Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Posted 2010. August 12. - 20:53
Valaki tudna segíteni abban, hogy 2005-ös rebában mennyi és milyen méretû O gyûrûk vannak?
Megérett a teló egy nagy karbantartásra....
Elõre is köszi a segítséget!
http://laciklon.fotoalbum.hu/index
Posted 2010. August 11. - 21:30
Posted 2010. August 11. - 20:58
O gyürüket cseréltetek?
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2010. August 11. - 20:31
Egy 05-ös SID Race-m van Pure Delite csillapítással. A problémám az, hogy idõvel elkezd kattogni berugózásnál, csökken az útja, majd elszáll a csillapítás. Idén már harmadjára szedtük szét, olajcsere és a csillapítás visszaállítása (vmi elmászik a csõben, azt kell középre visszarakni) után egy ideig jó, majd újra elkezdi. Nem ereszti a levegõt, megfelelõ nyomással használom. Nincs valami ötletetek, hogy mi baja lehet? Mi kifogytunk belõlük, újra szétszedni pedig nem látom értelmét, hogy 2 hét múlva megint elkezdje.
Posted 2010. August 10. - 23:36
Kíváncsi leszek mennyit fog javulni a mozgása mivel még nagyon keveset futott és még nem volt benne cserélve.
Posted 2010. August 10. - 14:54
Posted 2010. August 10. - 12:02
Posted 2010. August 10. - 10:58
Szia
Hasonló cipõben járok én is. Múlt pénteken vettem egy RS Revelationt.
Az elsõ olajcsere után ég és föld lesz majd, rengeteget fog javulni a mozgás! Rengetegszer olvastam itt a fórumon már, hogy az új villáknál érdemes ezt a cserét minél elõbb elvégeztetni. Bikemag egyik számában cikkeztek is anno errõl, ahol olyan fotót is láthatott az olvasó, hogy a gyári olajban például bogártetem úszott... Ami a fura, nem túl jó mozgást illeti új villánál, nos én a Fox Talas-szal voltam így. Újkorában kissé darabosan mozgott és alacsony levegõnyomás mellett sem mozgott úgy, ahogy kellett volna. Olajcsere, és hirtelen (számomra) etalon lett a mozgása!
Ask Sala for more!
Posted 2010. August 10. - 10:37
sziasztok!
múlt héten vettem egy tora xc sl-t, 2009-es modell, 100mm, remote lock out. eleinte nagyon szar volt, darabosan mozgott, beragadt majd kirúgott, stb. azóta már javult valamelyest. gondolom be kell koptatni a szimmeringet meg be kell járatni, habár leírásban ilyenrõl szó sincs (de pl. manitou manualban írják is a bejáratást)
szóval azt szeretném megtudni, hogy mennyi idõ/km, mire a teleszkópom majd 100%-osan fog mûködni? illetve kell-e ez alatt bármit csinálnom vele (olajozni, zsírozni, ütni-vágni, cirógatni?)
Szia
Hasonló cipõben járok én is. Múlt pénteken vettem egy RS Revelationt. Az üzletben kérdeztem, hogy kell-e figyelni a bejáratásra és azt a választ kaptam, hogy; nem.
Tegnap került be a kerékpáromba a teló. Nincs pumpám, így nincs még beállítva a nyomás, tehát csak menet nélkül nyomkodtam össze. Én is hallottam a telóban az elsõ pár rányomáskor valami surrogó hangot, ami a többedik összenyomáskor megszûnt. (Nem az olaj hangjára gondolok.)
Gépészmérnöki tapasztalataim szerint minden mozgó alkatrésszel rendelkezõ "rendszernek" kell idõ, míg a végleges állapotba kerül minden alkatrésze. Telónál nem tudom ez mennyi idõ, de mivel tömítések vannak és nem mondjuk fém-a-fémen surlódó alkatrészek, nem hiszem, hogy túl sok idõ kéne a bejáratáshoz.
Biztos válaszol majd valaki akinek van tényleges tapasztalata, de én így gondolom.
Üdv
Posted 2010. August 10. - 09:59
múlt héten vettem egy tora xc sl-t, 2009-es modell, 100mm, remote lock out. eleinte nagyon szar volt, darabosan mozgott, beragadt majd kirúgott, stb. azóta már javult valamelyest. gondolom be kell koptatni a szimmeringet meg be kell járatni, habár leírásban ilyenrõl szó sincs (de pl. manitou manualban írják is a bejáratást)
szóval azt szeretném megtudni, hogy mennyi idõ/km, mire a teleszkópom majd 100%-osan fog mûködni? illetve kell-e ez alatt bármit csinálnom vele (olajozni, zsírozni, ütni-vágni, cirógatni?)
Posted 2010. August 10. - 01:32
az eredeti specif szerint ha jól emléxem 5% és 90% volt a zárás két értéke.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. August 09. - 22:47
Akkor egy lockolt teljesen kitekert floodgate-l úgy fog mozogni a villa mintha nem lenne lockolva?
Azért nem teljesen.
Posted 2010. August 09. - 22:24
A "Gate"-et
Tehát azt hogy lockolt állapotban a teleszkóp mekkora erõre mozduljon meg. Ha maxra becsavarod akkor szinte teljesen merevnek kell lennie, ha tekered kifelé akkor egyre kisebb erõre is mozog. Ha nincs lockolva akkor nem csinál semmit.
Nem is oan' bonyolult!
Köszi szépen
Posted 2010. August 09. - 20:22
[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]
Posted 2010. August 09. - 18:01
Posted 2010. August 09. - 14:42
Sziasztok
Vásároltam egy RS REVELATION 409 Dual-air teleszkópot.
Mire való a jobb szár teteján a "Compression" állításnál a tekerõ-gomb közepében lévõ "Gate" nevû csavar? Mit tudok vele állítani?
Köszi
A "Gate"-et
Tehát azt hogy lockolt állapotban a teleszkóp mekkora erõre mozduljon meg. Ha maxra becsavarod akkor szinte teljesen merevnek kell lennie, ha tekered kifelé akkor egyre kisebb erõre is mozog. Ha nincs lockolva akkor nem csinál semmit.
Posted 2010. August 09. - 14:32
Vásároltam egy RS REVELATION 409 Dual-air teleszkópot.
Mire való a jobb szár teteján a "Compression" állításnál a tekerõ-gomb közepében lévõ "Gate" nevû csavar? Mit tudok vele állítani?
Köszi
Posted 2010. August 06. - 20:55
nincsen valakinek egy 2005 ös rock shox boxxer rugólya lágy vagy extra lágy kéne!???????
köszi
Posted 2010. August 05. - 13:40
olyan kérdésem lenne hogy rock shox boxer 203-as race és 180-as 2002 es wc be mennyi olajat kell önteni? valamint hogy mind a két szárba kell-e!!
elõre is köszi
aki privátot irt annak itt a cimem stex_a@vipmail.hu megköszönném ha segítnene:)!!