Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Pinyo!
E-mail cím por favor! :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

A mostani maraton kiírásánál nem láttam, hogy az uci szabályzat szerint lenne (javítsatok ki), csak szabadidõ és túra maraton. Az más kérdés, hogy manapság maratonnak szinte bármit lehet nevezni következmények nélkül...

A szövetség által koordinált sorozaton, az az a Magyar Kupa futamokon kell a rendezõnek betartania a szabályzatot. Ezesetben is az MMTBSZSZ szabályzata az irányadó, nem a UCI, ezalól kivételt, ha nemzetközi minõsítést kap a verseny (E2, E1, neadjisten C1), ebben az esetben az UCI szabályzat érvényes.
Egy kupafutam rendezõje szerzõdésben vállalja, hogy megfelel ezeknek a szabályoknak, a Szövetség pedig bírókat delegál, akik a verseny szabályosságát ellenõrzik és segítenek levezényelni a versenyt.
Ami nem MK futam, arra a természetesen nem vonatkozik a szabályzat, nem is lenne, aki ellenõrizze és csak a szervezõn múlik, hogy figyelembe veszi-e mégis, vagy saját szabályok alapján rendez.
A Budamarci nem kupafutam és kb ezer oka van annak, hogy miért nem is lehetne az. Az, hogy ez egy buli maraton, nem magyarázat arra, hogy miért nincs rendesen kijelölve a pálya, miért nincsenek biztosító emberek veszélyes helyeken.
Ausztria, Kenguruk földje!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Megtörtént.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Írd meg a véleményed!
http://rateyourrace....on=ListSuerveys

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Az én bajom soha nem is a kövekkel, gyökerekkel vagy emelkedõvel van, hanem a szar szervezéssel. Az elõbb említett elemek nem a szervezésbe tartoznak, hiszen az minden valamire való mtb marcinak a részei. De oda tartozik pl.a pályakijelölés, az itatás, a nevezés és még sok más, amivel megkönnyíthetnék a versenyzõk életét, de hazánkban sok helyen inkább nehezíteni szeretik. Legalábbis az eddigi években az bizonyosodott be. Remélem az idei év más lesz.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Egyetértek, vmi ilyesmin gondolkodtam de te jobban leírtad esõisten :prosze: .

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
Hát ez valahogy tényleg így van!
Charon szépen összefoglaltad!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Én spec. alig egy hónapja tekerek újra rendszeresen, és eszem ágában sincs idén maratonon indulni a megfelelõ edzettség nélkül. Nem vagyok büszke rá, de az élet úgy hozta. (Túlmeló)

Nem a hegy nagy, az emberke gyenge. Nem a pálya köves, hanem a technikai tudása kevés. Aki rövidtávon indul, az fogja fel, hogy annyi könnyítést kaphat, hogy a távot, szintet csökkentik, mert feltételezhetõen nincsen több év állóképessége a szívében, tüdejében, lábában. Ha le kell szállnia tolni, mert élete elsõ maratonja (akár fel, akár le), akkor ezt könyvelje el úgy, hogy fejlõdnie kell, és ne panaszkodjon!
Ellenben ha a pálya úgy-ahogy van kijelölve, el lehet tévedni rajta, esetleg a veszélyes részek nincsenek jelezve, az a rendezõk sara.

A mostani maraton kiírásánál nem láttam, hogy az uci szabályzat szerint lenne (javítsatok ki), csak szabadidõ és túra maraton. Az más kérdés, hogy manapság maratonnak szinte bármit lehet nevezni következmények nélkül...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A bükk annyira technikás, köves, gyökeres, stb, hogy azon gondolkozom, hogy idén az elöl-hátul merev géppel indulok középtávon. :)

A sebesség mindent megold.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Korrigáljunk: Bükk rövidtáv. Aszfalt/dózer fel, dózer le, sík aszfalt, dombocska, cél. Igaz mászni ott is kell egy hosszút, de technika zéró.
Szerintem ellenben az, hogy valakinek ez az elsõ maratonja, nem kell, hogy azt jelentse, hogy egyben kezdõ montis is. Nem értem miért gondolja valaki, hogy ha március derekán megveszi élete elsõ montiját, akkor májusban már el kell indulnia egy versenyen. Egy verseny felkészülést igényel, erõt, állóképességet és technikai tudást. Sokan ezt nem értik, aztán - ahogy már elhangzott - panaszkodnak, hogy "jajj, de nagy a hegy és jajjjjj de rázott az út". Nem a hegy a nagy, csak fel kellett volna készülni. Már én is hallottam több cimborától, hogy hú, idén kétszer ültem biciklin - és még büszke is rá...
Ausztria, Kenguruk földje!

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Poénból összesítettem a "hosszú" táv eredményeit abszolútba. Szóljon, akit estleg érdekel.

Szia, nekem is jöhet! Köszi.
Amúgy BudaMaraton 2007 beszámolóm itt olvasható:
http://forum.index.h...70668&t=9006401

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás
Három éve Szilváson én is eltévedtem, azóta jobban figyelek !
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
Azért szerintem a DM rövid távja sem kezdõ, vannak benne technikás lefelék, igaz a mászókák szélesek szinte végig, elõzni lehet és a szint is megvan rendesen! A Szilváson még nem voltam túl mesze van :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

A Budamaraton egy kellemes szezonnyitó buli ami történetesen egy verseny keretében zajlik, így nem szabad véresen komolyan venni.
Rövidtáv kell, hogy legyen minden versenyen pontosan azért, hogy az amatõrök is bele tudjanak kóstolni ebbe a sportágba

Egy biztos: totál kezdõ, montizásba belekóstolni szeretõ ismerõsömet sose indítanám el a Buda marci rövid távján, mert hiába a pinduri táv, ez nem kezdõ pálya! Tehát semmiképpen nem szabadna olyanokat terjeszteni, hogy a majális kedvéért ide benevezõ tök kezdõ elinduljon. Neki inkább a DM vagy Szilvás rövid távot javasolnám, de ez tök balesetveszélyes egy kezdõnek.

De nem is csoda, hiszen Harang eléggé felelõtlen pályaépítésben, ezt már megtapasztalhattuk az elmúlt évek során. A "nem baj, jó lesz ez így is", "ez így kiváló" gondolkodásmódja sajnos idén is egy jó kis balesetet teremtett. A vasárnapi dh pályán ugyanis elég sajátos módon oldott meg egy ugratót, ami aztán összetörött jól egy versenyzõ alatt, aki most a kórházban üdül medencecsonttöréssel.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás

no igen, a pólóért hatalmas küzdelmek mentek :)

Pedig még húzták is az idõt az elején ...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Lensnek viszont hátul RS tagja van, így rá már lehet gyanakodni. Persze a valószínûségét csökkenti, hogy nem indult a BM-on, helyette együtt túráztunk a Gerecsében. :D

Kicsit csökkenti csak :D.
féloff: Csak nem Gerecse küörnyékbeliek vagytok? Mert én igen, és igen kevesen járkálnak erre terepen...

Poénból összesítettem a "hosszú" táv eredményeit abszolútba. Szóljon, akit estleg érdekel.

Érdekelne, privibe jöhet pl, vagy akár sztem ide is beszúrhatod...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ha jó idõ lesz vasárnap megyek egy rövid távot, ha valakit érdekel szóljon, aztán mesélek a pályáról

érdekel :)
május 20án találkozunk!(?)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

szia.

engem erdekelne:)noha mnanualisa kiszamoltam hanyan ertek beelottem-mogottem:)

gmailos email cimem van. s a @ elotti resz az itteni nickem.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
no igen, a pólóért hatalmas küzdelmek mentek :)
" A Cube el van vetve! "

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Spiltyu! vééégre!!! köszönöm
" A Cube el van vetve! "