Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

- az erdõ telis-tele gallyakkal, kb 20szor álltam meg faág miatt, ami beékelõdött a küllõk közé
- a Sziklakert utáni szûk meredek ösvényt teljesen megsemmisítette az erdészet, 5 centi magasságban hagyott gumiszaggató csejecsonkok, rengetek faág, apokaliptikus állapotok, csak óvatoskodva, s a végén a bringát a vállunkra vetve tudtuk megoldani
-

még szerencséd volt, mert amikor én arra jártam legutóbb (asszem szept. vagy okt.) a sziklakert utáni részen még ott voltak a kidöntögetett fák, fél óra küzdelem volt átjutni :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Valakinek van infója, hogy hol található meg a Top Maraton Sorozat ponttáblázata?
Ugyanis a hivatalos oldalukról (topmaraton.hu) leszedték.
Biztos úgy gondolták, hogy ez egy olyan információ, ami biztosan senkit nem érdekel.

Küldtem belsõ üzenetet.

A sebesség mindent megold.

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Valakinek van infója, hogy hol található meg a Top Maraton Sorozat ponttáblázata?
Ugyanis a hivatalos oldalukról (topmaraton.hu) leszedték.
Biztos úgy gondolták, hogy ez egy olyan információ, ami biztosan senkit nem érdekel.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en probalok figyelni a fordulatra, de amikor olyan a kaptato, hogy max pulzus kozeleben megyek (mert mashogy nem is nagyon tudok), olyankor nem szoktam tudni tartani, hanem inkabb erobol tekerek. erobol viszont nem tudok 90-100as fordulatot.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

a meredek kaptatokon szvsz nem mennek magas fordulattal, viszont a hosszu emelkedokon, ... annal inkabb. oda kell nagy fordulat, ahol nem lehet lenduletesen tekerni.

A Buda Maraton elsõ körében a nagy(obb) mászás (téglagyári?) ugyan nem extrém, de asszem elég meredek kaptatónak, és elég hosszú is. Szerintem ott is a magas pedálfordulat az optimális.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a meredek kaptatokon szvsz nem mennek magas fordulattal, viszont a hosszu emelkedokon, szembeszelben annal inkabb. oda kell nagy fordulat, ahol nem lehet lenduletesen tekerni. hogy birod pulzussal? :) nekem felfele vagy sikon 90es fordulat kornyeken van optimalis tartomanyban, nagyobb sebessegnel porgetve 90-100 korul tekerek. amugy szinte szamra pontosan 80as az atlagom mindig.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
[QUOTE=balu75;1161284véleményem szerint Dante állítása optimális 85-90pf mellett lehetetlen .... [/QUOTE]

OFF Én nem tudok 85-ös fordulatszámmal tekerni. Tudom, hogy nagy hiba, de nem tudok, egyszer bemértem, s meredek fölfeléken 40-50 a kényelmes, átlagosan meg 60-70.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nagyon szimpatikus jövõre biztos megnézem.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Sziasztok!

A Fatransky Maratonra keresek bátor jelentkezõt útitársnak! Budapestrõl indulunk.
A verseny honlapja: cyklopozitiv
Nevezni lehet csomagtól függõen 8-16 Euróért, május 26-ig kedvezményesen. Nevezési díjat fizethetjük helyszínen, megbeszéltem a szervezõkkel! Közelben van olcsó kemping, ha nem szombat hajnalban akarunk/tuduk indulni.
Hárman egy autóval, szerintem igen kedvezõre jön ki a hétvége.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Spirite

Spirite

vendég

• fórumtag
  • 130 hozzászólás

hogy lehet ebben a tomegben elvezni a tekerest? :)

Hát ez nem a magányos harcosok klubja :), de ha érdekel, felraktam a BM topicba egy testközeli-földközeli videót, csak sajna lemerültem:(

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Az elején sehogy.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hogy lehet ebben a tomegben elvezni a tekerest? :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Mentem végül, nagyjából rendbe jött a gyomrom, ha nem is teljesen. De amúgy meg tudod, találkoztunk. :-)

Az az elsõ kör valami katasztrofális volt, a rajt utáni elsõ 5 km mindenképp... A 2. kör viszont piszkosul jó volt, na az már tetszett! ;-)

Teljesen egyetértek.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Egy videó a rajtról:)
YouTube - Broadcast Yourself.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Lökhajtásos motort nem ér használni csak lassú belsõ égésût:)

Mentem végül, nagyjából rendbe jött a gyomrom, ha nem is teljesen. De amúgy meg tudod, találkoztunk. :-)

Az az elsõ kör valami katasztrofális volt, a rajt utáni elsõ 5 km mindenképp... A 2. kör viszont piszkosul jó volt, na az már tetszett! ;-)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Szerintem az Ördög-oldalon lefelé jött nagytányéron... :)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Én például lefelé és fölfelé is szeretek menni. Mentünk ma egy Szilvás hosszút, jelezném is a sok nyavajgónak, hogy még a Csilla (barátnõm) is végigjött simán, s élvezte. :)

Ellenben, döbbenetes állapotban az erdõ:

- a Bánkút után a sodrós-kalandos lefelét 30 centi avar borítja, kissé rulettnek éreztem
- az erdõ telis-tele gallyakkal, kb 20szor álltam meg faág miatt, ami beékelõdött a küllõk közé
- a Sziklakert utáni szûk meredek ösvényt teljesen megsemmisítette az erdészet, 5 centi magasságban hagyott gumiszaggató csejecsonkok, rengetek faág, apokaliptikus állapotok, csak óvatoskodva, s a végén a bringát a vállunkra vetve tudtuk megoldani
- Ördögoldal nagytányéros slickdózer lett
- a vízátfolyasos sotter-lejtõn az árkok kimélyültek csúnyán

Ez érdekes ... akkor én más Szilváson jártam 3x-is ezen a hosszú hétvégén .... 28.-29.-30.-án ...
Némi igazat vélek Dante szavaiban, de sok az eltolás! Az önfényezõ dolgokra nem mondok semmit :)
Én így láttam:
- a Bánkút után a sodrós-kalandos lefelét 30 centi avar borítja, kissé rulettnek éreztem: A kemény talajon kell menni, ott van nyom én láttam és éreztem a nyomot :)
- az erdõ telis-tele gallyakkal, kb 20szor álltam meg faág miatt, ami beékelõdött a küllõk közé: én 1x sem álltam meg ilyen miatt, kikrültem ... :)
- a Sziklakert utáni szûk meredek ösvényt teljesen megsemmisítette az erdészet, 5 centi magasságban hagyott gumiszaggató csejecsonkok, rengetek faág, apokaliptikus állapotok, csak óvatoskodva, s a végén a bringát a vállunkra vetve tudtuk megoldani: Ezt valóban levágták, de azért, mert fát vágtak a jobb oldalon (amelyek amúgy az útra dõltek volna) és itt vontatták le. Majd visszanõ május végére!
- Ördögoldal nagytányéros slickdózer lett: Hiába én gyenge vagyok ... ezért 26-30-ban oldottam meg ... véleményem szerint Dante állítása optimális 85-90pf mellett lehetetlen .... (Én 5:48-6:18 közötti idõt mentem a hosszún: 139 ill. 130-s átlagpulzuson)
- a vízátfolyasos sotter-lejtõn az árkok kimélyültek csúnyán: Hülyeség! Ilyen volt tavaly is!

A lényeg! A hegyek megmaradtak nem hordták el, edzeni kell hozzá, hogy végig tudj menni. A domborzat teteje meg folyamatosan változik :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Csúnya gyomorrontásom van, remélem tudok menni!... :-/

Lökhajtásos motort nem ér használni csak lassú belsõ égésût:)

Spirite

Spirite

vendég

• fórumtag
  • 130 hozzászólás

Csúnya gyomorrontásom van, remélem tudok menni!... :-/

Ott elmúlik...:)

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Jó nyomon mentél. Behúzott fejjel azért el lehet férni mindegyik alatt (188 cm vagyok).