Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cube

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2078 hozzászólás a témában

bfg900

bfg900

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Oke, leesett, hogy mi az az excenter, koszi. Furcsalltam is egy masik bringanal, hogy mi a jo francert van ott az a felbbevagott fott toljas a hajtasnal. :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Félszemes lánc nem megoldás a láncfeszességre.

A papucsot cserélni csak áthegesztéssel/forrasztással lehet.

Az excenternek a lényege, hogy a középcsapágy házat excentrikusan el lehet forgatni egy külsõ házban, így a láncfeszesség változik. Van az általad linkel bringáról is ilyen kép.
Ha tényleg egy rendes túragépet akarsz agyváltóval, akkor érdemes elkerülni a láncfeszítõt és olyan vázat venni, ami vagy excenteres vagy csúszópapucsos.

Utábbinak a lényege, hogy egy hosszanti vájatban lehet rögzíteni a hátsóagyat, így beállítva a láncfeszességet.
http://www.velvartde...mages/frame.jpg

bfg900

bfg900

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
"Az agyváltó miatt szükséges láncfeszítést egy a középrésznél beépített excenterrel oldották meg."

Ezt epp az iment talaltam egy kerekpar tesztben.

Dahon Cadenza

Nezegettem a kepeket, de nem jottem ra, mi az az excenter. Szerintetek megoldhatja a problemamat a Travel Pron?

bfg900

bfg900

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Nem tudod, mivel a váz nem ad módot a hátsó kerék eltolására, a hajtómû fix, így nem tudsz majd megfelelõ láncfeszességet belõni.

Sejtettem, koszi a valaszt. Felszemes lanccal megoldhato esetleg a lanchossz belovese?
Mas tipusoknal lattam javaslatkent a papucs cserejet csuszora, csak nem birom kivenni a fotokbol, hogy ez itt lehetseges-e vajon.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Sziasztok.

Egy Cube Travel Pro vasarlasan torom a fejemet.
Ha tudtok rola meselni, akkor hajra, nagyon kivancsi lennek a velemenyetekre, de alapvetoen nem ezert irtam.
Kivancsi vagyok, hogyha egy agyvaltot rakatnek a lancvalto helyere, ki tudnam-e kuszobolni a lancfeszitot?
Nem igazan tudom, hogy milyen a vaz, meg nem is ertek hozza, a gyari fotokon meg nem latszik az a resz.

Ilyen szemelyi preferencias buzisagbol nem igenylem a lancfeszitot, szoval ha csak mersekelten elitelendo a dolog, akkor leszarom, persze ha megfelelo mukodest lehet elerni alternativ modszerekkel.

Nem tudod, mivel a váz nem ad módot a hátsó kerék eltolására, a hajtómû fix, így nem tudsz majd megfelelõ láncfeszességet belõni.

bfg900

bfg900

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok.

Egy Cube Travel Pro vasarlasan torom a fejemet.
Ha tudtok rola meselni, akkor hajra, nagyon kivancsi lennek a velemenyetekre, de alapvetoen nem ezert irtam.
Kivancsi vagyok, hogyha egy agyvaltot rakatnek a lancvalto helyere, ki tudnam-e kuszobolni a lancfeszitot?
Nem igazan tudom, hogy milyen a vaz, meg nem is ertek hozza, a gyari fotokon meg nem latszik az a resz.

Ilyen szemelyi preferencias buzisagbol nem igenylem a lancfeszitot, szoval ha csak mersekelten elitelendo a dolog, akkor leszarom, persze ha megfelelo mukodest lehet elerni alternativ modszerekkel.

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás

niccse

Bad bad news :)
-----------------------------------
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
niccse

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Sziasztok

Segítséget kérek... hátha vki tud....
Megmaradt 2011-es CUBE AIM-et keresek. Újat 18-as vázzal. Kéket. Páromnak kéne és sehol nincs. Ha maradt valahol pont a fekete :(

KÖSZÖNÖM!!!!!!!
-----------------------------------
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
már csak a régieket, 2012-re nincs Cube LTD váz külön :(

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Hello

LTD vázat lehet itthon kapni? Mennyibe kerül?

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Szerintem is. De mint mondottam, kinek hogy, a saját döntése, tegyen úgy. Engem nem zavar se egyik, se másik. :)

...asszem ez lenne a lényeg.

Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

ha tudod, az azert van mert te is erzed hogy mi ezzel a baj. ez a cube mez cube bringa kicsit olyan mutatom a hovatartozasomat dolog. en ugy vagyok vele hogy nem divatbemutato, nem kell megfelelni masok elvarasainak. felveszem a giant feliratos mezt a specialized bringamhoz, mert nem masnak biciklizek, hanem azert mert nekem jol esik.

...asszem ez lenne a lényeg.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Szerintem nagyobb gáz, ha valakinek van egy x (maradjunk a Cube-nál) márkájú bringája de azt y (legyen mondjuk Merida) mezzel hajtja. Tudom, ezért most kapni fogom az ívet, de nem kell velem egyet érteni :P

ha tudod, az azert van mert te is erzed hogy mi ezzel a baj. ez a cube mez cube bringa kicsit olyan mutatom a hovatartozasomat dolog. en ugy vagyok vele hogy nem divatbemutato, nem kell megfelelni masok elvarasainak. felveszem a giant feliratos mezt a specialized bringamhoz, mert nem masnak biciklizek, hanem azert mert nekem jol esik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Mindenki másképp érzi jól magát a bringán. Ez ilyen, nem vita tárgya. Részemrõl utálnék hülyén kinézni a bringámon. Ha bringaszinû a cucc, az emel az érzésen amit a tekerés ad.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

Igen, így kell egy 500e Ft-ot érõ bicajt 250e Ft-ot érõre amortizálni néhány tíz perc alatt. ;-) Mivel nekem szinte minden fekete, pár csicsa és zavaró feliratot sima fekete matt szigetelõ szalaggal oldok meg. Olcsó, különösebben nem rombol, könnyen eltávolítható és mégis marad a minimal design. Egy esetleges eladás elõtt pedig csak egy mozdulattal leszedem. Ehhez mondjuk olyan alkatrészek és bicaj is kell, ami eredendõen nem komplett papagájfajok dinasztiáinak cuvée-je, szóval egy Cube-nál gondban lennék ezzel a módszeremmel... ;-)

Nekem meg sokak között épp az tetszik a Cube-ban, hogy hihetetlen ízlésesen és mutatósan festik a bringáikat. Nem mondanám, hogy papagáj dizájn. Ez példáúl nagyon bejön:

Feltöltött kép

Volt egy olyan modelljuk, ami fekete volt és a márka felirat is Üres volt. Csak a konturja van meg. Na az nekem meg pont nem tetszik. Már én is elmúltam 15 éves. Már nem számít, hogy mi van ruhámra írva. Mondhatni konzervatív a mindennapi öltözködési stílusom, de ha elmegyek bringázni én büszke vagyok hogy az van írva vázamra és a villámra ami. És az öltözékem is passzol a bringámhoz mind feliratban, mind színben.

Szerintem nagyobb gáz, ha valakinek van egy x (maradjunk a Cube-nál) márkájú bringája de azt y (legyen mondjuk Merida) mezzel hajtja. Tudom, ezért most kapni fogom az ívet, de nem kell velem egyet érteni :P

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

az az igazán minimal design, ha a feliratot is lekaparod a vázadról meg a villáról a többi alkatrészt nem is említve.

Igen, így kell egy 500e Ft-ot érõ bicajt 250e Ft-ot érõre amortizálni néhány tíz perc alatt. ;-) Mivel nekem szinte minden fekete, pár csicsa és zavaró feliratot sima fekete matt szigetelõ szalaggal oldok meg. Olcsó, különösebben nem rombol, könnyen eltávolítható és mégis marad a minimal design. Egy esetleges eladás elõtt pedig csak egy mozdulattal leszedem. Ehhez mondjuk olyan alkatrészek és bicaj is kell, ami eredendõen nem komplett papagájfajok dinasztiáinak cuvée-je, szóval egy Cube-nál gondban lennék ezzel a módszeremmel... ;-)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
OFF (még mindig, bocs)

Na, meg lettem kóstolva...

Én itt próbálom a tamaska határozott véleménye mellett (nem szemben!) odaállni a máshogy gondolkodók mellé, és mindemellett leírni a kis saját, szerény, halk véleményemet, erre én kapom az ívet.
Szép...

Én csak azt mondtam, hogy én jobban szeretem, ha nincsenek hatalmas minták, logók, rikító színek a
ruháimon. Legyen az bringás, vagy utcai. A bringám sem az egyébként, sötétszürke, fekete jellemzõen, és esztétikusak, szépek rajta a Specialized, a Fox, a Shimano XT, a Truvativ feliratok is.
Gyönyörû, na.
:)

Köszönöm a véleményedet!
Peace!

ON

Ja, és nagyon tetszenek továbbra is a CUBE-ok!
:)

az az igazán minimal design, ha a feliratot is lekaparod a vázadról meg a villáról a többi alkatrészt nem is említve.

Tom

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

OFF
Egyébként maximálisan egyetértek veletek, én is a minimál design-os cuccokat részesítem elõnyben.
ON

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
OFF
Egyébként maximálisan egyetértek veletek, én is a minimál design-os cuccokat részesítem elõnyben.
ON

en sose szerettem, ha boszme nagy feliratokon ...

OFF.
Dettó. Évek óta nem vettem például felsõt vagy nadrágot, amin valamilyen hirdetés lett volna, nem számítva a max. 2-3 cm-es kis márkajelzést.

Tom