Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Na ezt azért ne. ;) Az igaz, hogy a defektre kisebb az esély, de a dobogóra meg gyakorlatilag megszûnik. :)

Nem sértésbõl mondom de ez téged érdekel, engem meg rohadtul nem.
+50grammtól nem halok meg, de ku***a utálok defektet szerelni... Általában jobban szeretjük elkerülni mint hogy ez a pár gramm zavarjon minket...

Feltöltött kép

Én úgy érzem hogy ez a 'priceless' kategória tud soxor lenni... kaptam naplemente elött nyáron lakott területtõl 10Km-re defektet lámpa és jó pótbelsõ nélkül...
Párszáz szúnyogcsípés volt a jutalmam, és 5Km cipelés amíg már elém tudtak jönni autóval (terepjárós ismerõs nem lévén).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
[quote name='MC Pite
Defekt: Kemény gumi+defektvédõ kevlár... nem akarom mondani hogy azóta mióta azt használom nem volt, de így kisebb az esély sokkal a defektre...[/QUOTE']

Na ezt azért ne. ;) Az igaz, hogy a defektre kisebb az esély, de a dobogóra meg gyakorlatilag megszûnik. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ahogy dante mondja, egyszerûbb 5 percig hajlítgatni az elgörbült váltófület és bukni három helyet, mint utána 3 hetet várni arra, hogy legyen pénz a 40-50 ezer forintos új alkatrészre...nekem is görbült már el váltófülem, nem tudtam kézzel visszahajlítani, tehát fogtam a kesztyûm, "rátekertem" a váltótartó fülre, kerestem egy méretesebb követ, aztán ésszel jól megcsapkodtam párszor, és végig tudtam utána menni, igaz, kicsit ugrált a lánc, de nem volt vészes...csak az új váltótartó fület buktam el, azmeg 500-800 ft...

edit: mcpite: szerszám van 990ért decathlonban vagy b+ a tescoban hasonló áron. nekem egy b+ van 2 éve, akkor még 700 ft volt. pumpa 1500 ft, váztáskát már lehet kapni 990ért is. de ha olyan pumpát veszel, amihez adnak tartót a kulacstartó alá meg veszel 15 ftért két hosszabb csavart, akkor a belsõt fel lehet küldeni a nyeregcsõre ragasztószalaggal, a szerszámot meg berakni mezzsebbe, és nem kell váztáska...nem nagy összeg ez így, pár sör ára/egy jobb mekis kajálásé...esetleg nem mész el a legújabb fúdejópremierre a moziba...:P

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

A szerszám alap. nem magyarázd már nekem hogy kéne... szerinted nem tudom? Ez vonatkozik a belsõre és habra is
Amugy fizeted nekem? mert akkor viszem ezeket a cucokat...

A fék nem szállt el, amúgyis tökmind1 mert lánc nélkül /te nemtom hagy vagy vele/ nehezen tekerek. Fõleg felfelé...

A váltópapucsomat ha te visszahajlítod, nagyon erõs ember vagy... Talán Fekete Pityu. ez kb 160°ban visszahajlott, és nem cinbõl van... ha gondolod csinálok 1 képet

Nem vagyok általában ien kötekedõs, de most te olyasmiket magyarázol, amiket én is tudok. Ha lett volna nálam szerszám, akkor sem tudtam volna megcsinálni amúgy, mert 1 picit meg volt csavarodva a lánc... A hátsó váltó kanala a támvillával volt párhuzamos. Amugy meg 1 sebességesre hiába csinálom meg, mert abban a sárban vagy túl laza és akkor levált automatice-> szállhatok le én is megcsinálni, vagy túl szoros, azt meg hadd ne magyarázzam el miért nem jó.

Andris_Savaria: azt ironikusan mondtam. az volt a 3. verseny amikor a bringa miatt b@*ztam el a helyezésemet.
Amúgy dunán is tökmind1 volt, mert tudtam h. van még vissza, és hiába csinálom meg, dobogós már nem lehetek szóval értelme sem sok lett volna.

Ha igényled összedobjuk.
Szerszám 1500 Ft. Belsõ 500 Ft. Pumpa 1500Ft. AMiben ezeket magaddla viszed mondjuk váztáska 1000-2000 Ft, vagy a zsebedbe rakod a hátadon...

Defekt: Kemény gumi+defektvédõ kevlár... nem akarom mondani hogy azóta mióta azt használom nem volt, de így kisebb az esély sokkal a defektre...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Tudom hogy nem én vagyok egyedül így ezzel, sajnos ez a real life... A magyar kerékpársport tart ahol tart (ez is egy szép vitatéma), de remélem fejlõdésnek fog indulni...
Amúgy az egész bringát 160-ért vettem használtan és abból még 100 ki sincs fizetve :D :( (magnesium+xtr+skareb)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Matyi! Szerintem neked sincs fogalmad arról, hogy itt sokan, milyen körülmények között érték el a helyezéseiket. Nem bántásként mondom, de ha tényleg szponorokra akarsz vadászni - akiket szerintem megérdemelsz, a teljesítményed alapján mindenképp, akkor a minimum lenne, hogy nem baszod szét (elnézést a modoktól, ezt nem lehet szebben kifejezni) a technikát. Bizisten, ha adsz részesedést a következõ szétgyalázandó vázat árából, akkor én verseny elõtt odamegyek hozzád, s a kezedbe varázsolok egy marokszerszámot + egy pótbelsõt. ;) Azt már csal félve jegyzem meg, hogy mi a halálnak a csúcstechnika (xtr stb...) ha nincs pénzed egy bike+ 1000 forintos (sõt, egy decathlonos 300 forintos) marokszerszámra. (ha lett volna, vagy 100 rongyot spórolsz...) Szóval ésszel! :) Az elb@szott helyezésekrõl meg annyit, hogy pontosan tudom, mirõl beszélsz...én is szálltam már el 4 defekttel a dobogótól jó messzire....ehhez szokj hozzá, lesz még így.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Kisebb arccal kéne hozzáállni a dolgokhoz, mert az ellenkezõjével csak magadnak ártasz.

Ja, lehet. Amugy mindenkinek azt mondom hogy akinek nem tetszik az...
Nem muszáj engem kedvelni...

Csak az a gáz hogy olyan ember magyaráz
1,:aki nem tudja hogy miért nem viszek javitócuccot
2,:nem ismer
3,:és nem tudja hogy milyen körülmények között értem el az idei helyezéseimet.
Pl. volt hogy verseny elõtti nap dõlt el hogy megyünk. Végülis csak a Top maraton összetett helyezés múlt rajta, semmi egyéb. Vagy mondhatnám azt is hogy annyi lóvém nem volt hogy a dunán taccsra tett bringát megfoltozzam, úgyhogy csak Bükkre lett kész. Az 3 hét. Ja, meg azzal is jöhetek hogy csak áprilisig edzettem rendszeresen, onnantól max heti 3. Mert az érettségit nem ártott letenni, meg munka után is kellett nézni hogy tudjak bringázni. Más U19-esnek apuka-anyuka fizeti, külföldi edzõtábor stb.

Leírhatnám az egészet, de ahhoz külön topic-ot kéne nyitni, meg utána kiadni könyvben :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Kisebb arccal kéne hozzáállni a dolgokhoz, mert az ellenkezõjével csak magadnak ártasz.

így a bölcs :clap: ekkora arccal és ilyen hozzáállással nehezen fogsz találni szponzorokat:P

kacsa: idén a top maratonokon én is végigmegyek, ha esik, ha szakad, túl csábító az a 10e huf/4 maraton nevezési díj:D...ha már kettõre elmegyek és egyre még fotózni meg drukkolni, akkor már megérte...és idén bepróbálom a középtávokat, ahol lehet (mondjuk szilvás meg duna az sok lenne nekem), feszegetni kell a teljesítõképességem határait....

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
Tavaly BM utan amikor eso volt direkte akkor mentem ki tekerni a HHHra, hogy szokjam a szitut..:)Tom nem normalis dolog:)

Kene rendezni sarfutas versenyt is, akkor nem eri meglepetes a maratonokon a versenyzoket ha lezuhan az eg

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

boca: kacsa szerintem mondjuk a tavalyi szívásra vagy a budára gondolt, nem afféle porzik-az-erdõ-süt-a-nap-és-közben-jön-egy-kis-nyári-záporra:D

ugy ugy!:)

Iden jegesoben is vegigmegyek

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A szerszám alap. nem magyarázd már nekem hogy kéne... szerinted nem tudom? Ez vonatkozik a belsõre és habra is

A fék nem szállt el, amúgyis tökmind1 mert lánc nélkül /te nemtom hagy vagy vele/ nehezen tekerek. Fõleg felfelé...
A váltópapucsomat ha te visszahajlítod, nagyon erõs ember vagy... Talán Fekete Pityu. ez kb 160°ban visszahajlott, és nem cinbõl van... ha gondolod csinálok 1 képet

Nem vagyok általában ien kötekedõs, de most te olyasmiket magyarázol, amiket én is tudok. Ha lett volna nálam szerszám, akkor sem tudtam volna megcsinálni amúgy, mert 1 picit meg volt csavarodva a lánc... A hátsó váltó kanala a támvillával volt párhuzamos. Amugy meg 1 sebességesre hiába csinálom meg, mert abban a sárban vagy túl laza és akkor levált automatice-> szállhatok le én is megcsinálni, vagy túl szoros, azt meg hadd ne magyarázzam el miért nem jó.

Andris_Savaria: azt ironikusan mondtam. az volt a 3. verseny amikor a bringa miatt b@*ztam el a helyezésemet.
Amúgy dunán is tökmind1 volt, mert tudtam h. van még vissza, és hiába csinálom meg, dobogós már nem lehetek szóval értelme sem sok lett volna.

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Nem olyan sok átlag 60 km terepen, még ha sáros is... a szintidõn belül még a nagyon gyengék is teljesíteni tudják a középtávot. asszem olyan 6 óra szokott lenni, az pedig 10 km/h-ás átlagsebesség...BM-en nem voltam, de a képek alapján az kivételt képez...

Duna maratonon felcsavarodott a h. váltó, elszakadt a lánc. 1.5 órát toltam a célig, így lettem u19-ben 9. abszolutban pedig kb. 60. körül. Mire betoltam, a felcsavarodott hátsóváltó által elferdített kerék kidörzsölte a csodálatos Merida Magnesium vázam bal láncvilláját. A feladásról csak ennyit...

Nem tudom a te korcsoportod mennyire szeles retegeklet olel fel, de ugy gondolom a felnott ferfi vastagabb kategoria. EN az absz 60nal mindenhol elegedett lennek:) Nem XTR valtom van, csak Deore, de kinyirni meg nem tudtam. Sarban sem.

Ha elindulok versenyen nem a szintido veget celzom meg:) Hanem magmhoz kepest minel jobb eredmenyt [illetve az elottem levoket akik latotavolon belul vannak megelozni:) versenyszellem vagymi]. Igy aztan mindenhol kifulladva erkezek a celba..

De majd iden bizonyitom az fent vazoltak ellenkezojet. Marmint, hogy kozeptavot siman meg lehet csinalni. Most ugyanis keszulok ra lelekben rendesen es testben is

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
boca: kacsa szerintem mondjuk a tavalyi szívásra vagy a budára gondolt, nem afféle porzik-az-erdõ-süt-a-nap-és-közben-jön-egy-kis-nyári-záporra:D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Egy maratonon (még XC-n is) alap, hogy viszel magaddal belsõt (vagy habot) és miniszerszámot. Az is alap, hogy egy bukás után megnézed, hogy rendben mûködik-e minden. Mert igen komoly következményei lehetnek annak, ha például azonnal visszaülsz egy olyan gépre amin elszállt a fék. A váltópapucsot vissza lehet hajlítani, én is így tettem tavaly õsszel.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
73Kacsa!

Értem mirõl beszélsz, én hasonlóképp vagyok,de bõõven mögötted, mind távban, mind versenyben. De én érzem, hogy nekivághatok, mert van bennem annyi. És az idõjárás? Nos ez jó kérdés. Régebben nem zavart, de ahogy öregszik az ember, lehet hogy most már zavarna. Bár melegben egy jó kis nyári zápor.....hmmm
" A Cube el van vetve! "

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Ja, fõleg hogy nem volt nálam szerszám. :D Se pótbelsõ sem semmi. Egyik versenyen sem. Amugy a kereket nem lehetett helyretenni, mert a váltópapucsot annyira elgörbítette a h. váltó hogy elnyomta a kereket, max az lett volna a megoldás h. leveszem a papucsot is.

Egy maratonon (még XC-n is) alap, hogy viszel magaddal belsõt (vagy habot) és miniszerszámot. Az is alap, hogy egy bukás után megnézed, hogy rendben mûködik-e minden. Mert igen komoly következményei lehetnek annak, ha például azonnal visszaülsz egy olyan gépre amin elszállt a fék. A váltópapucsot vissza lehet hajlítani, én is így tettem tavaly õsszel.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Mindenkinek ajánlom figyelmébe:

http://www.mountainbikesport.hu

nagyon jó kis vita alakult ki a rövid- és középtávú bajnoki címek megszûntetésérõl.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

ott sem voltam ideges

tisztellek hogy ilyen nyugodt tudsz maradni..:icon_roll
Én biztos bevágtam volna az erdõbe a bringát, ahogy kell:D

Remélem idén jó messzire elkerülik a felhõk a maratonokat,mert sárban nem fogok szenvedni..nekem a bringázás nem arról szól hogy a sárral,meg a nyálkával,a vízzel,és a tönkremenõ alkatrészekkel küzdök..

annyira nem keresek jól..:/
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Ilyen esetben érdemes lenne belõni egy megfelelõ áttételt és helyretenni a kereket, így megmaradt volna a váz is...

Ja,
fõleg hogy nem volt nálam szerszám. :D Se pótbelsõ sem semmi. Egyik versenyen sem.
Amugy a kereket nem lehetett helyretenni, mert a váltópapucsot annyira elgörbítette a h. váltó hogy elnyomta a kereket, max az lett volna a megoldás h. leveszem a papucsot is.

Arról nem is beszélve hogy nem tudtam hogy éri a vázat, a sárra fogtam hogy nehezen gurul :D , amúgy utólag mindenki okosabb... Nem voltam tiszta ideg szted? olyankor meg az ember nem nagyon tud gondolkodni (1 hónapos XTR váltót vágott taccsra) Ja, azt még hozzáteszem hogy abszolut 9. helyrõl "estem ki" szóval az agyam nem sok oxigénhez jutott, mert az kellett elõzõleg a lábaimba hogy tudjam menni a tempót. Gondoltam is hogy nem lehet hogy én megnyerjek egy ilyen nagy versenyt mint a duna... erre paff, igazam lett

Majdnem u.ez volt bükkmarcin is, ott Lobmayerrel meg Pálfy_val meccseltem de a vége elõtt két_három km_el elszakadt a láncom és igy lettem harmadik
ott sem voltam ideges

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Duna maratonon felcsavarodott a h. váltó, elszakadt a lánc. 1.5 órát toltam a célig, így lettem u19-ben 9. abszolutban pedig kb. 60. körül. Mire betoltam, a felcsavarodott hátsóváltó által elferdített kerék kidörzsölte a csodálatos Merida Magnesium vázam bal láncvilláját. A feladásról csak ennyit...

Ilyen esetben érdemes lenne belõni egy megfelelõ áttételt és helyretenni a kereket, így megmaradt volna a váz is...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]