Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
ja és gondolom, akik olyan szerencsések, hogy a nyomvonala mellet laknak, vagy befektetésbõl oda vásároltak, ott béke van és nyugalom :D

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Nekem a 4es metróval egy bajom van most péntek fél7kor, h miért kellett lezárni fél budát, mikor látványosan nem dolgoznak.

Amúgy meg tipikus nagy magyar g*ci.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
akár a felébe is kerülhetett volna a metró, ha a kiskakasok nem vesztek volna össze a szemétdombon, hogy kinek nagyobb a taraja, és nem állították volna le 4, vagy nemtom hány évre a projectet...ennyi.

és robnak tök igaza van sztem: jelen pillanatban még nem biztos, hogy felbecsülhetõ a jövõbeni haszna a dolognak.

nem értem az egész tanulmányt, nem tom miért, de úgy érzem mintha megrendelésre készült volna.
és miért 32 évvel számolnak, miért nem többel? ez nem 32 évre old meg közlekedési helyzeteket. nem is értem.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.368 hozzászólás

ezen nem veszünk össze. éltem 3 évig pesten, tudom mirõl beszélek.

Szó sincs veszekedésrõl.
Én is itten éldegélek amúgy már kb 20 éve.:)
Ha a bsuzok, villamosok számát meg is feleznénk(amennyit persze semmivel nem lehet kiváltani) a forgalom sebessége mennyivel nõhetne? 1-2%? Kb elenyészõ. 7-8 évvel ezelõtt a város egyik felébõl a másikba átjutni kb idõben a 2/3-a volt a mainak. (a BKV azóta nem nagyon sûrítette a járatait:) ) És az még nem is volt olyan régen. Amikor 10éve elköltöztünk, a legközelebbi buszmegállóhoz szépen, gond nélkül átsétáltam mikor mentem reggel a suliba. Most van hogy majdnem perceket kell várni. Szóval a bkv-nak van legkevesebb köze a dugókhoz. Az meg, hogy egy busz miért nem tud befordulni ugye a kanyarban szépen gyorsan, úgy hogy ne akadályozzon senkit, asszem megint nem az õ sebességkorlátján múlik.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

... az ország másik fele meg osztozik a maradékon...

Miért a fele? Nem a háromnegyede?

rob: és 400Milliárdból spóroljanak egy buszt a háromból, amikor vannak részei az országnak, amit csak olyan úton lehet megközelíteni, ahol kétnaponta meghal valaki?
Mindegy, Pesten kevesebb koccanás lesz...

Aktuális civil

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Szted a rengeteg villamos meg busz okozza a dugókat?
Nem nagyon hiszem.

ezen nem veszünk össze. éltem 3 évig pesten, tudom mirõl beszélek.
ne a szavaimat próbáld kiforgatni, hanem keresd az értelmét.
kevesebb busz az utcán = több hely. tévedek?
ha nem áll 3 busz egymás mögött, akkor talán a keresztezõdésben ki lehet fordulni.
ha ki lehet fordulni, akkor abban az utcában nem torlódnak fel az autók.
magyarázzam tényeg?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
http://www.hirado.hu...k.php?id=167159

"... nyaka vastag, szája vékony, halkan beszél."

:D
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
http://index.hu/poli...lvar/fogoi4140/
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
megállt Budapest:D

móka. minden út lezárva, mindenkit átnéznek a rendõrök az útzáraknál...

LOL.

Csepelrõl nem lehet kijutni.
Halásztelken meg kinõtt egy rakéta egy ládában a földbõl..:)
mi van itt?!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.368 hozzászólás

plusz mindig van olyan dolog, amit egészen egyszerûen nem lehet számokkal kifejezni. például azt, hogy kevesebb busz/villamos kevesebb dugót csinál majd pesten.
de ez a két okosnak mindegy, mert õk most aztán jól kiszámolták és jól megmondták.
n1

Szted a rengeteg villamos meg busz okozza a dugókat?
Nem nagyon hiszem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Mondjuk talán én sem kockáztattam volna a barátságos romákkal való higgadt tényfeltárást.

ki az aki önként bevállalja a lehetetlent....?
akár ilyenkor fel is rakhatná magára az "ide üssetek" táblácskát.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
http://www.origo.hu/...ncselestol.html

"Ezen a településen korábban soha nem volt semmilyen összetûzés a roma és a nem roma lakosok között" - tette hozzá Berényi András, utalva arra, hogy az olaszliszkai esetet többen etnikai konfliktusként értelmezték.

Barátok közt. Mondjuk talán én sem kockáztattam volna a barátságos romákkal való higgadt tényfeltárást.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
http://www.mno.hu/in...7c9b9578&pass=2

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
rob: csak anniy a különbség hogy azok az országok megtehetik....

(tipikus magyar mentalitás, presztízsbõl megvesz hitelre mindent aztán csodálkozik ha visszaveszik a kocsiját...)

de sztem ne menjünk bele a témába mert egyikünk sem ért a szakmához asszem:)
csak érdekességképpen linkeltem be, hogy néha érdemes elgondolkozni...

ez sem semmi:
http://www.origo.hu/...ncselestol.html
Autist Team:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A japánoknak meg a németeknek egyszerûen jut pénz ilyen beruházásokra, és nem egy valakinek a 20 éves álmáról szól, hogy majd õ majd megcsinálja (Náluk a gyorsvasút a repülõvel konkurál és sokkal környezetkímélõbb is). Eddig csak a La Machne csatorna alatti alagútról és a Concorde-ról hallottam, hogy veszteséges, másról nem. Egyébként csendben megsúgom hogy nálunk az ezirányú irányú beruházásokra szánt összeg háromnyegyedét a budapesti metró viszi el, az ország másik fele meg osztozik a maradékon. Szakértõk régen kiszámolták, hogy a felszíni közlekedés fejlesztése nagyobb területeket tehermentesítene és sokkal olcsóbb is lenne. De hát az ember már csak olyan hiú szerzet. Egyébként meg pont ezt lehet kifejezni a számokkal, erre képzik az összes közlekedésmérnököt. Átmenõ forgalom, órákra lebontva, minden irányból, valószínûségszámítással, utazási célok feltérképezésével. Minden normális beruházást komoly kutatások elõznek meg. Általban.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nincs elég presztizsberuházás a franciáknál vagy a japánoknál, hogy rajtunk röhögjenek? ugyanmár, a japó mágnesvasút vagy a német szuperexpressz vonatok szerintetek mikor térülnek meg? és azok sokszor ennyibe kerülnek...
plusz mindig van olyan dolog, amit egészen egyszerûen nem lehet számokkal kifejezni. például azt, hogy kevesebb busz/villamos kevesebb dugót csinál majd pesten.
de ez a két okosnak mindegy, mert õk most aztán jól kiszámolták és jól megmondták.
n1

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
http://index.hu/poli...dapest/11m4rfz/

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
http://www.nepszava.....asp&nID=844017

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
megvolt pénteken:)

most tanulás van:-(

nade on:)

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
conor1326: Te nem bulizol?
Szülinap,meg ilyesmi...
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."