Jelentkezz be Regisztrálj
Maratonok
Posted 2007. February 03. - 00:00
Tavaly sajna csak a Bükk hillclimben tudtam feltornászni a pulzust 190 fölé, na meg a terheléses teszten... Nem tudom miért... De idén jobban rátérek a magas pulzustartományokra
Posted 2007. February 02. - 23:51
:wtf: :chin: :rocketman
full riszpekt érte eredménye megvolt?
Posted 2007. February 02. - 23:47
Jól nyomod nem mondom De az tény hogy a futás és a bringa 2 külön sport... nem is u.azokat az izmokat terheli, objektíven nem lehet összemérni a kettõt... Szubjektíven meg kit érdekel
OFF
Úúú és egy jó szám a nyetrádióban: Coldplay-Talk
ON
Posted 2007. February 02. - 23:42
Nem ugyanolyan. A futas megterhelobb.
Bár kicsit meddõ vita, de szerintem ez nem teljesen igaz. Szerintem annyi a fõ különbség, hgy futni NEM lehet laza tempóban, illetve a laza sem igazán laza, így mindig "eszi" az energiát. Bringázni lehet lanyhábban is, pl kevésbé hajtasz, gurulsz, visszaveszel. Én mentem már 2 órán át 190-es pulzussal, ami azért feleljen már meg 2 óra izmos tempójú futásnak. Legalábbis én 1 hétig nem tudtam utána aludni.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2007. February 02. - 23:30
Posted 2007. February 02. - 23:23
Szerintem is bevállalható a középtáv ha alapszinten edzett az ember, viszont az eredményességtõl elégtelen felkészülés esetén el kell tekinteni...
Pl. én is gond nélkül végig tudnék menni egy hosszútávon, csak nem büszkélkednék az eredménnyel, mert ha olyan tempót próbálnék menni mint középtávon szoktam, akkor a végére meghalnék... Tapasztaltam sajnos...
Hosszútávozni szerintem 22-23 éves korban kell elkezdeni, bár ellenpélda is van, Pl: Doba Peti...
Posted 2007. February 02. - 23:22
Posted 2007. February 02. - 23:20
Csak futni nem ugyanolyan megterhelõ mint bringázni.
Nem ugyanolyan. A futas megterhelobb.
Race, no Rest!
Posted 2007. February 02. - 23:05
középtáv abszolút bevállalható még azoknak is akik csak 40-50 km-eket szoktak tekerni hétvégenként a haverokkal!A fene tudja. Azért 50-60 km nedves agyak végigküzdése azért nem felel meg 20 km futásnak a futópályán...
Végül is mindegy, mindenki induljon erejének megfelelõen, vagy ahogy jól érzed magad. Az már picit sajnálatos, hogy a középtávoktól is elkezdett a nép rettegni, pedig azért ennyire nem kéne...
55km nem egy egetrengetõ távolság, max 1800 szinttel..én is középtávon fogok indulni idén több versenyen.....ha Isten is úgy akarja, és minden összejön:)
Flickr
Posted 2007. February 02. - 23:04
Szóval a felkészülés mellett a HIT, a magadba vetett HIT!
Ámen testvéreim!
Posted 2007. February 02. - 22:53
Posted 2007. February 02. - 22:45
Posted 2007. February 02. - 22:24
Végül is mindegy, mindenki induljon erejének megfelelõen, vagy ahogy jól érzed magad. Az már picit sajnálatos, hogy a középtávoktól is elkezdett a nép rettegni, pedig azért ennyire nem kéne...
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2007. February 02. - 22:13
Csak futni nem ugyanolyan megterhelõ mint bringázni. Ha a 100 km-es bringás maraton a 42 km-es futó maratonnak felel meg, akkor a 40-es bringás "maraton" kb. 16 km futásnak felel meg. Az meg jóindulattal is csak minimaraton. Persze 40 km lenyomása is teljesítmény.Ha a maraton szó eredettét nézzük (42km) a rövidtáv áll hozzá a legközelebb, szóval ilyen nézetbõl a hosszú táv nem maraton
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2007. February 02. - 22:05
Posted 2007. February 02. - 22:04
Posted 2007. February 02. - 22:02
Azért kérdezem, mert én a hobbi felnõtt kategóriában indulok, egy kedves ismerõsöm a hobbi senior kategóriában. (az életkora miatt)
Külön indítják el, vagy indulhatunk együtt.
Posted 2007. February 02. - 22:01
Nem kötözködni akartam, de én csak rövid távon indulok, kedvtelésbõl, nem azért, hogy kiszakadjanak a lábaim Le a kalappal a hosszútávosok elõtt ! De a rövid távos is ugyanúgy kifizeti a nevezési díjat és letekeri a távot.
A plus maratonon is van az igazi 42, meg a staféta, az ekiden... Mindegyik 42,192 , mégis az igazi sportértéke a "hosszútávnak" van.
Hazai maratonokon amezõny 99%-a (sztem) kedvtelésbõl ndul, bármelyik távon.
Meg azért nem mindegy, hogy 42 km-t futva, vagy bringával teszel meg. Én már csak tudom.
Race, no Rest!
Posted 2007. February 02. - 21:03
Szerintem itt nem szól le senki senkit. Gyere gyakrabban, és megérted az itt lévõk poénjait. Amióta itt vagyok, csak segítséget kaptam, semmi leszólást, amit kaptam azt is csak építõ jelleggel."A rövid táv nem maraton."
Miért kell mindig leszólni a rövid távot, amúgy ez a táv is a maraton címszó alatt rendezendõ versenyek körébe tartozik. Egy egyszerû néha kerékpárra ülõ embernek (pl.: én) legalább akkora meló végigküzdeni egy rövidtávot, mint egy edzettebb bringásnak egy közepet vagy egy hosszút.
Ha a maraton szó eredettét nézzük (42km) a rövidtáv áll hozzá a legközelebb, szóval ilyen nézetbõl a hosszú táv nem maraton
Nem kötözködni akartam, de én csak rövid távon indulok, kedvtelésbõl, nem azért, hogy kiszakadjanak a lábaim Le a kalappal a hosszútávosok elõtt ! De a rövid távos is ugyanúgy kifizeti a nevezési díjat és letekeri a távot.
Mindezek mellett szerintem itt mindenki 100%-ban egyetért ebben:
MÉLYEN MEGHAJOLOK AZOK ELÖTT AKIK A FELÜLNEK A KERÉKPÁRRA ÉS ÍGY NEMCSAK SAJÁT EGÉSZSÉGÜKÉRT TESZNEK, DE RÉSZESÉVÉ VÁLNAK EGY ESZMÉNEK.
vendég_unit_*
Posted 2007. February 02. - 20:49
Jó felkészülést, izzadni hónajból tessék, a kormányt alulról kell harapni, a kanyart meg balról venni, oké?!