Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2011. január 02. - 18:27
cserélem a telómat, azaz eladom, és most ugrik be, ahogy nézegetem, hogy erre rá van gyógyulva az als ó kormánycsapágy kónusz meg bele van ütve a rózsa is.
Ezek ki ill. leszedhetõk?
Utána felhasználhatók, vagy az erõhatások után eldobósak lesznek?
Írta 2011. január 02. - 12:08
Illetve most néztem, hogy a Fox villa tapered, tehát nem is volna jó nekem.
Írta 2011. január 02. - 11:53
Még egy kérdés, viszonylag jó áron hozzá tudnék jutni új 0km-es 2009-es Fox 32 F100 RL villához, ami QR15-ös, de talán belefér az agycsere. Ha ezt szembeállítjuk az alábbiakkal, akkor azokhoz képest milyen?
- Rock Shox Recon Gold RL Solo Air 2011
- Rock Shox Recon XC Race 2010 Solo Air Poploc
- Rock Shox Reba SL 2010 - PopLoc
- Rock Shox Reba Race 2010 - PushLoc
Szerintem maradj a Tigger által is ajánlott Reconnál. Bõven elég mindkettõtöknek. Teljesen felesleges az általad leírt felhasználási területre átütõs telóra (+agy) váltani.
Írta 2011. január 02. - 11:29
Írta 2011. január 01. - 16:19
Köszönöm! A tárcsához igazából csak azért ragaszkodok, mert ez már meg van, és ha a villának nem lesz gond akkor megtartanám a 180-asat.szvsz mind2töknek jó a recon
apróban vannak új/bontott/oem reconok elég jó áron
bnõnek tök felesleges a 180-as tárcsa. kb még neked is .
Írta 2011. január 01. - 16:15
Sziasztok!
Elõször is BUÉK minden ébredezõnek.
Lehet rossz helyre írok, nem tudtam eldönteni hova postoljak, elképzelhetõ, hogy az általános eszmecserébe jobban illene, de végül is azért döntöttem e mellett, mert RS teleszkópokat szeretnék venni, és ezekrõl is lesz kérdés, illetve ebbõl a topicból olvastam át az elmúlt napokban, az utolsó 60-70 oldalt.
Az egész onnan indult, hogy valami villát akartam venni magamnak, de az utóbbi oldalak átolvasása után jutottam arra a megállapításra, hogy a barátnõm (kb 50 kg) bringájában levõ RST Gila T7 teleszkópra nem kellett volna 180 tárcsaféket raknom (Tektro), mert gond lehet, ráadásul most cserélném a fékeit XT tárcsafékre, ugyanúgy 180-as elsõ tárcsával (ez már megvan), ezért jobb állapotú használt vagy új villát vennék neki.
A Tora-t (a levegõst is) a súlya miatt elvetettem, és egy 100mm-es solo air Reconban gondolkodok számára, egész pontosan újban ezt néztem ki: Recon SL Solo-Air 100mm. Ha jól tudom ebben nincs Motion Control.
A felhasználási terület 70% aszfalt (elsõsorban rosszabb minõségû, hullámos, stb), a maradék 30% pedig light-os földutak, erdõben vagy fennsíkokon (bükk). Tehát semmi ugrálás, vagy bármilyen komolyabb dolog, egyszerûen csak a rossz/köves földutakon is komfortosabban szeretnénk közlekedni.
A kérdésem, hogy a kb 50kg-os barátnõm számára jók-e az elgondolásaim, a kiválasztott Reconnal kapcsolatban? Úgy olvastam, ez bírja a 180-as tárcsát, vagy esetleg ez teljesen felesleges, és cseréljem 160-ra? Esetleg teljesen más teleszkópban gondolkodjak? Zárójelben megjegyzem, van egy 2005 vagy 2006-os párszáz km-es Manitou Splice villám, amit kaptam, de ezt nem merem neki adni.
Saját magam részére valamelyik komolyabb Recon vagy olcsóbb Reba villát néztem ki, elsõsorban újat szeretnék venni. A súlyom 80 kg, amibõl szeretnék idén 5-10 kg-t leadni, illetve nekem is 180-as tárcsával rendelkezõ XT tárcsafékem van.
A felhasználási terület ugyanaz, mint amit fentebb leírtam, csak valamivel gyakrabban, én sem ugrálok, nem durvulok. Számomra is a lényeg a komfortos közlekedés a rossz minõségû földutakon.
Esetleg szükséges/hasznos lehet-e számomra átütõsben gondolkodni, vagy ehhez a súlyhoz/tárcsához/felhasználáshoz bõven elég a normál villa? Pont májusban cseréltem a kerékszettemet (Mavic felni + normál tengelyes XT centerlock agy) és ha nem muszáj maradna a normál tengelyes változat.
Nyilván nem korlátlanok az anyagi lehetõségeim, és ha azt mondjátok, hogy az általam leírt felhasználásra bõven elég nekem is ugyanaz a villa amit a barátnõmnek néztem fentebb, akkor az is szóba jöhet, bár én a féktárcsámat mindenféleképpen megtartanám 180-asnak.
Magamnak még az alábbiakat néztem:
Szóval a fenti használatra/súlyra/fékre keresném az optimális középutat, mindkettõnk számára.
Köszönöm a segítséget.
szvsz mind2töknek jó a recon.
apróban vannak új/bontott/oem reconok elég jó áron. leírt felhasználáshoz felesleges motion controlosat vadászni.
bnõnek tök felesleges a 180-as tárcsa. sõt inkább használhatatlan lenne neki. de kb még neked is elég a 160.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. január 01. - 16:00
Elõször is BUÉK minden ébredezõnek.
Lehet rossz helyre írok, nem tudtam eldönteni hova postoljak, elképzelhetõ, hogy az általános eszmecserébe jobban illene, de végül is azért döntöttem e mellett, mert RS teleszkópokat szeretnék venni, és ezekrõl is lesz kérdés, illetve ebbõl a topicból olvastam át az elmúlt napokban, az utolsó 60-70 oldalt.
Az egész onnan indult, hogy valami villát akartam venni magamnak, de az utóbbi oldalak átolvasása után jutottam arra a megállapításra, hogy a barátnõm (kb 50 kg) bringájában levõ RST Gila T7 teleszkópra nem kellett volna 180 tárcsaféket raknom (Tektro), mert gond lehet, ráadásul most cserélném a fékeit XT tárcsafékre, ugyanúgy 180-as elsõ tárcsával (ez már megvan), ezért jobb állapotú használt vagy új villát vennék neki.
A Tora-t (a levegõst is) a súlya miatt elvetettem, és egy 100mm-es solo air Reconban gondolkodok számára, egész pontosan újban ezt néztem ki: Recon SL Solo-Air 100mm. Ha jól tudom ebben nincs Motion Control.
A felhasználási terület 70% aszfalt (elsõsorban rosszabb minõségû, hullámos, stb), a maradék 30% pedig light-os földutak, erdõben vagy fennsíkokon (bükk). Tehát semmi ugrálás, vagy bármilyen komolyabb dolog, egyszerûen csak a rossz/köves földutakon is komfortosabban szeretnénk közlekedni.
A kérdésem, hogy a kb 50kg-os barátnõm számára jók-e az elgondolásaim, a kiválasztott Reconnal kapcsolatban? Úgy olvastam, ez bírja a 180-as tárcsát, vagy esetleg ez teljesen felesleges, és cseréljem 160-ra? Esetleg teljesen más teleszkópban gondolkodjak? Zárójelben megjegyzem, van egy 2005 vagy 2006-os párszáz km-es Manitou Splice villám, amit kaptam, de ezt nem merem neki adni.
Saját magam részére valamelyik komolyabb Recon vagy olcsóbb Reba villát néztem ki, elsõsorban újat szeretnék venni. A súlyom 80 kg, amibõl szeretnék idén 5-10 kg-t leadni, illetve nekem is 180-as tárcsával rendelkezõ XT tárcsafékem van.
A felhasználási terület ugyanaz, mint amit fentebb leírtam, csak valamivel gyakrabban, én sem ugrálok, nem durvulok. Számomra is a lényeg a komfortos közlekedés a rossz minõségû földutakon.
Esetleg szükséges/hasznos lehet-e számomra átütõsben gondolkodni, vagy ehhez a súlyhoz/tárcsához/felhasználáshoz bõven elég a normál villa? Pont májusban cseréltem a kerékszettemet (Mavic felni + normál tengelyes XT centerlock agy) és ha nem muszáj maradna a normál tengelyes változat.
Nyilván nem korlátlanok az anyagi lehetõségeim, és ha azt mondjátok, hogy az általam leírt felhasználásra bõven elég nekem is ugyanaz a villa amit a barátnõmnek néztem fentebb, akkor az is szóba jöhet, bár én a féktárcsámat mindenféleképpen megtartanám 180-asnak.
Magamnak még az alábbiakat néztem:
Szóval a fenti használatra/súlyra/fékre keresném az optimális középutat, mindkettõnk számára.
Köszönöm a segítséget.
Írta 2010. december 31. - 16:47
simán. sokkal inkább mint a sr-t.
a nyomást ne számolgasd, hanem próbálgasd. nekem a 100 kilóhoz 90 PSI kell, neked se kell 130-140 nál több szvsz.
Találtam valahol neten egy táblázatot, talán az van rajta a recon-ok lábán is, azon az állt hogy 99kg-hoz kell 140psi, aztán onnan kicsit továbbszámoltam, és úgy jött ki 12-14Bar szükséges nyomás. De ha azt mondod hogy neked elég 90psi akkor oké.
Amúgy én megbíznék a suntourban is, ahogy olvasgattam már õk se vérgagyiban nyomják.
Írta 2010. december 31. - 16:37
Hello
Rs Recon SL telót ajánlanátok egy 120kgos ember alá? XC felhasználásra. Ahogy számolgattuk úgy 14Bar-ra kellene fújni a légkamrát az én súlyomhoz.
Suntour Raidon teló az elsõ a listámon, de ha kifutná a költségvetésbõl és elég erõs lenne a "pille" testemhez akkor a Recon is tetszene.
Vidra
simán. sokkal inkább mint a sr-t.
a nyomást ne számolgasd, hanem próbálgasd. nekem a 100 kilóhoz 90 PSI kell, neked se kell 130-140 nál több szvsz.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 31. - 16:32
Rs Recon SL telót ajánlanátok egy 120kgos ember alá? XC felhasználásra. Ahogy számolgattuk úgy 14Bar-ra kellene fújni a légkamrát az én súlyomhoz.
Suntour Raidon teló az elsõ a listámon, de ha kifutná a költségvetésbõl és elég erõs lenne a "pille" testemhez akkor a Recon is tetszene.
Vidra
Írta 2010. december 28. - 23:43
köszi, meglátom. ha nagyon nem megy, inkább elviszem egy szervizbe, jobb ha õk barmoljál szét.
Ha ki van véve a villa, akkor fejreállítva jóval könnyebben szétjön. A csavarra szokam tenni egy kis fenyõlécet, azt bátrabban lehet ütni.
Írta 2010. december 28. - 23:05
éppen hogy csak egy picit kapasd rá a csavart, minnnél hosszabban logjon ki, aztán koppig üsd fel
acél csavar , nem tudod elbaszni
köszi, meglátom. ha nagyon nem megy, inkább elviszem egy szervizbe, jobb ha õk barmoljál szét.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2010. december 28. - 22:19
Valahonnan meg kell tanulni,azért érdeklõdöm itt a fórumon,hogy ne érjen meglepetés.Gépész végzettségû vagyok,egy-két dolgot már láttam,gondolom ezzel is megbírkóznák.A szerszámokkal sincs problémám,van (majdnem) mindenem.ha ezzel sem vagy tisztában , inkább ne állj neki!
Írta 2010. december 28. - 22:14
Ez az alsó részben lévõ olaj a csillapításé?
ha ezzel sem vagy tisztában , inkább ne állj neki!
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. december 28. - 22:11
indításnak azért egy olajcsere (az alsó részben legalább) semmiképpen nem árthat.
Ez az alsó részben lévõ olaj a csillapításé?
Írta 2010. december 28. - 21:08
Hali
Szerintetek egy Rock Shox telot úgy hogy alig van baja pár karc menyit ér ??
Nem akarlak megbántani, de ez magyarul van?
Írta 2010. december 28. - 20:38
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2010. december 28. - 20:36
Szerintetek egy Rock Shox telot úgy hogy alig van baja pár karc menyit ér ??
Írta 2010. december 28. - 02:33
Sala Racing Technology - rsteloszerviz
Köszi sala!
sala!
ez a rész valamiért nem megy:
a nyomórudak egyszerûen nem akarnak kijönni az alsószárból. nem akartam szétverni a a cuccot, de határozottan próbáltam. what to do now?
éppen hogy csak egy picit kapasd rá a csavart, minnnél hosszabban logjon ki, aztán koppig üsd fel
acél csavar , nem tudod elbaszni
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->