Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na ezt az UCI dumát ne erõltessük, ezeken a hazai maratonok 90%-a elbukik...;) (nem csak ezen, hanem ha a többi szabályt is megnézed...)

A pályaelszúrás dühítõ, én a tavalyi Flash-en mentem 4 km-t rossz irányba (elõttem és utánam is mentek, bizisten nem tûnt fel...).

Abban egyébként csajok (Dit, Era) egyetértek, hogy nem szabad ezt komolyan venni, csak azért az is igaz, hogy olyan dolgokra, amik nem kerülnek pénzbe (pl egy pályabiztosító emberke hozzáállása) a szervezõknek nagyon oda kellene figyelnie. A pálya hossza (szint...) lemérése sem téma, ha megkérdeznek, egy edzõkörömön bizisten szívesen grátisz bemérem nekik, nem hiszem, hogy manapság ez megoldhatatlan lenne. Kábé manapság a túráinkról is pontosabb szint/távadatok vannak már jó elõre, mint errõl a versenyrõl. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
loati!

Az UCI szabályok szigorúan vonatkoznak egy majálisra (azért erre tényleg erõs a maraton kifejezés)? :chin: Mondjuk részben. Nyilak azért voltak..

Az a kis vacak szalag meg jó drága, mivel az is UCI szabályzat, hogy szakadnia kell, ha nekimennek ;)

Továbbá az is szabály, hogy azokban az éles kanyarokban, ahol nagy sebességgel mennek a bringások és fa van, oda valami szivacsot kell rakni. Ez sem volt meg.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

loati

loati

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Bárki bármit mond 4 millából kilehetett volna normálisan jelölni a pályát......

A gagyi kis piros-fehér szallagjaikról meg ennyit:
HIVATALOS VERSENYSZABÁLZAT:

2. Pálya kijelölésére a UCI szabályzat jelölésrendszerét kell alkalmazni:
· A pályairányt jelölõ nyilakat világos (fehér, sárga) alapra, kontrasztos színnel kell nyomtatni (fekete, kék, vörös).
· A tábláknak minimálisan 20 cm magasnak és 40 cm hosszúnak kell lenniük. Alternatívaként elfogadható az A4-es méretezés.
· A jelöléseket kell használni: pályában történõ változáskor, útkeresztezõdésekben és potenciális veszélyes helyeken.
· A táblákat olyan gyakorisággal kell elhelyezni a pálya mentén, hogy a versenyzõk megerõsítést kapjanak arról, hogy a helyes pálya nyomvonalát követik.
· A nyilakat lehetõleg a pálya jobb oldalán kell elhelyezni, kivéve a jobb kanyarban, ahol balra is lehet helyezni. A nyilakat a talajtól mért 1,5 méter magasan kell elhelyezni.
· Minden útkeresztezõdést nyíllal kell jelezni a keresztezõdés elõtt 10-20 méterrel.
· Egy másik nyilat a keresztezõdésben is el kell helyezni.
· A jó irány megerõsítéséhez 10 méterrel a keresztezõdés után is ki kell egy nyilat helyezni.
· Minden lehetséges veszélyhelyzet elõtt egy vagy több lefelé mutató nyilat kell kitenni, 10-20 méterrel az akadály elõtt, amit az akadálynál meg kell ismételni.
· A pályán 10 kilométerenként el kell helyezni a hátralévõ távolságot km-ben jelzõ táblát.

Engem se idegesített annyira,hogy eltévedtem,de miután odamentem az egyik szervezõ picsához, annyira arrogánsan válaszolt, hogy az dûhítõ volt, szimplán elnézést kért volna, jobban jött volna le a szitu, az okoskodóknak meg annyit: kívánom egyszer ti is szúrjátok el pályát!

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Egyszerû amatõr vagyok, nagy igények nélkül, ezért nekem bejött az idei BM. Ami bánt egy kicsit, hogy puding lévén nem mertem bevállalni a 42-t, nehogy kapuzáráskor még a pályán legyek, erre majd' 25%-al rövidebb volt az is a meghirdetettnél! Bosszantó... :(
Jövõre ugyanott!!! ;)
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
ahogy elnézem Sopronban is bevállalható a hosszútáv 65km-je

http://pannonmaraton.../palya_2007.jpg

http://pannonmaraton...int_2007_rt.jpg rövid
http://pannonmaraton...int_2007_kt.jpg közép
http://pannonmaraton...int_2007_ht.jpg hoss
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Igen, én voltam :) . Jobban jártam volna ha lassítok beszélgetni csak hülye voltam (lásd aláírásom), de szilváson, bükkön meg ahol szétszoródik a mezõny szívesen beszélgetek, de ezt az egynyomos elõttem, mögöttem ezer bringás pályát nem szeretem.

emlékeim szerint ez pont egy tompós emelkedõn volt, ahol nekem se a dumáláson járt az eszem. engem az zavart, hogy lefelé megelõzenek a bevállalós kissrácok, aztán az elsõ huplin feltartanak...
fõleg az elején volt zavaró, amíg a nagyon rövidtávosok is velünk voltak

edzem a kevesebb mint 2000 szintre, egyre nagyobb lelkesedéssel;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sztem Õ MJani volt, épp ott mentem mögöttetek;-) serpens, westeles mez. :D Pitét én is láttam szerelés közben a repcés után, ami sztem is nagyon jó volt.
Nekem is ez volt az elsõ maratonom, de mivel tudtam milyen az erdõ és a hegy, engem nem lepett meg a por és a köves szakasz. Nem bántam a végére, hogy hiányzott az a 8-10km, mert az utolsó emelkedõn kaptam görcsöt, ott vesztettem 7-8 percet, de így is benne voltam a 3 órában és ez nekem elég. Duna maratonon is elindulnék, de a 65km 2000 szinttel nekem nagyon soknak tûnik egyenlõre, de edzem majd rá;-)

csak mondom ott sincs 2000 a szint......:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, én voltam :) . Jobban jártam volna ha lassítok beszélgetni csak hülye voltam (lásd aláírásom), de szilváson, bükkön meg ahol szétszoródik a mezõny szívesen beszélgetek, de ezt az egynyomos elõttem, mögöttem ezer bringás pályát nem szeretem.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Jah, MJani elég szûxavú volt szal valószínû õ lehetett :D.

Keiko, ha hátul RS tagod van akkor egy darabig mentem mögötted az elején...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
miért nem "kajabáltál"??:D nem volt épp a legbeszédesebb kedvében:D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Sziasztok!
Buda Maraton! Már évek alatt megtanultuk, hogy ez BULI verseny. Csak nincs kiírva a honlapra. Harang a kerületi majális részeként rendezi. Nem a profi versenyzõk részére, hanem inkább a nagyközönséget megcélozva. Az a baj, hogy ez nem derül ki senki számára, csak tapasztalatból tudjuk.

De! :D
A pólón is majális van, nem maraton :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Sztem Õ MJani volt, épp ott mentem mögöttetek;-) serpens, westeles mez. :D Pitét én is láttam szerelés közben a repcés után, ami sztem is nagyon jó volt.
Nekem is ez volt az elsõ maratonom, de mivel tudtam milyen az erdõ és a hegy, engem nem lepett meg a por és a köves szakasz. Nem bántam a végére, hogy hiányzott az a 8-10km, mert az utolsó emelkedõn kaptam görcsöt, ott vesztettem 7-8 percet, de így is benne voltam a 3 órában és ez nekem elég. Duna maratonon is elindulnék, de a 65km 2000 szinttel nekem nagyon soknak tûnik egyenlõre, de edzem majd rá;-)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nekem bejött a dolog annak ellenére, hogy többször görcsöt kaptam meg hasonlók DE én innentõl fogva túrának fogtam fel.. A gyökeres, köves lefelék überkirályak voltak!!!
Pitével is találkoztam:D szép a Scott!!! ill. volt még egy Magelános(fullys) srác akitõl kérdeztem, hogy Bikemag.. mondott egy ühüm-öt azt csá.. nem firtattam a dolgot:D

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Ezen könnyen lehet segíteni. Sokat kell tekerni :)

Igyekszem. Lefelé már jól gurul a bringa :chin:

Spiltyu

Spiltyu

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

...Master 1-ben 125-bõl 112-ik lettem nekem ezen kell javítani. Annyira idegesít hogy ilyen gyenge vagyok.

Ezen könnyen lehet segíteni. Sokat kell tekerni :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Poénból összesítettem a "hosszú" táv eredményeit abszolútba. Szóljon, akit estleg érdekel.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Az eltévedésrõl csak annyit, hogy végeztem egy kis közvéleménykutatást a csapatom körében - mind lány - és senkinek még csak eszébe sem jutott eltévedni. A pályakijelölésrõl ennyit :)

Én egy lánnyal tévedtem el a pálya végén. Én Õt néztem Õ meg a pályát biztos ez volt a gond. :)

Nekem ez volt az elsõ versenyem és jól éreztem magam, szerintem megyek jõvõre is. Azonban ha tényleg versenynek hirdetik és nem túrának azért lenne egy két dolog amin lehetne javítani.
Menjünk sorba :

- Weblap amin hirdetik a versenyt nagyon gyenge tájékoztatást ad, most néztem a szilvásvárdi maraton lapját ez azért egy 1000 fõs budamartonnak is kijárna.
- Mikor a szervezõi sátorhoz értem az elég profinak tünt minden, jó dumákat nyomott ádám is, jó volt a hangosítás, csomó frankó bringa, kajálni is lehetett kicsit drágán de ez van.
- Pályával semmi bajom nem volt ámbár inkább olyannak tünt mint amit 1/2 nap alatt megálmodtak (tudom nem egyszerû mindenkivel egyeztetni). Nekem sikerült eltévedni a végén, volt sok turista a pályán ami elég veszélyes. A pálya közel sem stimmelt az amugy nehezen megnézhetõ mini térképen 42 Km helyett 33 Km.

Nem fanyalogni akarok mert tényleg jó volt csak ebben az egész versenyben valahogy több lehetõség van - volt amit érdemes lett volna kihasználni. Talán érdemes lenne összegyüjteni föleg olyan problémákat amik nem pénzen multak és felhivni a szervezõk figyelmét rá. Jó lenne ha azok is visszatérnének a versenyhez akik a korábbi évek tapasztalatai alapján kihagyják.

Master 1-ben 125-bõl 112-ik lettem nekem ezen kell javítani. Annyira idegesít hogy ilyen gyenge vagyok.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Ha harang rendezné Gardát, ezzel nem lenne gond, mert az emberek 90%-a eltévedne a hegytetõ elõtt, a maradék 10% meg nem dugulna be :D :rofl:
Ausztria, Kenguruk földje!

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
idei Garda maratonon történt: kicsit elszámolták magukat a szervezõk, és az elsõ fölfele tetején bentmaradt egy szûk, egynyomos kis ösvény. Itt bedugult a mezõny, mi ~35 percet álltunk az erdõben, mire átjutottunk rajta (egy kb 200m-es szakasz volt csak szûk).
A hét elején írtak egy levelet, hogy elnézést kérnek mindenkitõl, sajnálják, és a jövõ évi nevezésbõl elengednek 10 EUR-t. Így megy ez...
(ez nyilván nem kárpótolja azokat, akik emiatt csúsztak le a kapuról, de a gesztus mindenképp figyelemreméltó)

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

http://dolog.uw.hu/keiko-1.jpg

:-)

Hümm, ez nem is a versenyen készült, sunyi lesifotós :D Ez a DH-s napon volt, amikor majd' meghaltam mire föltekertem, míg 50-nel robogtak el mellettem a versenyzöket felszállító kisteherautók :)