Nekem bevált, még szárazon is. Kevlárosban sem is drága.IRC Notos 1,7
Jelentkezz be Regisztrálj

Maratonok
Írta 2007. február 25. - 23:27

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. február 25. - 23:23

Ha tényleg nagy sárvan akkor inkább 1.55!!!
Ha meg kicsi akkor maradhatnak a "normál" gumik.
Persze, ezalapján CX géppel is indulhatsz. Most már a szabályzat is engedi.
Én sárban is vígan megyek ballonos gumival. Az egész inkább a sárférõhely kérdése. Van olyan váz, ahol a 2,1 könnyebben elforog, mint másikban az 1,8. Ha nincs tapasztalatod 1,5-tel, lebeszélnélek róla.
Érdemes még megnézned, hogy milyen a pálya talaja. Ha sok benne az aszfalt, a sárgumi megbosszúlja magát aszfalton. Lassú és imbolyog, éles kanyarvételkor könnyû vele felszántani az aszfaltot. Meg lehet szokni, de nem igazán kellemes érzés.
A Pana Mud Pro pl. fantasztikus sárban és laza talajon, borzalmas aszfalton és katasztrofális vizes köveken. Érdemes mérlegelni a pro/kontra érveket a pálya ismeretében.
Én inkább a vékonyabb, de nem kimondottan sármodellekre voksolok:
IRC Notos 1,7
a Medusa 1,8 is szimpi, bár személyesen nem ismerem
Nobby Nic 1,8
Michelinbõl a Country Mud felejtõs, nehéz, drótos gumi, az eredeti neve XL volt, kimondottan köves, pl: alpesi körülmények közé való. Gõzöm nincs miért nevezte át a Michelin, pláne egy olyan felhasználásra utalva, amire nem alkalmas. Most jelent viszont meg az XC A/T 1,8-as verziója. Abból már a 2,0" is jó volt dagonyázni, ez kimondottan jó választás lehet.
Írta 2007. február 25. - 22:06

Az ár nem befolyásolja a döntésem, inkább a hozzáértõk véleménye. Ennyi különbség lenne egy 1.55 ös, és egy 1,8 as gumi közt?Boca, nem tudom mennyire számít az ár...de a maxxis van a legjobb áron (ha jól tudom 3500/db körül) (a conti-t nem ismerem), a panaracernek darabja 7000 körül van. Meg ha már sárgumi, akkor 1,5-ös legyen, ha jól emlékszem a panaracer 1,8-as...tavaly rendeltem, de nem jött meg
A panaracerben a 8 mm mély bütykök tetszettek meg, biztos látják merre jártál az erdõben.
Írta 2007. február 25. - 15:10

Ha meg kicsi akkor maradhatnak a "normál" gumik.
Írta 2007. február 25. - 14:47

Ha már a sárnnál tartunk,
milyen saras gumit használtok? a Michelintöl láttam egyet a decathlonba... vélemény?:confused:
Amit ajánlottam tavaly sokan vettük meg és sok elégedett user van... nézz meg a Maxxis Medusa 1,8at. 2,0ás szerintem más ok sárguminak - tapasztalat.
Külfödön is dícsérgették és olcsó is (5K 1 pár)
http://ebike.hu/term...-22-ig-mtb/2201 2552 Ft /dbm van 1,55 és 1,8-as is, Maratonokra inkább 1,8as ajánlott.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. február 25. - 13:37

milyen saras gumit használtok? a Michelintöl láttam egyet a decathlonba... vélemény?:confused:
Én pl tavaly a szilvásváradon meg dunán Panaracer Speedblastert használtam...
(most hagyok idõt a röhögésre meg ilyenek...)
Tökkkkkéletesen mûködött sárban, pedig csak nemtörõdömségbõl hagytam fönnt... Nem mondom, hogy most akkor ezt kell használni sárban, de én igen meglepõdtem a lefeléken, mikor a blacksharkmud-os meg hasonló gumis társak mellett elhúztam...
(ja, dunán röviden felnõtt 12. lettem (más nevezésével:)), szóval nem az 500.-ik mellett száguldottam 2-vel, hanem tényleg volt sebesség...

Írta 2007. február 25. - 12:43

Írta 2007. február 25. - 11:04

Köszönöm az infót eszerint fogok választani!michelin country&mud 2.0? havernak bevált, bár szvsz a 2.0 az már nem igazán sárgumi (kevés sárférõhely), inkább sártûrõbb....tehát szerintem inkább egy rendes sárgumit vegyél, ha valóban sárgumit akarsz. amúgy meg:
-schwalbe black shark mud
-panaracer fire mud pro
-maxxis medusa
-continental cross country...
Írta 2007. február 25. - 10:42

(70KM)
Azt mondta Tarnai Csaba,hogy most( a változatosság kedvéért) hóval fogják várni a kedves nevezõket.
;-)
Írta 2007. február 24. - 21:31

michelin country&mud 2.0? havernak bevált, bár szvsz a 2.0 az már nem igazán sárgumi (kevés sárférõhely), inkább sártûrõbb....tehát szerintem inkább egy rendes sárgumit vegyél, ha valóban sárgumit akarsz. amúgy meg:
-schwalbe black shark mud
-panaracer fire mud pro
-maxxis medusa
-continental cross country...
Írta 2007. február 24. - 21:25

Írta 2007. február 24. - 20:25

Pár napunk van átnevezést kiokoskodni, ha vki megtetet és mûxik neki jelezze pls! :prosze:
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. február 24. - 19:54

Én is kaptam mélt, de nincs ott, hogy akkor most az egész nevezést újrakezdjem-e vagy sem! Más! Nem kaptam patront a ketyerébe, de páromat jól megkértem, hétfõn a melójában elintézi a beszkennelést, és átküldi neked a cikket!Én kaptam mélt... de az átnevezés módját nem írták. Nevezzek újra?
Meg most akkor 42 v 21? Ha dagonya lesz, nem vágyom a 42re annyira... bár sárgumival (1,8as Medusa) elvileg teljesíthetõ. Kollega 2.1es BlackJackkal jobban bajba lenne...
Írta 2007. február 24. - 15:50

Meg most akkor 42 v 21? Ha dagonya lesz, nem vágyom a 42re annyira... bár sárgumival (1,8as Medusa) elvileg teljesíthetõ. Kollega 2.1es BlackJackkal jobban bajba lenne...
Írta 2007. február 24. - 12:31

Írta 2007. február 24. - 12:22

ígyvan...tavaly ha jól tudom, akkor a profik közül csak 10 embert engedtek ki a második körre, ...
A hosszútávon indulók közül 10 embert...
Idén 42 km? Király, tényleg maraton, de ennyit futni szoktak. Legfeljebb két menetre fizetünk be.
Race, no Rest!
Írta 2007. február 23. - 20:59

Bizony a saras gumi nem árt, ahogy figyelem az idõjóslást, eléggé vizes nyarunk lesz megint....Tudod módosítani egyszer a távot a sportaktívon.Ájjon meg a nászmenet. Eleve aki 42re nevezett mi a rákért került át a 21be?
Másik hogy 21en ott vagyok, hogy a rákba megyek át 42re? Nevezzek újra a 42re is???
Aham, szal célszerû rossz idõ esetén sárgummával menni? Ez hasznos infó volt! :prosze:
Írta 2007. február 23. - 17:43

Ájjon meg a nászmenet. Eleve aki 42re nevezett mi a rákért került át a 21be?
Másik hogy 21en ott vagyok, hogy a rákba megyek át 42re? Nevezzek újra a 42re is???
Aham, szal célszerû rossz idõ esetén sárgummával menni? Ez hasznos infó volt! :prosze:
ígyvan...tavaly ha jól tudom, akkor a profik közül csak 10 embert engedtek ki a második körre, akkora sár volt (akik ezután érkeztek, azok még sötétben is tekertek volna)...mennyiségben kb. annyi, mint szilváson a durvább szakaszokon, állagra pedig mint a dunán: agyagos, ragadós, tapadós le nem jövõs alkatrészgyilkos...
Írta 2007. február 23. - 17:31

Írta 2007. február 23. - 17:23