Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Ha áthárítják rontják a versenyképességüket és még a bevételük is csökkenhet. Versenyhelyzetben nem érdekük. A Tescoról ne is beszéljünk, az már nagyon más.
Azért baj, mert a piac önszabályozó rendszere nem mûködik, egyszer-egyszer nem is gond, de tartósan csökkenti az össztársadalmi hasznot.
Az extra haszon a normál haszon feletti rész. A normál hasznot meg inkább nem definiálnám :) , de ha van rá igény leírom.

"rontják a versenyképességüket":
ha mondjuk különadót vetnek ki a T-Mobilra, Vodafonra, és a Telenorra, akkor az milyen versenyképességet ront?
Van egy üzleti terve minden nagy cégnek, ahová le vagyon írva, hogy a tulajdonos mit vár el az ügyvezetéstõl. Oda van irva, hogy x mill nyereség. Gondolod, hogy ezt most lecsökkentik? Még össze sem kell beszélniük, ha mindhárom ugyanazt csinálja, nem romlik a versenyképességük. Kicsi ez a piac ehhez.

Milyen piacról beszélünk, ott ahol egy olajfinomító van, és az a MOL-é? (amivel nem mondtam, hogy ez rossz vagy jó)
A benzin ára nem a MOL miatt magas.
Emlékszik még erre valaki, vagy ez csak ellenzékbõl volt fontos?
Jani, ki dönti el, hol a normál haszon és az extra haszon közti vonal?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Valaki mondja már meg nekem, ha én esetleg osztrák - magyar kettõs állampolgár lennék, akkor igénybe vehetném az osztrák állami szolgáltatásokat? Kellene mondjuk TB-t fizetnem? Adót? Vagy, hogyan megy ez?

ha ott (vagy ottani cégnél) dolgozol, oda fizetsz adót tb-t etc...akkor.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Valaki mondja már meg nekem, ha én esetleg osztrák - magyar kettõs állampolgár lennék, akkor igénybe vehetném az osztrák állami szolgáltatásokat? Kellene mondjuk TB-t fizetnem? Adót? Vagy, hogyan megy ez?

Valószínû attól függ, hogy hol laksz. Csak tipp, de másképp nem lehet megoldani.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
ért mindenhez.mint egy igazi politikus

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

nyugodj meg, a sajtósok között is biztos rengeteg a b@lfasz, mégse akarnak hidegburkolni. se. igazából "sajtózni" se.
eddig is leszarták az emberek kb a 70%-át... bazdmeg: gasztrobloggerek, havashenrikek, meg ilyenek :-D paliklaci közvetítõrészvényesótóversenyzõ /akinek fingja nem vót, mi a cetánszám :-) ...
legalább kicsit mintha érzõdne, micsoda nagy szerepük volt a demo építésben. muhahaha.
Napilapokat úgyis csak szórakozásból olvastad eddig is, szinte. Ha rajtuk volt a sapka akkor azért, ha meg nem, akkor azért.
megy minden szépen tovább.
kb. mint a xxx ezer román bevándorló, az EjU utáni disznóvágáskampec, 4es metró, meg a faszomtudja mennyi új munkahely, kisebb közszféra, söralátét adóbevallás, regadóturizmus miatt összevont vpop szemöldök, de akár a kommunizmus alapjaira épülõ szocializmus vagy mitmivan
ez Magyarország.
ébredjünk fel.

....

majd eljáccák nekünk ájsztíék ilyesmi stílusban a büdös kölnit, meg az anyabaszást, bár, eddig se hallgatta a gyász se, igazából.../instrumentálba' uccse lehet belekötni/ :-D
YouTube - Smells Like Teen Spirit 2nd Time

...ez szép.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
de lagalább akkor is röhöghettek rajtunk a románok, szlovákok, baszkok, írek, meg csak ingatták a fejüket, gondolom...
az tényleg furán sült el, azóta kisérem igazán figyelemmel méltán híres Kovács László volt gyurcsányos külögyminiszterünk munkásságát-ami már talán mostanság megtörni látszik -a dicsõséges energetikai bizottsági, majd miután rájöttek, hogy ahhoz balfasz, adóügyi bizottsági tagként törtlenül ívelt.
ugyanis õ nyilatkozta ezt külügyminiszterként anno.
de édespofa, ne bántsuk.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
ja,zavaros vagy egy cseppetet:)
persze,aki akart az átjött.évente 3-4 alkalommal megyünk ismerõsökhöz Ivóra(Székelyudvarhely mellett)román szót konkrétan nem hallasz.elég zokon vették,hogy konkrétan az anyaországi magyarok kitagadták õket..aki nem akarja felvenni,annak nem kötelezõ,de azért szerintem csak jó érzés,ha hivatalosan is magyar volt.Szabó Dezsõ mondta,hogy minden magyar felelõs minden magyarért,és ez bizony így van.ha már ilyen törvényekrõl,meg rendeletekrõl van szó,én kifejezetten örülök ennek a kettõs állampolgárságról szólónak

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

évekkel korábbi maszopos riogatásokra céloztam, apa.
olvasd át mégegyszer a szöveget, gyakran mondják zavaros vok.
biztos, igaz is.

Zavaros? :)
Néha a google translate fordítása kínairól is érthetõbb, mint amit írsz. :D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
évekkel korábbi maszopos riogatásokra céloztam, apa.
olvasd át mégegyszer a szöveget, gyakran mondják zavaros vok.
biztos, igaz is.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
õket megkérdezték?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ez azért nem kimondottan így van.eleve azok akik kettõs állampolgárok lesznek,magyarok.pont,ezen nincs mit vitázni.és lehet jobban megérdemlik a magyar állampolgárságot,mint mondjuk jó pár anyaországi.egyébként konkrétan nem is értem hogy lehetett december 5.-én nemmel szavazni..de gondold már végig:akárhogy is ma más országhoz tartozik Erdély,mégis csak oda tartoznak,ott van munkájuk,mi a fenének jönnének ide?

Pontosan. Aki akart már átjött. Nagyon-nagyon sok ottani ismerõsöm van. Az új törvényt kb lesz@rják ebbõl a szempontból.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

a xxx ezer román bevándorló

ez azért nem kimondottan így van.eleve azok akik kettõs állampolgárok lesznek,magyarok.pont,ezen nincs mit vitázni.és lehet jobban megérdemlik a magyar állampolgárságot,mint mondjuk jó pár anyaországi.egyébként konkrétan nem is értem hogy lehetett december 5.-én nemmel szavazni..de gondold már végig:akárhogy is ma más országhoz tartozik Erdély,mégis csak oda tartoznak,ott van munkájuk,mi a fenének jönnének ide?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

jani, te dolgozol ilyen nagy cégnél, vagy dolgoztál-e már?

Csak közvetetten dolgoztam, de nem célom ilyen helyen dolgozni. A kereskedelmi multik árképzését és trükkjeit ismerem, elég jól (és nem az iskolában tanultam vagy valahol olvastam), ezért mondom, hogy õket nem kell idevenni.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nyugodj meg, a sajtósok között is biztos rengeteg a b@lfasz, mégse akarnak hidegburkolni. se. igazából "sajtózni" se.
eddig is leszarták az emberek kb a 70%-át... bazdmeg: gasztrobloggerek, havashenrikek, meg ilyenek :-D paliklaci közvetítõrészvényesótóversenyzõ /akinek fingja nem vót, mi a cetánszám :-) ...
legalább kicsit mintha érzõdne, micsoda nagy szerepük volt a demo építésben. muhahaha.
Napilapokat úgyis csak szórakozásból olvastad eddig is, szinte. Ha rajtuk volt a sapka akkor azért, ha meg nem, akkor azért.
megy minden szépen tovább.
kb. mint a xxx ezer román bevándorló, az EjU utáni disznóvágáskampec, 4es metró, meg a faszomtudja mennyi új munkahely, kisebb közszféra, söralátét adóbevallás, regadóturizmus miatt összevont vpop szemöldök, de akár a kommunizmus alapjaira épülõ szocializmus vagy mitmivan
ez Magyarország.
ébredjünk fel.

....

majd eljáccák nekünk ájsztíék ilyesmi stílusban a büdös kölnit, meg az anyabaszást, bár, eddig se hallgatta a gyász se, igazából.../instrumentálba' uccse lehet belekötni/ :-D

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
jani, te dolgozol ilyen nagy cégnél, vagy dolgoztál-e már?

a médiatörvénnyel meg ma lett tele a tököm. én elmegyek inkább hidegburkolónak ( bár kétlen, h rendesen tudnék olyat )
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A különadóval nem az volt soha a baj, hogy szegény multikat terhelik, mert ki a fene
sajnálja a T-mobilt, vagy az Tesco-t? Senki.
Csak az a baj, hogy Szabó Annán kívül mindenki látja, hogy ezt a nép (az Isten adta...) fizeti,
és nem a T-mobil, vagy a Tesco. Perszem nem úgy, hogy döngeti a mellét, hogy "én áthárítom, áthárítom"
hanem úgy, hogy esetleg nem viszi le a telefonálás díját, vagy nem adja a virslit 300 forintért.

Ha áthárítják rontják a versenyképességüket és még a bevételük is csökkenhet. Versenyhelyzetben nem érdekük. A Tescoról ne is beszéljünk, az már nagyon más.

Miért baj, ha egy társaságnak extra haszna van?
Mi az az extra haszon?

Azért baj, mert a piac önszabályozó rendszere nem mûködik, egyszer-egyszer nem is gond, de tartósan csökkenti az össztársadalmi hasznot.
Az extra haszon a normál haszon feletti rész. A normál hasznot meg inkább nem definiálnám :) , de ha van rá igény leírom.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
az milyen menõ már,hogy egy szatyor olyan rendelet lépett életbe január 1.-vel,amit még bajnaiék csináltak.pl 1-2 plusz adófajta is

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
sala, ez nem cucilizmus, E.
nem is alapítvány, vagy egyház, akinek így kellene gondolkodnia

én a benzin árában azt nem értem, miért nem jár az évi 20-25Ekm fölött autózók 98%-a gázzal?
/legalább addig, amig nem dzsasszák azt is hülyére adóilag/
ciki?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Miért baj, ha egy társaságnak extra haszna van?
Mi az az extra haszon?

nem az a baj, hogy egy társaság jól mûködik

hanem, hogy évrõl évre növeli a bevételeit, holott az olaj világpiaci árára hivatkozva növeli illetve ritkábban csökkenti annak eladási árát.

ergo , minden évben hasonló forgalma illetve nyeresége lenne.

nem tudom érthetõbben leirni, remélem világos

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/