Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Példaértékû frissítõ a verseny 2. napján. :D
Horal Alto MTB Maraton, Szlovákia

A sebesség mindent megold.

raczger

raczger

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Dante, te ugye ott is tekertél, ahol az eleje, a profik tolták? :)
Eurosport összefoglaló: Sellaronda Hero 2012 Eurosport összefoglaló - YouTube
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"

raczger

raczger

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Voltam idén a Sellaronda Heron, errõl a versenyrõl írtam egy beszámolót itt: Sellaronda Hero 2012 - LOGOUT.hu Sport cikk
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Az nem megoldás, hogy az emberek év elején befizetnek x összeget egy társulásnak, és a versenyek folyamán róluk készített képeket nagy felbontásban tölthetik le? Versenyenként (nekem legalábbis) elég lenne 2 kép: 1 a pályán, 1 a célban.

Szerintem fölösleges ezzel terhelni a versenyek költségvetését és a szervezést. Aki akar, fotózzon, aki akar vegye meg a képet, ha tetszik.

Azért ellene sem vagyok a dolognak, amíg nem szorítják ki adminisztratív eszközökkel a szabadúszó fotósokat.

Mondjuk ha ez benne lenne a nevezési díjban, azaz minden induló joggal várhatná el a szolgáltatást, akkor ahhoz komoly technika kellene. Gyorstüzelõ gép, sok 10 giga gyors háttértárral, gyorstüzelõ vaku giga aksival, legalább két fotós. Ez más kategória, mint hogy elmegyek a hobby kamerámmal fotózni, segít a haver; ha megtelik a kártya, ha nem gyõzi az AF, akkor így jártunk, ha sikerül, örülünk ...

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

Én akkor vennék képeket (rendszeresen), ha azokat a pályán izgalmas, technikás részeken készítenék, s ezúton kellemesen emlékezem meg Sysspo képeirõl. (õt egyszer el is ütöttem, géppel együtt...) A megyek sisakban a dózerúton típusú fotó már unalmas.

Nem biztos, hogy ami a fotósnak érdekes, az a képen szereplõnek is:

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Én akkor vennék képeket (rendszeresen), ha azokat a pályán izgalmas, technikás részeken készítenék, s ezúton kellemesen emlékezem meg Sysspo képeirõl.

Itt van téma dögivel: Rallye Sudety 2011 Bike camera HD - YouTube
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én akkor vennék képeket (rendszeresen), ha azokat a pályán izgalmas, technikás részeken készítenék, s ezúton kellemesen emlékezem meg Sysspo képeirõl. (õt egyszer el is ütöttem, géppel együtt...) A megyek sisakban a dózerúton típusú fotó már unalmas.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

A mondandóm lényege csak annyi, hogy ne irigyeljük már a fotósokat, akik ebbõl szeretnének jól megélni. Ez nem szégyen.

Tiszta sor. Csak a ha nincs rá igény (ellopják/letöltik a képet, haver fotóz a kompakttal, nincs még plusz lóvé képeket venni, vagy egyszerûen csak spúr valaki), addig a feje tetejére is állhat a szolgáltató- esetünkben fotós.
Az nem megoldás, hogy az emberek év elején befizetnek x összeget egy társulásnak, és a versenyek folyamán róluk készített képeket nagy felbontásban tölthetik le? Versenyenként (nekem legalábbis) elég lenne 2 kép: 1 a pályán, 1 a célban.
Race, no Rest!

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Amennyire én tudom, a fotósok alapvetõen hobbyból, maguknak fotózgatnak a versenyeken (kivétel a Sportfotograf), és ha már ott vannak a képek "miért ne?" alapon árulgatják a képeiket, és a képek árából max. a benzinköltség jön be - ha bejön. Aztán lehet, hogy lassanként a dolog passzióból átfordul (majd?) üzletbe, de szerintem nem 690 Ft-os áron. Az csak egy jelképes összeg.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
off
Dante alapvetõen 1et értünk, de azért ha tudsz olyan helyet ahova 230 K bruttóért vesznek fel takarítót, szóljál, annyiért én is megfogom a wc kefét . de érdekel 6 órás, monitornézegetés is annyiért :)

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem akartalak megsérteni, nem személyesen céloztam, általános megállapítás volt. A témát rövidre zárva - szerintem az országban a kereslet-kínálat-minõség háromszög soha nem fog találkozni, s amíg alapvetõ gazdasági, szociológiai mutatók nem változnak, soha nem jöhet létre az, amit szeretnék, hogy pl. egy Sportgraf szintû szolgáltatás (mondjuk a Sportgraf árának 60-70 %-áért) mûködjön. Remélem a "nevezési díjba bele kell, hogy férjen" dologhoz paul is hozzászól hamarosan, csak a miheztartás végett, hogy lássátok egy verseny költségvetését. Amíg nincs az, mint nyugaton, hogy neves cégek soktízmillióval beszállnak, "nem fér bele".

Hosszútávon nyilván az mûködne, hogy egy cég (bizonyos kvalifikációs procedúra után) eseti megbízással alkalmazná a jelenlegi fotósokat, s cserében egy egységárazott, IT-háttérrel ellátott üzleti modellt üzemeltetne, de ehhez soktízmillió kell, s valós demonstrálása annak, hogy erre van igény.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

OFF Annyira tudtam, hogy most a keveset keresõk kezdenek hõzöngeni...s képzeljétek, én is rosszul, s rendszertelenül keresek, pedig 10 éve vagyok mérnök. Mindjárt rohamoznak a közalkalmozattak, egészségügyi dolgozók, s a tanárok - de ne adjátok be már, hogy ez normális. A budapesti átlagbér 230ezer Ft, de ebben mindenki, a villamos takarítók is benne vannak, meg a gyorséttermi dolgozók, egy jó fotós, elképzelhetõ, hogy többet szeretne. Az az érzésem, hogy ha valaki erre nem hajlandó, s szeretne egy elfogadható életszínvonalat, akkor azt a többség visszarángatja. Lehet Kela te vagy kissé eltévedve, ugyanis kb. 10 cég (fele állami) könyvelésére van betekintésem, s pontosan tudom, hol milyen pénzeket vesznek fel, ha gondolod, kérdezz, s privátban válaszolok. ;)

Henger, a megnyugtatásodra közlöm, hogy ez késõbb sem lesz jobb, az élet nem igazságos, a mérnökök bérezése cégfüggõ, s nem tapasztalat-alapú, én is dolgoztam már 600e bruttóért, meg 200e bruttóért, így, ebben a sorrendben. :D

A mondandóm lényege csak annyi, hogy ne irigyeljük már a fotósokat, akik ebbõl szeretnének jól megélni. Ez nem szégyen.

Pont belenyúltál, mert nekem is van rálátásom arra, hogy mennyit lehetett mérnökként keresni a válság elõtt, és utána, meg ugyanúgy belelátok a közszférába is. A képek kapcsán meg kár nekem magyaráznod, aki megvette anno a syspoo-féle képeket is, meg a sportograf-nak is jattolt rendesen. A nevezési díjba meg bõven beleférne néhány kép is, de akkor valami kompromisszum kellene a rendezõk, a fotósok meg a versenyzõk között, az meg itthon nem dívik. Hozzáteszem nekem a mostani állapot teljesen megfelel, ahogy látom sokan fotóznak, a bringások száma meg nem nõ ennyivel, szal a vásárlóknak ez hosszabb távon kedvezõ lesz. Egyszerû közgazdaságtan. Mellesleg nem hiszem, hogy a 8000 forint reális, nem is állítottam ezt, de azért fotósonként 150 ezer forintot azért soknak tartanám az általad vázolt magyar átlagkereset mellett, de nekem mindegy is, majd a piac eldönti ezt a kérdést.
Az irigység meg nagyon messze áll tõlem.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
OFF Annyira tudtam, hogy most a keveset keresõk kezdenek hõzöngeni...s képzeljétek, én is rosszul, s rendszertelenül keresek, pedig 10 éve vagyok mérnök. Mindjárt rohamoznak a közalkalmozattak, egészségügyi dolgozók, s a tanárok - de ne adjátok be már, hogy ez normális. A budapesti átlagbér 230ezer Ft, de ebben mindenki, a villamos takarítók is benne vannak, meg a gyorséttermi dolgozók, egy jó fotós, elképzelhetõ, hogy többet szeretne. Az az érzésem, hogy ha valaki erre nem hajlandó, s szeretne egy elfogadható életszínvonalat, akkor azt a többség visszarángatja. Lehet Kela te vagy kissé eltévedve, ugyanis kb. 10 cég (fele állami) könyvelésére van betekintésem, s pontosan tudom, hol milyen pénzeket vesznek fel, ha gondolod, kérdezz, s privátban válaszolok. ;)

Henger, a megnyugtatásodra közlöm, hogy ez késõbb sem lesz jobb, az élet nem igazságos, a mérnökök bérezése cégfüggõ, s nem tapasztalat-alapú, én is dolgoztam már 600e bruttóért, meg 200e bruttóért, így, ebben a sorrendben. :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Ha meg nem tudok belõle 200-250ezret hazavinni, hát elmehet mindenki a p***ba és elmegyek zabot hegyezni egy kormányhivatalba, ahol a képernyõkímélõt bámulom napi 6 órában a kávészünetek között, vagy beülök egy multihoz a duplájáért.

OFF: Nagyon el vagy tévedve, hogy mennyit lehet keresni a képernyõkímélõ bámulásával. Akiknek csupán ebbõl áll a munkájuk nem keresnek 2 kilót, nemhogy többet. Másokat bírálsz, hogy el vannak tévedve a magyar valósággal kapcsolatban, meg Abszurdisztánozol, de te is csak egy szemszögbõl látod a dolgokat.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Fátrában jártunk:
2006 © Bringabanda - Lapierre Fatransky MTB Maraton
Fatranský maratón 58km 2012 (Lapierre, Intersport, Festina) - YouTube

Remélem, jövõre is részt vehetek rajta, nagyobb magyar csapattal.

OFF
Dante írtad: "Ha meg nem tudok belõle 200-250ezret hazavinni, hát elmehet mindenki a p***ba és elmegyek zabot hegyezni egy kormányhivatalba,..."
Nem tart vissza senki. Én is szeretnék sok pénzt keresni, de kezdõ mérnökként (vö.: elmegyek profi fotósnak, tehát nincs kiépített brand) jó ha azt bruttóban megkapom.
Race, no Rest!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

nem beszélve arról, hogy igényes fotós RAW-ban fotóz, azt photoshopban konvertálni kell JPG-be, a szükséges módosításokkal. ez fotónként simán lehet 5-10 perc is. szóval nem csak annyiból áll a fotós dolga, hogy lazán kattingat a pálya szélén, az utómunka órákat vesz igénybe.

OFF Ez evidencia, de lehet a jóhoz vagyok hozzászokva. Persze ezt úgy csinálnám, hogy a preview-t még nem fejteném ki JPG-be, csak a fix megrendeléseket.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Nem akarlak megbántani, de fordítva ülsz a bilin... Miért nem? Te mibõl veszel kenyeret? Mert ugye nem esküvõn kell meggazdagodni, nem is legénybúcsún, de nem is versenyen? Megélés a cél, nem a meggazdagodás.

Lássuk csak, mondjuk profi fotósnak állok. Van kezdõ beruházásom, ami mondjuk 1M, plusz évi 500e ráfordítás, alsó hangon. Mondjuk azt, hogy a technológiai ráfordítás 60-70e havonta. Minden hétvégén fotózok, lehetõleg mindkét nap. A hét elsõ felében (3 nap) a képeket menedzselem, s mondjuk Cs-P a hétvége. Fix költségem továbbá havi 25e tárhely, havi 25e IT, havai 50e benzin, 25 könyvelés, 25 IT amortizáció. Szeretnék 200-250ezret hazavinni, ez bruttó, járulékokkal 500-550ezer Ft. Ugye egyértelmû, hogy havonta 700-800e Ft-ot kell megtermelni, hogy ebbõl meg lehessen tisztességesen élni. Igen, mert ebben az országban a bevétel cirka 30 % a profit, ezt mindenki hajlamos elfelejteni...

Kimegyek a helyszínre, s rögtön felmarkolok 50e-t mondjuk a szervezõktõl a marketing fotókért. Csinálok az átlag 600 indulóról 1800 képet (mondjuk 3 db/fõ), s képenként 500 Ft-ot kérek, de csoportos kedvezménnyel, tehát max 1000 Ft. Abszurdisztánban ezt megveszi mondjuk 60 induló, az 60e Ft. Ha mindkét hétvégém bejövõs, akkor a 700-800e ki is jöhet egy hónapban, de ez persze borzasztóan optimista. Ennyien sohasem vesznek fotót, s a szervezõk is tojnak bele. Szóval anyagi csõd, de a fórumokon meg megy a picsogás, hogy "legyen 100 Ft a kép ára".

Ha meg nem tudok belõle 200-250ezret hazavinni, hát elmehet mindenki a p***ba és elmegyek zabot hegyezni egy kormányhivatalba, ahol a képernyõkímélõt bámulom napi 6 órában a kávészünetek között, vagy beülök egy multihoz a duplájáért.

nem beszélve arról, hogy igényes fotós RAW-ban fotóz, azt photoshopban konvertálni kell JPG-be, a szükséges módosításokkal. ez fotónként simán lehet 5-10 perc is. szóval nem csak annyiból áll a fotós dolga, hogy lazán kattingat a pálya szélén, az utómunka órákat vesz igénybe.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

..de azért azt se felejtsük el, hogy nem egy maraton alatt kell behozni a cucc árát és meggazdagodni.

Nem akarlak megbántani, de fordítva ülsz a bilin... Miért nem? Te mibõl veszel kenyeret? Mert ugye nem esküvõn kell meggazdagodni, nem is legénybúcsún, de nem is versenyen? Megélés a cél, nem a meggazdagodás.

Lássuk csak, mondjuk profi fotósnak állok. Van kezdõ beruházásom, ami mondjuk 1M, plusz évi 500e ráfordítás, alsó hangon. Mondjuk azt, hogy a technológiai ráfordítás 60-70e havonta. Minden hétvégén fotózok, lehetõleg mindkét nap. A hét elsõ felében (3 nap) a képeket menedzselem, s mondjuk Cs-P a hétvége. Fix költségem továbbá havi 25e tárhely, havi 25e IT, havai 50e benzin, 25 könyvelés, 25 IT amortizáció. Szeretnék 200-250ezret hazavinni, ez bruttó, járulékokkal 500-550ezer Ft. Ugye egyértelmû, hogy havonta 700-800e Ft-ot kell megtermelni, hogy ebbõl meg lehessen tisztességesen élni. Igen, mert ebben az országban a bevétel cirka 30 % a profit, ezt mindenki hajlamos elfelejteni...

Kimegyek a helyszínre, s rögtön felmarkolok 50e-t mondjuk a szervezõktõl a marketing fotókért. Csinálok az átlag 600 indulóról 1800 képet (mondjuk 3 db/fõ), s képenként 500 Ft-ot kérek, de csoportos kedvezménnyel, tehát max 1000 Ft. Abszurdisztánban ezt megveszi mondjuk 60 induló, az 60e Ft. Ha mindkét hétvégém bejövõs, akkor a 700-800e ki is jöhet egy hónapban, de ez persze borzasztóan optimista. Ennyien sohasem vesznek fotót, s a szervezõk is tojnak bele. Szóval anyagi csõd, de a fórumokon meg megy a picsogás, hogy "legyen 100 Ft a kép ára".

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ilyenkor azt kérdezem te mennyiért csinálnád a mondjuk 1 millát érõ tecnikát mennyiért viszed be az erdõbe menyiért utazol 200-300 km-t ,gyalogolsz 10-15 kg cuccal és amortizálod a gépeidet esetleg sárban és szakadó esõben ezért 8000ft röhejes . Nagyon esetlegesen akkor ha csak a munkát kell adni és leviszik adják a cuccot és nem õ csinálja az utómunkákat.
Ébresztõ.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás

jól beszélsz!

..de azért azt se felejtsük el, hogy nem egy maraton alatt kell behozni a cucc árát és meggazdagodni. És a kereslet -kínálat arányt, valamint a hozzáadott marketing értéket is figyelembe kell venni. Szóval lehetne errõl is napokat beszélni, a lényeg, hogy mindenki örül ha viszonylag jó áron tud venni magáról versenyfotót.

járt valaki hasonló módon a pályafotó-nutrixxionos képpel mint én?