Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2010. június 15. - 11:38
Írta 2010. június 14. - 10:38
K
Olajat akarnék cserélni de nem találok olyan tech manualt a sram oldalán amibe szerepelne
h mennyi olaj kell bele.
Mivel az egyik oldal motion controlos a másik levegõs így a 318as szerint kellene tölteni csak ez nem 318 as így nem tudom a szerint jó lenne e?
Írta 2010. június 14. - 08:50
Írta 2010. június 14. - 08:15
Hello,
Légszi ha tud valaki segítsen. Ilyet keresek: http://bestmountainb...hoxrebaknob.jpg
A fekete gyûrû kell amibebemegy a bowden és acopression gyûrûnél(kék) az a kis csavar amivel lefogatom. lehetlen kapni...
A gyürûben nem tudok segíteni, de csavar az tuti kapható, normál metrikus hernyócsavar... Anno Fabory ban vettem egy marékkal, szeret a gyári elnyalódni
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. június 13. - 18:38
Légszi ha tud valaki segítsen. Ilyet keresek: http://bestmountainb...hoxrebaknob.jpg
A fekete gyûrû kell amibebemegy a bowden és acopression gyûrûnél(kék) az a kis csavar amivel lefogatom. lehetlen kapni...
Írta 2010. június 08. - 14:57
Írta 2010. június 08. - 14:55
Írta 2010. június 08. - 14:39
ha a lock nem mûködik, akkor szervíz. lehet hogy csak egy o gyûrût kell cserélni. vidd vissza a boltba, egy O gyûrût õk is ki tudnak cserélni, vagy ha nem akkor a biker megmondja h mennyi idõ. az elõfeszítést úgy kell belõni h ha ráülsz a bringára és mindkét lábad a pedálon van, 15-20%-ot üljön be a villa, a súlyod alatt. a csillapítást meg szintén egyénfüggõ, de valahol ott a jó beállítás ahol még nem rúg vissza a villa és nem is tér vissza túl lassan. utóbbi esetben gyorsan elfogyhat a rúgóút rázós helyzetben, az elõbbiben pedig rázni fog a villa és nem fogja rendesen csillapítani az akadályokat. beállítása pl úgy hogy lenyomod két kézzel a villát majd hirtelen elengeded, nagyjából követnie kell a kezedet, ha üti akkor még adsz rá, ha lassan tér vissza értelemszerûen visszább veszel.Sziasztok!
Nemrég vettem egy RS DART3-mal szerelt bringát (2008 vagy 2009-es modell), elvileg lockolható a teló, de hiába fordítom el a lockoló tekertyût, semmi nem változik... Lehet én vagyok béna?! Vagy akkor ez gyári hiba (újkorában sem lehetett lockolni)? Ha javítható, ez vajon hosszú idõt vesz igénybe?
Más: sokat játszottam a csillapítás és az elõfeszítés behangolásával, kb. közepes keménységre húztam, gyors reakcióval, de így is besüpped legalább egy centit, ha ráülök a bringára. Ez normális? Mondjuk bõ 95 kiló vagyok, de ha még keményebbre húzom a rugót, akkor már nem elég érzékeny a kisebb hepe-hupákra...
Kössz a választ!
Üdv:
Írta 2010. június 08. - 14:28
Írta 2010. június 08. - 14:26
az összes 2010es gromhitben a torával ez a probléma...
ennyi idõ alatt azér rájöhettek volna RSék.
amit tavaly vettem cangat, abban recon race volt, ott meg az mcuban volt alulmeretezett gyuru, es kezdett el folyni par nap utan. itt is megertenem, hogyha x meteres droppokat csinalnek vele, de meg csak durvabb xcnek sem neveznem, ami eddig erte.
Írta 2010. június 08. - 14:15
még van egy darab O gyürüm a kényes részhez
én az összes nálam szerelt villában szorosabbra cseréltem pont emiatt
az összes 2010es gromhitben a torával ez a probléma...
ennyi idõ alatt azér rájöhettek volna RSék.
Írta 2010. június 08. - 14:02
Nemrég vettem egy RS DART3-mal szerelt bringát (2008 vagy 2009-es modell), elvileg lockolható a teló, de hiába fordítom el a lockoló tekertyût, semmi nem változik... Lehet én vagyok béna?! Vagy akkor ez gyári hiba (újkorában sem lehetett lockolni)? Ha javítható, ez vajon hosszú idõt vesz igénybe?
Más: sokat játszottam a csillapítás és az elõfeszítés behangolásával, kb. közepes keménységre húztam, gyors reakcióval, de így is besüpped legalább egy centit, ha ráülök a bringára. Ez normális? Mondjuk bõ 95 kiló vagyok, de ha még keményebbre húzom a rugót, akkor már nem elég érzékeny a kisebb hepe-hupákra...
Kössz a választ!
Üdv:
Írta 2010. június 07. - 22:10
Írta 2010. június 07. - 21:00
én az összes nálam szerelt villában szorosabbra cseréltem pont emiatt
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. június 07. - 20:58
Igen, valószínûleg ez a probléma. Megadta magát a tömítés és lefolyott a csillapításból a lábba az olaj.havernak tora volt ilyen, betonra bemerevedett.....a probléma az volt h asszem lefolyt az mcd alá -vagy hova- az olaj, is gátolta a mozgást....
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. június 07. - 20:08
Írta 2010. június 07. - 19:43
egy specialized pitchben levo pikerol van szo. a bringa alig par honapos, es nagyon a terhelhetosege alatt van hasznalva. van valaki gyorben, aki olcson es szakszeruen meg tudna javitani?
ps: daveel beszeltem telefonon, o aszondta, hogy a csillapitas adta meg magat (eleresztette az olajat).
Írta 2010. június 07. - 16:31
OFF topik
Igen igen
A Camera Kft
Velem azóta szopnak az összes boltosok, mióta összeakadtam a Camera kft-vel... azóta háromszor ellenõrzöm amit mond valaki és sûrûn visszajárok reklamálni, ha valami nem tecc. Nem csak fotós témában.
Najó, ennyit az offtopic-olásról.
Írta 2010. június 07. - 14:01
OFF topikA forgalmazót vagy a szervizt? (utóbbi, ha jól sejtem, a "jó hírû" Camera kft... - bár az utóbbi idõben kicsit javult a hozzáállásuk, de nem sokat)
Igen igen
A Camera Kft és a Hama Hungary(Sigma forgalmazó) karöltve azt állította hogy a nemzetközi garancia nem érvényes Magyarisztánban. Írtam az amcsi kiskernek hogy nem érvényes nálunk a garancia, és hogy mit lehet tenni. Meglepõdtek. De fogalmaztunk egy szép levelet a Sigma-nak hogy Magyarisztánban nem kezelik túl jól a dolgokat(se a forgalmazó se a szervíz), ezt elküldtük a Camera-nak meg a Hama-nak, hogy mégis mit fognak szólni hozzá. Ezzel egyidejüleg az amcsik is írtak egy levelet a Hama-nak hogy jó vón elismerni hogy az obi hivatalos forrásból származik, különben kezdeményezni fogják a Sigma-nál hogy vegyék el tõlük a forgalmazói jogot.
Hosszas levelezgetés után sûrû elnézéskérések közepedte hip-hop küldték a futárt és egy hét alatt meg is csinálták az obit....
Csak fenyegetõzni kell hogy legyenek jogaid.
ON
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Írta 2010. június 07. - 11:06
A forgalmazót vagy a szervizt? (utóbbi, ha jól sejtem, a "jó hírû" Camera kft... - bár az utóbbi idõben kicsit javult a hozzáállásuk, de nem sokat)A Sigma objektívek forgalmazóját is meg kell fenyegetni ha egy nemzetközi garival rendelkezõ objektív garanciális javítását szeretnéd elintézni.