Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Duna maratonon felcsavarodott a h. váltó, elszakadt a lánc. 1.5 órát toltam a célig, így lettem u19-ben 9. abszolutban pedig kb. 60. körül. Mire betoltam, a felcsavarodott hátsóváltó által elferdített kerék kidörzsölte a csodálatos Merida Magnesium vázam bal láncvilláját. A feladásról csak ennyit...

És még ezek után szponzoráljon valaki! :D ;) Te amortizátor! :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Na jo, de nem 10 km-rol beszelunk hanem atlag 55 Szilvason 77 kmrol

Es az idojarasrol [eso-sar] akkor meg nem beszeltem. Emlekezz vissza hanyan fordultak vissza 5 km utan BM-en, hogy ezt nem.. sar van meg hideg is meg...De abban Lorincz Olivernek igaza van: versenyt feladni csak baleset [egeszsegugyi problema] vagy technikai problema miatt lehet. Vagy kell.

Nem olyan sok átlag 60 km terepen, még ha sáros is... a szintidõn belül még a nagyon gyengék is teljesíteni tudják a középtávot. asszem olyan 6 óra szokott lenni, az pedig 10 km/h-ás átlagsebesség...BM-en nem voltam, de a képek alapján az kivételt képez...

Duna maratonon felcsavarodott a h. váltó, elszakadt a lánc. 1.5 órát toltam a célig, így lettem u19-ben 9. abszolutban pedig kb. 60. körül. Mire betoltam, a felcsavarodott hátsóváltó által elferdített kerék kidörzsölte a csodálatos Merida Magnesium vázam bal láncvilláját. A feladásról csak ennyit...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

73Kacsa! Attól függ kit értesz absz kezdõ alatt. Mondjuk egy olyan ember aki télen absz nem bringázik, de tavasz kezdetével havonta egyszer felül rá, az is simán megteszi a 10 km-t, aki pedig picit komolyabban áll a témához, annak meg nem kihívás. Szerintem.

Na jo, de nem 10 km-rol beszelunk:) hanem atlag 55 Szilvason 77 kmrol:)

Es az idojarasrol [eso-sar] akkor meg nem beszeltem. Emlekezz vissza hanyan fordultak vissza 5 km utan BM-en, hogy ezt nem.. sar van meg hideg is meg...De abban Lorincz Olivernek igaza van: versenyt feladni csak baleset [egeszsegugyi problema] vagy technikai problema miatt lehet. Vagy kell.

Vagy en vagyok nagyon gyenge...Evente [eddig osszejott minden evben baleset sajnos, ezzel csokkentve] atlag 3000 km-t tekerek, benne neha egy-egy 100kmes tura is, megsem mertem elso evben elindulni kozeptavon.

Elso evben telen letettem a bringat. Aztan tavaly sem meg iden sem.

Iden mondjuk a kozeptavokat celzom meg [BM-en startnak eleg lesz a 40.]

Mondjuk en komolyabban munka mellett es egyeb elfogllatsag mellett is csak hobbistanak tartom magam. Ha ugy adodik elmegyek bulizni, sorozni ritkan, tancolni, uszni. Mondjuk az eletem nem a bringazas korul forog, noha mindenhova azzal kozlekedek es fejben is keszulok mar az elso versenyekre..:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Holnap megnézem mennyi van meg belöled,valami rémlik,assszem rajta vagy a vidión.

Na, Tondach, találtál valami videómaradványt a hillclimbrõl?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

2 órán át 190-es pulzussal :wtf:

De mondom, majd belehaltam, csak hát meg kellett szenvedni az eredményért. (szóval kela14, "megvolt" ;) ) Visszakerestem, hogy ne mondjak totál hülyeséget, szóval 1:25 percet voltam MAX intenzitású zónában, 45 percet meg egyel alatta.

Henger;

Több izmot mozgat meg, raadasul folyamatosan, igy a bringazashoz szoktatott test "tulterhelodik", magasabb a pulzus ugyanolyan intenzitason. Raadasul az izuleteket (terd, boka) is jobban igenybe veszi. Meg nincs az, hogy en most gurulok, mert elfaradtam. Idoben futni kb. feleannyi eleg, h ugyanazt a terhelest add a testednek.

Igen, a bringázáshoz szokott test terhelõdik túl! De egy futónak, szinte azonos terhelés! (keringésnek, anyagcserének) Abban viszont abszolút igazad van, hogy sokkal jobban ad a térdnek/bokának. Nekem van pár utó barátom,s õk simán küldenek 3-4 órás futóköröket, de fél óra bringa alatt kikészülnének. Nekik az alap, a bringa a megterhelõ, nekünk meg nyilván fordítva. Szóval nekem pl biztosan megterhelõbb a futás, kábé 4szeres szorzóval lehet is számolni. Ezt egyébként mondtam is, hogy futni sajnos nem lehet "lazán" - ezzel a gurulásra céloztam. (azt is lehet, csak fájdalmas :) ) Szóval nem vitatom, hogy a mi (bringások) szemszögünkbõl azt, hogy igazad van, csak azt állítom, hogy ez szubjektív, nekik fordítva van.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Látom tolod GYõr-Moson-Sopronban is ha látsz egy rövidtávos Szalamandrást nyugodtan vágd hátba ...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
:) Thx :)
Idén remélem még jobb leszek...
De nem vagyok agresszív, rövidtávosokat is csak néha lököm be az árokba :D
Ja, csak idén U23-ban megyek ugyhogy kemény lesz, nem kicsit...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Pssszt, Rémhörcsög aláírását olvasgattad már?

Mellbevágott!!!!!!!!!!

Grat RÉmhörcsög helyett inkább Agresszívhörcsög:D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Upopszzz... tisztaba vagy Te azzal, mit kell Neked ahhoz mutatnod , hogy lenyomd Unitot? :) (nem helyezesben gondoltam)
Tenyleg U19 vagy meg....Nolnod is kell , meg egy ket 24 orast lenyomnod rigid SS bringaval......
Szerintem pihizzzzz

Pssszt, Rémhörcsög aláírását olvasgattad már?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
73Kacsa! Attól függ kit értesz absz kezdõ alatt. Mondjuk egy olyan ember aki télen absz nem bringázik, de tavasz kezdetével havonta egyszer felül rá, az is simán megteszi a 10 km-t, aki pedig picit komolyabban áll a témához, annak meg nem kihívás. Szerintem.
" A Cube el van vetve! "

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Igen igazad van, van aki korán kezdi, de ez testfelépítéstõl is függ, nem az edzettségi szint az értékmérõje annak hogy valaki közép-vagy hosszútávos... Specziár is jó versenyzõ, eléggé edzett, hosszútávon mégis meghal... Én sem panaszkodhatok hogy annyira rosszul megyek középtávon, de hosszútávon meghalok...
Mindez testalkattól függ, és persze célirányos felkészüléssel kell edzeni, hogy valaki rövid- közép- illetve hosszútávon akar versenyezni.
Ja, és teljesíteni szerintem bárki teljesíti a hosszútávot aki valamennyire edzett, csak van aki az eredményességre is törekszik...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Hi!
Hosszútávozni szerintem 22-23 éves korban kell elkezdeni, bár ellenpélda is van, Pl: Doba Peti...

Vagy Szakál Alex. 20 evesen 24h Európa Bajnok.

Igaz, en csak 21 evesen kezdtem komolyabb felkeszulesbe, meg addig versenyen sem indultam, de nekem nem okozott gondot, hogy rogton a "brutal" hosszutavon induljak.

Dante, a futáshoz-
Több izmot mozgat meg, raadasul folyamatosan, igy a bringazashoz szoktatott test "tulterhelodik", magasabb a pulzus ugyanolyan intenzitason. Raadasul az izuleteket (terd, boka) is jobban igenybe veszi. Meg nincs az, hogy en most gurulok, mert elfaradtam. Idoben futni kb. feleannyi eleg, h ugyanazt a terhelest add a testednek.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

A fene tudja. Azért 50-60 km nedves agyak végigküzdése azért nem felel meg 20 km futásnak a futópályán...

Végül is mindegy, mindenki induljon erejének megfelelõen, vagy ahogy jól érzed magad. Az már picit sajnálatos, hogy a középtávoktól is elkezdett a nép rettegni, pedig azért ennyire nem kéne...

Nekem legyen mondva... en 2005ben voltam eloszor MX versenyen. BM-en kezdtem. akkor az un hosszutavo0n, mert akkor csak 40es es 20as tav volt [tudjuk valojaban mennyi lett es mennyinek felel meg]. Az elso versenyen sikerult egy felkar torest osszehoznom faradtsag miatt a vege elott 5 km-rel. Masodik verseny DM volt 2005ben [saras verseny az is]: 2 hetet tudtam bringan tolteni elotte a BMes csonttores miatt. Igy rovidtavra mentem. ez is a sarban 3 oraig tartott. Kov verseny Matra Maraton volt, ahol a rovidtavon siman vegigmentem [na akkor ereztem eloszor, h ez keves volt] - igaz nyaron bringaztam rendesen. Gyorujbarat 2005 nel mar kozeptavra mentem. Jo volt jol esett elfaradtam vegigmentem.

2006 BM. nem mertem a 80 km-t bevallalni, csak a 40et. Utolag ertheto is. Kov verseny Crosskovacsi. Lazasan bevallaltam a kozeptavot. Saras erdei palya. Aki volt tudja;) Nem tudtam kimenni a 2. korre, mert beintettek a kockas zaszlot.

Egyenlore itt tartok.;)

Kozeptavra tervezem en is magamat, igy most tobb erosites es uszas futas van a programban. DE.. egy absz kezdo nem hiszem, h kozeptavon kellene kezdenie. Meg a 60 kmes turak sem ernek fel az 55 kmes versenyyel. Tobbek kozott tudjuk az elrontott frissites-kajalas mennyit jelenthet egy erdo kozepen verseny kozben. Mikozben turan fogod magad legurulsz egy bolthoz aztan eszel, beulsz pihenni egy 20-30 percet.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Nem ugyanolyan. A futas megterhelobb.

Így gondolom én is. :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Rémhörcsög!

info@pannonmaraton.hu

írj nekik,hátha meg van, és akkor talán elküldik neked egy .xls-file ban..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Huh az nagyon jó lenne....
Meg eredményt sem találok róla sehol... ahogy Pl.: a pannon maraton korábbi versenyeirõl sem...

OFF
A kakaós tejbegríz mennyire bringáskaja 23:49-kor?:wtf:
ON

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Gyááááááááááááááá nem mondod !!!
Valszinü rajtszám nélkül mentem, Bocis mezben és én lettem a 2. Specziár mögött... Plíz, Plíz tedd elérhetõvé a videót!!!

Holnap megnézem mennyi van meg belöled,valami rémlik,assszem rajta vagy a vidión.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Hanyas rajtszámmal indultál?Felvettem majdnem az egészet videóra.

Gyááááááááááááááá nem mondod !!!
Valszinü rajtszám nélkül mentem, Bocis mezben és én lettem a 2. Specziár mögött... Plíz, Plíz tedd elérhetõvé a videót!!!

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Nem én mentem annyit.... olvasd el Dante hozzászólását...

Tavaly sajna csak a Bükk hillclimben tudtam feltornászni a pulzust 190 fölé, na meg a terheléses teszten... Nem tudom miért... De idén jobban rátérek a magas pulzustartományokra

Hanyas rajtszámmal indultál?Felvettem majdnem az egészet videóra.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Vágom csak rossz idézetet másoltam...