2 órán át 190-es pulzussal :wtf:
De mondom, majd belehaltam, csak hát meg kellett szenvedni az eredményért. (szóval kela14, "megvolt"
) Visszakerestem, hogy ne mondjak totál hülyeséget, szóval 1:25 percet voltam MAX intenzitású zónában, 45 percet meg egyel alatta.
Henger;
Több izmot mozgat meg, raadasul folyamatosan, igy a bringazashoz szoktatott test "tulterhelodik", magasabb a pulzus ugyanolyan intenzitason. Raadasul az izuleteket (terd, boka) is jobban igenybe veszi. Meg nincs az, hogy en most gurulok, mert elfaradtam. Idoben futni kb. feleannyi eleg, h ugyanazt a terhelest add a testednek.
Igen, a bringázáshoz szokott test terhelõdik túl! De egy futónak, szinte azonos terhelés! (keringésnek, anyagcserének) Abban viszont abszolút igazad van, hogy sokkal jobban ad a térdnek/bokának. Nekem van pár utó barátom,s õk simán küldenek 3-4 órás futóköröket, de fél óra bringa alatt kikészülnének. Nekik az alap, a bringa a megterhelõ, nekünk meg nyilván fordítva. Szóval
nekem pl biztosan megterhelõbb a futás, kábé 4szeres szorzóval lehet is számolni. Ezt egyébként mondtam is, hogy futni sajnos nem lehet "lazán" - ezzel a gurulásra céloztam. (azt is lehet, csak fájdalmas
) Szóval nem vitatom, hogy a mi (bringások) szemszögünkbõl azt, hogy igazad van, csak azt állítom, hogy ez szubjektív, nekik fordítva van.