Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Hi,

cserélem a telómat, azaz eladom, és most ugrik be, ahogy nézegetem, hogy erre rá van gyógyulva az als ó kormánycsapágy kónusz meg bele van ütve a rózsa is.
Ezek ki ill. leszedhetõk?
Utána felhasználhatók, vagy az erõhatások után eldobósak lesznek?
;) breeze :mad:

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Rendben. Értem.
Illetve most néztem, hogy a Fox villa tapered, tehát nem is volna jó nekem.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Még egy kérdés, viszonylag jó áron hozzá tudnék jutni új 0km-es 2009-es Fox 32 F100 RL villához, ami QR15-ös, de talán belefér az agycsere. Ha ezt szembeállítjuk az alábbiakkal, akkor azokhoz képest milyen?
- Rock Shox Recon Gold RL Solo Air 2011
- Rock Shox Recon XC Race 2010 Solo Air Poploc
- Rock Shox Reba SL 2010 - PopLoc
- Rock Shox Reba Race 2010 - PushLoc

Szerintem maradj a Tigger által is ajánlott Reconnál. Bõven elég mindkettõtöknek. Teljesen felesleges az általad leírt felhasználási területre átütõs telóra (+agy) váltani.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Még egy kérdés, viszonylag jó áron hozzá tudnék jutni új 0km-es 2009-es Fox 32 F100 RL villához, ami QR15-ös, de talán belefér az agycsere. Ha ezt szembeállítjuk az alábbiakkal, akkor azokhoz képest milyen?

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

szvsz mind2töknek jó a recon
apróban vannak új/bontott/oem reconok elég jó áron
bnõnek tök felesleges a 180-as tárcsa. kb még neked is .

Köszönöm! A tárcsához igazából csak azért ragaszkodok, mert ez már meg van, és ha a villának nem lesz gond akkor megtartanám a 180-asat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Elõször is BUÉK minden ébredezõnek.

Lehet rossz helyre írok, nem tudtam eldönteni hova postoljak, elképzelhetõ, hogy az általános eszmecserébe jobban illene, de végül is azért döntöttem e mellett, mert RS teleszkópokat szeretnék venni, és ezekrõl is lesz kérdés, illetve ebbõl a topicból olvastam át az elmúlt napokban, az utolsó 60-70 oldalt.

Az egész onnan indult, hogy valami villát akartam venni magamnak, de az utóbbi oldalak átolvasása után jutottam arra a megállapításra, hogy a barátnõm (kb 50 kg) bringájában levõ RST Gila T7 teleszkópra nem kellett volna 180 tárcsaféket raknom (Tektro), mert gond lehet, ráadásul most cserélném a fékeit XT tárcsafékre, ugyanúgy 180-as elsõ tárcsával (ez már megvan), ezért jobb állapotú használt vagy új villát vennék neki.

A Tora-t (a levegõst is) a súlya miatt elvetettem, és egy 100mm-es solo air Reconban gondolkodok számára, egész pontosan újban ezt néztem ki: Recon SL Solo-Air 100mm. Ha jól tudom ebben nincs Motion Control.

A felhasználási terület 70% aszfalt (elsõsorban rosszabb minõségû, hullámos, stb), a maradék 30% pedig light-os földutak, erdõben vagy fennsíkokon (bükk). Tehát semmi ugrálás, vagy bármilyen komolyabb dolog, egyszerûen csak a rossz/köves földutakon is komfortosabban szeretnénk közlekedni.

A kérdésem, hogy a kb 50kg-os barátnõm számára jók-e az elgondolásaim, a kiválasztott Reconnal kapcsolatban? Úgy olvastam, ez bírja a 180-as tárcsát, vagy esetleg ez teljesen felesleges, és cseréljem 160-ra? Esetleg teljesen más teleszkópban gondolkodjak? Zárójelben megjegyzem, van egy 2005 vagy 2006-os párszáz km-es Manitou Splice villám, amit kaptam, de ezt nem merem neki adni.

Saját magam részére valamelyik komolyabb Recon vagy olcsóbb Reba villát néztem ki, elsõsorban újat szeretnék venni. A súlyom 80 kg, amibõl szeretnék idén 5-10 kg-t leadni, illetve nekem is 180-as tárcsával rendelkezõ XT tárcsafékem van.
A felhasználási terület ugyanaz, mint amit fentebb leírtam, csak valamivel gyakrabban, én sem ugrálok, nem durvulok. Számomra is a lényeg a komfortos közlekedés a rossz minõségû földutakon.

Esetleg szükséges/hasznos lehet-e számomra átütõsben gondolkodni, vagy ehhez a súlyhoz/tárcsához/felhasználáshoz bõven elég a normál villa? Pont májusban cseréltem a kerékszettemet (Mavic felni + normál tengelyes XT centerlock agy) és ha nem muszáj maradna a normál tengelyes változat.

Nyilván nem korlátlanok az anyagi lehetõségeim, és ha azt mondjátok, hogy az általam leírt felhasználásra bõven elég nekem is ugyanaz a villa amit a barátnõmnek néztem fentebb, akkor az is szóba jöhet, bár én a féktárcsámat mindenféleképpen megtartanám 180-asnak.
Magamnak még az alábbiakat néztem:

Szóval a fenti használatra/súlyra/fékre keresném az optimális középutat, mindkettõnk számára.

Köszönöm a segítséget.

szvsz mind2töknek jó a recon.
apróban vannak új/bontott/oem reconok elég jó áron. leírt felhasználáshoz felesleges motion controlosat vadászni.
bnõnek tök felesleges a 180-as tárcsa. sõt inkább használhatatlan lenne neki. de kb még neked is elég a 160.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Sziasztok!

Elõször is BUÉK minden ébredezõnek.

Lehet rossz helyre írok, nem tudtam eldönteni hova postoljak, elképzelhetõ, hogy az általános eszmecserébe jobban illene, de végül is azért döntöttem e mellett, mert RS teleszkópokat szeretnék venni, és ezekrõl is lesz kérdés, illetve ebbõl a topicból olvastam át az elmúlt napokban, az utolsó 60-70 oldalt.

Az egész onnan indult, hogy valami villát akartam venni magamnak, de az utóbbi oldalak átolvasása után jutottam arra a megállapításra, hogy a barátnõm (kb 50 kg) bringájában levõ RST Gila T7 teleszkópra nem kellett volna 180 tárcsaféket raknom (Tektro), mert gond lehet, ráadásul most cserélném a fékeit XT tárcsafékre, ugyanúgy 180-as elsõ tárcsával (ez már megvan), ezért jobb állapotú használt vagy új villát vennék neki.

A Tora-t (a levegõst is) a súlya miatt elvetettem, és egy 100mm-es solo air Reconban gondolkodok számára, egész pontosan újban ezt néztem ki: Recon SL Solo-Air 100mm. Ha jól tudom ebben nincs Motion Control.

A felhasználási terület 70% aszfalt (elsõsorban rosszabb minõségû, hullámos, stb), a maradék 30% pedig light-os földutak, erdõben vagy fennsíkokon (bükk). Tehát semmi ugrálás, vagy bármilyen komolyabb dolog, egyszerûen csak a rossz/köves földutakon is komfortosabban szeretnénk közlekedni.

A kérdésem, hogy a kb 50kg-os barátnõm számára jók-e az elgondolásaim, a kiválasztott Reconnal kapcsolatban? Úgy olvastam, ez bírja a 180-as tárcsát, vagy esetleg ez teljesen felesleges, és cseréljem 160-ra? Esetleg teljesen más teleszkópban gondolkodjak? Zárójelben megjegyzem, van egy 2005 vagy 2006-os párszáz km-es Manitou Splice villám, amit kaptam, de ezt nem merem neki adni.

Saját magam részére valamelyik komolyabb Recon vagy olcsóbb Reba villát néztem ki, elsõsorban újat szeretnék venni. A súlyom 80 kg, amibõl szeretnék idén 5-10 kg-t leadni, illetve nekem is 180-as tárcsával rendelkezõ XT tárcsafékem van.
A felhasználási terület ugyanaz, mint amit fentebb leírtam, csak valamivel gyakrabban, én sem ugrálok, nem durvulok. Számomra is a lényeg a komfortos közlekedés a rossz minõségû földutakon.

Esetleg szükséges/hasznos lehet-e számomra átütõsben gondolkodni, vagy ehhez a súlyhoz/tárcsához/felhasználáshoz bõven elég a normál villa? Pont májusban cseréltem a kerékszettemet (Mavic felni + normál tengelyes XT centerlock agy) és ha nem muszáj maradna a normál tengelyes változat.

Nyilván nem korlátlanok az anyagi lehetõségeim, és ha azt mondjátok, hogy az általam leírt felhasználásra bõven elég nekem is ugyanaz a villa amit a barátnõmnek néztem fentebb, akkor az is szóba jöhet, bár én a féktárcsámat mindenféleképpen megtartanám 180-asnak.
Magamnak még az alábbiakat néztem:

Szóval a fenti használatra/súlyra/fékre keresném az optimális középutat, mindkettõnk számára.

Köszönöm a segítséget.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

simán. sokkal inkább mint a sr-t.
a nyomást ne számolgasd, hanem próbálgasd. :) nekem a 100 kilóhoz 90 PSI kell, neked se kell 130-140 nál több szvsz.

Találtam valahol neten egy táblázatot, talán az van rajta a recon-ok lábán is, azon az állt hogy 99kg-hoz kell 140psi, aztán onnan kicsit továbbszámoltam, és úgy jött ki 12-14Bar szükséges nyomás. De ha azt mondod hogy neked elég 90psi akkor oké.
Amúgy én megbíznék a suntourban is, ahogy olvasgattam már õk se vérgagyiban nyomják. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Hello
Rs Recon SL telót ajánlanátok egy 120kgos ember alá? XC felhasználásra. Ahogy számolgattuk úgy 14Bar-ra kellene fújni a légkamrát az én súlyomhoz.

Suntour Raidon teló az elsõ a listámon, de ha kifutná a költségvetésbõl és elég erõs lenne a "pille" :) testemhez akkor a Recon is tetszene.

Vidra

simán. sokkal inkább mint a sr-t.
a nyomást ne számolgasd, hanem próbálgasd. :) nekem a 100 kilóhoz 90 PSI kell, neked se kell 130-140 nál több szvsz.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Hello
Rs Recon SL telót ajánlanátok egy 120kgos ember alá? XC felhasználásra. Ahogy számolgattuk úgy 14Bar-ra kellene fújni a légkamrát az én súlyomhoz.

Suntour Raidon teló az elsõ a listámon, de ha kifutná a költségvetésbõl és elég erõs lenne a "pille" :) testemhez akkor a Recon is tetszene.

Vidra

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

köszi, meglátom. ha nagyon nem megy, inkább elviszem egy szervizbe, jobb ha õk barmoljál szét. :)

Ha ki van véve a villa, akkor fejreállítva jóval könnyebben szétjön. A csavarra szokam tenni egy kis fenyõlécet, azt bátrabban lehet ütni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás

éppen hogy csak egy picit kapasd rá a csavart, minnnél hosszabban logjon ki, aztán koppig üsd fel
acél csavar , nem tudod elbaszni

köszi, meglátom. ha nagyon nem megy, inkább elviszem egy szervizbe, jobb ha õk barmoljál szét. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

ha ezzel sem vagy tisztában , inkább ne állj neki!

Valahonnan meg kell tanulni,azért érdeklõdöm itt a fórumon,hogy ne érjen meglepetés.Gépész végzettségû vagyok,egy-két dolgot már láttam,gondolom ezzel is megbírkóznák.A szerszámokkal sincs problémám,van (majdnem) mindenem.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Ez az alsó részben lévõ olaj a csillapításé?

ha ezzel sem vagy tisztában , inkább ne állj neki!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

indításnak azért egy olajcsere (az alsó részben legalább) semmiképpen nem árthat. ;)

Ez az alsó részben lévõ olaj a csillapításé?

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Hali

Szerintetek egy Rock Shox telot úgy hogy alig van baja pár karc menyit ér ??

Nem akarlak megbántani, de ez magyarul van?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Az erõsen függ attól, hogy milyen RockShox telóról beszélsz.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zsak1997

zsak1997

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hali

Szerintetek egy Rock Shox telot úgy hogy alig van baja pár karc menyit ér ??

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sala Racing Technology - rsteloszerviz

Köszi sala! :)

sala!

ez a rész valamiért nem megy:
Feltöltött kép

a nyomórudak egyszerûen nem akarnak kijönni az alsószárból. nem akartam szétverni a a cuccot, de határozottan próbáltam. what to do now?

éppen hogy csak egy picit kapasd rá a csavart, minnnél hosszabban logjon ki, aztán koppig üsd fel
acél csavar , nem tudod elbaszni

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
It találsz Pdf-et amit inygyé letölthetsz! Angol nyelvtudás elõny!
RockShox Technologies | SRAM