Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Hali!
Valaki tudna segíteni abban, hogy 2005-ös rebában mennyi és milyen méretû O gyûrûk vannak?
Megérett a teló egy nagy karbantartásra....
Elõre is köszi a segítséget!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

mrdc

mrdc

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Nem cseréltünk, viszont szemre jók voltak. Eleinte mi is ezt hittük, hogy elereszti a levegõt, de mostanában minden bringázás elõtt-után ellenõriztem a nyomást, rendben volt.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
jó kérdés , látni kellene
O gyürüket cseréltetek?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

mrdc

mrdc

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!
Egy 05-ös SID Race-m van Pure Delite csillapítással. A problémám az, hogy idõvel elkezd kattogni berugózásnál, csökken az útja, majd elszáll a csillapítás. Idén már harmadjára szedtük szét, olajcsere és a csillapítás visszaállítása (vmi elmászik a csõben, azt kell középre visszarakni) után egy ideig jó, majd újra elkezdi. Nem ereszti a levegõt, megfelelõ nyomással használom. Nincs valami ötletetek, hogy mi baja lehet? Mi kifogytunk belõlük, újra szétszedni pedig nem látom értelmét, hogy 2 hét múlva megint elkezdje.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Én is most készülök olajcserére egy Tora Solo Air Raceben (még várom h megjöjjön hozzá az olaj)
Kíváncsi leszek mennyit fog javulni a mozgása mivel még nagyon keveset futott és még nem volt benne cserélve.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Számtalanszor leírtuk már, hogy új rs villát ajánlatos szétszedni vásárlás után és olajcserével kezdeni.

bsh

bsh

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
áh, még egy kecskeméti, és szintén gépészmérnök! :) helló! :)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Szia

Hasonló cipõben járok én is. Múlt pénteken vettem egy RS Revelationt.

Az elsõ olajcsere után ég és föld lesz majd, rengeteget fog javulni a mozgás! Rengetegszer olvastam itt a fórumon már, hogy az új villáknál érdemes ezt a cserét minél elõbb elvégeztetni. Bikemag egyik számában cikkeztek is anno errõl, ahol olyan fotót is láthatott az olvasó, hogy a gyári olajban például bogártetem úszott... Ami a fura, nem túl jó mozgást illeti új villánál, nos én a Fox Talas-szal voltam így. Újkorában kissé darabosan mozgott és alacsony levegõnyomás mellett sem mozgott úgy, ahogy kellett volna. Olajcsere, és hirtelen (számomra) etalon lett a mozgása!
Ask Sala for more! :)

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

sziasztok!
múlt héten vettem egy tora xc sl-t, 2009-es modell, 100mm, remote lock out. eleinte nagyon szar volt, darabosan mozgott, beragadt majd kirúgott, stb. azóta már javult valamelyest. gondolom be kell koptatni a szimmeringet meg be kell járatni, habár leírásban ilyenrõl szó sincs (de pl. manitou manualban írják is a bejáratást)
szóval azt szeretném megtudni, hogy mennyi idõ/km, mire a teleszkópom majd 100%-osan fog mûködni? illetve kell-e ez alatt bármit csinálnom vele (olajozni, zsírozni, ütni-vágni, cirógatni?)

Szia

Hasonló cipõben járok én is. Múlt pénteken vettem egy RS Revelationt. Az üzletben kérdeztem, hogy kell-e figyelni a bejáratásra és azt a választ kaptam, hogy; nem.

Tegnap került be a kerékpáromba a teló. Nincs pumpám, így nincs még beállítva a nyomás, tehát csak menet nélkül nyomkodtam össze. Én is hallottam a telóban az elsõ pár rányomáskor valami surrogó hangot, ami a többedik összenyomáskor megszûnt. (Nem az olaj hangjára gondolok.)

Gépészmérnöki tapasztalataim szerint minden mozgó alkatrésszel rendelkezõ "rendszernek" kell idõ, míg a végleges állapotba kerül minden alkatrésze. Telónál nem tudom ez mennyi idõ, de mivel tömítések vannak és nem mondjuk fém-a-fémen surlódó alkatrészek, nem hiszem, hogy túl sok idõ kéne a bejáratáshoz.

Biztos válaszol majd valaki akinek van tényleges tapasztalata, de én így gondolom. :)

Üdv

bsh

bsh

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
sziasztok!
múlt héten vettem egy tora xc sl-t, 2009-es modell, 100mm, remote lock out. eleinte nagyon szar volt, darabosan mozgott, beragadt majd kirúgott, stb. azóta már javult valamelyest. gondolom be kell koptatni a szimmeringet meg be kell járatni, habár leírásban ilyenrõl szó sincs (de pl. manitou manualban írják is a bejáratást)
szóval azt szeretném megtudni, hogy mennyi idõ/km, mire a teleszkópom majd 100%-osan fog mûködni? illetve kell-e ez alatt bármit csinálnom vele (olajozni, zsírozni, ütni-vágni, cirógatni?)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
mostanság nem tudom
az eredeti specif szerint ha jól emléxem 5% és 90% volt a zárás két értéke.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Akkor egy lockolt teljesen kitekert floodgate-l úgy fog mozogni a villa mintha nem lenne lockolva?

Azért nem teljesen.
Failure is always an option.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

A "Gate"-et :)

Tehát azt hogy lockolt állapotban a teleszkóp mekkora erõre mozduljon meg. Ha maxra becsavarod akkor szinte teljesen merevnek kell lennie, ha tekered kifelé akkor egyre kisebb erõre is mozog. Ha nincs lockolva akkor nem csinál semmit.

Nem is oan' bonyolult! :)

Köszi szépen

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Hali! Van egy 2004es psylo users manualom, és gondoltam mielõtt kidobnám megkérdezem itt, hátha valakinek szüksége lenne rá. BP-en átvehetõ, ha kell, akkor mail: ranger41@gmail.com , ide már nem járok.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Akkor egy lockolt teljesen kitekert floodgate-l úgy fog mozogni a villa mintha nem lenne lockolva?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Sziasztok

Vásároltam egy RS REVELATION 409 Dual-air teleszkópot.
Mire való a jobb szár teteján a "Compression" állításnál a tekerõ-gomb közepében lévõ "Gate" nevû csavar? Mit tudok vele állítani?

Köszi

A "Gate"-et :)

Tehát azt hogy lockolt állapotban a teleszkóp mekkora erõre mozduljon meg. Ha maxra becsavarod akkor szinte teljesen merevnek kell lennie, ha tekered kifelé akkor egyre kisebb erõre is mozog. Ha nincs lockolva akkor nem csinál semmit.
Failure is always an option.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Sziasztok

Vásároltam egy RS REVELATION 409 Dual-air teleszkópot.
Mire való a jobb szár teteján a "Compression" állításnál a tekerõ-gomb közepében lévõ "Gate" nevû csavar? Mit tudok vele állítani?

Köszi

stex

stex

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
sziasztok!

nincsen valakinek egy 2005 ös rock shox boxxer rugólya lágy vagy extra lágy kéne!???????

köszi

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A gyártó honlapján nézted már?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

stex

stex

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
sziasztok!!

olyan kérdésem lenne hogy rock shox boxer 203-as race és 180-as 2002 es wc be mennyi olajat kell önteni? valamint hogy mind a két szárba kell-e!!

elõre is köszi

aki privátot irt annak itt a cimem stex_a@vipmail.hu megköszönném ha segítnene:)!!