Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
+van az a videó amit még kerestem...

Ez hasonlónak néz ki a Salzkammerguti pályához... fúúú, oda nagyon ki szeretnék menni idén! És valahogy ki is fogok!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Off
nekem vannak XC-MX-es külföldi videóim, ha van igény kiirom dvd-re és elviszem pestre ha arra járok, ti meg el tudjátok ott terjeszteni... Kábé 50 forintos dvdre lesz irva...
ON

Verseny-díkiosztó következik, mindenki kapaszkodjon (most csak röviden de lesz egy hosszabb verzio is, abban az okok lesznek csak most lusta vok írni :P ) És persze ez szubjektiv, lehet hogy másnak más jött be...

-A legjobb szervezés: Szilvásvárad Maraton
-A legjobb pálya: Kõszeg Maraton
-A legsárosabb verseny: Zalaszentgrót (bár a 2. kör már jobb volt) (és Budán nem voltam szóval itt lehet hogy a Buda gyõzne)
-A legjobb Hillclimb:Bükk Maraton (már évek óta, csak sajnos csökken a létszám, nem tudom miért, ez a 400 m szombaton nem számít semmit vasárnap)
-A legjobb kijelölés: itt nincs gyõztes mert már többen megtanulták normálisan kijelölni a pályát
Citromdíjak:
-Kijelölés: Kona Maraton(ezt sztem nem kell magyarázni, lehet többen még mindíg az erdõben bolyonganak)
-Díjak:Mátra Maraton (nagy meglepetésemre.Eddig szinte csak pozitívan gondoltam a M.M.-ra, remélem Eisenkrammer nem állt be abba a sorba amibe nem kéne.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Miért nem indulsz CX versenyen, lehet montival is, ott létfeltétel a õszies-télies-tavaszias idõ.

off:
az volt, jan 13-án, és szerencsére nagyon sokan voltunk, tiszta "örömünnep" volt...
on

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

õszintén én mindent elviselek XC versenyben csak dagonyázó keréknemforgós sarat nem szeretem... hó az még akár yöhet is:)

Miért nem indulsz CX versenyen, lehet montival is, ott létfeltétel a õszies-télies-tavaszias idõ.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
73Kacsa! Akkor ketten mär biztosan leszunk :) :bananadan
" A Cube el van vetve! "

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
túrista kategória?? jééé...

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Bálna:

szerintem azért hó csaknem lessz de persze hideg szél esõ..lehet..:)
õszintén én mindent elviselek XC versenyben csak dagonyázó keréknemforgós sarat nem szeretem...
hó az még akár yöhet is:)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Sziasztok!

régi vesszõparipám hogy miért nemlehet április elött versenyt szervezni?
OX körözõset. (Maratont sem tartanám elképzelhetetlennek de azt már késõ szervezni..)
Szerintem ilyen enyhe télben simán lehetne egy kis versenyt szervezni .
Állapotfelmérés szemponjából sem lenne utolsó .
Mindenki kb. megtudhatná hogy áll a felkészüléssel a szezonra., és így lehetõség lenen esetleg a kítûzött célok móódosítása is...

na szóval ha valami aktív egyesület olvassa ezt egy márciusi versenyre szerintem 8-12 Fokban sokan érdeklõdnének.

Bálna?
ill. nem tudom ki jár erre aki szóba jöhet.

Én ott lennék.
max ilyet is lehet ha nem leszs yó idõ:

Hát maratont semmiféleképp sem, sõt alapból nem (sajnos-nem sajnos...)
XC-t meg...
Szerintem még az április 15-ei Balassagyarmati elsõ MK-n is hó lesz, :D de ne legyen igazam...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Na ez érdekes. Ezt most olvastam a Sportaktiv oldalon 2007-es versenyrõl. Távok: sport kategória 40 km, hobby kategória: 20 km, turista kategória 10 km. hmm.....egy 60/30 jobb lenne...:) a tavalyi 80-at úgy tûnik nem merik mége1x bevállalni, hátha esik az esõ..

Melyik versenyrõl? Mert a Buda 10/40/80-as lesz.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Én is csodálkoztam.
Mondjuk utánna megnéztem a pálya infot és ott már Turista/Hobby/Sport 10/40/80-van

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Elírták, nevezésnél 40/80 a közép/hosszú.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
Na ez érdekes.

Ezt most olvastam a Sportaktiv oldalon 2007-es versenyrõl.

Távok: sport kategória 40 km, hobby kategória: 20 km, turista kategória 10 km.

hmm.....egy 60/30 jobb lenne...:) a tavalyi 80-at úgy tûnik nem merik mége1x bevállalni, hátha esik az esõ..

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Én benne vagyok :D

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Sziasztok!

régi vesszõparipám hogy miért nemlehet április elött versenyt szervezni?
OX körözõset. (Maratont sem tartanám elképzelhetetlennek de azt már késõ szervezni..)
Szerintem ilyen enyhe télben simán lehetne egy kis versenyt szervezni .
Állapotfelmérés szemponjából sem lenne utolsó .
Mindenki kb. megtudhatná hogy áll a felkészüléssel a szezonra., és így lehetõség lenen esetleg a kítûzött célok móódosítása is...

na szóval ha valami aktív egyesület olvassa ezt egy márciusi versenyre szerintem 8-12 Fokban sokan érdeklõdnének.

Bálna?
ill. nem tudom ki jár erre aki szóba jöhet.

Én ott lennék.
max ilyet is lehet ha nem leszs yó idõ:

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Esetleg itt: http://www.mtb.c2.hu/hangok.htm
Van/volt egy Nagy SE videó a montis szakágakról, talán még kapható.

A Youtube-on van XC és maraton világkupa filmek. Valakinek biztos van a Duna és a Szilvás Maraton videó is.

Thx! :prosze:
Tegnap találtam 3 nagyon jót, emlékeim szerint bepostoltam ide... de úgy látom hogy ez nem sikerált, természetesen nem találom a youtubeon a tegnapi videókat :rocket:
1-2 azért akinek ha kell hasonló okokból:

http://www.youtube.com/watch?v=f0_dV_nKAIon (transalp adidasos videó)

http://www.youtube.com/watch?v=XH8Ur7nN0gI (rossz lejtõkön technikázásra jó és rossz példák miatt görög maraton)

http://www.youtube.com/watch?v=kFZD546XaCs (XC riders)

http://www.youtube.com/watch?v=92rfI3qRQEU

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Esetleg itt: http://www.mtb.c2.hu/hangok.htm
Van/volt egy Nagy SE videó a montis szakágakról, talán még kapható.

A Youtube-on van XC és maraton világkupa filmek. Valakinek biztos van a Duna és a Szilvás Maraton videó is.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Féloff:
Tudtok ajánlani olyan helyet/konkrét videót, ami isminek maratonokhoz/cc-hez kedvet csinál? Jó aláfestõ zene és zúzós/gyors részek elõny lenne benne. Ha szóban mesélek róla az nem annyira poén, alapból meg nagyapó tempóban jön, hogy az adrenalinszintje véletlenül se emelkedhessen :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Felütés ellen nem véd, az ellen keményre fújt gumival, hátul rugós nyeregcsõvel igyexem felvenni a kesztyût :D . De a külsõm sem grammhuszár fajtából van, szal remélem hogy nem fogok sokat találkozni a defekt eme fajtájával... másik ellene meg egész tûrhetõ védelem...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem egy Bükkamraton volt mogorva, amikor a szõlõhegyen defekteltem, s felnin lenyomtam a maradék 6-8 kilcsit...

MC Pite;
A megjegyzésem Rémhörcsögre állt - a defektgátló szallag tök jó dolog, de versenyre én kizárt, hogy feltenném, 50 gramm a kerék kerületén már igencsak számít. (perdület) És a felütés ellen úgysem véd semmit - pedig kábé a defektjeim 50%-a felütés...úgyhogy a defektjavító készletet/pótbelsõt úgysem úszod meg.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Az én maratonos szettem egész olcsó és könnyû is:
- láncbontós szerszám 1000 Ft,
- 100 gr-os belsõ 1500 Ft
- pumpa 800 Ft
- nyeregtáska 600 Ft
- foltozó készlet 400 Ft

Néhány éve a Mátra Maratonon egy betonvas letépte a váltómat. Szerencsére a váltótartó fül úgy tört el, hogy a gyorszár még meg tudta tartani. Így mentem a szokott tempómban még 30 km-t.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]