Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Írta 2010. október 10. - 22:02

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. október 10. - 21:54

Írta 2010. október 10. - 21:39

Mûszaki Egyetem vizsgálata már a 80as években rámutatott, hogy a tározó alapozása nem volt megfelelõ.
Mit válaszolt erre a MAL? Nem tudtuk, a privatizációkor amikor megvettük már ott volt a tározó is. Hihetetlen.
Meg is válaszoltad magadnak. Egy állami cég megrendelte, egy másik megtervezte és a harmadik pedig kivitelezte a privatizációja elõtt 15-20 évvel. Vajon azokat az elvtársakat is elõveszik, vagy csak simán államosítani akarnak. Mert nekem nagyon úgy tûnik, hogy mindenféle vizsgálat nélkül már meg is van az ítélet. Meddig tart egy mérnök, kivitelezõ felelõssége? 5-15-30 év? Tényleg nem tudom és érdekelne.
Nincs vagy nem volt szakhatóság, aki elõírta volna a különféle vizsgálatokat, akkor mibõl derült volna ki, hogy gáz van a gáttal. Egy ilyen tározónál nem állami felelõsség is, hogy rákényszerítsük a tulajdonost minden szükséges dologra?
Te mit válaszolnál a helyükben?
Írta 2010. október 10. - 19:15

valszínûleg azért, mint amiért nem volt szigetelve 100000 települési hulladéklerakó szerte az országban, aztán a rekultiváció abból állt, hogy ráhuztak 50cm termõtalajt akáccsemetékkel
aztán, hogy az agyag, mint olyan hogy viserlkedik x év alatt a cuccal érintkezve, azt a fene tudja
kösz
csak ha bringáztatok/tok rezervátumom felé: Sajómercse-Borsodbóta közötti hegy tövében volt egy ilyen förmedvény, aminek az életét kölyökkorom óta ismerem, de jövõjébe nem szivesen gondolok
Írta 2010. október 10. - 19:11

Elég furcsa hogy az elsõ napon még nagyon bizonygatták hogy nem veszélyes a kiömlõ iszap. Munkatársam aki vegyipari technikumban végzett még anno azt tanulta hogy tele van nehézfémekkel a cucc és belélegezve a por jó eséllyel okoz tüdõrákot...változnak a dolgok.
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Írta 2010. október 10. - 18:47

es miert nem medence?
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2010. október 10. - 18:37

Te jó ég mekkorát "radíroz" a MAL vezetõsége. Sokkal másabb lenne a helyzet, ha odaállnának a kamerák elé, hogy igen elfuseráltuk, nem néztük, nem gondoltuk hogy ledõlhet stb.. de most azon vagyunk, hogy minimalizáljuk a károkat. Most mondja a TV hogy a Mûszaki Egyetem vizsgálata már a 80as években rámutatott, hogy a tározó alapozása nem volt megfelelõ.
Mit válaszolt erre a MAL? Nem tudtuk, a privatizációkor amikor megvettük már ott volt a tározó is. Hihetetlen.
Írta 2010. október 10. - 17:52

plusz miért volt szögletes a tároló, ami csak feszültséggyûjtõ hely...
Írta 2010. október 10. - 17:44

Írta 2010. október 10. - 17:32

Plusz tegnap a TV már azzal riogat, hogy megcsúszott a gát többi része is..
nem riogat, tényleg meg van repedve. most sétáltam rajta, de nem lesz már ügy...szilárd iszap fog kiborulni, lugos-vizes ár már nem lesz.
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2010. október 10. - 16:01

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2010. október 10. - 14:56

Írta 2010. október 10. - 14:26

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2010. október 10. - 14:24

"manapság elvtársazni az elõzõ kormány tagjait... több, mint röhejes"
"mostaniak sokkal közelebb állnak ahhoz a korhoz, meg az azt megelõzõhöz"
Horn Gyulánál meg a bandájánál szerinted ki állt még közelebb az elõzõ rendszerhez? Vagy nézzük meg az egy fõre jutó egykori KISZ tagokat az összes pártban? Nem tagadom hogy a Fideszben is vannak nagy pálfordulók, de ne legyél már birka.
Írta 2010. október 10. - 12:59

Tartok tõle, hogy jobban, mint te. Homályról meg... na inkább hagyjuk, ez nem politikai fórum!Remélem tisztában vagy a vagyon szó jelentésével.
Írta 2010. október 10. - 12:28

Remélem tisztában vagy a vagyon szó jelentésével. Szó sem volt bankszámlákról, egy offshore cégbe minden tulajdont ki lehet vonni. Valamint ideje lenne megtörölnöd a vörös iszappal bekent homályos szemüveged, netán keríteni néhány újabb keletû történelmi tanulmányt. Az ugye nyílt titok, hogy 20 éve kié lett Marx és kié a tõke.Épp manapság elvtársazni az elõzõ kormány tagjait... több, mint röhejes, már bocsánat. (gondolom, fiatalka vagy, nem nagyon élhettél a gengszterváltás elõtti idõkben - a mostaniak sokkal közelebb állnak ahhoz a korhoz, meg az azt megelõzõhöz).
Ami meg a 30000milliós(?) vagyont illeti: ugye nem képzeled, hogy ez az összeg ott áll valami bankszámlán?
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. október 10. - 12:07

Most olvastam, hogy a 90es években az 1,7 mrd forintra felbecsült MAL-t 10! millió!! forintért játszották ki az elvtársak. A hihetetlen mennyiségû és minõségû szervezett lopás egy újabb iskolapéldája ez a szomorú történet. (igaz hogy a vevõk vállaltak bizonyos
Épp manapság elvtársazni az elõzõ kormány tagjait... több, mint röhejes, már bocsánat. (gondolom, fiatalka vagy, nem nagyon élhettél a gengszterváltás elõtti idõkben - a mostaniak sokkal közelebb állnak ahhoz a korhoz, meg az azt megelõzõhöz).
Ami meg a 30000milliós(?) vagyont illeti: ugye nem képzeled, hogy ez az összeg ott áll valami bankszámlán?
Írta 2010. október 10. - 10:06

És a zseton hogy lesz? 3 hónap 24/7 túlórapénz?
Mondjuk viszont akik nem rekedtek lent nehezményezik hogy az omlás óta nem kaptak egy fillér fizetést sem (szerintem joggal9 ill azt is elmondták hogy rájuk senki sem kíváncsi.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. október 10. - 09:50

Amin még totál kész vagyok az a vörösiszap omlás. A Mal zrt vezetõi ott lapítanak a 30000milliós vagyonukon és megint a köznép fog össze, a felelõsök meg szerintem javában nyitogatják a svájci és kajmán szigeteki számlákat és mentik a vagyont meg el tudom képzelni hogy saját magukat is külföldre. Most olvastam, hogy a 90es években az 1,7 mrd forintra felbecsült MAL-t 10! millió!! forintért játszották ki az elvtársak. A hihetetlen mennyiségû és minõségû szervezett lopás egy újabb iskolapéldája ez a szomorú történet. (igaz hogy a vevõk vállaltak bizonyos környezetvédelmi beruházásokat bizonyos ellentételben az alacsony ár miatt, de mint látjuk azt is elcsalták)
Hihetetlen.
Plusz tegnap a TV már azzal riogat, hogy megcsúszott a gát többi része is..
Írta 2010. október 09. - 22:48