a nyomás....  Irány a szerviz azt hiszem...! :(

Reméljük csak tömítés probléma. Ne olyan szervizbe vidd, ahova én is vittem az enyémet.

Megerősítést kaptam, hogy az 500km-es Rebat újraperselyezték. Ugye, nem csak szerintem abszurd ezt tenni egy új villával?

keri

keri

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Szerintem intézz rá garanciát.

A gond, annyi,hogy használtan vettem a bringát (minimálisan használt). Szerintem megvan a hiba, a két légkamra összedolgozik,mert ha az egyiket fújom,vagy eresztem, akkor a másikban is úgy változik a nyomás....  Irány a szerviz azt hiszem...!:(

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Sziasztok! A napokban újítottam egy 2012-es Giant x3-at, RS Reba-val szerelve.Eddig minden oké volt,szépen működött,ma este bringázáskor azonban összeesett... Hazaérve,pumpa rá és döbbenet,de alul-felül megvolt a nyomás (120psi)...! Valakinek valami tipp,hogy mitől lehet ez???? Előre is köszi!

Szerintem intézz rá garanciát.