Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Azt gondolod, hogy a TV mindíg fizet?

Nem csak a TV fizet, hanem a reklámozók, akik így megjelennek a képernyõn. Teniszversenyt, golfversenyt, stb. meg sikk támogatni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem a díjazásból, hanem a szponzori pénzekbõl élnek meg és ez országútisokra is igaz.

A sebesség mindent megold.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Azt gondolod, hogy a TV mindíg fizet? Rengeteg versenyen örülnének, ha ott lenne ingyen. De, ha szerintetek nem kicsinyes ez a díjazás nekem úgy is jó. Az én véleményemen nem változtat. Elég sok nagy cég jelen van a neves maratonokon és ha csak 1-2 ezer EUR jut a gyöztesnek az szerintem egy vicc. Ötödrangú teniszversenyen TV nélkül a sokszorosát adják. Nem tudom hol a hiba de valami nem stimmel.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

A legjobban a Spessart fizet, ott 2000 EUR a prémium. Én csak azt tudom mondani, hogy az én szememben ez nevetséges díjazás, mert minden héten nem tudsz egy versenyt abszolválni. A legjobb sprintereknek (atlétika) 50e $ felett van a rajtpénze. Ezt akkor is kapják, ha nem nyernek. Én azt hittem a bikesportban azért több támogató és pénz van.

Az atlétikát rengeteg TV közvetíti, a maratont nem...

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
A legjobban a Spessart fizet, ott 2000 EUR a prémium. Én csak azt tudom mondani, hogy az én szememben ez nevetséges díjazás, mert minden héten nem tudsz egy versenyt abszolválni. A legjobb sprintereknek (atlétika) 50e $ felett van a rajtpénze. Ezt akkor is kapják, ha nem nyernek. Én azt hittem a bikesportban azért több támogató és pénz van.

A profi megnevezés persze, hogy nem gáz. Egyetértek a hétköznapi használatával is, magam is alkalmazom. A fenti vita arról szólt (legalább is részemröl), hogy a szó szoros értelmében mit jelent.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Mert a Transalp nem UCI verseny. A Dolomiti-n speciel 1000 € a kategóriagyõztesnek, amit azért 4-5 óra alatt lenyomnak. Ráadásul ott vannak szakaszgyõzelmek is, amikbõl szintén jól lehet keresni. Egy rajt-cél gyõzelemmel összeszedhetõ egy Transalp díj, ami azért nem annyira rossz.

profi / nem-profi - Szerintem ezt a megkülönböztetést csak teljesítmény / edzésidõ értelemben használjuk, s nem megélhetés alapján. Miért lenne gáz? Ez nem egy pejoratív kijelentés - csak egyszerûen praktikusabb használni, mint, hogy mondjuk a "sokat edzõ amatõrök jól lenyomták a keveset edzõ amatõröket".
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Az különben nagyon meglepett, hogy milyen szegényes díjazásúak a "nagy" maratonok. A Transalp-Challange gyöztes párosa kap 2500 EUR-t. Én kb. a hússzorosát saccoltam volna.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Miért ne lehetne elvonatkoztatni a magyar valóságtól és elfogadni, hogy nincs profi maratonista? Én konkrétan mondjuk nem tudom, hogy van-e. De mondjuk, mi volt a legjobb magyar helyezés valami jelentösebb, profi mezönyt is felvonúltató külföldi maratonon?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

hogy profi szinten ûzi a sportot. Persze ingyen.

Na, kábé ezt gondolom. Henger - szerintem nem lehet elvonatkoztatni a nagy büdös magyar valóságtól - mert ha a te elméletedet nézzük, akkor itt max Bodrogi és néhány országútis profi.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Profi a szerzödésed alapján leszel. Azt pedig eldönti a teljesítményed, hogy hogyan élsz meg a profizmusból. Szabad értelmezés pedig itt szerintem nincs, mert ez egy definiált fogalom.

Ez inkább csak költõi kérdés volt...
Szabad értelmezés meg van, amikor azt mondják, hogy profi szinten ûzi a sportot. Persze ingyen.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha igazolt a polarisos akkor amatõr, ha nem akkor hobbista.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

A bringa ára és az emberbe nyomott pénz vagy a teljesítmény szerint lesz valaki profi?
Mert szabad értelmezésben az is profi akit átlag fölött támogatnak és az is aki nagyon jól megy.

Profi a szerzödésed alapján leszel. Azt pedig eldönti a teljesítményed, hogy hogyan élsz meg a profizmusból. Szabad értelmezés pedig itt szerintem nincs, mert ez egy definiált fogalom.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
A példádban az egyik egy jól támogatott amatör a másik pedig az ellentéte. De amatörök.Bár a Te "szegény embered" lehet, hogy hobbysta. A profiknál is hatalmas a különbség anyagi téren de azért egy kategóriába tartoznak. Az én kategóriáim:

Profi versenyzö - amatör versenyzö - hobby kerékpáros.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Oké - akkor kérlek határozz meg egy megnevezést arra a lelkes amatõrre, aki a segge alá kap egy millás bringát, viszik versenyekre, kap edzéstámogatást...s arra, aki egy 6 éves Magellan Polaris-szal nyomul az agyonkoptatott külsõvel. amatõr és "ametõrebb"? :)

A bringa ára és az emberbe nyomott pénz vagy a teljesítmény szerint lesz valaki profi?
Mert szabad értelmezésben az is profi akit átlag fölött támogatnak és az is aki nagyon jól megy.

Különben sem akarok más zsebében vájkálni...

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Amatõr és amatõr. Jégkorongban is amatõr az aki mindent kap csak fizetést nem és az is amatõr aki mindent fizet és szakadt cuccokban játszik.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Oké - akkor kérlek határozz meg egy megnevezést arra a lelkes amatõrre, aki a segge alá kap egy millás bringát, viszik versenyekre, kap edzéstámogatást...s arra, aki egy 6 éves Magellan Polaris-szal nyomul az agyonkoptatott külsõvel.

amatõr és "ametõrebb"? :)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Ááá, ilyen nem nagyon van. Bár páran kapnak némi fizetést, de olyan, aki csak teker, s emmi kiegészítõ munkára nem kényszerül, talán nincs is.

Szerintem itthon profi az, aki ingyé (vagy mondjuk 80% kedvezménnyel) kap a feneke alá egy csúcsgépet, kaját, versenynevezést. A többség meg ezt vagy önerõbõl izzadja össze, vagy beéri a középkategóriával.

Nincs ilyen, hogy itthon ez a profi külföldön az a profi. A profit Henger definiálta. Ha ennek M.o.-on senki nem felel meg akkor nincs profi. Ezzel nem értékelni akarok, mert ez sokszor pl. nem a tehetségen, hanem a szponzorokon múlik.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

tavalyi GYõrújbarát marton..:D rajttól 40 m-re erõteljes, sodrós jobbkanyar 40 km/h-val jönnek erõs fék éppenhogy senki sem ütközi le a Pannon maraton táblát.. a hosszútávosok brutális milyen tempóval indultak.. Sztem ezt maratonja válogatja, mert például ott a rövidtávosok kivétel az elsõ 15-20 egész normális tempóban kezdtek...

Ezt csak maximum azért gondolod így, mert a hosszútáv kiegyensúlyozottabb mezõnnyel bír - azaz mindenki relatív erõs...míg a rövidtávban egyaránt megtalálhatóak nagypapák, kismamák, s terminátorok.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Szerintem az profi, aki a kerékpározásból, és kizárólag abból él, hogy edz, versenyeken indul. Ettõl függetlenül lehet a hozzáállása profi bármelyik amatõrnek (mûkedvelõnek).

Ááá, ilyen nem nagyon van. Bár páran kapnak némi fizetést, de olyan, aki csak teker, s emmi kiegészítõ munkára nem kényszerül, talán nincs is.

Szerintem itthon profi az, aki ingyé (vagy mondjuk 80% kedvezménnyel) kap a feneke alá egy csúcsgépet, kaját, versenynevezést. A többség meg ezt vagy önerõbõl izzadja össze, vagy beéri a középkategóriával.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
:-)
nos, igen.
itthon a profi bringás a postáscsikánó, akinek adják a gépet, fizut, csak elég fura a kategória ,amiben indul...