Jelentkezz be Regisztrálj
Cube
Írta 2011. december 31. - 15:49
Írta 2011. december 31. - 13:06
A papucsot cserélni csak áthegesztéssel/forrasztással lehet.
Az excenternek a lényege, hogy a középcsapágy házat excentrikusan el lehet forgatni egy külsõ házban, így a láncfeszesség változik. Van az általad linkel bringáról is ilyen kép.
Ha tényleg egy rendes túragépet akarsz agyváltóval, akkor érdemes elkerülni a láncfeszítõt és olyan vázat venni, ami vagy excenteres vagy csúszópapucsos.
Utábbinak a lényege, hogy egy hosszanti vájatban lehet rögzíteni a hátsóagyat, így beállítva a láncfeszességet.
http://www.velvartde...mages/frame.jpg
Írta 2011. december 31. - 11:41
Ezt epp az iment talaltam egy kerekpar tesztben.
Dahon Cadenza
Nezegettem a kepeket, de nem jottem ra, mi az az excenter. Szerintetek megoldhatja a problemamat a Travel Pron?
Írta 2011. december 31. - 11:22
Nem tudod, mivel a váz nem ad módot a hátsó kerék eltolására, a hajtómû fix, így nem tudsz majd megfelelõ láncfeszességet belõni.
Sejtettem, koszi a valaszt. Felszemes lanccal megoldhato esetleg a lanchossz belovese?
Mas tipusoknal lattam javaslatkent a papucs cserejet csuszora, csak nem birom kivenni a fotokbol, hogy ez itt lehetseges-e vajon.
Írta 2011. december 31. - 08:19
Sziasztok.
Egy Cube Travel Pro vasarlasan torom a fejemet.
Ha tudtok rola meselni, akkor hajra, nagyon kivancsi lennek a velemenyetekre, de alapvetoen nem ezert irtam.
Kivancsi vagyok, hogyha egy agyvaltot rakatnek a lancvalto helyere, ki tudnam-e kuszobolni a lancfeszitot?
Nem igazan tudom, hogy milyen a vaz, meg nem is ertek hozza, a gyari fotokon meg nem latszik az a resz.
Ilyen szemelyi preferencias buzisagbol nem igenylem a lancfeszitot, szoval ha csak mersekelten elitelendo a dolog, akkor leszarom, persze ha megfelelo mukodest lehet elerni alternativ modszerekkel.
Nem tudod, mivel a váz nem ad módot a hátsó kerék eltolására, a hajtómû fix, így nem tudsz majd megfelelõ láncfeszességet belõni.
Írta 2011. december 31. - 00:15
Egy Cube Travel Pro vasarlasan torom a fejemet.
Ha tudtok rola meselni, akkor hajra, nagyon kivancsi lennek a velemenyetekre, de alapvetoen nem ezert irtam.
Kivancsi vagyok, hogyha egy agyvaltot rakatnek a lancvalto helyere, ki tudnam-e kuszobolni a lancfeszitot?
Nem igazan tudom, hogy milyen a vaz, meg nem is ertek hozza, a gyari fotokon meg nem latszik az a resz.
Ilyen szemelyi preferencias buzisagbol nem igenylem a lancfeszitot, szoval ha csak mersekelten elitelendo a dolog, akkor leszarom, persze ha megfelelo mukodest lehet elerni alternativ modszerekkel.
Írta 2011. november 28. - 11:03
niccse
Bad bad news
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"
Írta 2011. november 25. - 20:39
Írta 2011. november 25. - 12:06
Segítséget kérek... hátha vki tud....
Megmaradt 2011-es CUBE AIM-et keresek. Újat 18-as vázzal. Kéket. Páromnak kéne és sehol nincs. Ha maradt valahol pont a fekete
KÖSZÖNÖM!!!!!!!
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"
Írta 2011. október 18. - 21:08
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. október 17. - 23:29
LTD vázat lehet itthon kapni? Mennyibe kerül?
Írta 2011. október 08. - 18:01
...asszem ez lenne a lényeg.
Csak simán 1x. Max 2x.
Írta 2011. október 07. - 20:10
...asszem ez lenne a lényeg.ha tudod, az azert van mert te is erzed hogy mi ezzel a baj. ez a cube mez cube bringa kicsit olyan mutatom a hovatartozasomat dolog. en ugy vagyok vele hogy nem divatbemutato, nem kell megfelelni masok elvarasainak. felveszem a giant feliratos mezt a specialized bringamhoz, mert nem masnak biciklizek, hanem azert mert nekem jol esik.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. október 07. - 13:17
Szerintem nagyobb gáz, ha valakinek van egy x (maradjunk a Cube-nál) márkájú bringája de azt y (legyen mondjuk Merida) mezzel hajtja. Tudom, ezért most kapni fogom az ívet, de nem kell velem egyet érteni
ha tudod, az azert van mert te is erzed hogy mi ezzel a baj. ez a cube mez cube bringa kicsit olyan mutatom a hovatartozasomat dolog. en ugy vagyok vele hogy nem divatbemutato, nem kell megfelelni masok elvarasainak. felveszem a giant feliratos mezt a specialized bringamhoz, mert nem masnak biciklizek, hanem azert mert nekem jol esik.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. október 07. - 12:58
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. október 07. - 12:43
Igen, így kell egy 500e Ft-ot érõ bicajt 250e Ft-ot érõre amortizálni néhány tíz perc alatt. ;-) Mivel nekem szinte minden fekete, pár csicsa és zavaró feliratot sima fekete matt szigetelõ szalaggal oldok meg. Olcsó, különösebben nem rombol, könnyen eltávolítható és mégis marad a minimal design. Egy esetleges eladás elõtt pedig csak egy mozdulattal leszedem. Ehhez mondjuk olyan alkatrészek és bicaj is kell, ami eredendõen nem komplett papagájfajok dinasztiáinak cuvée-je, szóval egy Cube-nál gondban lennék ezzel a módszeremmel... ;-)
Nekem meg sokak között épp az tetszik a Cube-ban, hogy hihetetlen ízlésesen és mutatósan festik a bringáikat. Nem mondanám, hogy papagáj dizájn. Ez példáúl nagyon bejön:
Volt egy olyan modelljuk, ami fekete volt és a márka felirat is Üres volt. Csak a konturja van meg. Na az nekem meg pont nem tetszik. Már én is elmúltam 15 éves. Már nem számít, hogy mi van ruhámra írva. Mondhatni konzervatív a mindennapi öltözködési stílusom, de ha elmegyek bringázni én büszke vagyok hogy az van írva vázamra és a villámra ami. És az öltözékem is passzol a bringámhoz mind feliratban, mind színben.
Szerintem nagyobb gáz, ha valakinek van egy x (maradjunk a Cube-nál) márkájú bringája de azt y (legyen mondjuk Merida) mezzel hajtja. Tudom, ezért most kapni fogom az ívet, de nem kell velem egyet érteni
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Írta 2011. október 07. - 08:12
az az igazán minimal design, ha a feliratot is lekaparod a vázadról meg a villáról a többi alkatrészt nem is említve.
Igen, így kell egy 500e Ft-ot érõ bicajt 250e Ft-ot érõre amortizálni néhány tíz perc alatt. ;-) Mivel nekem szinte minden fekete, pár csicsa és zavaró feliratot sima fekete matt szigetelõ szalaggal oldok meg. Olcsó, különösebben nem rombol, könnyen eltávolítható és mégis marad a minimal design. Egy esetleges eladás elõtt pedig csak egy mozdulattal leszedem. Ehhez mondjuk olyan alkatrészek és bicaj is kell, ami eredendõen nem komplett papagájfajok dinasztiáinak cuvée-je, szóval egy Cube-nál gondban lennék ezzel a módszeremmel... ;-)
Írta 2011. október 06. - 23:07
Na, meg lettem kóstolva...
Én itt próbálom a tamaska határozott véleménye mellett (nem szemben!) odaállni a máshogy gondolkodók mellé, és mindemellett leírni a kis saját, szerény, halk véleményemet, erre én kapom az ívet.
Szép...
Én csak azt mondtam, hogy én jobban szeretem, ha nincsenek hatalmas minták, logók, rikító színek a
ruháimon. Legyen az bringás, vagy utcai. A bringám sem az egyébként, sötétszürke, fekete jellemzõen, és esztétikusak, szépek rajta a Specialized, a Fox, a Shimano XT, a Truvativ feliratok is.
Gyönyörû, na.
Köszönöm a véleményedet!
Peace!
ON
Ja, és nagyon tetszenek továbbra is a CUBE-ok!
az az igazán minimal design, ha a feliratot is lekaparod a vázadról meg a villáról a többi alkatrészt nem is említve.
Csak simán 1x. Max 2x.
Írta 2011. október 04. - 17:40
OFF
Egyébként maximálisan egyetértek veletek, én is a minimál design-os cuccokat részesítem elõnyben.
ON
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Írta 2011. október 04. - 14:54
Egyébként maximálisan egyetértek veletek, én is a minimál design-os cuccokat részesítem elõnyben.
ON
en sose szerettem, ha boszme nagy feliratokon ...
OFF.
Dettó. Évek óta nem vettem például felsõt vagy nadrágot, amin valamilyen hirdetés lett volna, nem számítva a max. 2-3 cm-es kis márkajelzést.
Csak simán 1x. Max 2x.