Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

rako

rako

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

Van egy Rock Shox Dart2 teleszkópom. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek valahogy lehet lock out kapcsolót szerelni ebbe a típusú teleszkópba?

Elõre is köszi!

Rako.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Kobike said

Na szétszedtem:
Minden O-gyürü hibátlannak látszik (az egész MCU-ban van 5db), viszont van egy szimering is, ami a nagy lyukacsos test belseje és a nyolcszögtetejü mûanyag között tömít (belsõ átmérõ kb. 11,5mm kívül kb. 18mm). Ez volt elszakadva és felgyûrõdve.
Holnap irány a tömítésbolt :)

Helyesbítek, az egy karmantyú és nem szimering...
Viszont olyan méretû amit nem kaptam és mivel 11,5 a belsõ átmérõje nem is könnyen beszerezhetõ, de kb. egy ezresért pár nap alatt legyártják. Mivel hétvégén használni akarom vettem a helyére egy 11x3,5-ös O-gyürüt, szerintem annak is mûködni kell, egy próbát megér. A többi O-gyürü helyett tudtam venni megfelelõ méretüeket. Kicserélem azokat is ha már szét van szedve.

...kicsit olyan mintha ez itt a saját blogom lenne, bocs hogy beszámolok mindenröl, de hátha valakinek késõbb hasznos lesz.
Failure is always an option.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Valeria Victrix said

Szét kell tekerni az MCU-t (fordított menetes) és meg kell nézni az O-gyûrût, illetve a floodgate alatti kicsi O-gyûrût. Általában az MCU-ban lévõ szokott elfáradni, a floodgate alattit csak ki szokta tolni a nyomás, vissza lehet illeszteni.
Az MCU-ban lévõ mérete, ha minden igaz, 22x1,2 és az Oring Kft-nél (szaküzlet Budapesten) 72540 a cikkszáma. Azért vidd magaddal a régit, illetve az MCU-t is, hogy rögtön ki is tudd próbálni!

Na szétszedtem:
Minden O-gyürü hibátlannak látszik (az egész MCU-ban van 5db), viszont van egy szimering is, ami a nagy lyukacsos test belseje és a nyolcszögtetejü mûanyag között tömít (belsõ átmérõ kb. 11,5mm kívül kb. 18mm). Ez volt elszakadva és felgyûrõdve.
Holnap irány a tömítésbolt :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Valeria Victrix said

Szét kell tekerni az MCU-t (fordított menetes) és meg kell nézni az O-gyûrût, illetve a floodgate alatti kicsi O-gyûrût. Általában az MCU-ban lévõ szokott elfáradni, a floodgate alattit csak ki szokta tolni a nyomás, vissza lehet illeszteni.
Az MCU-ban lévõ mérete, ha minden igaz, 22x1,2 és az Oring Kft-nél (szaküzlet Budapesten) 72540 a cikkszáma. Azért vidd magaddal a régit, illetve az MCU-t is, hogy rögtön ki is tudd próbálni!

Köszi, ez jó hír, azt hittem az MCU össze van préselve és megbonthatatlan. Majd beszámolok mit találtam belül :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Kobike said

Sziasztok,
2005-ös Reba Team-em van és tegnap kicsit odavágtam egy letörésnél, felütéses defektem is lett az elsõ gumin...
Azóta nem mõködik a lock, nagyon szorul és nem is fordul el végig. Emellet ereszti is az olajat ott, a jobb szár tetején.
Szétszedtem, azt láttam, hogy a 8szögletü mûanyag (amire rámegy a lock karja) alol folyik az olaj. Az viszont egyben van az MCU-val ha jól sejtem...
Mit lehet a baja? Mit lehet vele kezdeni?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Sziasztok,
2005-ös Reba Team-em van és tegnap kicsit odavágtam egy letörésnél, felütéses defektem is lett az elsõ gumin...
Azóta nem mõködik a lock, nagyon szorul és nem is fordul el végig. Emellet ereszti is az olajat ott, a jobb szár tetején.
Szétszedtem, azt láttam, hogy a 8szögletü mûanyag (amire rámegy a lock karja) alol folyik az olaj. Az viszont egyben van az MCU-val ha jól sejtem...
Mit lehet a baja? Mit lehet vele kezdeni?

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Bikertigger said

annyiért van levegõs recon is
pl
Rock Shox Recon SL

és akkor leginkább azt

de ha belefér akkor mindenképp recont nkább

Kösz a linket. Elég barátinak tûnik ez az ár érte.

Idõközben figyelmembe ajánlottak egy használt REBA-t. Amit tudok róla:
- DualAir-es
- U-turn
- MCD csillapítás van benne

Az ára pedig egy új TORA körül van.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Oerdescu said

Sziasztok

Utána olvastam elég sokat a telók "elméletének". Kicsit tisztul már a kép.

Most ott tartok, hogy a keretbõl futná levegõs TORA-ra vagy tekercsrugós RECON-ra.
Melyikre szavaznátok inkább:

RECON:
Ker

TORA:
Ker

Kíváncsian várom a hozzáértõk véleményét! :)

Köszi

annyiért van levegõs recon is
pl
Rock Shox Recon SL

és akkor leginkább azt

de ha belefér akkor mindenképp recont nkább
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Sziasztok

Utána olvastam elég sokat a telók "elméletének". Kicsit tisztul már a kép.

Most ott tartok, hogy a keretbõl futná levegõs TORA-ra vagy tekercsrugós RECON-ra.
Melyikre szavaznátok inkább:

RECON:
Ker

TORA:
Ker

Kíváncsian várom a hozzáértõk véleményét! :)

Köszi

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

rob said

(számodra gondolom) meglepõ módon a biker weblapja elég információdús.
szóval: Biker Kft.
75 kilóhoz mindegy melyiket veszed, egyik sem lesz gyenge. a súlykülönbség a rugóból fakad igen, a solo air levegõs, az u-turn változatok meg tekercsrugósak

(gondolom csak nekem) meglepõ módon az, hogy oda van írva egy termékhez, hogy X technikát tartalmaz, még fogalmam sem lesz róla, mit is takar valójában.

Ismerem a linkelt oldalt, tudom, hogy vannak segédletek a letöltések között, de ettõl még maradnak kérdéses részek, amire keresem a választ.

...de azért kösz a választ. :)

Üdv

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
(számodra gondolom) meglepõ módon a biker weblapja elég információdús.
szóval: www.biker.hu
75 kilóhoz mindegy melyiket veszed, egyik sem lesz gyenge. a súlykülönbség a rugóból fakad igen, a solo air levegõs, az u-turn változatok meg tekercsrugósak

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Sziasztok

Köszi a válaszokat. 75 kg vagyok és azt láttam a neten, hogy TORA néven többféle teló is van. Nem tudom azonban mi mit jelent a típusoknál.

Ezeket találtam a www.ebike.hu oldalon:

- Rock Shox '09 Tora 302 U-Turn PopLoc
- Rock Shox '09 Tora 302 U-Turn TurnKey
- Rock Shox '09 Tora SL SoloAir TurnKey

Azért hülyeséget is kérdeztem korábban az SL-t illetõen. Az SL súlya azért kisebb, mert levegõs és nem tekercsrugós?
A fenti 3 TORA közül melyiket választanátok?

Köszi

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Nekem most Tora van lehetne kicsit könnyebb.. de amugy maxra elégedett vagyok vele, és de- elég erõs :) 50 körüli árban nincs jobb
de ha kijön a keretbõl ahogy zoomstag is irta inkább Recon

"just chillin killin"

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Hány kg vagy?
Szerintem elég fontos szempont teló választáskor amellett, hogy mire használod.

Recon teljesen jó, szépen mozog, könnyebb is a Toránál (de azzal sem jársz rosszul). Nekem mindkettõ volt, és tetszettek.
Ha megengedheted a Recont, én azt ajánlanám.

Izomtéridõninja-geológus!

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Sziasztok

CUBE ANALOG montim van, amihez szeretnék egy új telót, mert a mostani szépen mozog, de nem csillapítós...

Amire használnám: semmi komoly durvulás, fõleg XC (Mátrában de fõleg itthon), de egy kis ugra-bugra meg elsõkerékre-állás nem áll messze tõlem. Javasoltak Rock Shox Tora SL telót, de tartok tõle, hogy az nem elég erõs. Én Rock Shox Tora 302 U-Turn, esetleg RECON-t néztem ki.

Szerintetek?

Ja, meg az is a baj, hogy néha fogalmam sincs mi, mit jelent a telóknál. Ha tudnátok valami hasznos leírást amiben választ kaphatnék a legegyszerûbb kérdésekre is, azt megköszönném.

Üdv

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

MaTT said

Azt honnan tudni ilyen régi telóknál, hogy mennyi olajat kell beleönteni?

tudás! :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

MaTT said

Guglin kerestem RS manuálokat amikor megvettem a telót télen, és az alapján csináltam.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Já he! Tegnap nekiestünk a telórehabilitációnak.
Amikor szétszedtük majdnem sírva fakadtam. Az olaj olyan volt benne mint a brigéciol amiben a láncomat mostam.
A bal szárban és a jobb szárban az úthossz állító mûanyag kis baszok össze-vissza.Egyik szárban 80mm-en másikban 100-on. Biztos nem használ a telónak. A kenést segítõ szivacsgyûrû el van szakadva a bal szárban, de sikerült rendesen a helyére tenni. Meglepett hogy 2001-es a villa és a becsúszón gyönyörû a felületkezelés!
Tényleg nem volt nehéz szétkapni. Kapott 10W-s olajat meg ki lett pucolva. A csillapítást is belõttük közepesre. Érezhetõen másként mozog a villa kipucolva és tiszta olajjal feltöltve.
Még mindig keresek teli csavart a villa aljába! Ha valakinek van felesleg jelezze! THX

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

cindercone82 said

Holnap nagy bringarehab projekt lesz. Szedem szét a telót is. Valakinek valami extra instrukciója észrevétele 2001-es Judy SL villával kapcsolatban? Mire kell vigyázni szét/összeszerelésnél? Zsír ebbe nem kell sehova gyanítom (bár a helyi szakik az excelsiorban azt mondták hogy õk zsírral kenik a becsúszót...ezt elég baromságnak találtam)
Vettem 3 deci olajat...elvileg 1,3+0,3decit írnak a lúzermanuálban.

egyszerû mint a facsipesz :D
asszem hidrocoil csillis, oylan mint az összes marzo
fent beleünt oszt csá

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/