Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Azért fel kellene ébredni. Miféle 8000-es napidíjról beszéltek? Szerintetek mindenki az e-bayrõl kukázza az akciós objektíveket?

690 Ft az pontosan 30 perc wc-suvickolás órabére - esetleg az "adó" szóra hívnám fel a figyelmet, s ha a fotós vállalkozó, akkor az önfoglalkoztatás járulékaira is... Egyáltalán nem sok egy jó fotóért, HA az valóban jó.

Mi jelenleg amatõr fotósoknak 10e Ft-ot fizetünk képenként, s ez piaci szinten tök átlagos. És amikor egy helyszín lefotózását kérjük (pl. egy épület körbefotózása), 40-50+ÁFA az alsó hang, amiért fotóst tudunk találni...(persze ezért paralleloptikás RAW-t várunk, meg HDR-eket...)

jól beszélsz!

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Ezt az fotósok összefogása dolgot nem értem. Akkor hol lenne a verseny a fotósok között? Volt itt olyan fotó, amit ha utánamdobnának, akkor azzal a lendülettel hajítanám tovább a kukába. (Hibás élesreállítás, bemozdult, torz, zavaros háttér.) De voltak jó képek is. Egy jó kép 690 Ft-ért tényleg szinte ingyen van. Nem is hiszem el, hogy valaki ezt sokallja.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Na 100Ft-ot hajlandó lennék fizetni, hogy a fotósokat kifizessék, és jöjjenek a képek, azt a versenyfotózásért reálisnak tartom, sajnos a 690 véleményem szerint sok egy db képért! 100Ft egy csomagért viszont úgy is korrekt, he ne adj isten pont nem kerülök lencsevégre!

Azért fel kellene ébredni. Miféle 8000-es napidíjról beszéltek? Szerintetek mindenki az e-bayrõl kukázza az akciós objektíveket?

690 Ft az pontosan 30 perc wc-suvickolás órabére - esetleg az "adó" szóra hívnám fel a figyelmet, s ha a fotós vállalkozó, akkor az önfoglalkoztatás járulékaira is... Egyáltalán nem sok egy jó fotóért, HA az valóban jó.

Mi jelenleg amatõr fotósoknak 10e Ft-ot fizetünk képenként, s ez piaci szinten tök átlagos. És amikor egy helyszín lefotózását kérjük (pl. egy épület körbefotózása), 40-50+ÁFA az alsó hang, amiért fotóst tudunk találni...(persze ezért paralleloptikás RAW-t várunk, meg HDR-eket...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Egy állványt, egy vagy kettõ darab vakuállványt vagy valamilyen vakutartót meg a 15kilós hátizsákomat. Esetleg a 2 méteres esernyõt a leszúró vassal, ha olyan az idõjárás.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mit kell cipelned egy ilyen képhez?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Nyugi, nem PS-el tervezem.:)
Már szilváson is eszembe jutott, próbálkoztam vele, de nem volt megfelelõ a helyszín és nem volt nálam minden, ami kellett volna.
https://picasaweb.go...599016718904018

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Zolikám nagyon sokan csodálunk azért amit csinálsz!
Egy ilyen képet rögön rendelek lehet PS is csak én és a bringám legyünk rajta :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Szia H.Zoli
Gondolom a a Janitól nem fél órával azelõtt kérték el a képeket, hogy én átutaltam a pénzt, valamint nekem elküldte a fizetett fotót , mert ha abból pálya fotó lett akkor vízjelezni kellett volna. És ha a spéci elkérte tõle a képeket akkor gondolom fizet is érte valamit. HA viszont fizet, akkor bízom benne, hogy a Jani legközelebb azt az egy fotót ingyen küldi azoknak akik hasonlókép jártak mint én.

-nektek fotósoknak pedig tényleg jó lenne összefogni!!! Bár lehet így kisebb a bevétel, de talán biztosabb. Gondolj bele, biztos emlékszel arra hogy a sportograf.de tavaly milyen kép csomagot biztosított a Duna maratonon. Több fotós, több kép.... nagyon jó kis csomagot vagy képeket lehetett venni. Remélem idén is jönnek, bár jobban örülnék, ha magyar fotósokat támogathatnék olyan formán, hogy inkább az õ képüket veszem meg, mert az legalább olyan minõségû, mennyiségû, és árú.

Szerintem Jani már vagy egy napja árulta a képeit, mikor a kérés befutott hozzá.
Azt, hogy milyen feltételekkel adta a képeit, nem tudom és nem is rám tartozik.

Hogyne emlékeznék, utána tettem fizetõssé a képeimet és Jani is követte a példámat.:)
Nem nagyon tudnánk konkurálni egy PROFI, fõállásban sok fotóst alkalmazó, milliós felszereléseket használó, a rendezõk által támogatott, a verseny közbeni helyváltoztatást megoldani tudó, egyszerre több versenyen jelen lenni tudó, profi informatikával rendelkezõ nagy múltú sportfotós céggel. A csomagokról pedig annyit, hogy tavaly figyelmesen megnéztem a képeiket, mert ugye a jótól nem szégyen tanulni, és azt láttam,hogy sok csomagban egy csomó azonos kép volt, illetve rengeteg olyan, amit mi a Janival már az elsõ körben kukáznánk. Sorozatokat lõttek és az azonos háttér elõtt csak a bringás helyzete változott, ahogy haladt. Így könnyû egy rajtszámról 20db-os csomagot kínálni.
Crosskovira még biztos kimegyek, ha másért nem, akkor a Sportograftól ellesett technika kigyakorlása miatt. Nem olyan egyszerû, de addig nem nyugszom, amíg nem tudok ilyen képeket nagy biztonsággal készíteni:http://www.richter-w...raf-6498383.jpg
A többi verseny nekem bizonytalan, talán még a 24h vehetõ többé-kevésbé tervezettnek. Egyszerûen nem éri meg.

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
Szia H.Zoli

Senkit nem szeretnék bántani, de azt gondolom a megfelelõ kommunikáció nagyon sokat ér! a hozzászólásokban is elõre elnézést kértem, mert alaptalanul senkit nem szeretnék hibáztatni.

- Gondolom a a Janitól nem fél órával azelõtt kérték el a képeket, hogy én átutaltam a pénzt, valamint nekem elküldte a fizetett fotót , mert ha abból pálya fotó lett akkor vízjelezni kellett volna. És ha a spéci elkérte tõle a képeket akkor gondolom fizet is érte valamit. HA viszont fizet, akkor bízom benne, hogy a Jani legközelebb azt az egy fotót ingyen küldi azoknak akik hasonlókép jártak mint én.

-Ha gond van a fotókkal akkor az email-be azt is bele lehet írni, hogy bocsi srácok, ezer sajnálat - én bõven megértem mert a médiában dolgozok ugyanúgy kártyákkal és számítógépekkel, szóval tudom milyen az ha az anyag elvész...

-nektek fotósoknak pedig tényleg jó lenne összefogni!!! Bár lehet így kisebb a bevétel, de talán biztosabb. Gondolj bele, biztos emlékszel arra hogy a sportograf.de tavaly milyen kép csomagot biztosított a Duna maratonon. Több fotós, több kép.... nagyon jó kis csomagot vagy képeket lehetett venni. Remélem idén is jönnek, bár jobban örülnék, ha magyar fotósokat támogathatnék olyan formán, hogy inkább az õ képüket veszem meg, mert az legalább olyan minõségû, mennyiségû, és árú.

A témát ezzel igyekszem lezártnak tekinteni. Én nagyon köszönöm a fotósok munkáját, mert nekem mindig visszahozzák a versenyek hangulatát a fotók, és ez a nap bármely részében kikapcsol. Szóval, hajrá srácok, tessék jó fotókat készíteni, én drukkolok nektek.

-

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

a következõ anomáliát szeretném veletek megosztani.
õszintén szólva kicsit mérges lettem mikor megláttam az általatok küldött képet, mert épp a mai nap érkezett meg ugyanez a kép a NUTRIXXION-os csapattól amiért 690Ft-ot fizettem ezzel ellentétben pont azt a kép képet nem látom és eddig nem is kaptam meg ami Bánkúton készült. Ha késõbb külditek akkor elnézést a felindultságért, de azért érthetetlen egy kicsit a dolog.
Jó lenne, ha a továbbiakban ezek tisztázva lennének, mert kicsit furán veszi ki magát , hogy az elején több fotós "stáb" ajánlja képeit , fizetünk értük, majd ugyanazt megkapjuk ingyen egy másik csapattól. szóval akkor kinél is reklamáljon az ember????

NO COMMENT!!!!

Szerintem itt inkább az dühíthet, hogy fizettél azért a képért amit ingyé is megkaptál csak kicsit késõbb. Nyilván ha valaki értékesíteni akarja a képeit akkor jobbat kell csinálnia sokkal mint annak aki ingyen megosztja, illetve gyorsabban kell feltöltenie, hogy még az elõtt megrendeld mielõtt az ingyen változatok kijönnak. Ellenben az dühítõ, hogyha az a kép tök ugyanaz ergó ugyanaz a fotós csinálta mint a fizetõset, mert akkor pusztán genyaságból osztotta meg a fórumon, hogy berendeld mielõtt megkapod ingyen!

Srácok!
De a Poén az amikor elõször néztem a pálya fotókat nyoma sem volt annak , hogy a nutrixxionosét fogom megkapni(ezt a nutrixxionosok sem említették) , hanem a pályafotók kizárólag a bánkúti fotók voltak.
ebben az albumban néztem. TestBike Fotó - Specialized Maraton 2012 pályafotók K,H - kerékpár kép, fotó
le is mentettem 2db ot amin rajta van a vízjel.... mind a kettõ bánkúton készült. Rengeteg fotó van...
Erre ma olyan képek kaptam ami nincs benne..... Sõt amit tényleg megvettem.

Csak a tisztánlátás és a nutrixxion-os Jani védelme érdekében. Szó sincs harácsolásról és szándékosan kétszeri kép értékesítésrõl.
A pályafotók a rendezõk üzlete volt, nekünk semmi közünk hozzá, azt sem tudjuk ki csinálta õket, hol és mennyit. Mi szépen kiballagtunk a pályára, hogy lefotózzunk titeket, ami meg is történt. Feldolgoztuk a képeket és megosztottuk, hogy aki szeretne magáról képet, az vásárolhasson.
A megosztás után viszont megkereste a Janit a Specialized egyik embere, hogy adja át a képeit, mert a hivatalos pályafotókkal valami gebasz történt és most b@zmeg helyzet alakult ki. Õ pedig, hogy segítsen nekik, adott képet. Így fordulhatott elõ ez az eset, amirõl szerintem nem a Jani, hanem a pályafotókat intézõk és az azt készítõk tehetnek.

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Én erre a visszásságra rá sem jöttem volna, mert a vízjeles albumokat már meg sem nézem. :-) Nem fájdítom a szívem.
Annyi jó minõségû egyéb kép van. De ha nincs, akkor lesz a következõn, úgyis indulok vagy 20 versenyen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
régi duna maratonon volt. pár héttel a rendezvény után kaptál egy cd-t egy valag fotóval. még úgyis hogy csak beneveztél de nem is vettél részt ...:)
ja régi szép idõk, lehetett személyesen nevezni a wilker melletti kis boltban, cash, adták rajtszámot a kezedbe, nem ez a netes utalásos szarakodás...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
Srácok!
De a Poén az amikor elõször néztem a pálya fotókat nyoma sem volt annak , hogy a nutrixxionosét fogom megkapni(ezt a nutrixxionosok sem említették) , hanem a pályafotók kizárólag a bánkúti fotók voltak.
ebben az albumban néztem. TestBike Fotó - Specialized Maraton 2012 pályafotók K,H - kerékpár kép, fotó
le is mentettem 2db ot amin rajta van a vízjel.... mind a kettõ bánkúton készült. Rengeteg fotó van...

Erre ma olyan képek kaptam ami nincs benne..... Sõt amit tényleg megvettem.

Egyébként a vicc az, hogy andris jól beszél, tényleg így kellene a fotózást megcsinálni. Lehetne üzleti alapon is, arra meg ott van a sportograf.de példának. Nagyon állat fotók és van vagy 10db minimum amibõl válogathatsz.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

ismerek több fotóst is közelrõl, nem könnyû ám nekik sem, sok a kiadás ott is...

Mikrogazdasági szinten szerintem az lenne a vállalható mindenkinek, ha mondjuk minden fotósnak elõre ki lenne számolva a költsége (pl. 5 fotós a pályán, fejenként 8 ezer munkadíj + 60 ezer Ft utazási költség = 100.000 Ft).
Ezt az összeget szétdobni az 1000 induló között, így mindenkire 100 Ft jutna. Cserébe mindenkinek lenne 5-10 jó minõségû fotója a verseny után.
Ehhez viszont az kell, hogy minden versenyzõ akarja ezt a 100 Ft hozzájárulást, hogy nekem, Neked és a többi néhány embernek ne kelljen több ezret fizetni a fotókért.
A legjobb lenne szerintem "beépíteni" a nevezési díjba és a szervezõknek "felbérelni" és összefogni a fotósokat, akik verseny után szolgáltatják a minõségi képeket.
Így talán a kecske is jóllakna (lenne otthon mutogatni való fotó) és a káposzta is megmaradna (jönnének a fotósok a következõ versenyre is).

Na 100Ft-ot hajlandó lennék fizetni, hogy a fotósokat kifizessék, és jöjjenek a képek, azt a versenyfotózásért reálisnak tartom, sajnos a 690 véleményem szerint sok egy db képért! 100Ft egy csomagért viszont úgy is korrekt, he ne adj isten pont nem kerülök lencsevégre!

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Megnéztem, valóban a nutrixxion-os képeket adják az elõzetesen regisztráltaknak. Én nem regisztráltam, így aztán örültem, hogy 690 Ft-ért (azaz majdnem ingyen) kaptam egy nagyon jó képet. De valóban visszás ez így egy kicsit.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Én elnézést kérek mind a két fotóstól elõre aki így próbálja egyébként jogosan a költségeit fedezni, de én pl nem fizetek képekért mert nem tartom annyira fontosnak. Persze ha annyira kirély kép készül rólam akkor lehet hogy fizetnék, de annak nagyon nagyon jónak kell lennie!

ismerek több fotóst is közelrõl, nem könnyû ám nekik sem, sok a kiadás ott is...

Mikrogazdasági szinten szerintem az lenne a vállalható mindenkinek, ha mondjuk minden fotósnak elõre ki lenne számolva a költsége (pl. 5 fotós a pályán, fejenként 8 ezer munkadíj + 60 ezer Ft utazási költség = 100.000 Ft).
Ezt az összeget szétdobni az 1000 induló között, így mindenkire 100 Ft jutna. Cserébe mindenkinek lenne 5-10 jó minõségû fotója a verseny után.
Ehhez viszont az kell, hogy minden versenyzõ akarja ezt a 100 Ft hozzájárulást, hogy nekem, Neked és a többi néhány embernek ne kelljen több ezret fizetni a fotókért.
A legjobb lenne szerintem "beépíteni" a nevezési díjba és a szervezõknek "felbérelni" és összefogni a fotósokat, akik verseny után szolgáltatják a minõségi képeket.
Így talán a kecske is jóllakna (lenne otthon mutogatni való fotó) és a káposzta is megmaradna (jönnének a fotósok a következõ versenyre is).

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

a következõ anomáliát szeretném veletek megosztani. Az ilyen szarságok simán elcseszik az ember szép emlékeit a versenyrõl

Kedves Maratonista!

Fogadd elismerésünket, hogy ismét vetted a bátorságot, és nemcsak hogy nekivágtál, de teljesítetted is a XI. Specialized Maraton versenytávját!
Igazi embert próbáló teljesítményre késztetett minden résztvevõt ez a csodálatos vidék. Idén bebizonyosodott, hogy száraz idõben, derõfényes napsütésben sem könnyû feladat teljesíteni a kitûzött távot.
Úgy érezzük, megérdemled, hogy ezt a napot sose felejtsd el! Fogadd el tõlünk emlékbe a versenyen készült fotóidat, amit megmutathatsz a hitetlen irigyeknek bizonyítékul, a kedves barátoknak dicsekvésbõl, az öreg szülõknek pedig szeretetbõl.
Képeidet megtalálod és letöltheted a foto.testbike.hu/szvarad2012 oldalon vagy ha ide kattintasz.

sziasztok!

õszintén szólva kicsit mérges lettem mikor megláttam az általatok küldött képet, mert épp a mai nap érkezett meg ugyanez a kép a NUTRIXXION-os csapattól amiért 690Ft-ot fizettem ezzel ellentétben pont azt a kép képet nem látom és eddig nem is kaptam meg ami Bánkúton készült. Ha késõbb külditek akkor elnézést a felindultságért, de azért érthetetlen egy kicsit a dolog.

Jó lenne, ha a továbbiakban ezek tisztázva lennének, mert kicsit furán veszi ki magát , hogy az elején több fotós "stáb" ajánlja képeit , fizetünk értük, majd ugyanazt megkapjuk ingyen egy másik csapattól. szóval akkor kinél is reklamáljon az ember????

NO COMMENT!!!!

A véleményem az hogy, ha kaptál ilyen mailt, akkor azt azért kaptad mert elõre regisztráltál. Szerintem itt inkább az dühíthet, hogy fizettél azért a képért amit ingyé is megkaptál csak kicsit késõbb. Nyilván ha valaki értékesíteni akarja a képeit akkor jobbat kell csinálnia sokkal mint annak aki ingyen megosztja, illetve gyorsabban kell feltöltenie, hogy még az elõtt megrendeld mielõtt az ingyen változatok kijönnak. Ellenben az dühítõ, hogyha az a kép tök ugyanaz ergó ugyanaz a fotós csinálta mint a fizetõset, mert akkor pusztán genyaságból osztotta meg a fórumon, hogy berendeld mielõtt megkapod ingyen!
A Bánkuti képed meg lehet hogy nem lett jó, vagy még nem dolgozták fel?!
Én elnézést kérek mind a két fotóstól elõre aki így próbálja egyébként jogosan a költségeit fedezni, de én pl nem fizetek képekért mert nem tartom annyira fontosnak. Persze ha annyira kirély kép készül rólam akkor lehet hogy fizetnék, de annak nagyon nagyon jónak kell lennie!

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
a következõ anomáliát szeretném veletek megosztani. Az ilyen dolgok simán elcseszik az ember szép emlékeit a versenyrõl

Kedves Maratonista!

Fogadd elismerésünket, hogy ismét vetted a bátorságot, és nemcsak hogy nekivágtál, de teljesítetted is a XI. Specialized Maraton versenytávját!
Igazi embert próbáló teljesítményre késztetett minden résztvevõt ez a csodálatos vidék. Idén bebizonyosodott, hogy száraz idõben, derõfényes napsütésben sem könnyû feladat teljesíteni a kitûzött távot.
Úgy érezzük, megérdemled, hogy ezt a napot sose felejtsd el! Fogadd el tõlünk emlékbe a versenyen készült fotóidat, amit megmutathatsz a hitetlen irigyeknek bizonyítékul, a kedves barátoknak dicsekvésbõl, az öreg szülõknek pedig szeretetbõl.
Képeidet megtalálod és letöltheted a foto.testbike.hu/szvarad2012 oldalon vagy ha ide kattintasz.

sziasztok!

NO COMMENT!!!!

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Köszi, közben kivakartam a pontosat az év végi összesítésbõl. hátha mást is érdekel:

300,270,250
Majd 10-esével 170-ig
Majd 5-ösével 130-ig
Majd 3-asával 100-ig
Majd 2-esével 46-ig
Majd 1-esével

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Valakinek van infója, hogy hol található meg a Top Maraton Sorozat ponttáblázata?
Ugyanis a hivatalos oldalukról (topmaraton.hu) leszedték.
Biztos úgy gondolták, hogy ez egy olyan információ, ami biztosan senkit nem érdekel.

úgy emlékszem, hogy 300-270-250 innentõl 10-esével kb. 160-ig, majdd 5-ösével...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu