Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

a 30 milliós porschén is gáz az index, mégis kell :)

olyan fényvisszaverõ csík van, ami átlátszó?

Kénytelen kelletlen, de megbékélnék vele.

Egyébként a fényvisszaverõt nem fogadják el prizmának, ha mindenáron meg akarnak büntetni. Amúgy meg már bocs, de milyen szinten röhögne ki a komplett mezõny ha a versenygéped tele lenne nyomva fényvisszaverõ matricával? Vagy prizma lenne rajta?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

van
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Elõrebocsátom, magam ellen beszélek, hisz már hangoztattam, hogy az ilyesmik a Szabályzat és a dolog természete miatt sem idevalók. Alkalomadtán személyesen szívesebben... Mégis (kimoderálható!), Hozé ingerére:
Legyen szekszárdi... (no meg Hamvas Béla: A bor filozófiája az asszociációs láncban).
Sok helyen voltam, valószínûleg a legtöbb itteni biciklibarátnál több idõt töltöttem külhonban, sõt „világelit” kutatóintézetekben, majd a Fortune 500 egyik elöl jegyzett cégénél (szintén kutatás). Zeezoltáno képe szinte irreális (nem vitatom a konkrét esetet, de nagyon nem jellemzõ, intézetigazgatók sem kapnak havi 8000 €-t (bruttó v. nettó?), ahhoz politikusnak kell lenni, ragyogó fiatal „posztdok” 2000-ért már szinte bárhova elmegy). Hozé fel(ellen?)vetése igaz, de könnyû, hisz egy bonyolult dolgot tényleg nem lehet tíz mondatba sûríteni. Bár... itt, külhonban Lyukasórát nézek évek óta; s a magyar költészetben sokaknak mégis sikerült. Ady zsenijénél jobban senkinek (Föl-földobott kõ...), még Savanyúgabi is csak közelíti.
Sokan haza akarnak menni „valamikor” (én is), soktényezõs ismeretlenek ezek. Szerencsére vagy sem, de a világ az utóbbi 3-4 (!) évben annyira megváltozott (bankválság, energiaválság, Kína, környezettudatosság - sajnos jó okkal stb.), hogy a döntésekben elõtérbe kerülhetnek a valóban fontos dolgok - no meg, rosszabb esetben, a csupasz túlélés is. A legnagyobb magyar matematikus is hazament, Nobel-díj-esélyes fizikusok is féllábbal otthon is vannak, a többieknek valószínûleg nehezebb a döntés, így késleltetik. Az, hogy létezne egy viszonylag jól mûködõ „nyugati” világ, az már nem igaz - sem az USA, sem pl. Fro. esetében sem. Egyéni Eldorádók lehetnek, s persze ha az USA rossz, ettõl még Koszovó nem válik jobbá, s tényleg pincérkednek (sajnos, s sajnos okkal) magyar diplomások Angliában. Ennek eddig kb. nulla a hírértéke, próbálkozom (ez is csak egy vélemény lesz):
szombaton egy USA-beli magyar fizikaprofesszorral vacsoráltunk, õ az Obama-Megváltó képet oszlatta, azaz (bár õ Obama elveit osztja, kb., mondjuk) nem sikerült sem a pénzügyi reform (ez a világnak lenne jó), sem az egészségügyi (ez az USAnak), s Kína a húsz évvel ezelõtti Japánnál is nagyobb fenyegetés, többek közt, mert még csak nem is játszik korrekt módon. Egy elnök a sok közül, akit a gyakorlatias, szûk látókörû, de hatékony washingtoni elit mozgat.

Kedves Tamás!
Komolyan vettél valamit amit nem kellene. Az a leírt 10 pont, úgy baromság ahogy van.
Egy csomó dolog tényszerûen nem igaz benne. A többi meg marhaság.
Erre próbáltam a magam módján célozni.
(mert ugye... azért került bele az irományba a Bikavér, mert magyaros neve van,
mégsem írhatták bele, hogy érdemes hazajönni mert van itt Cabernet Sauvignon.
Az Áts Cuvée meg nem megy a pörkölthöz.)

Aki hazajön nem emiatt jön haza. Sõt azt mondom; ennek ellenére hazajön.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

valamit úgyis találnak hogy lehúzzanak....most nem azért, de egy többszázerzed gépbe hogy néz ki a küllõprimza? és az méert nem jó ha a ruhán van? nekem is beszólt erre a jard multkor, pedig vannak ragasztva visszaverõs csíkok a bicajra....szerintünk nem ugyanaz mitn a prizma....

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
felraktam a stabre is prizmát. elég gyász... most tervezek a monoblokk alá felszigszalagozni csengõt. a ss-re meg mehet a két láncvilla közti merevítés alá.

mondjuk egy esetleges beszélgetés a kékruhás majmokkal is szép lenne errõl :D tuti kitalálnának valami nem létezõ szabályt, hogy az miért nem jó ott...

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Arról ment a fáma a rádióban hogyan lehet ösztönözni az adakozást. Mindig oda lyukadtak ki h. adócsökkentés kell. Egy gyors durva és rossz számítással ha pl a melóm a munkáltatónak 100.000-et ér , levonva a járulékokat, adót stb. 74.280 marad, majd ha elvásárolom az áfa utáni maradék 55710 ténylegesen a termékekre költött összeg. Ebben benne van még az elõállított termék haszna utáni adója a cégnek és a többi. (Gyerek nélküli egyedülállót vettem alapul.) 44% megy minimum a közösbe.
2010-ben a 2x1% kb 10 milliárdot tett ki és a fel nem ajánlottat elnyeli a rendszer. Adókedvezmények sem járnak az adakozásért.

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Hülyék mindig lesznek:) Le kell fénymásolni, és az orra alá dugni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Ésszerûen fog menni, de büntetnek, ha kell. Most voltam interjút készíteni az ORFK kerékpáros közlekedésért felelõs személyével. Olvasható lesz az áprilisi számban.

majd elolvasom :)
de kommunikáció szinten -sõt még azt is elhiszem hogy alapvetõen jószándékú a vezetés- persze hogy az. de azon a szinten a sebbességmérés is balesetmegelõzés, nem pénzbehajtás. gyakorlatban meg nem mindig.
szal kiváncsi leszek mikor ki vagyok világítva mint a karácsonyfa, kukás mellény, prizma stb mit fognak találni. (ok, iratok sosincsenek nálam)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
egy havert megbüntettek mert nem volt a kerékben prizma....hozzáteszem egy karbon kerekes országútival....nappal
lámpák voltak, ruházaton fényvisszaverõk voltak...

ez ésszerû?

valamit úgyis találnak hogy lehúzzanak....most nem azért, de egy többszázerzed gépbe hogy néz ki a küllõprimza? és az méert nem jó ha a ruhán van? nekem is beszólt erre a jard multkor, pedig vannak ragasztva visszaverõs csíkok a bicajra....szerintünk nem ugyanaz mitn a prizma....

most erre mit lehet mondani?

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

január óta kommunikálják elég sok helyen hogy idén fokozottan fogják ellenõrizni a bringásokat. a kérdés az hogy ésszerûen állnak hozzá (látható legyél rendesen, fékek stb) vagy csak mindenáron pénzt behajtani, mert nincs csengõ. (veszek is gyorsan egy katicásat. vagy hellokittyst :))

Ésszerûen fog menni, de büntetnek, ha kell. Most voltam interjút készíteni az ORFK kerékpáros közlekedésért felelõs személyével. Olvasható lesz az áprilisi számban.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts
január óta kommunikálják elég sok helyen hogy idén fokozottan fogják ellenõrizni a bringásokat. a kérdés az hogy ésszerûen állnak hozzá (látható legyél rendesen, fékek stb) vagy csak mindenáron pénzt behajtani, mert nincs csengõ. (veszek is gyorsan egy katicásat. vagy hellokittyst :))

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

hanem a kerékpárosok ittasságát is ellenõrzik az ország közútjain

Ezért van az egész. Sajnos "biciklis" az is, aki sportol, meg az éjszaka kivilágítatlanul közlekedõ kocsmatöltelék is, aki a baleseti statisztikák 90 %-át alkotja.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Itthon: A bringásokat érintõ razziát tervez a rendõrség - HVG.hu

Meg a kurv@anyjukat...Hétvégén is a Szentendrei szigeten volt idõfutamverseny, és mikor mentem odafelé a 11-esen, haver telefonált rám (aki már a versenyhelyszínen volt), hogy jöjjek le a 11esrõl, mert egy versenyzõt (full idõfutamcuccban, rajtszámmal-mindennel sisakban, bemelegítés közben) megcsaptak tizenpárezerre.....

szerk.: Mondjuk mikor mentünk edzõtáborba, éjszaka Szekszárd környékén elterelés volt egy keresztezõdésnél, bringa, és bringás feküdt az úton...a bringás úgy 2,5m hosszan...falusi bácsika kocsmából, kerékpárral...

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

óhe, erre nem lehet valódi véleményt írni, mert kimoderálják, de 50év múlva esedékes lesz egy országnév váltás.
Egy igen fontos kérdés maradt: ki fog akkor dolgozni?

nem számít, mert lesz egy hatalmas szavazóbázis és biztosított az uralom :D

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Értem én, hogy Túró Rudi, meg pörköltszaft, meg kevés a buzi.
De könyörgöm, miért pont az Egri Bikavér?

Elõrebocsátom, magam ellen beszélek, hisz már hangoztattam, hogy az ilyesmik a Szabályzat és a dolog természete miatt sem idevalók. Alkalomadtán személyesen szívesebben... Mégis (kimoderálható!), Hozé ingerére:
Legyen szekszárdi... (no meg Hamvas Béla: A bor filozófiája az asszociációs láncban).
Sok helyen voltam, valószínûleg a legtöbb itteni biciklibarátnál több idõt töltöttem külhonban, sõt „világelit” kutatóintézetekben, majd a Fortune 500 egyik elöl jegyzett cégénél (szintén kutatás). Zeezoltáno képe szinte irreális (nem vitatom a konkrét esetet, de nagyon nem jellemzõ, intézetigazgatók sem kapnak havi 8000 €-t (bruttó v. nettó?), ahhoz politikusnak kell lenni, ragyogó fiatal „posztdok” 2000-ért már szinte bárhova elmegy). Hozé fel(ellen?)vetése igaz, de könnyû, hisz egy bonyolult dolgot tényleg nem lehet tíz mondatba sûríteni. Bár... itt, külhonban Lyukasórát nézek évek óta; s a magyar költészetben sokaknak mégis sikerült. Ady zsenijénél jobban senkinek (Föl-földobott kõ...), még Savanyúgabi is csak közelíti.
Sokan haza akarnak menni „valamikor” (én is), soktényezõs ismeretlenek ezek. Szerencsére vagy sem, de a világ az utóbbi 3-4 (!) évben annyira megváltozott (bankválság, energiaválság, Kína, környezettudatosság - sajnos jó okkal stb.), hogy a döntésekben elõtérbe kerülhetnek a valóban fontos dolgok - no meg, rosszabb esetben, a csupasz túlélés is. A legnagyobb magyar matematikus is hazament, Nobel-díj-esélyes fizikusok is féllábbal otthon is vannak, a többieknek valószínûleg nehezebb a döntés, így késleltetik. Az, hogy létezne egy viszonylag jól mûködõ „nyugati” világ, az már nem igaz - sem az USA, sem pl. Fro. esetében sem. Egyéni Eldorádók lehetnek, s persze ha az USA rossz, ettõl még Koszovó nem válik jobbá, s tényleg pincérkednek (sajnos, s sajnos okkal) magyar diplomások Angliában. Ennek eddig kb. nulla a hírértéke, próbálkozom (ez is csak egy vélemény lesz):
szombaton egy USA-beli magyar fizikaprofesszorral vacsoráltunk, õ az Obama-Megváltó képet oszlatta, azaz (bár õ Obama elveit osztja, kb., mondjuk) nem sikerült sem a pénzügyi reform (ez a világnak lenne jó), sem az egészségügyi (ez az USAnak), s Kína a húsz évvel ezelõtti Japánnál is nagyobb fenyegetés, többek közt, mert még csak nem is játszik korrekt módon. Egy elnök a sok közül, akit a gyakorlatias, szûk látókörû, de hatékony washingtoni elit mozgat.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

keleti blokk zsírkirály
persze, számolhatnék, ezzel, azzal, lehetne mittomén milyen autóm, mittomén milyen bicajjal stb...
amíg nem érzem magam a saját szemétdombomon "auslander"nek, maradok
menjen aki akar, szabad a pálya
öreg prof. mondta anno: azé' az ország, aki teleszüli :-)

óhe, erre nem lehet valódi véleményt írni, mert kimoderálják, de 50év múlva esedékes lesz egy országnév váltás.
Egy igen fontos kérdés maradt: ki fog akkor dolgozni?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
keleti blokk zsírkirály
persze, számolhatnék, ezzel, azzal, lehetne mittomén milyen autóm, mittomén milyen bicajjal stb...
amíg nem érzem magam a saját szemétdombomon "auslander"nek, maradok
menjen aki akar, szabad a pálya
öreg prof. mondta anno: azé' az ország, aki teleszüli :-)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
28 éves két diplomás!! kutató mérnõk ismerõs állami szektor nettó 190e ft .
Pár publikált cikk érdekes felkapott területen.
Belga ajánlat:
3+3éves szerzõdés mely csak a céget kötelezi hogy 3 éven túl is foglalkoztassa. 3év után A feltételek újra tárgyalása melyben nem kaphat rosszabb ajánlatot mint a mostani (azaz csak jobbat) Szolgálati lakás (Pontosabban teljesen berendezett kertes ház) céges óvoda és bölcsõde, gépkocsi, havi 8000€ +13 és 14 havi fizetés szabadon választhat (vihet) két asszisztenst, tekintélyes kutatási keret az általa eddig kutatott témában.
Mikor nem mondott rögtön igent az apja megfenyegette hogy többet nem áll vele szóba, bár ezt senki nem vette komolyan tekintettel arra hogy imádja ill. a 3 unoka miatt sem.
Szerintetek maradt esetleg ha elküldöm neki ennek a hülye honlap címét haza jön?
Az a baj hogy a szellemi tõkénk kivándorol és nem csak ez ilyen hanem az ennél sokkal rosszabb ajánlatok is fényévekkel jobbak mint amit nyújtani tudnak itthon.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

amúgy ez az IKSZ csak enegm emlékeztet valami hasonló betûszóra ? az is valami ifjúasági szervezet volt, hasonló vonalas gondolkodású ifjakkal mint az a bence gyerek aki ezeknél nyilatkozgat általában. eddigi megnyilvánulásaik alapján csak a télapó meg a mesekönyvük volt más színû. :)

Nekem kétszer is rá kellett néznem, mert valahogy nálam is az a szó villant be.
A matek órán sokszor elhangzott, hogy az "iksz az ismeretlen"...kíváncsi vagyok itt mi lesz a megoldás. :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
en nem tudom de sehol nem jott be rajtunk kivul
probalkoztak vele jopar nepnel korulottunk

azer gyerehaza oldal kemeny

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...