Sziasztok!
Örülök, hogy felfedeztem a fórumot, mert az előző hozzászólások pár kérdésemre már adtak választ, de bátorkodom feltenni én is. Remélem nem gond és elfér.
Szóval a "komolyabb" kerékpáros pályafutásomat tavaly nyáron kezdtem, egy országúti bicajjal. Ebben az évben kb. 2500 km körül járok, ami ugyan nem egy egetrengető szám, de első teljes évnek én a magam részéről, a magam részére, elfogadhatónak tartom. Azonban a lakóhelyem közvetlen közelében inkább van több montival járható terep (Miskolc és Bükk hegység...), mint országútival jól bicajozható út. Ezért a napokban vettem egy talán belépő szintűnek mondható montit, ami márkáját tekintve egy Kross, típusát tekintve, pedig egy Hexagon R6. Elég öszvér jószág a váltóját tekintve, Tektro hidraulikus tárcsafék van rajta, valamint egy Suntour teló. Méretileg, pedig a 650B-s családba tartozik.
A kérdésem, pedig az lenne, hogy nézegetve a versenynaptárakat, valamint ismerősiem FB-n megosztott dolgait, feltűnt hogy a közelemben elég sok montis maraton (Kondenzgyík, Bükk, Szilvásvárad, Erdőbénye), néhány helyi verseny (Borsod MTB Bajnoka sorozat) és 1-1 hill climb is van, hogy ez a bicaj, arra, hogy rövid és/vagy középtávon szintidőn belül, tisztesen helytállva, letekeve a távot helytálljak megfelelő-e? 1-2 részében tervezem, hogy váltok (pl. első váltó, hajtómű, középrész, külsők), de összességében, volna-e szégyenkeznivalóm, ha ezzel a bringával állnék oda valamely verseny mezőnyébe?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv, Peti