Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

RS SID-ben kellene perselyt cserélni, írtam a Biker-nek, mert elvileg õ a nagyker, ezt a választ kaptam 1,5hét után...

"Tisztelt K. L.,

Sajnos levele nehezen olvasható (az ékezetes karakterek). Cégünk a Rockshox rugósvillák nagykereskedése, a villákhoz kapcsolódó márkaszervizt is mi látjuk el.

SID villákban persely cserét nem vállalunk, még pénzért sem, ezért sajnos kérését el kell utasítsuk.

Üdvözlettel:
D. Gy. / Biker Kft. "

Ha õk a márkaszervíz, akkor ki más végezné a perselycserét ha nem õk???

Ha valaki tud olyan helyet, ahol nem baltával+kalapáccsal szerelnek és vállalnak perselycserét 2005ös, 28mm-es becsúszószárakkal rendelkezõ SID-ben, az kérem jelezze!

Ez MegaLOL!
Simán lefordítanám angolra és küldeném tovább az RS-nek. És feltenném a kérdést hogy ez hogy lehet hivatalos forgalmazó/szervíz.
Nálunk jobb kereskedelmi/fogyasztói kultúrával rendelkezõ országokban ezért simán elveszik a szervíz/forgalmazói jogokat.
Vagy csináld meg magad, baszd el a persely cseréjét. aztán követeld rajtuk a villa árát :) Elvégre te szakszerûen, hivatalos szervízben akartad elvégeztetni a cserét ahogy a lúzermanuálban is írják.

Úgy látom mindenhol ez megy itthon...A Sigma objektívek forgalmazóját is meg kell fenyegetni ha egy nemzetközi garival rendelkezõ objektív garanciális javítását szeretnéd elintézni.
Csak a bunkóságból, fenyegetõzésbõl értenek. A szép szó és a fogyasztói jog nem ér semmit. Ez van srácok....

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

ami kb pont semmire nem jó még mindig

Francse tudja... ha most nem tartanék ott, hogy kukázom a gépem, akkor azt mondanám, hogy valahol van igazság a ráírt számokban, de kísérletezek vele egy sort és beszámolok az eredményrõl.
Az én súlyomhoz 135+psi-t írtak mindkét kamrára. Ha ennél lejjebb viszem, akkor sokkal durvábbnak érzem, mint ha tartom magam a +140/-150 értékekhez. Így ugyan kevésbé mozog menetközben, viszont az apróbb egyenetlenségekre jobban reagál mint mondjuk +100/-110 mellett.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Ha jól emlékszem, a jobb szárának az alján van egy táblázat, hogy milyen súlyhoz (pardon, tömeghez :) ) milyen nyomást ajánlanak.

ami kb pont semmire nem jó még mindig
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Sziasztok!

Reba Sl telóm van, én 72 kg vagyok, nagyjábóli támpontot szeretnék kérni, hogy milyen nyomás kerüljön a + és a - kamrába, mert fogalmam sincs! Lágyabb rugózást részesítenék elõnyben, CC/XC felhasználásra vettem!

Köszi elõre is!

Ha jól emlékszem, a jobb szárának az alján van egy táblázat, hogy milyen súlyhoz (pardon, tömeghez :) ) milyen nyomást ajánlanak.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
90/90 el kezdj

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

CsabiBp

CsabiBp

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
90-100 ez a pozitív? A negatívba 10-15-tel kevesebbet???

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!

Reba Sl telóm van, én 72 kg vagyok, nagyjábóli támpontot szeretnék kérni, hogy milyen nyomás kerüljön a + és a - kamrába, mert fogalmam sincs! Lágyabb rugózást részesítenék elõnyben, CC/XC felhasználásra vettem!

Köszi elõre is!

90 körül próbálkozz szvsz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Kiindulási alapként vegyél 100-at, és ezt finomíthatod érzésed szerint.

CsabiBp

CsabiBp

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Köszi elõre is!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts

RS SID-ben kellene perselyt cserélni,
SID villákban persely cserét nem vállalunk, még pénzért sem, ezért sajnos kérését el kell utasítsuk.
Üdvözlettel:
D. Gy. / Biker Kft. "
Ha valaki tud olyan helyet, ahol nem baltával+kalapáccsal szerelnek és vállalnak perselycserét 2005ös, 28mm-es becsúszószárakkal rendelkezõ SID-ben, az kérem jelezze!

Reklámozták, hogy az X-fucktor-nak van valami profi szervize:
FACTOR SERVICE CENTER - MINDEN EGY HELYEN: KER
Egy telefont talán megér, hátha elvállalják.
Marci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem a Hotlines anno megcsinalta az R7-emet, a MoJo ugye egyertelmuen mindent csinal ami Fox, a Fisher szerelte a RS Recon-omat, es barmi amit nem vallal el senki azt megcsinalja Tim Flooks

szal itt legalabb ez mukodik. meg van egy csomo nagyobb bolt akik helyben vallalnak kisebb-nagyobb szervizt, pl a suntour service center-ek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
azert irtam, mert anno en is korbeneztem, hogy valla-e barki ilyet, de mindenhol elhajtottak, hogy nem lehet megcsinalni, tul nagy melo megcsinalni,
ugyhogy kenytelen voltam magam megcsinalni.
Az, hogy Albionban hogy mukodik a szerviz/szolgaltatas nem tudom, de ha igy van, akkor barcsak itthon is ez a szemlelet uralkodna (vevokent megprobaljak az igenyeimet kielegiteni).

ps: budapesti boltokrol beszelek, lehet hogy videken bevallaljak

----

FÁJVÓ

----

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azert en nem mernek ilyet leirni.

igaz mi csak proszto suntour nagyker vagyunk, de szetszedunk-osszerakunk-javitunk-cserelunk barmilyen suntourt. es van egy par.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
szerintem senki nem vallal perselycseret, marad az otthoni szereles, mint altalaban...

----

FÁJVÓ

----

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
LOL

nekem a boxxeremre 3-6 hónapot mondtak...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
RS SID-ben kellene perselyt cserélni, írtam a Biker-nek, mert elvileg õ a nagyker, ezt a választ kaptam 1,5hét után...

"Tisztelt K. L.,

Sajnos levele nehezen olvasható (az ékezetes karakterek). Cégünk a Rockshox rugósvillák nagykereskedése, a villákhoz kapcsolódó márkaszervizt is mi látjuk el.

Üdvözlettel:
D. Gy. / Biker Kft. "

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Amennyiben levegõt eresztesz ki a pozitív kamrából, akkor ne csodálkozz, hogy összeesik. Ilyen esetekben mindig ereszd le mindkét kamrát, és nulláról fújd fel õket a kívánt értékre.

P.S.
Amennyiben valaki hajlamos elfelejteni a leengedés/feltöltés sorrendjét, akkor rögzítse! 1., negatív leengedés, 2., pozitív leengedés, 3., pozitív feltöltés, 4., negatív feltöltés

Köszi, ezzel most valami nagyon újat mondtál. Annyira, hogy emlékeim szerint a leírásában sem találkoztam vele.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

szerk: jut eszembe, "összeesés". Eredetileg az alsóban volt 100psi (gyárilag), a felsõben 150. Amikor ezt a 150-et eresztettem le 100-120 körüli értékre, akkor láttam, hogy kissé összerogyott az egész. (ahogy ment ki a levegõ egyszercsak összébb csúszott egy pillanat alatt)

Amennyiben levegõt eresztesz ki a pozitív kamrából, akkor ne csodálkozz, hogy összeesik. Ilyen esetekben mindig ereszd le mindkét kamrát, és nulláról fújd fel õket a kívánt értékre.

P.S.
Amennyiben valaki hajlamos elfelejteni a leengedés/feltöltés sorrendjét, akkor rögzítse! 1., negatív leengedés, 2., pozitív leengedés, 3., pozitív feltöltés, 4., negatív feltöltés

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Milyen gyári ajánlásban olvastad azt hogy a negatív kamrába több nyomás kell mint a pozitívba? Mindenhol azt írják, hogy max. ugyanannyit mint a pozitívba (ha a komfortra törekszel), vagy ha azt akarod hogy nehezebben induljon meg és ne hintázzon a tekeréskor akkor kevesebbet. Az egy másik kérdés hogy itt a fórumon ki mit ír és ki hogy érzi jónak.

Konrétan azt írták (már nem tudom, hogy a villán lévõ matricán v. a doksiban), hogy ha az alsóba többet nyomok, akkor se legyen nagyobb az eltérés 15psi-nél.
És asszem, ezen a fórumon írta valaki, hogy ha kényelmesnek akarom, akkor az alsóban legyen több.
A legutóbbi ittjártam óta nem foglalkoztam vele, így azt sem tudom, hogy leeresztve össze tudom-e nyomni

Amennyire tudtam, próbáltam a gyári írások (mondjuk nem a mellékelt papír, hanem a sram-tól letöltött PDF) alapján beállítani, de messze nem hozza azt a komfortérzetet, amit korábban megszoktam.
Mondjuk azt nem várom tõle, hogy a fékezéskor mozogja ki a 120mm-t, de arra nem számítottam, hogy ezt az utat csak DH-s versenypályán és sebesség mellett teljesíti. ;)

szerk: jut eszembe, "összeesés". Eredetileg az alsóban volt 100psi (gyárilag), a felsõben 150. Amikor ezt a 150-et eresztettem le 100-120 körüli értékre, akkor láttam, hogy kissé összerogyott az egész. (ahogy ment ki a levegõ egyszercsak összébb csúszott egy pillanat alatt)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Nekem egy Reba SL 120mm van a bringámban. Ha a gyári ajánlás szerint állítom be (felül 130-140psi, alul 145-150psi), akkor jó, ha 60-70mm-t mozog alattam. Ha 100/115-re állítom, akkor az addig 120-asból sacc/kb. 100-as lesz (kicsit "összeesik" már üresen is), de így is sem látom, hogy többet mozogna. Én szúrok el valamit, vagy tényleg a 115 kilóm a sok neki?
A legmélyebbre akkor ereszkedik, ha viszonylag nagy tempóról próbálok hamar megállni. Menet közben lenyomom a gumigyûrût a szár aljára, akkor göröngyösebb utakon is max 20-30mm-t mozdul el a következõ erõteljesebb lassításig. Vagy lehet, hogy túl lassan megyek? :)

Nekem is Reba-m van, teljesen elégedett vagyok vele, bár nálam nem annyira a kényelem a fontos, hanem valami kompromisszum kényelem és stabilitás között.

Milyen gyári ajánlásban olvastad azt hogy a negatív kamrába több nyomás kell mint a pozitívba? Mindenhol azt írják, hogy max. ugyanannyit mint a pozitívba (ha a komfortra törekszel), vagy ha azt akarod hogy nehezebben induljon meg és ne hintázzon a tekeréskor akkor kevesebbet. Az egy másik kérdés hogy itt a fórumon ki mit ír és ki hogy érzi jónak.

A gyár ezt is írja:
DO NOT EXCEED THE POSITIVE AIR PRESSURE WITH THE NEGATIVE BY MORE THAN A FEW PSI. ADDING SIGNIFICANTLY MORE NEGATIVE PRESSURE THAN POSITIVE WILL CAUSE THE FORK TO COMPRESS ITSELF, RESULTING IN LESS TRAVEL.
Gondolom ez történik amikor azt írtad, hogy kicsit "összeesik" már üresen is.

Maggi kérdezte hogy levegõ nélkül összenyomódik-e teljesen. Ezt érdemes megnézni, mert ha nem akkor vmi gond lehet vele.

Még egy gondolat:
Ha erõs fékezéskor ül be a legjobban a teló és attól várod a maximum utat, akkor mi történik ha ugyanilyen erõs fékezéskor rámész egy buckára? Ez verseny MTB teleszkóp, tehát a max utat extrém körülmények között kell hogy kimozogja.

Már korábban is írtam valakinek, de még mindig ez a véleményem, hogy mindenki alaposan olvassa el a gyári ajánlást és állítsa be magának az alapján, az legyen a kiindulási pont és ha az nem tetszik neki akkor módosítgassa izlése szerint. Én így csináltam és bejött.
80 kiló vagyok, pozitív ikamra 115-120, negatív 90-100. Az enyém 100-as útra van állítva, és így normál használat során kb. 80-at mozog, ezzel lehetnék elégedetlen is, de inkább megnyugtat hogy ha nagyon odavágnám valahova akkor még van 2cm tartalék :)

...na szép kis esszét írtam :)
Failure is always an option.