Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az itthoni profik azok akiknek nem kell fizetni a kerékpározásért és versenyzésért.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

A rövidtáv sprinttáv, pl azokat a maratonokat, ahol ez egy nagy hegyet jelent (pl Szilvás), ott ez egy nagy megindulás, majd ledübörgés. A hosszútáv azért kicsit visszafogottabban kezd talán.

Hosszútávon ált (fél)profik/sokat edzõ amatõrök mennek, de azok mindig elég sietõsek amennyire tapsztaltam, nekik az erõbeosztás azt jelenti, hogy közepeseknél nem lassabban indulnak az elelején :) - hogy utána ha beérnek lefeléket 40-50el abszolválják :D .

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

:lol1: Na igen, de ez már más kérdés. ;)

Szerintem az profi, aki a kerékpározásból, és kizárólag abból él, hogy edz, versenyeken indul. Ettõl függetlenül lehet a hozzáállása profi bármelyik amatõrnek (mûkedvelõnek).
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Az eredmény alatt én sem a dobogó vmelyik fokát értettem :-) Mégis csak az elsõ ilyen versenyem lenne. De szerintem valahol a középmezõnybe végezhetnék, esetleg vmi jobb eredmény azon belül, ki tudja, de nincsenek olyan elképzeléseim, hogy megnyerem /egyenlõre :D/
Én elsõ körön a rövidtávra gondoltam és eszembe jutott, hogy itt ugyan kevesebb kilómétert kell teljesíteni, de éppen ezért nem nagyobb a tempó? Olyasmire gondolok itt mint a rövidtávfutás meg a hosszútáv. És lehet, hogy egy középtávon ugyan többet kell menni, de azt sokkal kiegyenlítettebb tempóban /ez pedig van akinek elõny lehet/. Ilyenkor sokminden eszébe jut az embernek... :)
Még egy kérdés, a versenyek útvonalát is meg lehet nézni vhol?

Egyelõre mielött nekivágsz 2 dolgot kell tisztáznod. A hétvégi túrázókat akarod diatalittasan lenyomni rövidtávon, vagy egy középtávon akarod kipróbálni hogy mire vagy képes? Legalábbis a szemembe a kicsikkel és nyugdíjasokkal tarkított mezõnyben a gyors csapatásnak nem sok értelme van; ezért is kezdtem én is a középtávon, hiszen nem egy kategória vagyunk velük. (Bár már felmerült hogy rövid távra kell beosztani az erõt és max 2 óra alatt végig csapatnék rajta; aminek max annyi elõnye lenne hogy tuti hogy marad a kajából és kész; lemaradok a szép helyek nagyjáról és a tényleges kihívásról...) Szerintem :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
ez igaz.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
azt nem szabad elfelejteni, hogy a Gyõrújbaráti hosszútáv volt tavaly a maraton OB (ha jól emlékszem), így érthetõ, ha észnélkül indult mindenki... ;)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

A hosszútáv azért kicsit visszafogottabban kezd talán.

tavalyi GYõrújbarát marton..:D rajttól 40 m-re erõteljes, sodrós jobbkanyar 40 km/h-val jönnek erõs fék éppenhogy senki sem ütközi le a Pannon maraton táblát.. a hosszútávosok brutális milyen tempóval indultak.. Sztem ezt maratonja válogatja, mert például ott a rövidtávosok kivétel az elsõ 15-20 egész normális tempóban kezdtek...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A rövidtáv sprinttáv, pl azokat a maratonokat, ahol ez egy nagy hegyet jelent (pl Szilvás), ott ez egy nagy megindulás, majd ledübörgés. A hosszútáv azért kicsit visszafogottabban kezd talán.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

Eredmény biztosan összejöhet, ha nem támasztasz irreális célokat, önmagadhoz képest. Na de reálisan - a versenyt az összes távon azért mégiscsak a profik nyerik (és mögöttük az amatõr keménymag) - ne legyen alapból ez a cél, nehogy csúnyán csalódj.

A kérdéseidre választ egyébként az elsõ 1-2 oldalon találsz.

Az eredmény alatt én sem a dobogó vmelyik fokát értettem :) Mégis csak az elsõ ilyen versenyem lenne. De szerintem valahol a középmezõnybe végezhetnék, esetleg vmi jobb eredmény azon belül, ki tudja, de nincsenek olyan elképzeléseim, hogy megnyerem /egyenlõre :D/
Én elsõ körön a rövidtávra gondoltam és eszembe jutott, hogy itt ugyan kevesebb kilómétert kell teljesíteni, de éppen ezért nem nagyobb a tempó? Olyasmire gondolok itt mint a rövidtávfutás meg a hosszútáv. És lehet, hogy egy középtávon ugyan többet kell menni, de azt sokkal kiegyenlítettebb tempóban /ez pedig van akinek elõny lehet/. Ilyenkor sokminden eszébe jut az embernek... :)
Még egy kérdés, a versenyek útvonalát is meg lehet nézni vhol?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Milyen profik? Legfeljebb sokat edzõ amatõrök.

:lol1: Na igen, de ez már más kérdés. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
OKés, lesem :prosze:
Új kép, a héten készült :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Na de reálisan - a versenyt az összes távon azért mégiscsak a profik nyerik (és mögöttük az amatõr keménymag) - ne legyen alapból ez a cél, nehogy csúnyán csalódj.

Milyen profik? Legfeljebb sokat edzõ amatõrök.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Valeria ViCtrix! Esetlegesen lesz olyan túra is, ahol egy magamfajta kezdõ is elmehet?

Persze. Minden túrában lesznek "szökési" pontok, így ha vki elfárad, több lehetõsége is lesz a leválásra.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Mc Pite! Új kép? Nocsak-nocsak

Valeria Vitrix! Esetlegesen lesz olyan túra is, ahol egy magamfajta kezdõ is elmehet?
" A Cube el van vetve! "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Figyeld a Túrák Mo-n topic-ot, ott mindig fent lesznek az aktuális infók! Az idei évre sok börzsönyi túrát fogok szervezni (nem csak a "Szivatót").

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Jól beszéltél tesó. Tavasszal bizti megyünk egy DM középtávot jó edzõs tempóban. DM-nél azt se felejtsd el, hogy ha elötte esõ van, az nagyon "megtréfálja" az embert.:D

Légyszi mindenképp szóljatok!!! Ha gondolod írok privit hogy rámtalálj...

Dante: Tavaly 3 marcit toltam már középtávon, és nulláról elkezdõdött használhatóra fejlõdni az állóképességem, technikám is csiszolódott; szal már nem teljesen nulláról indulnék... de tavaszi körrel meglátom hogy megy. (Bár most is vna mikor emelkedõkön is suhanok mint a gép, van mikor uigyanott kiköpöm a tödõm és leizzadok 1-2 hét eltéréssel... bár lehet hogy a betegség után voltam gyengébb bõ 2 hétig...)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Sziasztok!

...

Szerintem akkor a középtávot neked találták ki ;)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Mi a kapcsolat a nevezés és a szállás között? Miért kell szállás a nevezéshez, elég hozzá net és pénz.

A kapcsolat a nevezés és a szállás közt az, hogy ha nevezek és elmegyek, akkor nemcsak aznap szeretnék ott lenni, hanem mondjuk még egy két napot. A kérdést azért teszem fel, mert lehet, hogy valaki tud olcsóbb szállást mint ami a neten van. Mert nem mindenki miliomos....
" A Cube el van vetve! "

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Sõt, lehet, hogy még vmi eredmény is összejönne... :-)

Eredmény biztosan összejöhet, ha nem támasztasz irreális célokat, önmagadhoz képest. Na de reálisan - a versenyt az összes távon azért mégiscsak a profik nyerik (és mögöttük az amatõr keménymag) - ne legyen alapból ez a cél, nehogy csúnyán csalódj.

A kérdéseidre választ egyébként az elsõ 1-2 oldalon találsz.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Hmm, szerintem ez mindenkinek hasznos lehet ám! :)