Ilyen esetben érdemes lenne belõni egy megfelelõ áttételt és helyretenni a kereket, így megmaradt volna a váz is...Duna maratonon felcsavarodott a h. váltó, elszakadt a lánc. 1.5 órát toltam a célig, így lettem u19-ben 9. abszolutban pedig kb. 60. körül. Mire betoltam, a felcsavarodott hátsóváltó által elferdített kerék kidörzsölte a csodálatos Merida Magnesium vázam bal láncvilláját. A feladásról csak ennyit...
Jelentkezz be Regisztrálj

Maratonok
Írta 2007. február 05. - 18:05

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. február 05. - 17:53

Duna maratonon felcsavarodott a h. váltó, elszakadt a lánc. 1.5 órát toltam a célig, így lettem u19-ben 9. abszolutban pedig kb. 60. körül. Mire betoltam, a felcsavarodott hátsóváltó által elferdített kerék kidörzsölte a csodálatos Merida Magnesium vázam bal láncvilláját. A feladásról csak ennyit...
És még ezek után szponzoráljon valaki!

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2007. február 05. - 17:28

Na jo, de nem 10 km-rol beszelunk hanem atlag 55 Szilvason 77 kmrol
Es az idojarasrol [eso-sar] akkor meg nem beszeltem. Emlekezz vissza hanyan fordultak vissza 5 km utan BM-en, hogy ezt nem.. sar van meg hideg is meg...De abban Lorincz Olivernek igaza van: versenyt feladni csak baleset [egeszsegugyi problema] vagy technikai problema miatt lehet. Vagy kell.
Nem olyan sok átlag 60 km terepen, még ha sáros is... a szintidõn belül még a nagyon gyengék is teljesíteni tudják a középtávot. asszem olyan 6 óra szokott lenni, az pedig 10 km/h-ás átlagsebesség...BM-en nem voltam, de a képek alapján az kivételt képez...
Duna maratonon felcsavarodott a h. váltó, elszakadt a lánc. 1.5 órát toltam a célig, így lettem u19-ben 9. abszolutban pedig kb. 60. körül. Mire betoltam, a felcsavarodott hátsóváltó által elferdített kerék kidörzsölte a csodálatos Merida Magnesium vázam bal láncvilláját. A feladásról csak ennyit...
Írta 2007. február 05. - 17:15

73Kacsa! Attól függ kit értesz absz kezdõ alatt. Mondjuk egy olyan ember aki télen absz nem bringázik, de tavasz kezdetével havonta egyszer felül rá, az is simán megteszi a 10 km-t, aki pedig picit komolyabban áll a témához, annak meg nem kihívás. Szerintem.
Na jo, de nem 10 km-rol beszelunk:) hanem atlag 55 Szilvason 77 kmrol:)
Es az idojarasrol [eso-sar] akkor meg nem beszeltem. Emlekezz vissza hanyan fordultak vissza 5 km utan BM-en, hogy ezt nem.. sar van meg hideg is meg...De abban Lorincz Olivernek igaza van: versenyt feladni csak baleset [egeszsegugyi problema] vagy technikai problema miatt lehet. Vagy kell.
Vagy en vagyok nagyon gyenge...Evente [eddig osszejott minden evben baleset sajnos, ezzel csokkentve] atlag 3000 km-t tekerek, benne neha egy-egy 100kmes tura is, megsem mertem elso evben elindulni kozeptavon.
Elso evben telen letettem a bringat. Aztan tavaly sem meg iden sem.
Iden mondjuk a kozeptavokat celzom meg [BM-en startnak eleg lesz a 40.]
Mondjuk en komolyabban munka mellett es egyeb elfogllatsag mellett is csak hobbistanak tartom magam. Ha ugy adodik elmegyek bulizni, sorozni ritkan, tancolni, uszni. Mondjuk az eletem nem a bringazas korul forog, noha mindenhova azzal kozlekedek es fejben is keszulok mar az elso versenyekre..

Írta 2007. február 03. - 22:34

Holnap megnézem mennyi van meg belöled,valami rémlik,assszem rajta vagy a vidión.
Na, Tondach, találtál valami videómaradványt a hillclimbrõl?
Írta 2007. február 03. - 21:12

2 órán át 190-es pulzussal :wtf:
De mondom, majd belehaltam, csak hát meg kellett szenvedni az eredményért. (szóval kela14, "megvolt"

Henger;
Több izmot mozgat meg, raadasul folyamatosan, igy a bringazashoz szoktatott test "tulterhelodik", magasabb a pulzus ugyanolyan intenzitason. Raadasul az izuleteket (terd, boka) is jobban igenybe veszi. Meg nincs az, hogy en most gurulok, mert elfaradtam. Idoben futni kb. feleannyi eleg, h ugyanazt a terhelest add a testednek.
Igen, a bringázáshoz szokott test terhelõdik túl! De egy futónak, szinte azonos terhelés! (keringésnek, anyagcserének) Abban viszont abszolút igazad van, hogy sokkal jobban ad a térdnek/bokának. Nekem van pár utó barátom,s õk simán küldenek 3-4 órás futóköröket, de fél óra bringa alatt kikészülnének. Nekik az alap, a bringa a megterhelõ, nekünk meg nyilván fordítva. Szóval nekem pl biztosan megterhelõbb a futás, kábé 4szeres szorzóval lehet is számolni. Ezt egyébként mondtam is, hogy futni sajnos nem lehet "lazán" - ezzel a gurulásra céloztam. (azt is lehet, csak fájdalmas

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2007. február 03. - 21:05

Írta 2007. február 03. - 21:01

Idén remélem még jobb leszek...
De nem vagyok agresszív, rövidtávosokat is csak néha lököm be az árokba

Ja, csak idén U23-ban megyek ugyhogy kemény lesz, nem kicsit...
Írta 2007. február 03. - 20:53

Pssszt, Rémhörcsög aláírását olvasgattad már?
Mellbevágott!!!!!!!!!!
Grat RÉmhörcsög helyett inkább Agresszívhörcsög:D
Írta 2007. február 03. - 20:44

Upopszzz... tisztaba vagy Te azzal, mit kell Neked ahhoz mutatnod , hogy lenyomd Unitot?
(nem helyezesben gondoltam)
Tenyleg U19 vagy meg....Nolnod is kell , meg egy ket 24 orast lenyomnod rigid SS bringaval......
Szerintem pihizzzzz
Pssszt, Rémhörcsög aláírását olvasgattad már?
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. február 03. - 20:22

Írta 2007. február 03. - 13:36

Mindez testalkattól függ, és persze célirányos felkészüléssel kell edzeni, hogy valaki rövid- közép- illetve hosszútávon akar versenyezni.
Ja, és teljesíteni szerintem bárki teljesíti a hosszútávot aki valamennyire edzett, csak van aki az eredményességre is törekszik...
Írta 2007. február 03. - 12:42

Hi!
Hosszútávozni szerintem 22-23 éves korban kell elkezdeni, bár ellenpélda is van, Pl: Doba Peti...
Vagy Szakál Alex. 20 evesen 24h Európa Bajnok.
Igaz, en csak 21 evesen kezdtem komolyabb felkeszulesbe, meg addig versenyen sem indultam, de nekem nem okozott gondot, hogy rogton a "brutal" hosszutavon induljak.
Dante, a futáshoz-
Több izmot mozgat meg, raadasul folyamatosan, igy a bringazashoz szoktatott test "tulterhelodik", magasabb a pulzus ugyanolyan intenzitason. Raadasul az izuleteket (terd, boka) is jobban igenybe veszi. Meg nincs az, hogy en most gurulok, mert elfaradtam. Idoben futni kb. feleannyi eleg, h ugyanazt a terhelest add a testednek.
Race, no Rest!
Írta 2007. február 03. - 12:19

A fene tudja. Azért 50-60 km nedves agyak végigküzdése azért nem felel meg 20 km futásnak a futópályán...
Végül is mindegy, mindenki induljon erejének megfelelõen, vagy ahogy jól érzed magad. Az már picit sajnálatos, hogy a középtávoktól is elkezdett a nép rettegni, pedig azért ennyire nem kéne...
Nekem legyen mondva... en 2005ben voltam eloszor MX versenyen. BM-en kezdtem. akkor az un hosszutavo0n, mert akkor csak 40es es 20as tav volt [tudjuk valojaban mennyi lett es mennyinek felel meg]. Az elso versenyen sikerult egy felkar torest osszehoznom faradtsag miatt a vege elott 5 km-rel. Masodik verseny DM volt 2005ben [saras verseny az is]: 2 hetet tudtam bringan tolteni elotte a BMes csonttores miatt. Igy rovidtavra mentem. ez is a sarban 3 oraig tartott. Kov verseny Matra Maraton volt, ahol a rovidtavon siman vegigmentem [na akkor ereztem eloszor, h ez keves volt] - igaz nyaron bringaztam rendesen. Gyorujbarat 2005 nel mar kozeptavra mentem. Jo volt jol esett elfaradtam vegigmentem.
2006 BM. nem mertem a 80 km-t bevallalni, csak a 40et. Utolag ertheto is. Kov verseny Crosskovacsi. Lazasan bevallaltam a kozeptavot. Saras erdei palya. Aki volt tudja;) Nem tudtam kimenni a 2. korre, mert beintettek a kockas zaszlot.
Egyenlore itt tartok.

Kozeptavra tervezem en is magamat, igy most tobb erosites es uszas futas van a programban. DE.. egy absz kezdo nem hiszem, h kozeptavon kellene kezdenie. Meg a 60 kmes turak sem ernek fel az 55 kmes versenyyel. Tobbek kozott tudjuk az elrontott frissites-kajalas mennyit jelenthet egy erdo kozepen verseny kozben. Mikozben turan fogod magad legurulsz egy bolthoz aztan eszel, beulsz pihenni egy 20-30 percet.
Írta 2007. február 03. - 11:47

Így gondolom én is.Nem ugyanolyan. A futas megterhelobb.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. február 03. - 10:42

info@pannonmaraton.hu
írj nekik,hátha meg van, és akkor talán elküldik neked egy .xls-file ban..

Flickr
Írta 2007. február 03. - 00:50

Meg eredményt sem találok róla sehol... ahogy Pl.: a pannon maraton korábbi versenyeirõl sem...
OFF
A kakaós tejbegríz mennyire bringáskaja 23:49-kor?:wtf:
ON
Írta 2007. február 03. - 00:45

Holnap megnézem mennyi van meg belöled,valami rémlik,assszem rajta vagy a vidión.Gyááááááááááááááá nem mondod !!!
Valszinü rajtszám nélkül mentem, Bocis mezben és én lettem a 2. Specziár mögött... Plíz, Plíz tedd elérhetõvé a videót!!!
Írta 2007. február 03. - 00:29

Hanyas rajtszámmal indultál?Felvettem majdnem az egészet videóra.
Gyááááááááááááááá nem mondod !!!
Valszinü rajtszám nélkül mentem, Bocis mezben és én lettem a 2. Specziár mögött... Plíz, Plíz tedd elérhetõvé a videót!!!
Írta 2007. február 03. - 00:20

Hanyas rajtszámmal indultál?Felvettem majdnem az egészet videóra.Nem én mentem annyit.... olvasd el Dante hozzászólását...
Tavaly sajna csak a Bükk hillclimben tudtam feltornászni a pulzust 190 fölé, na meg a terheléses teszten... Nem tudom miért... De idén jobban rátérek a magas pulzustartományokra