Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Aham, kimerült a raktárkészlet.
;) breeze :mad:

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Szerintem innen már nagyon nem rendelsz.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok!

Rebát szeretnék venni lehetõleg újonnan.
Pár lappal ezelõtt ha jól emlékszem Marci belinkelt 1 oldalt:
Reba SL DualAir 100mm weiss/rot mit Remote-Option
Itt 229 euró a villa cirka 65'000 + posta.
Tud valaki ennél olcsóbban netes boltot, vagy bármely más egyéb forrást, ahonnan újonnan vehetek Rebát?

És még 1 kérdés: Ugye az, hogy szeretném 80 mm-en használni csak távtartó kérdése...
A segítõ jellegû válaszokat elõre is köszönöm szépen!

-Misi-

Nem hiszem, hogy ennél olcsóbban találsz, és igen mindegyik Reba átalakítható 80-asra egy plussz távtartóval.
Failure is always an option.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Sziasztok!

Rebát szeretnék venni lehetõleg újonnan.
Pár lappal ezelõtt ha jól emlékszem Marci belinkelt 1 oldalt:
Reba SL DualAir 100mm weiss/rot mit Remote-Option
Itt 229 euró a villa cirka 65'000 + posta.
Tud valaki ennél olcsóbban netes boltot, vagy bármely más egyéb forrást, ahonnan újonnan vehetek Rebát?

És még 1 kérdés: Ugye az, hogy szeretném 80 mm-en használni csak távtartó kérdése...
A segítõ jellegû válaszokat elõre is köszönöm szépen!

-Misi-
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Erõteljesen filózok, hogy Fox DHX 5.0 vagy Rock Shox Vivid 5.1 rugóstagot érdemes venni?
Elõnyök, hátrányok?
Másik dolog, hogy a Vivid túlfojója révén befér-e a vázamba. A 215-ös DHX 5.0 befér, csak 222-es tagot akarok a vázba rakni és az vajon befér-e.

Feltöltött kép

Santa Cruz Bullit, amiben 215-ös DHX 5.0 van. Nekem is ilyen Bullit vázam van.
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Vicces kérdés következik. RS Tora 318 szerelgetés közben "kipottyant" egy kb 16mm átmérõjû o gyûrû és nem bírtam rájönni, hogy hova való. Ötlet? Olyan, mint ami a képen van: http://www.bikerumor...n-control06.jpg

Lebowski

Lebowski

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Köszi a válaszokat, bocs hogy hülyén kérdeztem:) Alátétet már sikerült is találnom, de a szimmeringgel még mindig gondban vagyok, nem akar a fekete gyûrû bemenni a teló szárába:S
A teló '06os Revel, a gyûrûszett meg "AM05 REBA/PIKE" név alatt fut, ha valaki rábólint tovább erõltetem oda azt a feketét:) Amit írtál az azért érdekes, mert szemre tényleg iszonyat minimális a 2 szürke gyûrû között a különbség, ezek szerint a Revelationnal csak ez van, a Pike-oknál meg egy plusz szimmering is?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
azt hiszem 9es vagy 10 es gyürü kell oda

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Vááá, fáradt vagyok már nagyon... ez a lapos C záróelem a U-turn Remote lock-jának a házát tartja össze, BAL oldalon fent:)

...amikor elõször írtad azt hittem tudom miröl van szó, de most belekevertél, a remote lock a hozzá tartozó "Gate"-el a jobb szárban van, a U-turn meg a balban. Szóval a U-turn-nél lévõ törött el.
Mondjuk a lényegen nem változtat, neked olyan zéger gyürü kell, amit eltörtél, és azt csavarboltban simán kapsz kb. 100Ft-ért.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok! 2006-os revelation csillapítási oldalán összeszerelés közben sikerült eltörnöm azt a kis C alakú záróelemet ( external retaining clip) ami összetartja a kompressziót. Kisit érthetõbben: a Gate alatt van ez a kis lapos elem, ami lent/össze tartja a Remote lock kupakját. Már kifolyt a szemem, de nem találok róla infót hogyan tudnám ezt pótolni értelmes keretbõl, viszont így meg nem használható. Ha van valakinek ötlete azt nagyon megköszönném..

Ha bemész egy normális csavarboltba, viszed magaddal a törött cuccot és kérsz egy hasonló zégergyürüt, akkor nem fognak zavarba jönni. Mégjobb, ha viszed azt is amihez illeszkedik és akkor egyböl ki tudod próbálni jó-e.

Ja, és sikerült Reba/Pike szimmeringeket vennem, szerintetek betehetem a Revelbe? Ahogy néztem a porlehúzó külsõ szürke rész ugyanaz, de a szivacsgyûrû harmad akkora... Plussz van benne egy pár fekete gyûrû is, amik az enyémbe be se férnek, aggódnom kéne emiatt?

Az a "Plussz van benne egy pár fekete gyûrû is" a szimering. :)
A szürke része a porlehúzó.
Valószínõleg a tiédben olyan volt, ahol a szürke rész egyben a porlehúzó és a szimering is + egy kb 10mm-es szivacs. Amit vettél az meg külön fekete szimering + 3mm szivacs + porluhúzó. Azt hiszem ezek kompatibilisek és évjáratfüggõ hogy mibe milyik van. A te két cuccod együtt, és a vett 3 cucc együtt ugyanazt a magasságot kell hogy kiadja.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Zégergyûrû?
Feltöltött kép

Lebowski

Lebowski

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Vááá, fáradt vagyok már nagyon... ez a lapos C záróelem a U-turn Remote lock-jának a házát tartja össze, BAL oldalon fent:)

Lebowski

Lebowski

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Ja, és sikerült Reba/Pike szimmeringeket vennem, szerintetek betehetem a Revelbe? Ahogy néztem a porlehúzó külsõ szürke rész ugyanaz, de a szivacsgyûrû harmad akkora... Plussz van benne egy pár fekete gyûrû is, amik az enyémbe be se férnek, aggódnom kéne emiatt?

Lebowski

Lebowski

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok! 2006-os revelation csillapítási oldalán összeszerelés közben sikerült eltörnöm azt a kis C alakú záróelemet ( external retaining clip) ami összetartja a kompressziót. Kisit érthetõbben: a Gate alatt van ez a kis lapos elem, ami lent/össze tartja a Remote lock kupakját. Már kifolyt a szemem, de nem találok róla infót hogyan tudnám ezt pótolni értelmes keretbõl, viszont így meg nem használható. Ha van valakinek ötlete azt nagyon megköszönném..

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A rózsa 300 ft, nem érdemes foglalkozni vele.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az alsó talpat óvatosan körkörösen kis ütésekkel le lehet szedni, csak arra kell vigyázni, hogy nem feszüljön meg.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Jogos, alu csapágytalpat szokták házi célszerszámmal (vésõ) úgy meggyógyítani a kissrácok, hogy már sose lesszjó...
azért e vélemény.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
ÕÕ biztos én vagyok hülye, de szerintem a kónuszt szedd le, mivel a kormánycsapágyad része és nem biztos, hogy másikkal mûködni fog rendesen, de erre nem esküszöm meg. Ha nem tudod, hogyan kell leszedni, akkor vidd el szervízbe és leszedik. A rózsát benne szokták hagyni. Én akárhányszor vettem/eladtam telót, azon nem volt kónusz és volt benn rózsa. Egy esetben volt kivétel, de az head lockos volt azt hiszem. (A kónusz a kormánycsapágy alsó kúpot takarja.)

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
A csapágytalphoz van szerszám jobb szervizekben, ha alu akkor esélyes hogy eldobós lesz a végén. Hagyd rajta majd az új tulaj eldönti mihez kezd vele.
A rózsa meg simán átnyomható a nyakon.

Oppsz:) na most döntsd el...:)

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
a nyakon lévõ gyûrû passzol a kormánycsapágyhoz...szedd le...le fog jönni

a rózsát általában benne hagyják
Sei, soku Si.