Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
ajha ittse hanyagolja el a pénzt senki....elég hosszadalmas és drága rendberakni annyira hogy versenyt lehessen rendezni, normális körülmények között...na de majd egyszer....:)

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

hja, meg a mentõket ki is kell ám fizetni
kéne ám útvonal is
ha erdõben viszed, engedély, meg asszem ezt is ki kell fizetni
ha közúton viszed, engedély, ilyenkor meg rendõri biztosítást kell valszeg perkálni
ha magánterületen vinnéd, szintén engedély :)
stb.
kell promózni, h tudjanak róla
kéne emléktárgy, kaja, zene, szpíker, stb.

Ez mind igaz. Mi pályázati pénzbõl tudtunk pl Veszprémben kupát rendezni. és sok sok ismeretség no meg egy lelkes helyi kerékpáros egyesület kellett, hogy kevés költség legyen.

zsiráf

zsiráf

vendég

• fórumtag
  • 139 posts

tegyük fel h maratont szeretnék szervezni......aon kívül h bejelentem a rendõrségnek, mentõknek ezzel speciel megvan a kötelezõ dolgok, a chippes idõmérés + ilyesmik már csak formaságok.....vagy nem?

Vigyázz,mert sokkal nehezebb,mint kívülrõl látszik !

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
hja, meg a mentõket ki is kell ám fizetni
kéne ám útvonal is
ha erdõben viszed, engedély, meg asszem ezt is ki kell fizetni
ha közúton viszed, engedély, ilyenkor meg rendõri biztosítást kell valszeg perkálni
ha magánterületen vinnéd, szintén engedély :)
stb.
kell promózni, h tudjanak róla
kéne emléktárgy, kaja, zene, szpíker, stb.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
tegyük fel h maratont szeretnék szervezni......aon kívül h bejelentem a rendõrségnek, mentõknek ezzel speciel megvan a kötelezõ dolgok, a chippes idõmérés + ilyesmik már csak formaságok.....vagy nem?

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Sztem egy adott versenyen nem az számit, hogy ki rendezi, milyen háttérrel, hanem, hogy milyen a hangulata. Ha az elsõ versenyen jól érzi magát az ember, akkor jövõre visszamegy, és szól az ismeretségi körének is. Tehát egy kis verseny is lehet bombasztikus (Várpalota) és gagyi (Szilvásvárad).

Amúgy Zemplénen nekem is az volt az infó, hogy pénzhiány miatt, az általánosítást tényleg nem lehet itt alkalmazni, hisz az ott élõknek ez jó bevételi forrás(mármint szállásadói részrõl), és saját maguk alatt gondolom senki sem vágja a fát.

Ékes példa erre a Balatonrégió marci Kislõdön. Tavaly a szállásadónk nagyon kinyalta a ........ az egyetlen pizzériájában a helységnek nemcsak tök olcsón, hanem tisztességes árakon lehetett fogyasztani, és az ottani emberek közvetlenségükkel azt eredményezik, hogy míg tavaly ketten voltunk a párommal, addig idén már legalább öten megyünk.
" A Cube el van vetve! "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Lesz idén is Várpalota maraton (a szervezõk tervezik), úgy néz ki, hogy megint szezon végén lesz.

A sebesség mindent megold.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Remélem a Várpalota maraton idén is lesz mert a tavalyi elsõ nagyon jó volt úgy egészében.

Bizony-bizony! Sztem mindenki érezte a lelkesedést, és ez bõven feledtette a kis hibákat!
" A Cube el van vetve! "

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Amindenit!

Így ismeretlenül köszönöm én is. A Zemplén az egyike volt a kedvenc maratonjaimnak.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Megsugom neked, hogy az elsõ Zemplén maratont Molnár Zoli (kerékpárboltban szerelõ) rendezte egyes egyedül. Õ szaladgált Toi-Toi Wc-tõl kezdve a segítõk után stb. A bátyus fõzött a résztvevõknek stb. Nyugodtan visszakershetsz a fórumban is. Ja, és mindezt természetesen munka mellett...
Semmi kapcsolata nincs a szövetséggel. Csupán "csak" nagyon lelkes ember. És nem siránkozik, hanem tesz!

Ismételten köszönjük neked Zotya!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
persze, a haztomb kore is rendezhetek versenyt, kerdes, hogy ki fog eljonni.
Azert rendeznek versenyt, hogy minel tobben induljanak, naptar nelkul csak a helyi bringasokat tudod megmozditani (vagy azokat sem).

----

FÁJVÓ

----

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
nem kell a versenyhez a szövetség. meg lehet nélkülük is rendezni, az már más kérdés, hogy akkor nem kerülsz be a naptárba, nem lesz híred... már kétszer is voltam ilyen versenyen - balatonlelle, kishegy kupa -, ami nagyon jó kis családias verseny volt, nem volt szükség a nagy hírverésre...
be kell lépni a rendezõ egyesületnek a szövetségbe - asszem évi 15E - hogy bekerüljön a versenynaptárba.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

nem kötekedés miatt, de szerintem mindenkinek meg van a lehetõsége verseny rendezésre.

elmeletileg igen, gyakorlatilag megprobalhatod atnyomni a szovetsegen, csak nem fog sikerulni, ha nem ismersz valakit. ez is belterjes, mint minden mas...

----

FÁJVÓ

----

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

azt csak hiszed, hogy barki rendezhet versenyt...

nem kötekedés miatt, de szerintem mindenkinek meg van a lehetõsége verseny rendezésre.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Egyébbként meg mindenkinek elõtte áll, hogy csináljon egy jobbat! A lehetõség adott...

azt csak hiszed, hogy barki rendezhet versenyt...

----

FÁJVÓ

----

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Remélem a Várpalota maraton idén is lesz mert a tavalyi elsõ nagyon jó volt úgy egészében.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Egyébbként meg mindenkinek elõtte áll, hogy csináljon egy jobbat! A lehetõség adott...

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Biztos nem tévedett, max. nem árnyalta megfelelõen a képet. Azért írtam szabotázst, mert csak a táblák áthelyezésérõl, az elterelésrõl volt szó. Ilyen volt már más maratonon is, emiatt nem szûnik meg egy maraton.
Azt csak a szervezõk tudhatják, hogy a helyi önkormányzattal vagy a tájvédelmi körzet malmaival mennyit kellett csatázni. De ha lett volna pénz és szponzor, akkor veszi a szervezõ a sátorfát és odébb megy egy faluval, ahol szívesen látják a rendezvényt és a pénzt amit ez hoz. Úgyhogy, biztos voltak nehézségek a helyiekkel, de alapvetõen a pénzhiány és az ebbõl fakadó nehézségek vezettek oda, hogy a fõszervezõ srác a megszûnés mellett döntött.

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 posts
Nekem azt mondta egy számomra megbizhato forrás,aki részt is vett a lebonyolitásban hogy föleg a helyiek okozta problémák miatt lett vége,de akkor ugy látszik tévedet.
Tanácsok városi bringásoknak http://bringalakat.hu/

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Természetesen semmi köze a Zemplén maraton elmaradásának a helyiek szabotázsához (ha egyáltalán lehet ilyenrõl beszélni). Pár útjelzõ eltûnése nem egy falu teljes rosszindulatát tükrözi, idióták mindenhol vannak.
A szervezõk nagyjából a kezdés óta erõn felül teljesítettek ( még ha ez nem is volt mindenki elõtt világos) a pénz és szponzor hiány miatt. Voltak hiányosságok, bakik amik inkább a gyõzteseket zavarhatták jobban. A buli tekerõknek is volt min bosszankodni, de azok megbocsátható dolgok voltak.
Úgyhogy köszönet a rendezõknek és az ÖNKÉNTES segítõknek, hogy volt Zemplén maraton. Nekem az egyik kedvenc versenyem volt és sajnálom, hogy nincs már. Maradjon szép emlék.
És ha valaki nyer a lottón tényleg rendezze meg!:)