Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás
A Budamaraton egy kellemes szezonnyitó buli ami történetesen egy verseny keretében zajlik, így nem szabad véresen komolyan venni.
Rövidtáv kell, hogy legyen minden versenyen pontosan azért, hogy az amatõrök is bele tudjanak kóstolni ebbe a sportágba és végre legyen valami tömegsport jellege is, mert azt hiszem ráfér az ország lakosságára a mozgás.
Akit zavarnak a kövek, gyökerek, a sár, a por az menjen fallabdázni, mondjuk az sem olcsóbb, sõt ! De garantáltan megkíméli magát a szennyezõdésektõl, a többi idióta bringástól. Aki meg állítólag csalt - én nem láttam ilyet - az mondja már meg nekem, hogy mi a fészkes fenének indul el egy versenyen, fizeti ki a nevezési díjat ha rövidítget a pályán, utána meg befut a célba ?!
Hogy 178. helyett 150. legyen ? Mert ugye az világos, hogy itt nem az élmezõnyrõl beszélünk akik szerintem abszolút sportemberek, és eszükbe sem jutna szándékosan rövidíteni.
Az eltévedésrõl csak annyit, hogy végeztem egy kis közvéleménykutatást a csapatom körében - mind lány - és senkinek még csak eszébe sem jutott eltévedni. A pályakijelölésrõl ennyit :)
Egyébként én nagyon jól éreztem magam, jófej emberkék társaságában tekerhettem egy versenyen, és jó volt látni újra a sok ismerõs bringást.
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hehe béna :D
mit csináltál? Probáltad tartani a tempót az öreg mamákkal? :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Hali

Van valakinek képe arról a hogy a mentõben ülök légzõmaszkal...??
állítólag valaki fotózott...

Spiltyu

Spiltyu

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Asszem én értem hogy `boca` mirõl beszél. Minden verseny után (ahogy ezután is) sokan nem csak a szervezésre panaszkodnak, hanem arra hogy túl poros (esetleg sáros), túl köves, túl meredek, túl technikás stb. volt a pálya. Ezt két évvel ezelõtt a Szilvás maraton fõrendezõje egy nagyon frappáns mondattal elintézte. Valahogy így hangzott: ez montiverseny, akit zavarnak a kövek és a gyökerek, az menjen országútra versenyezni.
Szerintem igaza van, de persze valahol azt az embert is meg tudom érteni, aki csak néha-néha ül fel a bringára és gyanútlanul (talán életében elõször) kinéz egy ilyen rendezvényre és elindul, hiszen szép idõ van, mozogjunk egy kicsit. Aztán olyan emelkedõkkel találkozik ahol kiköpi a tüdejét, és olyan lejtõkkel, ahol a fékeket tökig húzva is halálfélelme van (az ilyet lehet nem élvezni), a kevés kis tapasztalatával rosszul méri fel a helyzetet és még esik egy nagyot is. Emiatt mondjuk nem tisztességes a rendezõket szidni... szerintem.
Azt szerintem tudomásul kellene venni a kezdõ amatõröknek hogy ez montiverseny, ebben a sportban benne van a baleset (mint a legtöbb másikban is). Én a 10. helyen voltam, amikor egy technikai hiba miatt 12 perces megállásra kényszerültem, de eszembe sem jutott a rendezõket okolni emiatt.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
A Balaton-Régió maraton szervezésileg ennél sokkal roszabb a nvezeés ott sem volt olcsobb, pedig ott végén mûanyag hordókbol lehetett vizet venni;)
Szerintem jó buli volt!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

SPX

SPX

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Igen szerintem is a BudaM egy buli inkább mint verseny.
Számomra az a kérdés h akkor miért kér el a rendezõség ekkora összeget
a nevezésért?

Kevés ember volt Harang segítségére?
Azután h 4000forintos nevezési díjat fizettem?

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Sziasztok!
Buda Maraton! Már évek alatt megtanultuk, hogy ez BULI verseny. Csak nincs kiírva a honlapra. Harang a kerületi majális részeként rendezi. Nem a profi versenyzõk részére, hanem inkább a nagyközönséget megcélozva. Az a baj, hogy ez nem derül ki senki számára, csak tapasztalatból tudjuk.

Én minden esetre nagyon szeretem. Nagyon tetszik az útvonal, a sok kanyargós kis ösvény. Szerintem nem baj, hogy ilyen rövid távok vannak, mert szint van benne rendesen és év eleje is van. Persze én nem is tartozom a versenyzõ bringások közé, jót beszélgetek a tolós részeken. Élvezem az erdõt, a tájat.
Szerintem azért rövidíthettek a pályán, 42-bõl csak 33,5 lett, mert talán kevés ember volt Harang segítségére. A HHH-n vártam még a kis ösvényt a szint útra, de kimaradt. Persze olyan fáradt voltam, hogy akkor nem is igazán hiányoltam, csak csodálkoztam, hogy hol fogok még 15 km-t tekerni. Szóval jól elfáradtam, de nagyon jól éreztem magam közben.
Nagyon tetszett az új útvonal. A Szépvölgyi úttól a kerékpáros útig az új átmenet kellemes meglepetés volt.
Megkezdõdött a szezon. Mindenkinek baleset mentes jó versenyzést kívánok.

Ez a csalóknak minden versenyre 2 defekt átok nagyon tetszik. Én is láttam a szalagon átbújó srácot az elsõ frissítõnél. Gondolom már jól elfáradt... De ilyenkor nem illik áthaladni a célvonalon.

És a repce föld csodálatos volt. Nem is gondoltam, hogy ez a repce ember magasságú.

És egyetértek, az év idézete:

Eredeti szerzõ MJani01
...verseny közben nagyon zavar a többi bringás...

:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Boca, ezen kívül hány maratonon voltál? :)

A sebesség mindent megold.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hi!
Én az elsõ két Budamarcin voltam, akkor megfogadtam hogy amíg nem lesz normális szervezés addig tuti nem megyek...
A pálya jó lenne, ha normális lenne a nyomvezetés és a kijelölés, a 42km-es hosszútáv az szintén nevetséges (bár én még leg. 2 évig középen megyek) Amúgy Boca az OK hogy a szervezés ne legyen tökéletes, mert miért is, de mondjuk a kijelölést egyszerûen nem értem hogy lehet több év tapasztalattal elbaxni. Szalag kell hozzá, kõpor, festék, nyilak, meg 2 motoros aki a pályát járja hogy a szalagok maradjanak is fent, illetve a nyilak ne forgolódjanak.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
boca; Nyilván (és ezt nem bántásból mondom) Te még viszonylag kezdõnek számítasz ebben a sportágban. Próbáld meg akkor most minden tapasztalati alap nélkül "elhinni" Nekünk (én már pl több mint 50 hegyi maratont mentem, itthon és külföldön...), hogy ez a verseny a kifejezetten szar szervezésérõl közismert. Az, hogy ilyen szervezõi / tapasztalti múlttal a Sportaktív még mindig képtelen normálisan összehozni egy versenyt szerintem igencsak sajnálatos. Egyébként valószínûleg nem így éreznél, ha mondjuk az elkavaró élbolyban lettél volna...:chin:
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Nem errõl van szó! Egy ilyen rendezvényen (én sem nevezném versenynek) természetes, hogy vannak hibák, sajnos. Ez ellen mi nem tehetünk sokat, csak úgy ha segítjük a szervezõk munkáját. De sztem az a panaszáradat, hogy por ment a szemembe, eltört a vátó stb,stb ez sztem nem csak a BM kiváltsága, hanem az egész sportág kellemetlen velejárója. Csak ezért lehúzni egy rendezvényt mert ilyenek történnek velem, picit gáz. Oké, én megtartom magamnak a cinizmusom, más meg tartsa meg magának a nyafogását.
És itt befejeztem ezt a témát. mert ismétlem, MINDENKIT JÓ FEJNEK tartok, aki ebben a sportban ténykedik, és emiatt nem szeretnék sekivel haragba lenni.
" A Cube el van vetve! "

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

de szerintem senki sem egy Duna maratonnal kezdené mondjuk az évet hanem inkább ilyen távval...

Ez nem igaz. Itt vagyok rögtön én. :) Egyszerûen egy ilyen távon nem tudok érvényesülni, nekem kell egy izmos mászás, hogy jól elléphessek. ;)

Másrészrõl megjegyezném,hogy réges-régen, a magyar montizás hõskorszakában, egy 77 km-es Dunamaraton RÖVIDTÁV volt az elsõ, amire egy kezdõ mehetett. És neeeem, nem volt rövidebb táv. És ennek ellenére rengetegen végignyomták. Puhul a sport, az a helyzet.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

szerintem senki sem egy Duna maratonnal kezdené mondjuk az évet hanem inkább ilyen távval.

Több olyat ismerek, aki DM vagy Szilvás hosszú távval indította az elmúlt években a szezont :) és mielõtt bárki mondaná, hogy az nem tudja, mire vállalkozik, nos én is megtettem már ezt, és egyáltalán nem is volt rossz. 20 km-ért én nem nevezek be egyszerûen egy versenyre (hacsak nem lefele megy :D). Tudom, tudom, akkor ne induljak ilyenen. Node nem is indultam a BM-en. Csak idejöttem pofázni. :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Bizony nem mondta senki. Csak értetlenül állok a panaszáradat elött, sztem a por stb hozzátartoznak a tekeréshez stb, stb. Jövõre menjen el az ember szervezõnek, és akkor hasznos tanácsaival tudja segíteni a szervezõk munkáját, sztem szívesen vennék. Szerintem ez a dolog másról szól. Pár jófej ember kiszakadva a 7köznapi hülyeségekbõl, meg akarja mérettetni magát mégtöbb jófej ember társaságában. Nem volt jó? Ne gyere, biztosan lesznek még olyanok, akik jönnek máskor is. Nem fikázni kell, el kell menni szervezõnek, és aktívan részt venni a szervezésben.Én is tapasztaltam hiányosságot, de kiváncsi leszek melyik marci lesz tökély!!! Nincs cinizmus, és nem akarok megbántani senkit, mert aki ezt a sportot ûzi, az a szemembe mind jó fej, csak mindenhol ez a kurva nyafogás... ez bosszant
" A Cube el van vetve! "

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

http://dolog.uw.hu/keiko-1.jpg
:-)

Igazi lesifotó! ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
http://dolog.uw.hu/keiko-1.jpg

:-)

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás
Engem csomóan lefotóztak, de, hogy ezeket a képeket valaha látni is fogom, az kétséges :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kösz. :)

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
MJani! Itt a kép:http://kep.tar.hu/kr...6465/29765366#2
Ha kicsit jobban siettél volna, akkor jobban látszanál.:D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Ha valaki élvezi hogy 20cm széles ösvényeken teker, és a kiskertek alatti poros úton száguldozik, akkor annak váljon egészségére ez a fajta "maraton".

a cinizmusod meg szerintem tartsd meg magadnak..
nem mondta senki hogy minden kõhöz álljon ember

:kissmyass
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr