Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Jól beszéltél tesó. Tavasszal bizti megyünk egy DM középtávot jó edzõs tempóban. DM-nél azt se felejtsd el, hogy ha elötte esõ van, az nagyon "megtréfálja" az embert.:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Itthoni maratonokra gondoltam hogy van-e amivel felmérhetem magam/edzek, de Duna Marci 100-ast ilyen távlatból... sztem középre nevezek, max jó idõ esetén átnevezek majd a helyszyínene 100asra...

Szerintem is húzós kezdésnek. Az elsõ évet csak told szépen végig középtávon, annak nincs értelme, hogy megutálod a sportot. És ami a legfontosabb: 100 km-t terepen letekerni NEM UGYANAZ, mint 100 km-t maratonon letekerni. Sokkal több a szint, nem te választod az útvonalat stb. Ajánlom, hogy az ismertebb maratonok útvonalát próbáld meg lenyomni versenyen kívül, de izmos tempóban, az sokat elmond.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Akkor lehet, hogy idén belevágok egy ilyen mókába :) Igazából csak most olvastam el a topik elejét és megmondom õszíntén, hogy egyre inkább kedvem lenne megcsinálni egy ilyet. Sõt, lehet, hogy még vmi eredmény is összejönne... :-)
Ja, hol lehet megnézni, hogy idén mikor és hol lesznek versenyek?

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes indulnom egy ilyen rendezvényen /egy fordulósra gondoltam :-)/ vagy ezt inkább hagyjam meg a profi versenyzõknek.

Mindenképpen érdemes.

A maratonokon induló emberek töbsége nem profi és szorakozásból,kedvtelésbõl,hobbyból teker. Szerintem nyugottan menj el akármeik maratonra nagyon hangulatosak. Sokan nem azért neveznek, hogy egy nagyot versenyezzenek, hanem azért, hogy új helyeken menjenek végig, meg elmondhassák, hogy megcsinálták.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Sziasztok!

Eddíg még nem indultam komolyabb versenyen viszont szívesen kipróbálnám, hogy mire vagyok képes. Persze nem a 100km-es szakaszt néztem ki, hanem egy rövidet. A távot símán le tudom tekerni még a hoszabbakat is, de mivel, hogy ez verseny ezért számít az idõ is, na ezért választottam illetve választanám a rövid távot. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes indulnom egy ilyen rendezvényen /egy fordulósra gondoltam :-)/ vagy ezt inkább hagyjam meg a profi versenyzõknek. Nem azért mondom, de egy pár kemény túrát már én is végigcsináltam, itthon is és külföldön is, viszont azok nem versenyek voltak. Igazából nem edzettem soha "tudatosan" csak mentem és a megtett kilóméterekkel arányosan nõtt az állóképességem, ez mind az "edzés" :-)
Szóval, ahogy nézegettem az interneten a versenyeket úgy megjött a kedvem, hogy szívesen kipróbálnék 1-et. Szerintetek érdemes belevágni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Mi a kapcsolat a nevezés és a szállás között? Miért kell szállás a nevezéshez, elég hozzá net és pénz.

A sebesség mindent megold.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
nem tudok nevezni a buda rögio maratonra. esetleg valaki tud ott v.mi szallast
" A Cube el van vetve! "

Mammut

Mammut

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
2007-es naptár pl itt: http://www.mtb.c2.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Már régóta megvan.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
07-es versenynaptár mire várható nem tudjátok?
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Ez aszfalttúra lapályon. Nem igazán inspirál.
Ausztria, Kenguruk földje!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Láttam egy érdekes hirt az MKTSZ oldalán miszerint bringás teljesitmánytura lesz, 50 vagy 100 km es távon. A nevezési dij helyszinen 400!! ft
www.mktsz.hu
" A Cube el van vetve! "

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

sysspo:
Sajnos a rendszerességgel vannak bajok, hisz sokszor függ a munkától és othoniaktól hoy mikor tudok menni,

Akkor szerintem meg vagy pulzuskontroll nélkül is. Én most a magam szintjén elég komolyan készülgetek de jól el vagyok én is nélküle. Legalábbis azt hiszem. Igaz nem sokára lesz, mert jövö héten jön a Garmin Edge 305 és ahoz van. Nem ezért rendeltem. Kiváncsi vagyok, hogy mennyire csalt a tapasztalaton/megérzésen alapuló terhelésirányítás.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Sajnos a rendszerességgel vannak bajok, hisz sokszor függ a munkától és othoniaktól hoy mikor tudok menni, van mikor 2-3 hétig sem (mert hétvégén meg nem mindig vagyok itthon), van mikor egy héten 4×.

Pedig a rendszeresség a legfontosabb. A 2-3 hetes szünetek felkészülésben már sokat hátráltatnak. Persze minden attól függ, hogy milyen szinten akarsz menni, de ha most a hosszúk lebegnek a szemed elõtt, akkor tényleg nagy hátrány.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
A 2007-es hosszú táv 80,44 km lesz, 3678 szinttel!
http://www.worldgame...Fakten07_de.pdf
Ajánlom mindenki figyelmébe!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Saalbach, 85km, 3800 szint,

Hoppá!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
sysspo:
Sajnos a rendszerességgel vannak bajok, hisz sokszor függ a munkától és othoniaktól hoy mikor tudok menni, van mikor 2-3 hétig sem (mert hétvégén meg nem mindig vagyok itthon), van mikor egy héten 4×.
Általában a fejlõdést az alapján mérem hogy hogy bírom, meg mennyi idõ alatt teszem meg/milyen átlaggal. Pölö 34Km-es körömet mikr kezdtem teavaly 2óra altt nyomtam le(1-2 megállással), õsszel már 1:17 alatt is megvolt.

XC_Rider:
Nem ismerem a határaimat, és egészségem miatt feszegetem óvatosan õket. Ha akkora fejlõdést tudok tartani mint tavaly, azzal über elégedett lennék - bár annyit valószínû nem fogok. (egyes távok 12-es átlagról 2022re növelése)
Derekamat is kímélendõ vettem rugós nyeregcsövet, így elvileg még jobban bírom a hosszabb utakat is, hisz nagyobb ütések már nem igazán érhetik így. Szal még tudok fejlõdni, csak enm tudom mennyit... megpróbálom még tavasszal kideríteni :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Beleférhet Ullrichnál a novemberben kezdõdõ felkészülés, hisz arra már vége az Octoberfestnek :)

Hát nem tudom, az én tavalyi felkészülésem olyan jól sikerült, hogy terepen elõször a zalaszentgróti maratonon tekertem, bár ha belegondolok, hogy az sem vette el a kedvem, mégsem lehetek teljesen normális :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Novemberben kezdõdõ felkészülés, Ullrich errõl életében nem hallott. :)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Zed: hát márpedig a Tour-ra készülés úgy mûködik, hogy vagy nagyon hasonló hegyeken edzenek, vagy egészen pontosan azokat a hegyeket járják be, ami benne lesz az azévi menetben. PErsze nem féltétlen a sprinterek, hanem egy-egy csapat hegyi manói meg segítõi. MErt nemcsak az edzettségi állapot megszerzésérõl van szó, hanem az adott hegymenet pontos feltérképezésérõl is. Soakt jelent, ha isemred az emelkedõket, tudod, hogy hol nem lehet valakit elengedni, vagy hogy honnan kell nyomni, meddig nem fekszik az emelkedés, mikortõl igen, stb...
Egyébként az említett 3000m-en felüli szintemelkedésû dolog nagyon komoly, terepen még inkább, vagyis rendesen fel kellene rá készülni, síkon erre eléggé körülményes (bár nem lehetetlen).

Ez igaz, de szerintem nem egyrõl beszélünk. A valódi edzésmunka nem ott történik, az csak a verseny elõtt egyfajta pályabejárás. A felkészülés valamikor novemberben kezdõdik, edzõtáborokban, stb.