Jelentkezz be Regisztrálj
Maratonok
Írta 2007. február 15. - 11:34
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. február 15. - 11:20
A rövidtáv sprinttáv, pl azokat a maratonokat, ahol ez egy nagy hegyet jelent (pl Szilvás), ott ez egy nagy megindulás, majd ledübörgés. A hosszútáv azért kicsit visszafogottabban kezd talán.
Hosszútávon ált (fél)profik/sokat edzõ amatõrök mennek, de azok mindig elég sietõsek amennyire tapsztaltam, nekik az erõbeosztás azt jelenti, hogy közepeseknél nem lassabban indulnak az elelején - hogy utána ha beérnek lefeléket 40-50el abszolválják .
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. február 15. - 11:19
:lol1: Na igen, de ez már más kérdés.
Szerintem az profi, aki a kerékpározásból, és kizárólag abból él, hogy edz, versenyeken indul. Ettõl függetlenül lehet a hozzáállása profi bármelyik amatõrnek (mûkedvelõnek).
Race, no Rest!
Írta 2007. február 15. - 11:18
Az eredmény alatt én sem a dobogó vmelyik fokát értettem :-) Mégis csak az elsõ ilyen versenyem lenne. De szerintem valahol a középmezõnybe végezhetnék, esetleg vmi jobb eredmény azon belül, ki tudja, de nincsenek olyan elképzeléseim, hogy megnyerem /egyenlõre :D/
Én elsõ körön a rövidtávra gondoltam és eszembe jutott, hogy itt ugyan kevesebb kilómétert kell teljesíteni, de éppen ezért nem nagyobb a tempó? Olyasmire gondolok itt mint a rövidtávfutás meg a hosszútáv. És lehet, hogy egy középtávon ugyan többet kell menni, de azt sokkal kiegyenlítettebb tempóban /ez pedig van akinek elõny lehet/. Ilyenkor sokminden eszébe jut az embernek...
Még egy kérdés, a versenyek útvonalát is meg lehet nézni vhol?
Egyelõre mielött nekivágsz 2 dolgot kell tisztáznod. A hétvégi túrázókat akarod diatalittasan lenyomni rövidtávon, vagy egy középtávon akarod kipróbálni hogy mire vagy képes? Legalábbis a szemembe a kicsikkel és nyugdíjasokkal tarkított mezõnyben a gyors csapatásnak nem sok értelme van; ezért is kezdtem én is a középtávon, hiszen nem egy kategória vagyunk velük. (Bár már felmerült hogy rövid távra kell beosztani az erõt és max 2 óra alatt végig csapatnék rajta; aminek max annyi elõnye lenne hogy tuti hogy marad a kajából és kész; lemaradok a szép helyek nagyjáról és a tényleges kihívásról...) Szerintem :prosze:
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. február 15. - 10:57
Írta 2007. február 15. - 10:56
Írta 2007. február 15. - 10:41
A hosszútáv azért kicsit visszafogottabban kezd talán.
tavalyi GYõrújbarát marton.. rajttól 40 m-re erõteljes, sodrós jobbkanyar 40 km/h-val jönnek erõs fék éppenhogy senki sem ütközi le a Pannon maraton táblát.. a hosszútávosok brutális milyen tempóval indultak.. Sztem ezt maratonja válogatja, mert például ott a rövidtávosok kivétel az elsõ 15-20 egész normális tempóban kezdtek...
Írta 2007. február 15. - 10:30
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. február 15. - 10:19
Eredmény biztosan összejöhet, ha nem támasztasz irreális célokat, önmagadhoz képest. Na de reálisan - a versenyt az összes távon azért mégiscsak a profik nyerik (és mögöttük az amatõr keménymag) - ne legyen alapból ez a cél, nehogy csúnyán csalódj.
A kérdéseidre választ egyébként az elsõ 1-2 oldalon találsz.
Az eredmény alatt én sem a dobogó vmelyik fokát értettem Mégis csak az elsõ ilyen versenyem lenne. De szerintem valahol a középmezõnybe végezhetnék, esetleg vmi jobb eredmény azon belül, ki tudja, de nincsenek olyan elképzeléseim, hogy megnyerem /egyenlõre :D/
Én elsõ körön a rövidtávra gondoltam és eszembe jutott, hogy itt ugyan kevesebb kilómétert kell teljesíteni, de éppen ezért nem nagyobb a tempó? Olyasmire gondolok itt mint a rövidtávfutás meg a hosszútáv. És lehet, hogy egy középtávon ugyan többet kell menni, de azt sokkal kiegyenlítettebb tempóban /ez pedig van akinek elõny lehet/. Ilyenkor sokminden eszébe jut az embernek...
Még egy kérdés, a versenyek útvonalát is meg lehet nézni vhol?
Írta 2007. február 14. - 22:45
Milyen profik? Legfeljebb sokat edzõ amatõrök.
:lol1: Na igen, de ez már más kérdés.
Írta 2007. február 14. - 22:16
Na de reálisan - a versenyt az összes távon azért mégiscsak a profik nyerik (és mögöttük az amatõr keménymag) - ne legyen alapból ez a cél, nehogy csúnyán csalódj.
Milyen profik? Legfeljebb sokat edzõ amatõrök.
Race, no Rest!
Írta 2007. február 14. - 21:35
Valeria ViCtrix! Esetlegesen lesz olyan túra is, ahol egy magamfajta kezdõ is elmehet?
Persze. Minden túrában lesznek "szökési" pontok, így ha vki elfárad, több lehetõsége is lesz a leválásra.
Írta 2007. február 14. - 21:24
Valeria Vitrix! Esetlegesen lesz olyan túra is, ahol egy magamfajta kezdõ is elmehet?
Írta 2007. február 14. - 20:40
Írta 2007. február 14. - 19:43
Jól beszéltél tesó. Tavasszal bizti megyünk egy DM középtávot jó edzõs tempóban. DM-nél azt se felejtsd el, hogy ha elötte esõ van, az nagyon "megtréfálja" az embert.
Légyszi mindenképp szóljatok!!! Ha gondolod írok privit hogy rámtalálj...
Dante: Tavaly 3 marcit toltam már középtávon, és nulláról elkezdõdött használhatóra fejlõdni az állóképességem, technikám is csiszolódott; szal már nem teljesen nulláról indulnék... de tavaszi körrel meglátom hogy megy. (Bár most is vna mikor emelkedõkön is suhanok mint a gép, van mikor uigyanott kiköpöm a tödõm és leizzadok 1-2 hét eltéréssel... bár lehet hogy a betegség után voltam gyengébb bõ 2 hétig...)
Írta 2007. február 14. - 18:58
A kapcsolat a nevezés és a szállás közt az, hogy ha nevezek és elmegyek, akkor nemcsak aznap szeretnék ott lenni, hanem mondjuk még egy két napot. A kérdést azért teszem fel, mert lehet, hogy valaki tud olcsóbb szállást mint ami a neten van. Mert nem mindenki miliomos....Mi a kapcsolat a nevezés és a szállás között? Miért kell szállás a nevezéshez, elég hozzá net és pénz.
Írta 2007. február 14. - 12:01
Sõt, lehet, hogy még vmi eredmény is összejönne... :-)
Eredmény biztosan összejöhet, ha nem támasztasz irreális célokat, önmagadhoz képest. Na de reálisan - a versenyt az összes távon azért mégiscsak a profik nyerik (és mögöttük az amatõr keménymag) - ne legyen alapból ez a cél, nehogy csúnyán csalódj.
A kérdéseidre választ egyébként az elsõ 1-2 oldalon találsz.