Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Sysspo, a pályarajzok, szintvonalrajz szerintem hamarosan felkerülnek, elvileg a gps-es szintmérés már megvolt. A lényeg, hogy körözés nem lesz (ahogy Sopronban nem is szokott), tehát a közép és hosszú távnak plussz részek vannak beiktatva. Gyors, helyenként technikás lett a pálya. A végén elég rdnesen emelkedõs betonos befutóval :)

Köszönöm az infót! Az mindenképp jó, hogy körözni nem kell. Sopronban töltöttem a középiskolás és egyetem elötti éveimet és nagyon jól ismertem a környéket. Jó lesz kicsit nosztalgiázni. A honlapot akkor rendszeresen figyelem.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Buda Maraton eredmények
http://sportaktiv.hu...2007maraton.htm

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szerintem se volt nagy gáz. Kaja volt, kijelölés volt, jó pálya volt, emberek is voltak, az, h mennyire ment a dolog, vagy, hogy egyesek csaltak, vagy a por nem a Sportaktív hibája.
A repcés mezõben pumpálás felfelé meg annyira hangulatos volt, hogy nekem már azért megérte. ( amúgy is imádom a repcét, mikor sárgán hullámzanak a dombok, egyszerûen odavagyok a színéért :) )

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Sysspo, a pályarajzok, szintvonalrajz szerintem hamarosan felkerülnek, elvileg a gps-es szintmérés már megvolt. A lényeg, hogy körözés nem lesz (ahogy Sopronban nem is szokott), tehát a közép és hosszú távnak plussz részek vannak beiktatva. Gyors, helyenként technikás lett a pálya. A végén elég rdnesen emelkedõs betonos befutóval :)

Spiltyu

Spiltyu

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Ja tényleg az a rész mennyire jó volt ahol a sárga növények(nem tom mi az) ember magaságban voltak mind a két oldaln. Az nagyon bejött.

Repcének hívják :)

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
Én nem akarok senkit sem bántani...:)

De mondjuk a por, esõ esetén a sár, hegyoldal esetében a köves-sziklás rész úgy gondolom egy maraton része. Ha esett volna az esõ, akkor a sár miatt lehetne panaszkodni. Ha hideg lett volna, amiatt, ha 32 fok lett volna, akkor a meleg miatt.

Van akinek a verseny megnyerése a cél, van akinek a tisztességes végigtekerés-önmaga legyõzése vagy a határai feszegetése.

Én pl örültem, hogy nem a megszokott útonalon ment a verseny...A tavalyi unalmas lett volna. Bár amikor elmentünk a gázvezeték nyomvonal felé, azt hittem jön a durva mászás :)

Neke azlrt tetszett a verseny, mert mindenhol nyeregben tekertem fel, minden emelkedõt. Egyszer szálltam le a téglagyári emelkedõ tetején a felsõ résznél [köves rész], amikor elõttem ketten is ledõltek a bringáról, illetve a Virágosnyereg után a sárgáról amikor mászunk fel a kövesen a HHHra, szintén a felsõ szakaszon. Itt saját hibámból, mert nem vagyok elég technikás, a pedálom 2 nagy sziklánál leragadt, s ki kellett pattanno belõle, hogy ne dõljek el.

Ezen kívûl minden egyes emelkedõt nyeregben. Jólesõ érzéssel töltött el,mert nyeregben az én szekciómban [ahol tekertem] 3an elõztek meg összesen.

Tetszett a Téglagyári elõtt az az 1 nyomsávos felfelé is:)

Lefelé viszont baromi sokat kell gyakorolnom.
A 33 km engem is zavart, mert úgy tekertem végig, hogy még 15 km vissza van pl.. Aztan a célba érve nem is voltam úgy elfáradva, ahogy szerettem volna...:(

Amúgy aki kicsit ismeri a HHH-t, tudja, hogy sziklás köves az egész hegy. Szerintem a sétányon 30-40-nel száguldozni nem olyan élmény.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

most akkor a szervezéssel volt gond, vagy estél egy nagyot, és elment a kedved?
nem ugyanaz...

azzal kezdõdött hogy egyszercsak megindultak az emberek->az volt a rajt

az elsõ emelkedõ atom por volt.telement a szemem meg a szám
A váltó persze a dzsindzsásban adta meg magát ahol mégcsak véletlenülsem tudtam volna visszaállni a kb 25cm széles kis ösvényre.kb 30an elmentek mellettem
az esésem simán kigurultam a lejtõn, és azzal a lendülettel álltam is fel és mentem a bringáér.itt legalább 15-en eltéptek mellettem mire vissza tudtam állni.
ezekután nem láttam értelmét a felesleges anyagi károkat okozó sprintelésnek.
Tisztességel végigtekertem mindenhol,aztán mepróbáltam nem felúzni magam a rengeteg sziklántekerés, meg a por miatt...

viszont volt egy hosszabb mászás az tetszett...annak olyan maraton fílingje volt..elõzésre alkalmas széles út, erdõ, hegyoldal..biztos tudjátok mire gondolok...megaztán ott lett meg a 6000. km-em :D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Pamacs

Pamacs

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Én pl kifejezetten jól éreztem magam!!!

Dettó én is naon jól éreztem magam :)

Az monnyuk vicces volt h ha nem elõl mentél akkor rágtad a port, de jobb mintha esõben tekertünk volna :D
A pálya sztem naon jó volt! A sok kis ösvény sziklákkal és kiálló gyökerekkel valamint a szembe sétáló gyalogtúrázók húúhúúú naon extrém volt :D
A 33 km az no comment, de ez van, amúgy sem segített már az energiaital és sztem is vizezve volt, de a Balaton szelet meg a banán örök best :P!
HHH-ról a zúzás lefelé nagyon jó volt, én is találkoztam féket húzó kollégákkal, de elengedtek és nem volt így para :)
ggx volt egy úriember mellettem épp félreálltam nehogy "rámlépjen" :D Nekem mindenem a bikeom :love1: még karcolástól is védem, na és jött az említett kolléga fennakadt egy gyökéren és bedõlt a susnyásba, kb ott ahol 1 cangás fért el felfelé és és és szal ott :D lényeg olyan ideges lett, hogy a bikejával autópálya méretû utat vágot :D én azt hittem bedõõlök a röhögéstõl de meglátván a mögöttem jövõ arckifejezését (enyhén elcsodálkozott a látottakon) inkább visszafogtam magam és próbáltam tovább tekerni :D

A Rajt se volt semmi a kommentár hangját elfújta a szél így csak azok hallották h rajt akik ott álltak mellette, de ez is tök nyolc .
a gyönyörûûû repceföld meg húhúúú azóta prüszkölök a virágportól :D

Nekem bajom nem volt az útiránnyal mindenhol álltak mindenhol találkoztam jelzésekkel esélyem sem volt eltévedni!

Szal én összetettben élveztem! Szilváson talizunk!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
mondjuk én sem bánom, hogy a nevezésem ellenére tegnap reggel 7kor úgy döntöttem hogy inkáb kialszom magam...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

És nem is fogom többet.

Dettó. Nekem sem volt ez sohasem szimpatikus, nincs Budmaraton gebasz nélkül... És erre szerintem gyenge kifogás, hogy "buliverseny" stb...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Én részemröl nem tudom, hogy mit és mit nem szervez rendesen de a kb. 20%-os eltérés a megadott távtól már a pofátlanság kategóriába tartozik.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
úgy csináltok mintha nem tudnátok hogy Harang csak a duna marcit szervezi meg rendesen (akárki akármit mond, az nagyjából hibátlan szokik lenni) a többi meg ilyen AS türéssel készült buli verseny....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Nem értem, hogy a maratonnak nem nevezhetö 42km-böl, hogyan lett 33. Két lehetöséget látok.

Szándékosan hazudtak.
Saccolták a pálya hosszát.

Melyik a rosszabb?

Más.
Úgy döntöttem, hogy elindulok a Sopron maratonon. Örülök, hogy a honlapról megtudhatom, hgy az EU támogatja a projektet de én eléggé el nem ítélhetö módon inkább a pályáról szeretnék infokat olvasni térképeket látni. Az sem ártana, ha a nevezésnél megadnák a SWIFT és IBAN számokat, hogy az ember külföldröl is tudjon utalni.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Azért a történethez hozzátartozik, hogy voltak hiányosságok, amik idegesítõek, ha az ember fizet azért, hogy versenyezhessen, de azért a nagy átlaghoz képest nem volt rosszul megszervezve(szerintem). Én pl kifejezetten jól éreztem magam!!!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Szóval tipikus Buda Maraton volt.

Ezért nem indulok én se ezen, mert ez nem igazi maraton. Idén hezitáltam, hogy induljak-e, de már látom, hogy szerencsére nem tettem. És nem is fogom többet.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

és nulla szervezés
többet budamaratonra nem megyek, azt már most tudom, és a barátaimat is lebeszélem róla...
...
túlváltotta magát a váltóm az elején, és utána estem is egyet.
ezek után már semmi kedvem nem volt végigsprintelni 20Km port,sziklát meg aszfaltot....

most akkor a szervezéssel volt gond, vagy estél egy nagyot, és elment a kedved?
nem ugyanaz...

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Készítettem pár képet a versenyrõl: http://tomifoto2.atw...budamaraton2007

a 111-esen én vagyok a jobboldali:D
Annak az emelkedõnek a tetején durrant be az agyam végleg:rocketman :rocketman :rocketman ..gondolom hallottátok..:zawstydzo
a másik sráccal aki a képen van kb 20 Km-en keresztül kísérgettük egymást:)
aztán a uccsó km-en hagyott ott..:(

végleges eredménylista mikorra várható?

Flickr

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Ajajaj.
a Harang is irányított amugy láttátok??
nem volt elég ember?.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

(a verseny szerintem kritikán aluli volt, többször biztos nem indulok) na mind1 csak ennyit akartam, mindenkinek jobb versenyeket a szezonra!

egyetértek és szerintem finoman fogalmaztál
szerintem egy hányadék volt a pálya..és nulla szervezés
többet budamaratonra nem megyek, azt már most tudom, és a barátaimat is lebeszélem róla
jobbérzésû marcikon a 33Km egy gyenge rövidtáv..
túlváltotta magát a váltóm az elején, és utána estem is egyet.
ezek után már semmi kedvem nem volt végigsprintelni 20Km port,sziklát meg aszfaltot.
ha hozzáveszem az általatok már említett csalásokat is, nagyon szép hely az az 53. a férfi-felnõtt-sport ban
"csak fél órát" kaptam az elsõtõl :icon_roll

Flickr

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Waze verseny elött ott ültem Bocával te meg mész el elötünk rádbolintok te vissza és mész tovább :D LOL

Mi meg jó darabon egymás elõtt/után mentünk. Piros Meridával voltam, piros mezben.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]