Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Régieknek (2009 elõtt) 115 volt a max útja, asszem 15 [mm]-es távtartók vannak benne (max 2 db gyári). 2009 és azután 120 és 20 [mm]-es távtartók. (ilyen a tied)
És akkorára állítod a kettõ (80-120) között amekkorára akarod a megfelelõ méretû általad barkácsolt távtartóval. A gyáriakkal 15 ill. 20 [mm]-es lépésekben.
Sram oldaláról letöltöd a szerviz kézikönyvet, átböngészed az idevágó részt. Beszerzel zégergyûrûfogót meg olajat, a többi ami kell az alap cucc. Ja utólag beszerezni távtartót nemtudom honnan lehet, de simán le lehet gyártatni, egy mûanyag pogácsa megfelelõ furattal az egész.

Ha ezekután még mindig kevés az info, akkor meg szerviz.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts
még valami: olvasom itt ott, hogy nem mindegyik reba húzható ki 80-ról 100,120-ra (függetlenül hogy sl, race v. team), viszont arról semmi infó hogy egy gyárilag 120-as minden esetben összehúzható-e. szétbontás nélkül megmondható valahogy, hogy az adott villa átalakítható-e?

ez enyém egy 09es Spec FSR XC -ból van, a specialized.com-on lévõ speckó pedig:
"Rock Shox Reba SL, Dual Air, 120mm travel, 32mm stanchions, disc only, alloy steerer, Motion Control damper, rebound adj. w/ LO, mag lower"

köszi!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem egy nehéz dolog, ha 2009-es reba vagy annál újabb, akkor a kétféle zégerfogó kell, meg a távtartók oldalán elég genyón van a zégergyûrû, de tényleg nem bonyolult....

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

Egy rugós és egy levegõs villát ne akarj összehasonlítani a fenti szempont alapján. Természetesen elõfordulhat eltérés a Reba esetében is, de nem két centi.

Oké, tehát akkor 120-on van.

Találtam egy leírást a távtartók installálásáról, igaz ez SID-hez van. Feltételezem Reba-nál sem történik másképpen (?), megcsinálnám magam, nem tûnik nehéznek...

Már csak azt nem tudom hogy honnét rendelhetnék távtartót? Vagy használhatok esetleg helyette x darab alátétet ami 20mm-t tesz ki? vagy ez így nagyon tré megoldás lenne?

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Nekem volt egy suntour axon telóm..az 80 milliméteren volt viszont 110 volt a becsúszó,ott nem változott a becsúszó kilátszó része attól ,hogy össze volt húzva,de ettõl függetlenül 0 tapasztalatom van rs villákkal(lehet,sõt valószínû,hogy másképp van)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Értem. Tehát akkor 100-as villa esetén minden esetben 100mm hosszú kell hogy legyen a becsúszó? Ezt megcáfolja az elfekvõben lévõ Dart3 villám, az 100-as ként jött a régi bringámmal, ennek ellenére 110mm hosszú a becsúszója.. (teljes a zavar)

Sopronban/környékén melyik bolt a "rutinos villás", ahol szakszerûen és gyorsan összenyomnák 100asra? (kb. mibe fáj egy ilyen mûvelet?)

Egy rugós és egy levegõs villát ne akarj összehasonlítani a fenti szempont alapján. Természetesen elõfordulhat eltérés a Reba esetében is, de nem két centi.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Ezerszer ki lett tárgyalva, hogy a rebának viszonylag hosszú negatív útja lehet felfújástól függõen a kétkamrás rendszer miatt. Ha 120 látszik ki, az azt jelenti, hogy 120-on van, és alig van negatív utad. (koppig kihúzva kb. 125 látszik ki)
Más teló ami nem ilyen rendszerû, nem feltétlenül rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. Tehát a kilógás meg a villa útja közötti differenciát villája válogatja.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

Nos, ha 120-at mérsz becsúszó hosszra, akkor az nincs lekorlátozva 100-ra.

Értem. Tehát akkor 100-as villa esetén minden esetben 100mm hosszú kell hogy legyen a becsúszó? Ezt megcáfolja az elfekvõben lévõ Dart3 villám, az 100-as ként jött a régi bringámmal, ennek ellenére 110mm hosszú a becsúszója.. (teljes a zavar)

Sopronban/környékén melyik bolt a "rutinos villás", ahol szakszerûen és gyorsan összenyomnák 100asra? (kb. mibe fáj egy ilyen mûvelet?)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nos, ha 120-at mérsz becsúszó hosszra, akkor az nincs lekorlátozva 100-ra.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts
Lenne oly kedves valamelyik '09-es (vagy újabb) 100 vagy 120 mm-es Reba tulaj lemérni a becsúszószár hosszát? feltételezem ez minig hosszabb valamivel mint a tényleges rugóút (100, 120), vagy nem? Máshogyan fogalmazva minden teló (elméletben) kimozogja a teljes utat!?
Az enyém a bolt által ELVILEG egy 120 ról összenyomott 100-as, de ebben már nem vagyok biztos. Az én becsúszó száram pont 120mm, ha leengedem a levegõt teljesen össze tudom nyomni. Mit jelent ez? Mégsem álították át a boltban 100-asra?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Na akkor megválaszolom a kérdésemet, hátha valaki okosabb lesz tõle :)
A kattogás a bal oldali légrugós részbõl jött, elkövettem összeszereléskor azt a hibát, hogy kihúzott(115mm) állapotban tekertem rá a villa tetejére a záróanyát amin keresztül a levegõt tudom bejuttatni.Mint kiderült a villaszárban lévõ béléscsõ, amibe a nyomórúd mozog, olyan jól zárt, hogy mikor behelyeztem , a vákuum nem engedte teljesen a "végállásba", ezért mikor felfújtam, lehúzta magát a zárókupakról.Ezt összeszereléskor most úgy orvosoltam, hogy félig összenyomott állapotban húztam meg a csavarokat, majd ezután pumpáltam fel, így végig a helyén maradt.
Ennyi.
üdv:Gábor

Nyerõ.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

november13

november13

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Na akkor megválaszolom a kérdésemet, hátha valaki okosabb lesz tõle :)
A kattogás a bal oldali légrugós részbõl jött, elkövettem összeszereléskor azt a hibát, hogy kihúzott(115mm) állapotban tekertem rá a villa tetejére a záróanyát amin keresztül a levegõt tudom bejuttatni.Mint kiderült a villaszárban lévõ béléscsõ, amibe a nyomórúd mozog, olyan jól zárt, hogy mikor behelyeztem , a vákuum nem engedte teljesen a "végállásba", ezért mikor felfújtam, lehúzta magát a zárókupakról.Ezt összeszereléskor most úgy orvosoltam, hogy félig összenyomott állapotban húztam meg a csavarokat, majd ezután pumpáltam fel, így végig a helyén maradt.
Ennyi.
üdv:Gábor

november13

november13

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Sziasztok!

Solo Air-es Rock Shox Tora villámat a múlt héten szétkaptam olajcsere végett , plusz 100mm-rõl átállítottam 115-re hézagoló eltávolításával.Eddig semmi gond nem volt, de pár napja kattogó hangot hallok a villából, és érezni is lehet a kormányon, mintha picit elakadna, de tovább siklik.A hang a villát lenyomva 6cm út megtétele után keletkezik.Gondoltam már arra is , az eddigi 100mm beállításból következik, hogy valami vál képzõdött és most a hosszabb úttal "túlmozogja" , de akkor gondolom az út végén jelentkezne.Jól jönne valami támpont mielõtt megint csatateret csinálok a konyhából :)
Van ötletetek????
ui.: próbáltam rákeresni az eddigi hozzászólásokban, ha ennek ellenére volt már a téma akkor sorry.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Európából elsõ körben TFTuned Shox, USA-ból smartbikeparts.com, bikesonline.com, bikeman.com (sajnos mindegyiknél magas a szállítási költség)

Egyébként miért nem jó az Enduro? Tapasztalataink szerint jobb és tartósabb is a gyárinál.

nekem jó lenne ha kéne
csak úgy rémlett gyári már nincs
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

gyárit honnan ? (dukehoz)

Európából elsõ körben TFTuned Shox, USA-ból smartbikeparts.com, bikesonline.com, bikeman.com (sajnos mindegyiknél magas a szállítási költség)

Egyébként miért nem jó az Enduro? Tapasztalataink szerint jobb és tartósabb is a gyárinál.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
dehogynem gyártnak, csak a külsõ átmérõ nem szabvány, igy nem rakható bele, mig a 32 esek szabvány méretüek
(részben hisz a magasság 6mm helyett 7mm)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

30 miliset nem gyártanak?

.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

de mivel ez 30mm-es igy ez nem megoldható

30 miliset nem gyártanak?
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Gyári se fog kijönni olcsóbban (és annál jobb az enduro), sõt...

gyárit honnan ? (dukehoz)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
de mivel ez 30mm-es igy ez nem megoldható

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/