Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

100ason kinn a több látnivaló vonz, ennyi :). Pulzusmérõ... meg aki segít edzeni... Egyelõre zene a fülbe és kapaszkodás a kormányba... pulzusomra ha van mérõ akkor is figyelni kéne, megpróbálom erõmet beosztani, pedálfordulatot relatíve állandóra...
Itthoni maratonokra gondoltam hogy van-e amivel felmérhetem magam/edzek, de Duna Marci 100-ast ilyen távlatból... sztem középre nevezek, max jó idõ esetén átnevezek majd a helyszyínene 100asra... (haverok 65ön mennek mind :( ). Fejlõdni meglátom hogy tudok, sajnos egy gerinchasadék és másfél kopott térd tud meglepetéseket okozni - bár térdem ha kihült és pihent általában újra mûködõképes, nyeregben még nem nyírtam ki a derekam, fájdalommal lazítottam a tekerésen...

Becsülöm a lelkesedésed, de ilyen egészségi állapotban nem ajánlom a hosszú távot még itthon sem. Csak magamból kiindulva, nem ma kezdtem (10 éve), rendszeresen eddzek, és minden versenyen ott vagyok (OX, MX +néhány külföld), tolom rendesen, de még így is kemény a hosszútáv, 4-5 óra fullon nyomatás az itthoni versenyeken. Kinti maratonnak példaként gardát tudom említeni 80km 2880 szint (asszem) épp 6 óra feletti idõvel mentem, Saalbach, 85km, 3800 szint, 6,5 óra kemény nyomatás, megállás nélkül, nem túristatempóban nézelõdve, s a végére hulla szoktam lenni. Én csak magamból kiindulva, saját tapasztalatok alapján mondom, és nem akarom elvenni a kedved, de sajnos a Te eddzettségi szinteden (hiszen most kezded), és sajnos a sérüléseid miatt kizárt, hogy szintidõn belül beérj egy hosszútávról, fõleg külföldön. A közép is necces lehet külföldön.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Zed: hát márpedig a Tour-ra készülés úgy mûködik, hogy vagy nagyon hasonló hegyeken edzenek, vagy egészen pontosan azokat a hegyeket járják be, ami benne lesz az azévi menetben. PErsze nem féltétlen a sprinterek, hanem egy-egy csapat hegyi manói meg segítõi. MErt nemcsak az edzettségi állapot megszerzésérõl van szó, hanem az adott hegymenet pontos feltérképezésérõl is. Soakt jelent, ha isemred az emelkedõket, tudod, hogy hol nem lehet valakit elengedni, vagy hogy honnan kell nyomni, meddig nem fekszik az emelkedés, mikortõl igen, stb...
Egyébként az említett 3000m-en felüli szintemelkedésû dolog nagyon komoly, terepen még inkább, vagyis rendesen fel kellene rá készülni, síkon erre eléggé körülményes (bár nem lehetetlen).

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Miért ennyire hasznos a pulzusmérõ hogy ennyire preferáljátok? :(

Fontos, ha rendszeresen, tervszerüen a teljesítményfokozást szem elött tartva tekersz. A puplzus alapján határozod meg, hogy melyik teljesítményzónában tartózkodsz, tulajdonképpen az egyetlen "olcsó" nem profik számára is hozzáférhetö visszajelzési lehetöség. Ha valaki nem rendszeresen teker, akkor véleményem szerint mindegy, hogy pulzusmérövel vagy anélkül teszi, mert az anyagcserét ökönomizáló hatás nincs meg és így nem olyan fontos, hogy melyik zónában van.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Miért ennyire hasznos a pulzusmérõ hogy ennyire preferáljátok? Magas pulzussal max röbid ideig tolom, mert ha nagyon felmegy/nagyon nehezen megy felfele, egy idõ után inkább tolom, vagy megállok inni fél percre; szal nagyjából idáig is figyeltem rá. Múlt héten láttam vhol asszem 5K-ért, el is gondolkoztam kicsit (MTB Riderben és in olvastam), de úgy gondoltam hogy nincs rá szükségem mert ésszerû határokon bellül tartom. Rosszul gondolom? :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

100ason kinn a több látnivaló vonz, ennyi :). pulzusomra ha van mérõ akkor is figyelni kéne, megpróbálom erõmet beosztani, pedálfordulatot relatíve állandóra...
Fejlõdni meglátom hogy tudok, sajnos egy gerinchasadék és másfél kopott térd tud meglepetéseket okozni - bár térdem ha kihült és pihent általában újra mûködõképes, nyeregben még nem nyírtam ki a derekam, fájdalommal lazítottam a tekerésen...[/size]

...hat amit irsz abból levonva a konzekvenciát ..lelkes vagy de tedd fel a kérdést MEGÉRI? .. vegyé egy pulzusmérõt! Olyanokat írsz ami egy hetvenéves témája :)
Figyelj magadra!!!!
( . ) ( . ) \l/ 8====O

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Milyen tt ez a MAXI?

BEAC MAXI, találsz róla topicot.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Simán fel lehet rá készülni itthon. Másrészt szerinted a Tour-ra hogy készülnek? Havonta végigjárják az útvonalat? Az edzés nem úgy mûködik, hogy azt a hegyet mászogatod naponta, ahol a verseny lesz és attól leszel gyors.
Jó példa, hogy nyáron Marton Attilával és Halász Robival kimentem a Transalpra (fotózni, firkálni). Õk Gyõr környékén és a Bakonyban edzenek, gyakorlatilag dombokon. A legmagasabb lóval elérhetõ csúcs a Kõris-hegy, ami Alpok viszonylatban csak egy pattanás. Mindketten munka mellett edzenek, full amatõrök, mégis kevéssel az eleje után értek be nap, mint nap. Hidd el, nem kell kétezreseken edzeni, hogy meg tudj mászni egy kétezres hegyet.
Ha szeretnél gyorsan fejlõdni, érdemes kicsit elmélyedni az edzéselméletben, és összeülni egy szakival, aki ír neked edzéstervet. Vegyél egy pulzusmérõt, ha még nincs, és tekerj szorgosan, ellenben ne tekerd halálra magad, mert ha nem hagysz idõt a regenerálódásra, akkor nincs értelme az edzésnek sem.
A tipp, hogy milyen versenyeken indulj arra jó, hogy itthon ócsóért kipróbálhasd, hogy képes leszel-e rá kint, de edzeni nem a versenyen kell. Fejlõdni sem ott fogsz, az csak egy próba.

100ason kinn a több látnivaló vonz, ennyi :). Pulzusmérõ... meg aki segít edzeni... Egyelõre zene a fülbe és kapaszkodás a kormányba... pulzusomra ha van mérõ akkor is figyelni kéne, megpróbálom erõmet beosztani, pedálfordulatot relatíve állandóra...
Itthoni maratonokra gondoltam hogy van-e amivel felmérhetem magam/edzek, de Duna Marci 100-ast ilyen távlatból... sztem középre nevezek, max jó idõ esetén átnevezek majd a helyszyínene 100asra... (haverok 65ön mennek mind :( ). Fejlõdni meglátom hogy tudok, sajnos egy gerinchasadék és másfél kopott térd tud meglepetéseket okozni - bár térdem ha kihült és pihent általában újra mûködõképes, nyeregben még nem nyírtam ki a derekam, fájdalommal lazítottam a tekerésen...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Jaa.. amugy hegy mindenhol van. Ahol nincs, ott domb.:) Ahol az sincs, akkor addig kell tekerni, amig nem lesz.:)

Mi Szél Kálmánnal készülök a maratonokra! ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Tisztelt Zed!
Egy kicsit felvilágosítanál a pulzusmérõs témában? Minden érdekel, bár azt hiszem, hogy a Baki Ádám féle könyvben van errõl szó. Vagy nem? Akkor ott utánaolvasnék...
" A Cube el van vetve! "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Milyen tt ez a MAXI?

A sebesség mindent megold.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Köszi, írok!

Félhülye kérdés: Hogy lehet erre felkészülni itthon :(B) 101 km (3387 m szintkülönbség)

Nézzek ki egy hegyet és fél nap oda-vissza másszam meg?

Simán fel lehet rá készülni itthon. Másrészt szerinted a Tour-ra hogy készülnek? Havonta végigjárják az útvonalat? Az edzés nem úgy mûködik, hogy azt a hegyet mászogatod naponta, ahol a verseny lesz és attól leszel gyors.
Jó példa, hogy nyáron Marton Attilával és Halász Robival kimentem a Transalpra (fotózni, firkálni). Õk Gyõr környékén és a Bakonyban edzenek, gyakorlatilag dombokon. A legmagasabb lóval elérhetõ csúcs a Kõris-hegy, ami Alpok viszonylatban csak egy pattanás. Mindketten munka mellett edzenek, full amatõrök, mégis kevéssel az eleje után értek be nap, mint nap. Hidd el, nem kell kétezreseken edzeni, hogy meg tudj mászni egy kétezres hegyet.
Ha szeretnél gyorsan fejlõdni, érdemes kicsit elmélyedni az edzéselméletben, és összeülni egy szakival, aki ír neked edzéstervet. Vegyél egy pulzusmérõt, ha még nincs, és tekerj szorgosan, ellenben ne tekerd halálra magad, mert ha nem hagysz idõt a regenerálódásra, akkor nincs értelme az edzésnek sem.
A tipp, hogy milyen versenyeken indulj arra jó, hogy itthon ócsóért kipróbálhasd, hogy képes leszel-e rá kint, de edzeni nem a versenyen kell. Fejlõdni sem ott fogsz, az csak egy próba.
Ausztria, Kenguruk földje!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Ezek utan en csak annyit tudok mondani:

Gambare Gambare

Jaa.. amugy hegy mindenhol van. Ahol nincs, ott domb.:) Ahol az sincs, akkor addig kell tekerni, amig nem lesz.:)

igazad van..

valamikor egy lájtos a Budamaraton útvonalon? de lájtos tempóban..

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
Ezek utan en csak annyit tudok mondani:

Gambare Gambare

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Kisalföld???:D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Itt Kõszegen valóban fel lehet rá készülni..
Van egy 40-es karika kb 1200-szint.(3 óra alatt szoktuk abszolválni,Barátságos,de azért haladós tempóban)
Ha ebbõl mész 3-at akkor az már 120km,és 3600 szint,ha belevesszük a fáradást,kb 10 óra alatt tudod lenyomni..(reggel 7tõl du 5ig).
Ez azért jó mert akkor a versenyen már megse kottyan az a 100as:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Köszi, írok!

Félhülye kérdés: Hogy lehet erre felkészülni itthon :(B) 101 km (3387 m szintkülönbség)

Nézzek ki egy hegyet és fél nap oda-vissza másszam meg?

Kõszeg Maraton 88km kb. 2800m szint, júniusban lesz
például

Edzeni jó a Pilis, Börzsöny, Bükk, Alpokalja- kinek mi van közel.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

gyanítom kihordtak rajtuk /vagy hamarost fognak/ egy kisebb erdõségnyi fát.....csak hogy "értelme" is legyen...

Akkor csak pár özönvízszerû esõzés és a nyomukban vízmosás kell és helyreáll az eredeti állapot.

Ebként a murvának is lehet értelme. Rövidtávosoknak nem stresszes, esõben meg jó (alternatív) útvonal.

TT-k. Nem technikás de a hangulat miatt gázló130, csúcsnak meg tényleg a MAXI.
a második p néma!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás

video vége.....

nayo ez nem egy maraton volt. szerencsére ilyen páyát nálunk ha akrnánk se lehetne kiyelölni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
3300 m szint szerintem sok. Arra már kevés a síkalapozás, mászókázni is kell.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Duna van a legközelebb 100/3000el, és mivel nemsoká nevezek arra is, jó lenne tudnom hogy melyik távra, ami annak a függvénye hogy elötte lévõ hétvégén mondjuk pályabejáráson a hosszút be tudnám-e járni vkikkel. Ha igen, akkor a középre nevezek, mert oda jön 2-3 barátom is, hosszúra nem átcsábíthatók.

Vannak mindig akik akár a hosszút is végigtolják pályabjáráson?

hozé:
Síkon mentem már sokat, inkáb attól félek hogy nem érem el esetleg idõben a pontokat és ott visszafordítanak/aszfalton küldenek tovább. A 3400m szinttõl félek, mert nem mentem annyit. Dunán nem nagyon fáradtam ki 2000en, bár ott volt egy adag tolás is a sár miatt, szal passz. Bár jobban belegondolva felfele csak másfélszer annyit kell kb menni...