Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ez az "oktatóvideó" elég gáz. Ha én tanítósat játszom, sosem próbálom rávenni a "diákokat", hogy egybõl tempóból oldjanak meg mindent. Vannak helyzetek, ahol kell a lendület különben elakad a kerék, de nem ezekkel kellene kezdeni. Igazából ez is fizika, el kell magyarázni min és merre fog megcsúszni a kerék, mi fog történni, miért akad meg, hova kellene helyezkedni az optimális tapadás érdekében. Az alapvetõ mentési technikákat sem árt tisztázni az elején, hogy ne legyen KTT tagság a vége. Amég nem megy a nyereg mögé ülés technikája és az onnan hátra leszállás, felesleges továbblépni, ezek meg begyakorolhatók akármilyen meredekségû, nem köves/gyökeres lejtõn ahol nincs más paráztató tényezõ. :)
Nem okoskodni akarok, de én is így kezdtem. Alapvetõen béna lejtõzõknek, mint amilyen én is voltam, baromi sokat tud adni egy széles kormány, és ha meg van a megfelelõ magasság hozzá, akkor a nagyobb kerék is elõny a lassú, gyök2vel lecsorgós ereszkedéseknél.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

Ahol le tudsz futni, ott bringával is le lehet menni, ha nem ér le a nagytányér vagy a pedál.

ebben van igazság, ettõl függetlenül jó magam meg még rajtam kívül pár ezren nem ezt valjuk. a saját nevemben ez sajnálatos mert szeretném ezt az elvet vallani, csak bizonyos helyeken sajnos bebarnul a gatya és a feleségembõl sem szeretnék özvegyet, na meg nincs pénz új vasra. de azért gyúrok arra, hogy minél több helyen nyeregben maradjak! :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ahol le tudsz futni, ott bringával is le lehet menni, ha nem ér le a nagytányér vagy a pedál.

A sebesség mindent megold.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Szerintem a hobby montis az ilyen helyeken egyszerûen leszáll és lefut vele, mások bepróbálkoznak és vagy esés vagy sikeres lejutás a vége. A csehek állatok, én elég sokat voltam náluk, bár nem maratonozni, hanem tájbringázni, egyszerûen hihetetlen amiken és ahogyan lemennek, nálunk a bringások nagy része ezt nem állalja be. Eleve az én korosztályom, a 30 környékiek nagy része felnõtt korában, vagy 15-16 évesen ismerkedett össze a montival és így bármennyire is szeretnénk nem fejlõdött belénk reflexbõl, hanem tudatosan próbáljuk az ilyen problémákat megoldani, a fiatalok viszont velenõnek fel. Én is számtalanszor látom, hogy az általam kissé fel karolt srácok eszement dolgokat csinálnak meg bringán, és azért mert beleszülettek ezzel nõttek fel és reflexbõl mennek. A cseheknél vannak ezek a szervezett tanulások, nálunk is lehetne, csak itt gyanítom hogy ezt nem vállalná szinte senki ingyen, itt pedig lemerném fogadni, hogy kb egy sörért oktatták a srácokat, ráadásul télen, ha a hófoltokból jól láttam!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kette kellene valasztani a dolgot, az egyik, hogy meri meg hogy tudja :) a ketto nem zarja ki egymast. a tudast ossze lehet szedni tapasztalattal, de a masikkal altalaban vagy szuletik az ember, vagy nem. ilyenek pl a f1es, rally versenyzok is, hogy olyan helyzetekbe is belemennek vakon, ahol egy epeszu ember nyomna a feket ezerrel.

en (szerintem) jol mozgok a bringan - es az ismert terepeken nagyon magabiztosan megyek. de ha egy ilyen helyet eloszor latok, akkor total elbizonytalanodom, es inkabb neki sem megyek, mert tudom, hogy ilyen stresszhelyzetben konnyen hibazok. egyszeruen ilyen alkat vagyok. szerintem az a nagyobb problema, ha ezzel az illeto nincs tisztaban. minden fejlesztheto, de ezek azok a dolgok, amik vizvalasztok abban, hogy valakibol (jo) versenyzo lesz e, vagy nem. persze a tudas reszehez is kell tehetseg, de ezen a szinten meg nem mervado, viszont egyre fontosabb lesz, minel magasabb szinten indul az ember. ott a mersz mar mindenkiben benne van, es a tudas dont. ez a "merev testhelyzet" meg sulypontathelyezes bringan dolog total alap, nagyon tapasztalatlan, aki igy megy terepen. a videoban a lassitas miatti lenduletvesztes (ezert is csusznak elore, es merevednek be), es a rossz nyomvonalvalasztas is a bukasok oka. akik tudjak, hogy mit csinalnak, azok optimalisan valasztjak meg a sebesseget (mivel lehet abszolvalni a dolgot biztonsagosan), nyomvonalat, stb.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Nem csak a sebesség a lényeg, inkább azt figyeld, a profi milyen lazán tartott, enyhén behajlított könyökkel, a súlyközpontjának elõre-hátra mozgatásával és elég jó lábmunkával oldja meg a problémát, míg az "esõs" emberkék nagyon görcsösen markolják a kormányt, kezek nyújtva vagy mereven tartva, lábmunka szinte alig van, súlypontot pedig hagyják kibillenni, aminek szinte elrendelten esés a vége. Ha utóbbiak nincsenek a zsigerekben, akkor a sebesség nem hogy megoldja, de inkább tetézheti a problémákat - de javítsatok ki, ha nem így lenne! ;-)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
jo ez a cseh video, tipikus peldakkal, hogy a sebesseg old meg bizonyos dolgokat :) ez a pattogos, csuszos elsokerek nekem is a halalom. amikor nincs az emberben az a biztonsagerzet (legalabbis bennem), hogy meg lehet allni, hanem engedni kell neki, akarmi lesz is. franko, hogy egy szakaszt betanulnak, csak aki ezt zsigerbol nem erzi, meg nincs benne a mersz, annal ido kerdese, hogy valahol hol fog elbizonytalanodni es fejre allni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Röfi linkelte a csapatnak ezt maratont és ezt a videót, így találtam rá.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Tanuljunk meg kontenájkolni ( made in Savanya:) )
Cyklotrenink 720p - YouTube

Elég jó és szemléletes videó, valami angol vagy német felirattal nem lenne rossz nézni, még ha viszonylag adja is magát, mikor mirõl van szó. Sok tipikus hibát gyûjtöttek össze benne. Hol forgathatták vajon? Elég jó helyeket látni benne - bár a legtöbbhöz hasonló idehaza is akad. :-)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

http://www.youtube.com/watch?v=PoHo2WVJHOQ&feature=player_embedded

3:11-nél igazi gyönyörû faceplant :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Csabikám már most eltévedsz? :)

Jól indul mi? :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Csabikám már most eltévedsz? :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ide kellett volna csak 17 pénzt küldeni, megfelelõ megjegyzéssel. De abban igazad van, netes kártyás fizetés könnyebb és kényelmesebb volna volna.

Köszönöm, megleltem, de végül itt, a fórumon, mert úgy látszik, túl hülye vagyok ahhoz, hogy az "Információ" fület kelljen néznem a "nevezési információkhoz" és nem a "Nevezés" fület, ahol minden szerepel, csak ez nem. :D A kártyás fizetés nekik is jó lenne - ez az összevetjük a bejövõ utalásokat a regisztrációkkal szinte kõkorszak. A lényeg, hogy megoldódott.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Sóhaj: Ejj de jó lenne, ha a Top Maratonra egy csokorban lehetne nevezni, s még jobb lenne, ha nem kellene utalgatással küzdeni, csak lehúzná a kártyát és kész. Tegnap neveztem be mindenre, kb. minden nyugati versenyre 3 perc volt a nevezés (klikk, klikk, jön az SMS, hogy leterhelték a beregisztrált kártyát...), itt meg utalgatok, bankszámlaszámokat vadászok (amit kihívás meglelni...).

"Nevezés a 4 TOP MARATON futamra:
Top Maraton Kft.
vagy
Bank:10403507-50505352-55541009"
Ide kellett volna csak 17 pénzt küldeni, megfelelõ megjegyzéssel. De abban igazad van, netes kártyás fizetés könnyebb és kényelmesebb volna volna.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sóhaj: Ejj de jó lenne, ha a Top Maratonra egy csokorban lehetne nevezni, s még jobb lenne, ha nem kellene utalgatással küzdeni, csak lehúzná a kártyát és kész. Tegnap neveztem be mindenre, kb. minden nyugati versenyre 3 perc volt a nevezés (klikk, klikk, jön az SMS, hogy leterhelték a beregisztrált kártyát...), itt meg utalgatok, bankszámlaszámokat vadászok (amit kihívás meglelni...).

ridergirl20

ridergirl20

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.188 hozzászólás
http://forum.bikemag...lzusgorbe-5067/
Valakinek van esetleg Szilvásvárad maratonról mentett pulzus görbéje? Segítsetek pls! Köszi :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Igen, benevezel mind a négyre és elutalod a 17pénzt

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Odinban ha nevezni akarok a teljes sorozatra akkor hova kell beneveznem, mert maga a sorozat nincsen bevíve az ODINban?
Vagy külön kell mind a 4-re nevezni?

Sorry ha hülyeségeket kérdezek, de többen sem tudjuk hogyan is kell!

Wave

Wave

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Jól tudod.Az odinba ODiN - Rendezvények kell nevezni.Rákattintasz a versenyre és ott van a top maraton nevezés és külön a verseny számlaszáma is!
Nevezési díjak:
Dátumtól Dátumig Nevezési díj
2011 12 01 2012 02 29 17000,- Ft A 4 Top Maraton futamra (Szilvás,Duna,Bükk, Mátra)
2011 12 01 2012 08 18 6000,- Ft
2012 08 19 2012 09 01 9000,- Ft

Fizetési információk:
Nevezés a 4 TOP MARATON futamra:
Top Maraton Kft.
vagy
Bank:10403507-50505352-55541009
Nevezés csak a Mátra Maratonra
Vuelta Kft
1105 Budapest, Kõrösi Csoma Sándor út 53-55.
Bank: (MKB) 10300002-20114253-00003285
Információ:
A nevezés elfogadása a díj beérkezése után történik és legkésõbb a megadott dátumig kell fizetni a nevezési díjat.

És ennek az együttes nevezésnek mi a menete? Mivel nincs topmaraton honlap, itt kérdeztem meg. Gondolom odinban nevezünk mindre, de hova fizetünk be? Kb ennyi amit jó volna tudni. Vagy van még más?