Ez az "oktatóvideó" elég gáz. Ha én tanítósat játszom, sosem próbálom rávenni a "diákokat", hogy egybõl tempóból oldjanak meg mindent. Vannak helyzetek, ahol kell a lendület különben elakad a kerék, de nem ezekkel kellene kezdeni. Igazából ez is fizika, el kell magyarázni min és merre fog megcsúszni a kerék, mi fog történni, miért akad meg, hova kellene helyezkedni az optimális tapadás érdekében. Az alapvetõ mentési technikákat sem árt tisztázni az elején, hogy ne legyen KTT tagság a vége. Amég nem megy a nyereg mögé ülés technikája és az onnan hátra leszállás, felesleges továbblépni, ezek meg begyakorolhatók akármilyen meredekségû, nem köves/gyökeres lejtõn ahol nincs más paráztató tényezõ.
Nem okoskodni akarok, de én is így kezdtem. Alapvetõen béna lejtõzõknek, mint amilyen én is voltam, baromi sokat tud adni egy széles kormány, és ha meg van a megfelelõ magasság hozzá, akkor a nagyobb kerék is elõny a lassú, gyök2vel lecsorgós ereszkedéseknél.
Személy szerint én nagyon szívesen részt vennék valamilyen hasonló oktatáson, csodálkozok, hogy Magyarországon még nem harapott rá senki, mert elég nagy számban járnak az emberek maratonokra úgy, hogy minimális kerékpárkezelési technikával rendelkeznek.