Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Oké nem vagyok vmi profi tervezõ de Én ezt tudtam hirtelen összehozni.Ez csak a saját tervezetem,álmom.Én nem érezném magam bajnoknak ha a trikolór ott lenne ahová Én raktam,páne hogy ez nem lenne több 1,5-3cm-esnél.Távok megkülönböztetõ jelzés ahogy Én terveztem direkt nem lenne rajta:nem diszkriminálunk senkit illetve költségkímélõbb lenne(plusz jelzés+plusz pénz a szitázásért gondolom Én.
Nos sokmindenkinek tetszik az ötletem,rajta Ti is tervezzetek és ostromoljuk Õket hogy legyen ilyen!Sok sikert magunknak!

Itt a link megint.

Nos itt a link a saját 2009-es top maraton mez tervezetérõl.
http://picasaweb.goo...NMezTervezetem#

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Jó ötlet a mez dolog, dícséretes nagyon, de szerintem a tervezést bízzuk rájuk... Amúgy nem rossz amit rajzoltál.

Big_Hand

Big_Hand

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Húú Norbi ez egész jó lenne , jól néz ki. Már csak a szervezõkön múlik, hogy lesze belõle valami.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

anno lenyomtad a gázlót 90-en és 130-on is ugye? :D

Igen. Kaptam szép ajándékokat. A legjobb a szervezõk, barátok szeretete, elismerése volt.
Minden igaz, idén is lesz meglepetésem Gázlón.
Vagy említhetnék gyalogos/futó tt-ket.
Ilyenkor furcsán nézek a maratonok 8 rugós nevezési díjára.

Freeride69x,
nem rossz a terv, de szerintem rossz helyen vannak a trikolórok. Legalábbis frusztrálna, hogy bajnoki jelzésben tekerek.
Egy zászlót tennék, körbefestve. A fehér sávba kerül a topmaraton lógója. Hosszútávosoknak kellene még valami külön jelzés, mert csak.
Többi szuper.

Amúgy ha lenne mez, pólót egyáltalán nem kérnék- van elég.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

Ostromoljátok a topmaraton szervezõit ill. az egyes maraton állomások szervezõit is hogy legyen ilyen összetett teljesítésért járó mez!Nekem elég volt a silány minõségû játszóspólóból!Fejlõdniük kellene ebben is nekik,de hajlanak rá.Nekik is elküldtem ezt a tervezet,majd meglátjuk mi lesz belõle.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
naja, lenyomta...:D de a Gázlóra tényleg érdemes eljönnie annak, aki akar olcsón, jó szervezést szép tájakon...lenne mit tanulniuk a topmaratonok szervezõgárdájának, legfõképp lelkesedés és hozzáállás terén...

pólókhoz: én nyáron jópár tábornak, illetve csoportnak csináltattam pólót egy budapesti céggel - 200 darab póló (fehér póló 2+1 színnel megnyomva, elöl mint,a hátul felirat) esetén olyan 700-800 forint jött ki a költségvetés, és azok a jobbik minõségû pólók...elmenni értük, és itthon szétválogatni csoportonként/osztályonként õket nem volt egy nagy feladat, ugyanis a méreteket egybe kapják meg, ezt láthattátok idén a Duna Maratonon is, hogy nagy dobozokból osztották...s

szóval nem hiszem, hogy annyira nagy meló lenne a megfelelõ pólókat belerakni a rajcsomagba, vagy a rajtszámra ráütni, hogy mekkora póló jár az illetõnek, és akkor még egy sarkot levághatnának...:D

a közös mez jó ötlet, tetszik...már sok játszós pólóm van itthon...:D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Maratonok mellett indulok teljesítménytúrákon. Ég és föld a kettõ hozzáállásban.

anno lenyomtad a gázlót 90-en és 130-on is ugye? :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Topmaratonok között ha hosszútávot nézzük, a Mátra a legkönnyebb. Sok aszfalt, 1 kivételével minden emelkedõn fel lehet menni középtányéron. Galyatetõ felé meg nem vesztesz sokat, ha tolod azon a rövid szakaszon.

Maratonok mellett indulok teljesítménytúrákon. Ég és föld a kettõ hozzáállásban.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Tényleg rossz érzés hogy a hosszutávosokat semmibe sem veszik.Én tavaly is hosszutávon mentem dobogós is voltam tehát nem a vert mezõnybe értem célba mégsem jutott kaja.Szerintem minden hosszutávos igenis megérdemelné hogy kapjon kaját.Ja és a pályakijelölés is hagyott kivánni valót maga után fõleg Gilitka kápolna után.Ezen a részen többen is eltévedtek az élbolyban.Én szerencsére mivel fejbõl tudom a pályát nem kavartam el.De egy másik versenyzõ akivel együtt mentünk ha nem szólok neki hogy merre simán eltévedt volna.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én mondjuk sosem egyedül tekertem végig. Tök jókat meccseltünk, s tényleg jó meccsek voltak, órákon át tartottak, nem csak az "elmész 20 ember mellett mert jól mész le/föl" kategória.

Remélem, hogy nekem is lesz kivel.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én mondjuk sosem egyedül tekertem végig. Tök jókat meccseltünk, s tényleg jó meccsek voltak, órákon át tartottak, nem csak az "elmész 20 ember mellett mert jól mész le/föl" kategória.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Ez tényleg érthetetlen amit a hosszú távos versenyzõkkel mûvelnek.
Persze én is azt mondom , ha benevezek 3500 ft-ért és ki van jelölve a pálya rendesen , megkapom a pólómat és kaját a végén akkor én már elégedett vagyok ja persze azért WC legyen .
Ilyen , hogy frissítõpont ( nem állok meg ) , bringamosás , zuhanyzás nem is nagyon izgatnak ( persze ezek is kellenek) , írta ezt 1 középtávos.

Viszont a Szilváson a külön KATEGÓRIA RAJTOT nem értem mi ért nem lehet megcsinálni .............

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én is hosszún fogok versenyezni idén, de azon kivül, hogy ez a verseny kategória semmi nem szól mellette. Egyedül tekered végig, se elõtted se mögötted senki, a célba beérve már alig vannak emberek (esetleg már cél sincs), beérsz aztán már indulhatsz is haza.
Egyébként nekem csak annyira van szükségem, hogy legyen jól kijelölve a pálya, legyen víz és kaja a frissítõknél és a polót adják oda elõre, mert én hordom õket. És ezek közül a legfontosabb a
pályakijelölés.

A sebesség mindent megold.

_Mongi_

_Mongi_

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Ez a közös mez, mind a 4 teljesítéséért valóban jó ötlet!
Már csak azért is mert idén elöször kitüztem célként magam elé hogy végig csinálom végre egyszer :)
„Emberi törvény elbírni mindent, és bátran menni tovább még akkor is, ha nincsenek már benned, remények és csodák!” Ernest Hemingway

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát az a gáz, hogy a hosszú néha a legnagyobb büntikategória, tényleg semmi respektusa. A legtöbbet szívod a pályán, sokszor még akkor is sarad lesz, amikor mindenkinek porzik (lásd Bükk). Aztán persze elõtte jól felidegesíted magad azon, hogy ezer embert lenyomsz az elsõ hegyen (hála a jó égnek ezt idén megúszom ;) ), akik beálltak eléd rajtnál. A végén se kaja, se póló, se semmi, pedig elméletileg ez a "pontszerzõ", licenszes "elvileg" másban nem is mehetne. És azért a legjobb esetben is ~100 hülyéért miért kellene belefeccölni akármit is a szervezõknek? Azt gondolják, elég fanatikusak ezek ahhoz is, hogy kenyérért és vízért végignyomják, meg úgyis kupafutam, mennek, ha tetszik, ha nem... (amúgy tavaly még a dobogósok közül sem jutott mindnek kaja...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Ez a véleményem a személyes tapasztalatom alapján. Természetesen a táj, a versenytársak, és maga a hangulat remek. De az, hogy valaki befizet 8000 ft-ot, hogy induljon egy úgymond rangos maratonon (közép távon indultam) és ezért a pénzért teljességgel azt éreztetik, hogy én érezzem magam megtisztelve, hogy indulok, keserû szájízt hagy maga után. (elírták a regisztrációmat, és alig tudtam megúszni a 2000 ft-os átnevezési díjat, pedig utaláskor a megjegyzés rovatban is feltüntettem hová nevezek)
A többi dolgot Dante igen jól leírta: ha a párom nem hagyja meg a reggeli szendvicsét, akkor igencsak korgó gyomorral kellett volna elindulnom fel pestre, mert a versenyzõknek szánt ételt pénzért kiárulták a nézõknek.

Én ezért nem vagyok hajlandó fizetni, akkor inkább megkérek valakit, aki ismeri annyira a terepet, hogy csináljunk egy pályabejárást. Ugyanott vagyok, sõt 8000-rel beljebb...

ha idõben nevezel, akkor megúszod 5000-bõl, sõt, akár 3500ból

sajnos a hosszútávosoknak tényleg nem mindig jut kaja, pedig nekik kéne a legfullosabb zabát kapni! egy pár szendvicset nem árt pakolni :(

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

boca: a szilvás miért gagyi?

Ez a véleményem a személyes tapasztalatom alapján. Természetesen a táj, a versenytársak, és maga a hangulat remek. De az, hogy valaki befizet 8000 ft-ot, hogy induljon egy úgymond rangos maratonon (közép távon indultam) és ezért a pénzért teljességgel azt éreztetik, hogy én érezzem magam megtisztelve, hogy indulok, keserû szájízt hagy maga után. (elírták a regisztrációmat, és alig tudtam megúszni a 2000 ft-os átnevezési díjat, pedig utaláskor a megjegyzés rovatban is feltüntettem hová nevezek)
A többi dolgot Dante igen jól leírta: ha a párom nem hagyja meg a reggeli szendvicsét, akkor igencsak korgó gyomorral kellett volna elindulnom fel pestre, mert a versenyzõknek szánt ételt pénzért kiárulták a nézõknek.

Én ezért nem vagyok hajlandó fizetni, akkor inkább megkérek valakit, aki ismeri annyira a terepet, hogy csináljunk egy pályabejárást. Ugyanott vagyok, sõt 8000-rel beljebb...
" A Cube el van vetve! "

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts

A javát hagytad ki...

Idén pótolva lesz, persze csak középtávon.:)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Szerintem költségvetésbõl is ki lehetne hozni... Az elõnevezésnél nyilatkozni kell róla, ki mit kér.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
errõl a közös mezrõl beszélek majd Ádámmal, (az én egyesületem rendezi a bükköt....) én is szoktam segíteni, de csak a rajt-cél terület kialakításában, mert utána versenyzek én is.
Nekem is bejönne egy mez-van már vagy 30 pólóm-tavaly is volt ilyen kezdeményezés országúton a vueltának....