Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Vagy csak kiszeded az olajzárót, beviszed egy csapágyboltba és abban a méretben veszel két újat. kb egy ezresbõl megvan. Legalábbis boxxer villáknál nálunk tökéletesen mûködik.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Gyári se fog kijönni olcsóbban (és annál jobb az enduro), sõt...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ibazz :D

látod eurban jár az agyam, igazad van :D

34$ *220

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

gery03

gery03

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Bocsi, de én nem tudok valamit, vagy miért számoltál az euro árfolyamával?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Duke telóhoz merre keressek szimeringet? Google-t már használtam, de nem volt túl nagy sikerem. Nem szeretnék enduroforkseals-rõl 7,5k-ért rendelni.

hehe :D
akkor számoljunk:
24 dolcsi a szimmering ergo 6816 ft
postaköltség ujabb 10 dodo az ujabb 2800 ft

ergo ~10ezer lesz az a 7,5k...

és igen , nincs más lehetõséged, én 8,5 ért adom de épp elfogytam duke-bol

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Duke telóhoz merre keressek szimeringet? Google-t már használtam, de nem volt túl nagy sikerem. Nem szeretnék enduroforkseals-rõl 7,5k-ért rendelni.

pedig mást nem nagyon tudsz....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gery03

gery03

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Matjoúú

Matjoúú

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Kérdés: Aki Rock Shox Duke SL típusú teleszkópot használ az szerint az enyhe street-et bírná-e?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Csõ. Van egy kis gondom a Pilot SL telómmal. A Lockout nem mûködik. Egyre nehezebbé vált a kormányról a zárás feloldása, majd már a vállon kézzel forgatni a tekerentyût sem sikerül, teljesen beállt a feloldott állapotban. Visszaútnál mintha jobban szörcsögne. A visszaút csill. mûködik. Megúszom MCD csere nélkül, mert rákölteni sokat nem nagyon szeretnék, illetve mivel nem nagy gáz ha nem mûködik a lockout, vajon mi történhet emellett a teló mozgásával?

A Rebámnak ugyanilyen tünetei voltak, csak még a jobb szár tetején szivárgott is az olaj. Neked nem? Az elfolyt olaj magyarázná a szörcsögést.
Kiszedtem az MCD-t és valaki itt megsúgta hogy azt is szét lehet szedni (le kell csavarni a tetejét, fordított menetes). Na mikor szétszedtem, akkor láttam, hogy van benne egy karmantyú, ami el van szakadva és össze van gyûrõdve, attól szorul. Természetesen nem járatos méret, de le tudták gyártani egy ezresért, most az van benne, tökéletesen mûködik :)
Még hozzátenném, hogy mindez a Gázló elõtt volt pár nappal és addigra nem készült el a karmantyú, ezért összeraktam úgy hogy egy O-gyürüt raktam a karmantyú helyére. Úgy is mûködött, csak szivárgott.
Failure is always an option.

Attisch

Attisch

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
  • LocationBudapest
Csõ. Van egy kis gondom a Pilot SL telómmal. A Lockout nem mûködik. Egyre nehezebbé vált a kormányról a zárás feloldása, majd már a vállon kézzel forgatni a tekerentyût sem sikerül, teljesen beállt a feloldott állapotban. Visszaútnál mintha jobban szörcsögne. A visszaút csill. mûködik. Megúszom MCD csere nélkül, mert rákölteni sokat nem nagyon szeretnék, illetve mivel nem nagy gáz ha nem mûködik a lockout, vajon mi történhet emellett a teló mozgásával?

pakesz75

pakesz75

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Istenem mekkora marha vagyok. Most néztem hogy a motion controlba kell annyi.16 ml kell lábanként.
Nem csoda hogy felütött az olajon a szár. De köszi az infót.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
118ml olaj kell a jobb oldalra, felülre. A régi olaj eltávolítása nem csak abból áll, hogy kiöntöd a lábból. Néhány alkalommal, le-fel meg kell mozgatni a csillapítóegység rúdját, hogy onnan is kifolyjon.

pakesz75

pakesz75

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok

Látom itt vannak olyanok, akik értik a telók lelki világát. Most vettem használtan egy Rock Shox Recon 351 U-turn villát. Azt hiszem tavalyi model. Ma lecseréltem az olajat a lábában. Beletettem 115ccm 10w-s olajat és kipróbáláskor nem rugózta ki az olaj miatt a teljes útját. Leengedtem belõle és 80ccm friss olajjal láttam el. Így most jó de vajon ezt miért csinálja? Amúgy volt benne vagy 3ccm olaj az is inkább habarcs , mint olaj.
Sala mester mit kúrtam el? Túlöntöttem? Amúgy gondolom ezt a 115 ccm olajat a két szárra összesen érti a gyártó vagy tévedek??!!

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Kérem, akinek nincs két perce ne olvassa tovább!!

A példa csak hasraütésszerûen jött... de így is okosodtam. :D
De még egy kérdés? dual air vs solo air???? miért egyik, miért másik?
(ár miatt sid-del nem is nagyon akarok barátkozni... )
reba, recon, revelation trió szimpatikus... egy levegõs, motioncontrolos, (esetleg u-turn-ös) revelation lenne a legszimpatikusabb, elvégre ezek közül ahogy látom az való leginkább "allmountain" felhasználásra -tehát elég strapabíró gépezet lehet-, ami hozzám leginkább közel áll.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
reba minden gond nélkül viseli a 100+ kilót
sidet tényleg nem kell erõltetni

rebából meg -aftermarket legalábbis- nem létezik a fent említett solo air

a rebák dual air- rendszerek
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
igen, kb. annyi a különbség, ahogy látod. Két "ugyanaz" technológiájú teló között a súly a különbség.
Esetedben inkább a nehezebb telókban gondolkoznék, mivel 100kg vagy. Az már nem a xc-verseny telók (Sid,Reba) területe.
Ctrl-C - Ctr-V másnak is annyi munka lenne, mint NEKED !!:P Használd a keresõt, gúglit,.. lécci-lécci-lécci !!
Mert másnak is vissza kellene keresni a témát és copy-zni, hogy Mr.Barador könnyedén, gyorsan választ kapjon a kérdésére. Talán ezért nem ugrottak nyolcan és gépelték neked a választ.
Sikeres keresést !
Marci

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Köszönöm a segítõkész válaszokat!

Most gyorsan rálestem a Sram oldalára, de ahogy látom a legújabb jelölések és típusok vannak fent, de pl az nem derült ki számomra egyértelmûen, hogy mi a különbség pl egy REBA Solo Air-es MotionControl-os és egy RECON "ugyanezek" között??? Anyagválasztás, merevség? Ami ugyanazokat az "utótagokat" kapja azokban pöccre ugyan az a technológia is csücsül, csak más a "ruha" rajtuk"??? (gondolom drágább típusokban merevebb, könnyebb, kisebb súrlódási tényezõvel dolgozó anyagok lehetnek)
(ha ezt is leírtátok ezerszer, egy ctrl-C + ctrl-V kombóért hálás lennék!)

Elõre is köszönöm!
Balázs

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Itt senki sem ért a RS-hoz??? :P

De értünk, csak lusták vagyunk több százszor leírni valamit ugyanabba a topicba.

A sebesség mindent megold.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Akartam válaszolni, de egyrészt nem vagyok olyan ûber-nagy szakértõ, másrészt meg elfelejtettem. :)

Szóval;
Én most vettem Revelation Dual Air telót. Ez nem U-turn-ös, de van ilyen kivitelû is. Pl CUBE AMS 125 kerékpárban is az van. Bikemag oldalán megtalálod a tesztet.
Az enyémet akciósan 90.000 Ft-ért vettem, használtakról nincsen infóm. Itt a fórumon kínáltak egy Reba-t, elég jó áron.
100 kg-hoz mindenképp a drágáb és merevebb villát kell venned. Én 75 kg vagyok, a Revelation telóm meg sem érzi, akármit csinálok vele.

Többféle megoldás van a csillapításra, a Motion Control egy ezek közül. Ha jól tudom ez egy kifinomultabb megoldás, az igényesebb vagy drágább (?) telókba kerül bele. A Rock Shox weboldalán megtalálod a különbözõ fogalmak magyarázatát és a robbantott ábráit is a különbözõ telóknak.

Remélem segítettem, de én is csak mostanában kezdtem elmélyedni a telók lelki-világában. :)

Üdv;
Dani

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Rock Shox Recon SL. Olcsó, jó és levegõs. Én is 180-as tárcsával használom és semmi gond a merevségével.
És igen, van air u-turn-ös villa is. Itt találsz róluk infot: http://www.sram.com/rockshox/products

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"