Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Zolikám kerüld már a sárga betûket fehér alapon köszi.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
nem maradmás hátra:
pina

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Mûszaki Egyetem vizsgálata már a 80as években rámutatott, hogy a tározó alapozása nem volt megfelelõ.

Mit válaszolt erre a MAL? Nem tudtuk, a privatizációkor amikor megvettük már ott volt a tározó is. Hihetetlen.

Meg is válaszoltad magadnak. Egy állami cég megrendelte, egy másik megtervezte és a harmadik pedig kivitelezte a privatizációja elõtt 15-20 évvel. Vajon azokat az elvtársakat is elõveszik, vagy csak simán államosítani akarnak. Mert nekem nagyon úgy tûnik, hogy mindenféle vizsgálat nélkül már meg is van az ítélet. Meddig tart egy mérnök, kivitelezõ felelõssége? 5-15-30 év? Tényleg nem tudom és érdekelne.
Nincs vagy nem volt szakhatóság, aki elõírta volna a különféle vizsgálatokat, akkor mibõl derült volna ki, hogy gáz van a gáttal. Egy ilyen tározónál nem állami felelõsség is, hogy rákényszerítsük a tulajdonost minden szükséges dologra?

Te mit válaszolnál a helyükben?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
ez a böszme gondolat bennem is felvetõdött
valszínûleg azért, mint amiért nem volt szigetelve 100000 települési hulladéklerakó szerte az országban, aztán a rekultiváció abból állt, hogy ráhuztak 50cm termõtalajt akáccsemetékkel
aztán, hogy az agyag, mint olyan hogy viserlkedik x év alatt a cuccal érintkezve, azt a fene tudja
kösz
csak ha bringáztatok/tok rezervátumom felé: Sajómercse-Borsodbóta közötti hegy tövében volt egy ilyen förmedvény, aminek az életét kölyökkorom óta ismerem, de jövõjébe nem szivesen gondolok

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Biztos nem laknék azon a környéken...szörnyû ez az egész!
Elég furcsa hogy az elsõ napon még nagyon bizonygatták hogy nem veszélyes a kiömlõ iszap. Munkatársam aki vegyipari technikumban végzett még anno azt tanulta hogy tele van nehézfémekkel a cucc és belélegezve a por jó eséllyel okoz tüdõrákot...változnak a dolgok.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
miert gat?
es miert nem medence?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Lehet azt gondolták ha majd betelik, könnyebb mellé másikat építeni, mintha lekerekített lenne. Más ötletem nincs.

Te jó ég mekkorát "radíroz" a MAL vezetõsége. Sokkal másabb lenne a helyzet, ha odaállnának a kamerák elé, hogy igen elfuseráltuk, nem néztük, nem gondoltuk hogy ledõlhet stb.. de most azon vagyunk, hogy minimalizáljuk a károkat. Most mondja a TV hogy a Mûszaki Egyetem vizsgálata már a 80as években rámutatott, hogy a tározó alapozása nem volt megfelelõ.

Mit válaszolt erre a MAL? Nem tudtuk, a privatizációkor amikor megvettük már ott volt a tározó is. Hihetetlen.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
meg aztán miért lehetett szilárd hulladékként engedélyezni (amihez ugye elég 1 gát, míg folyékonyhoz legalább 2 szint kell)
plusz miért volt szögletes a tároló, ami csak feszültséggyûjtõ hely...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Én azt nem értem, hogy egy ennyire szennyezõ anyag egyáltalán miért lehetett szabadban tárolva? Szerintem nem kell hozzá gátszakadás, hogy kimutatható legyen a hatása.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Plusz tegnap a TV már azzal riogat, hogy megcsúszott a gát többi része is..

nem riogat, tényleg meg van repedve. most sétáltam rajta, de nem lesz már ügy...szilárd iszap fog kiborulni, lugos-vizes ár már nem lesz.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Thx! :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Részemrõl az volt az utolsó politikai tartalmú hsz.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ugye nem politizálunk? :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
? Sokadik ezt nem teljesen értem:

"manapság elvtársazni az elõzõ kormány tagjait... több, mint röhejes"

"mostaniak sokkal közelebb állnak ahhoz a korhoz, meg az azt megelõzõhöz"

Horn Gyulánál meg a bandájánál szerinted ki állt még közelebb az elõzõ rendszerhez? Vagy nézzük meg az egy fõre jutó egykori KISZ tagokat az összes pártban? Nem tagadom hogy a Fideszben is vannak nagy pálfordulók, de ne legyél már birka.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Remélem tisztában vagy a vagyon szó jelentésével.

Tartok tõle, hogy jobban, mint te. Homályról meg... na inkább hagyjuk, ez nem politikai fórum!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Épp manapság elvtársazni az elõzõ kormány tagjait... több, mint röhejes, már bocsánat. (gondolom, fiatalka vagy, nem nagyon élhettél a gengszterváltás elõtti idõkben - a mostaniak sokkal közelebb állnak ahhoz a korhoz, meg az azt megelõzõhöz).
Ami meg a 30000milliós(?) vagyont illeti: ugye nem képzeled, hogy ez az összeg ott áll valami bankszámlán?

Remélem tisztában vagy a vagyon szó jelentésével. Szó sem volt bankszámlákról, egy offshore cégbe minden tulajdont ki lehet vonni. Valamint ideje lenne megtörölnöd a vörös iszappal bekent homályos szemüveged, netán keríteni néhány újabb keletû történelmi tanulmányt. Az ugye nyílt titok, hogy 20 éve kié lett Marx és kié a tõke.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Most olvastam, hogy a 90es években az 1,7 mrd forintra felbecsült MAL-t 10! millió!! forintért játszották ki az elvtársak. A hihetetlen mennyiségû és minõségû szervezett lopás egy újabb iskolapéldája ez a szomorú történet. (igaz hogy a vevõk vállaltak bizonyos

Épp manapság elvtársazni az elõzõ kormány tagjait... több, mint röhejes, már bocsánat. (gondolom, fiatalka vagy, nem nagyon élhettél a gengszterváltás elõtti idõkben - a mostaniak sokkal közelebb állnak ahhoz a korhoz, meg az azt megelõzõhöz).
Ami meg a 30000milliós(?) vagyont illeti: ugye nem képzeled, hogy ez az összeg ott áll valami bankszámlán?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

És a zseton hogy lesz? 3 hónap 24/7 túlórapénz?

Mondjuk viszont akik nem rekedtek lent nehezményezik hogy az omlás óta nem kaptak egy fillér fizetést sem (szerintem joggal9 ill azt is elmondták hogy rájuk senki sem kíváncsi.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Jah. Kínában szerintem simán magukra hagyják õket, vagy berobbantják és eltusolják. A bányász szakszervezet annyi dolgozót számlálhat mint egy két népesebb ország lakossága.

:)

Amin még totál kész vagyok az a vörösiszap omlás. A Mal zrt vezetõi ott lapítanak a 30000milliós vagyonukon és megint a köznép fog össze, a felelõsök meg szerintem javában nyitogatják a svájci és kajmán szigeteki számlákat és mentik a vagyont meg el tudom képzelni hogy saját magukat is külföldre. Most olvastam, hogy a 90es években az 1,7 mrd forintra felbecsült MAL-t 10! millió!! forintért játszották ki az elvtársak. A hihetetlen mennyiségû és minõségû szervezett lopás egy újabb iskolapéldája ez a szomorú történet. (igaz hogy a vevõk vállaltak bizonyos környezetvédelmi beruházásokat bizonyos ellentételben az alacsony ár miatt, de mint látjuk azt is elcsalták)

Hihetetlen.

Plusz tegnap a TV már azzal riogat, hogy megcsúszott a gát többi része is..

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Biztos lehetsz benne, hogy sokkal több lesz. Mondjuk nem sajnálom tõlük, ha létezik szopás, akkor ez dobogós helyezett.