Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nem én mentem annyit.... olvasd el Dante hozzászólását...

Tavaly sajna csak a Bükk hillclimben tudtam feltornászni a pulzust 190 fölé, na meg a terheléses teszten... Nem tudom miért... De idén jobban rátérek a magas pulzustartományokra
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
[quote name='Rémhörcsög']2 órán át 190-es pulzussal

:wtf: :chin: :rocketman

full riszpekt érte eredménye megvolt?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
2 órán át 190-es pulzussal :wtf:
Jól nyomod nem mondom :D De az tény hogy a futás és a bringa 2 külön sport... nem is u.azokat az izmokat terheli, objektíven nem lehet összemérni a kettõt... Szubjektíven meg kit érdekel :D
OFF
Úúú és egy jó szám a nyetrádióban: Coldplay-Talk
ON

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Nem ugyanolyan. A futas megterhelobb.

Bár kicsit meddõ vita, de szerintem ez nem teljesen igaz. Szerintem annyi a fõ különbség, hgy futni NEM lehet laza tempóban, illetve a laza sem igazán laza, így mindig "eszi" az energiát. Bringázni lehet lanyhábban is, pl kevésbé hajtasz, gurulsz, visszaveszel. Én mentem már 2 órán át 190-es pulzussal, ami azért feleljen már meg 2 óra izmos tempójú futásnak. :) Legalábbis én 1 hétig nem tudtam utána aludni. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
biztos nem egy fejlõdésben lévõ szervezetnek való... 19 éves korig...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hi!
Szerintem is bevállalható a középtáv ha alapszinten edzett az ember, viszont az eredményességtõl elégtelen felkészülés esetén el kell tekinteni...
Pl. én is gond nélkül végig tudnék menni egy hosszútávon, csak nem büszkélkednék az eredménnyel, mert ha olyan tempót próbálnék menni mint középtávon szoktam, akkor a végére meghalnék... Tapasztaltam sajnos...
Hosszútávozni szerintem 22-23 éves korban kell elkezdeni, bár ellenpélda is van, Pl: Doba Peti...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
sztem körülményfüggõ... alapból a futás szarabb.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Csak futni nem ugyanolyan megterhelõ mint bringázni.

Nem ugyanolyan. A futas megterhelobb.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

A fene tudja. Azért 50-60 km nedves agyak végigküzdése azért nem felel meg 20 km futásnak a futópályán...

Végül is mindegy, mindenki induljon erejének megfelelõen, vagy ahogy jól érzed magad. Az már picit sajnálatos, hogy a középtávoktól is elkezdett a nép rettegni, pedig azért ennyire nem kéne...

középtáv abszolút bevállalható még azoknak is akik csak 40-50 km-eket szoktak tekerni hétvégenként a haverokkal!
55km nem egy egetrengetõ távolság, max 1800 szinttel..én is középtávon fogok indulni idén több versenyen.....ha Isten is úgy akarja, és minden összejön:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Amúgy ezzel a távkérdéssel a következõképp vagyok: kilenc év kihagyás az sok, öregebb is lettem, meg is pocakosodtam, igen elhagytam magam, de az, hogy kiderült a doki téves diagnózisa, akkora kezdõlökést adott, hogy hiszem és tudom, hogy májusra formába tudom hozni magam.
Szóval a felkészülés mellett a HIT, a magadba vetett HIT!
Ámen testvéreim!
" A Cube el van vetve! "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
a 60-80 km-eket én is csak évvégre tervezem..

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
:P Ezért is vágtam bele egybõl a lecsóba, és indulok a 40-en, majd amikor a lecsóba belekerül a virsli is, akkor már indulhatok a 80-on
" A Cube el van vetve! "

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A fene tudja. Azért 50-60 km nedves agyak végigküzdése azért nem felel meg 20 km futásnak a futópályán...

Végül is mindegy, mindenki induljon erejének megfelelõen, vagy ahogy jól érzed magad. Az már picit sajnálatos, hogy a középtávoktól is elkezdett a nép rettegni, pedig azért ennyire nem kéne...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ha a maraton szó eredettét nézzük (42km) a rövidtáv áll hozzá a legközelebb, szóval ilyen nézetbõl a hosszú táv nem maraton

Csak futni nem ugyanolyan megterhelõ mint bringázni. Ha a 100 km-es bringás maraton a 42 km-es futó maratonnak felel meg, akkor a 40-es bringás "maraton" kb. 16 km futásnak felel meg. Az meg jóindulattal is csak minimaraton. Persze 40 km lenyomása is teljesítmény.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
boca: együtt.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
igaz DE sztem budamarcin(06) egy futó gyorsabb lett volna mint egy átlag hobbi kerékpáros 40 km-en.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Lenne egy kérdésem: a rajt hogy zajlik a Budamarcin?
Azért kérdezem, mert én a hobbi felnõtt kategóriában indulok, egy kedves ismerõsöm a hobbi senior kategóriában. (az életkora miatt)
Külön indítják el, vagy indulhatunk együtt.
" A Cube el van vetve! "

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Nem kötözködni akartam, de én csak rövid távon indulok, kedvtelésbõl, nem azért, hogy kiszakadjanak a lábaim :) Le a kalappal a hosszútávosok elõtt ! De a rövid távos is ugyanúgy kifizeti a nevezési díjat és letekeri a távot.

A plus maratonon is van az igazi 42, meg a staféta, az ekiden... Mindegyik 42,192 , mégis az igazi sportértéke a "hosszútávnak" van.
Hazai maratonokon amezõny 99%-a (sztem) kedvtelésbõl ndul, bármelyik távon.

Meg azért nem mindegy, hogy 42 km-t futva, vagy bringával teszel meg. Én már csak tudom.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

"A rövid táv nem maraton."
Miért kell mindig leszólni a rövid távot, amúgy ez a táv is a maraton címszó alatt rendezendõ versenyek körébe tartozik. Egy egyszerû néha kerékpárra ülõ embernek (pl.: én) legalább akkora meló végigküzdeni egy rövidtávot, mint egy edzettebb bringásnak egy közepet vagy egy hosszút.
Ha a maraton szó eredettét nézzük (42km) a rövidtáv áll hozzá a legközelebb, szóval ilyen nézetbõl a hosszú táv nem maraton :)

Nem kötözködni akartam, de én csak rövid távon indulok, kedvtelésbõl, nem azért, hogy kiszakadjanak a lábaim :) Le a kalappal a hosszútávosok elõtt ! De a rövid távos is ugyanúgy kifizeti a nevezési díjat és letekeri a távot.

Szerintem itt nem szól le senki senkit. Gyere gyakrabban, és megérted az itt lévõk poénjait. Amióta itt vagyok, csak segítséget kaptam, semmi leszólást, amit kaptam azt is csak építõ jelleggel.
Mindezek mellett szerintem itt mindenki 100%-ban egyetért ebben:
MÉLYEN MEGHAJOLOK AZOK ELÖTT AKIK A FELÜLNEK A KERÉKPÁRRA ÉS ÍGY NEMCSAK SAJÁT EGÉSZSÉGÜKÉRT TESZNEK, DE RÉSZESÉVÉ VÁLNAK EGY ESZMÉNEK.
" A Cube el van vetve! "

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Bocsánat, sajátos "humoromat" szerettem volna megcsillantani. De látom, hogy most sem sikerült.

Jó felkészülést, izzadni hónajból tessék, a kormányt alulról kell harapni, a kanyart meg balról venni, oké?!