Nekem továbbra is a versenyekkel kapcsolatban vannak aggodalmaim. Eddig sem volt az a húdemagas színvonal, de ezek után.......
Arról nem is beszélve, hogy ott ugye nincs félremagyarázás. Esel-kötöznek, majd jön a számla. Kíváncsi lennék az összegekre is. Például anno egyik ismerõsömnek nem volt biztosítása és Görögországban eltörte a lábát. Begipszelték. Majd rá fél évre jött egy számla 1.5 millió Forintnak megfelelõ összegrõl.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Indította
zOrg
, 2006. szeptember 19. 14:29
Írta 2006. november 15. - 22:23

Írta 2006. november 15. - 22:15

Én elsõdlegesen magamra gondoltam. Egyébként meg a nyugdíjrendszerhez hasonlóan itt is megmaradna az állami vonal. Meglenne a lehetõség a választásra. Ez a lényeg.Jól van ez így nem? Ha találnak az utcán egy részeg-szipus csövit, azt ingyen ellátják.
Írta 2006. november 15. - 22:12

Naaaaaaaaa a végén oda jukadunk hogy igazuk van:clap:
De tényleg a csipszzabálorákostüdejüalkoholvedelö azzzal mi van.
De tudod mért csinálja mert réteg vagy és mindig egy réteget támad,az adoival,meg a baromságaival és a mi népünk gyermekei olyanok hogy nem nézik elöbb utobb rájuk is sor kerül.
Csak azt mondja a proli igenis akinek extrémsportra van pénze fizessen,vagy loerõado megérdemlik drága motor v. auto nesze.stb....
Mert megkajálják hogy az egéségügyi ellátáson ez javitani fog,és az ö dohányos rákos tüdejét majd jobban kezelik:mad:
De tényleg a csipszzabálorákostüdejüalkoholvedelö azzzal mi van.
De tudod mért csinálja mert réteg vagy és mindig egy réteget támad,az adoival,meg a baromságaival és a mi népünk gyermekei olyanok hogy nem nézik elöbb utobb rájuk is sor kerül.
Csak azt mondja a proli igenis akinek extrémsportra van pénze fizessen,vagy loerõado megérdemlik drága motor v. auto nesze.stb....
Mert megkajálják hogy az egéségügyi ellátáson ez javitani fog,és az ö dohányos rákos tüdejét majd jobban kezelik:mad:
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:
Írta 2006. november 15. - 22:11

http://index.hu/poli...old/mndkjg1115/
Van még olyan ország ahol nem égettek be bennünket? ( én kérek elnézést
)
Van még olyan ország ahol nem égettek be bennünket? ( én kérek elnézést

/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. november 15. - 22:06

Jól van ez így nem? Ha találnak az utcán egy részeg-szipus csövit, azt ingyen ellátják.
Írta 2006. november 15. - 22:01

Engem az érdekelne igazán, hogy a nyugdíjbiztosítási rendszer reformjához hasonlóan lesznek e "magán egészségbiztosítási pénztárak," mivel ez az elképzelés, ha csak javaslati szinten, de testet öltött.
Írta 2006. november 15. - 21:59

hm.. végülis ja...de a casco mellett fizeted a kötelezõt;)
tehát fizeted a tbt, és fizetsz havi x-et.
ha már így sarkítva nézzük.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. november 15. - 21:58

Írta 2006. november 15. - 21:56

de a casco mellett fizeted a kötelezõt;)
Írta 2006. november 15. - 21:56

de a bagosok meg a 150 kilos csipszet es kolat zabalok kezeleset en fizetem a tb-mbol.
fak
fak
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. november 15. - 21:55

namostvazze..
sarkítva:
ha nekem casco van az autón. és 200al nekiugrok egy fának, azt nevezhetjük extrémnek, ugye?
de a casco fizetni fog.
most akkor ha bringával összetöröm magam de adózok/tb-tfizetek, vagy akármi, akkor nem ingyenes az ellátás, mer extrémsportoltam?
egyre jobb.
sarkítva:
ha nekem casco van az autón. és 200al nekiugrok egy fának, azt nevezhetjük extrémnek, ugye?
de a casco fizetni fog.
most akkor ha bringával összetöröm magam de adózok/tb-tfizetek, vagy akármi, akkor nem ingyenes az ellátás, mer extrémsportoltam?
egyre jobb.
Írta 2006. november 15. - 21:52

Az van ha mentõt hivsz és látja hogy történt bejelenti és véged!
De ha törött gerincel bevonszolod magad a korházba és elmondod hogy leestél othon a létrárol BEKAPHATJÁK bár lehet hogy a létráramászás is extrém sport.
Akkor mondjuk azt mondod,"ültem a tv elött és hopsz eltört a gerincem:D
De ha törött gerincel bevonszolod magad a korházba és elmondod hogy leestél othon a létrárol BEKAPHATJÁK bár lehet hogy a létráramászás is extrém sport.
Akkor mondjuk azt mondod,"ültem a tv elött és hopsz eltört a gerincem:D
Írta 2006. november 15. - 21:45

Na így nézünk ki:
(8) Nem az E. Alap terhére vehetõk igénybe:
a) az Eütv. 142. §-a
aa) (2) bekezdése a) pontjában meghatározott ellátások,
ab) (3) bekezdésének c)-i) pontjában meghatározott ellátások,
b) a külön jogszabályban meghatározott munkahigiénés szûrõ- és ellenõrzõ vizsgálatok,
c) a külön jogszabályban meghatározott foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatások, amennyiben azok nem az ellátást igénybevevõ biztosított foglalkozási megbetegedése, illetõleg üzemi balesete miatt váltak szükségessé,
d) a külön jogszabály által elrendelt orvosszakértõi vizsgálatok és szakvéleményezés, kivéve, ha a vizsgálatra és szakvéleményezésre társadalombiztosítási vagy szociális juttatásra, kedvezményre való jogosultság megállapítása céljából kerül sor,
e) a külön jogszabályban meghatározott különösen veszélyes (extrém) sportolás közben bekövetkezett baleset miatt szükségessé vált ellátások,
f) hivatásos sportolók sportegészségügyi ellátása
Ennek alapján nem derül ki, hogy mi az a külön jogszabály, mely meghatározza az extrém sportok körét, így a feladat adott. Vki keresse meg!
És úgy néz, hogy mindez nem csak a versenyekre, hanem általánosan, a sporttevékenység végzésére vonatkozik.
T/1093. számú
törvényjavaslat
(8) Nem az E. Alap terhére vehetõk igénybe:
a) az Eütv. 142. §-a
aa) (2) bekezdése a) pontjában meghatározott ellátások,
ab) (3) bekezdésének c)-i) pontjában meghatározott ellátások,
b) a külön jogszabályban meghatározott munkahigiénés szûrõ- és ellenõrzõ vizsgálatok,
c) a külön jogszabályban meghatározott foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatások, amennyiben azok nem az ellátást igénybevevõ biztosított foglalkozási megbetegedése, illetõleg üzemi balesete miatt váltak szükségessé,
d) a külön jogszabály által elrendelt orvosszakértõi vizsgálatok és szakvéleményezés, kivéve, ha a vizsgálatra és szakvéleményezésre társadalombiztosítási vagy szociális juttatásra, kedvezményre való jogosultság megállapítása céljából kerül sor,
e) a külön jogszabályban meghatározott különösen veszélyes (extrém) sportolás közben bekövetkezett baleset miatt szükségessé vált ellátások,
f) hivatásos sportolók sportegészségügyi ellátása
Ennek alapján nem derül ki, hogy mi az a külön jogszabály, mely meghatározza az extrém sportok körét, így a feladat adott. Vki keresse meg!

És úgy néz, hogy mindez nem csak a versenyekre, hanem általánosan, a sporttevékenység végzésére vonatkozik.
Írta 2006. november 15. - 21:34

A scottot egy gipszért inkább a halál:D
Erre csak a sisakomon lévõ feliratot tudnám idézni de sajnos annak itt nincs heje:chin:
Doktor ur én csak finoman turáztam az ördögormon és egy nagy sziklán tájnézegetés és turakerékpározás közben lecsusztam nem is sejtettem hogy a vége ilyen köves.
Ezek a nagy rugok a bicajon csak a kényelmet szolgálják nem extrém,nem is bmx!!!!!
Erre csak a sisakomon lévõ feliratot tudnám idézni de sajnos annak itt nincs heje:chin:
Doktor ur én csak finoman turáztam az ördögormon és egy nagy sziklán tájnézegetés és turakerékpározás közben lecsusztam nem is sejtettem hogy a vége ilyen köves.
Ezek a nagy rugok a bicajon csak a kényelmet szolgálják nem extrém,nem is bmx!!!!!
Írta 2006. november 15. - 21:22

azon lesz a pereskedés hogy õ versenyzõ volt vagy egy elcsapott nézõ
ha meg csak úgy esik, fogja, beszabja a bringát a bozótba, lehet olcsóbb venni egy újat mint kifizetni a korházi számlát:p
tényleg
extrém sportot nézni is extrém cselekedet?
tehát elütnek egy jetskivel, akkor te is fizetsz?

ha meg csak úgy esik, fogja, beszabja a bringát a bozótba, lehet olcsóbb venni egy újat mint kifizetni a korházi számlát:p
tényleg
extrém sportot nézni is extrém cselekedet?
tehát elütnek egy jetskivel, akkor te is fizetsz?

Írta 2006. november 15. - 21:20

Na de majd a rendezõknek, (azaz nektek, versenyzõknek) kíváncsi leszek, hogy mennyi pénzbe is fog fájni, hogy kint legyen egy mentõautó a versenyen. Gondolom akkor ennek az ára is emelkedik.
Valaki szanaszét töri magát a pályán, mentõsök rohannak hozzá. Mennyi pénzed van kicsicsávó? 4000. Akkor csak félig kössétek be.:lol1:
Valaki szanaszét töri magát a pályán, mentõsök rohannak hozzá. Mennyi pénzed van kicsicsávó? 4000. Akkor csak félig kössétek be.:lol1:
Írta 2006. november 15. - 20:57

ez hülyeség..
én anno, amikor volt egy kis afférom, és a vasajtón vezettem le a feszültséget (
), irány be ügyeletre, és közöltem velük, hogy hááát kerékpárral elestem.
ennyit a bebizonyításról.
meg áhh..
ha csókos vagy akkor úgyis bármit megcsinálhatsz
....
én anno, amikor volt egy kis afférom, és a vasajtón vezettem le a feszültséget (

ennyit a bebizonyításról.
meg áhh..
ha csókos vagy akkor úgyis bármit megcsinálhatsz
....
Írta 2006. november 15. - 20:00

és az vajon kinek a felelõssége lesz, hogy bizonyítsa, milyen körülmények között sérültem meg...
milyen csúnya sérüléseket lehet ám szerezni favágás közben... (lehet az is extrémsport már?)
milyen csúnya sérüléseket lehet ám szerezni favágás közben... (lehet az is extrémsport már?)
Írta 2006. november 15. - 19:59

"Az extrém sport luxustevékenység"
"Maradj otthon, nézzél tévét"
"el lehet innen menni"
ne gondolkodj már így, az extrémség igenis luxus!
(mászás LOL)
Írta 2006. november 15. - 19:58

"Az extrém sport luxustevékenység"
Tehát ha spórolsz 3 évig, hogy vehess egy dh bringát, és emiatt nem nyaraltál, teleltél, nem ittál annyit, viszont 3 év után meg tudsz venni egy 10 éves elhasznált bringát, és egyszer majd nekicsapódsz egy fának, mert a fékek besültek és nem tudtál lassabban jönni, akkor te igenis egy utolsó szemét burzsuj vagy és ezért nem kapsz semmi támogatást.
Tehát ha spórolsz 3 évig, hogy vehess egy dh bringát, és emiatt nem nyaraltál, teleltél, nem ittál annyit, viszont 3 év után meg tudsz venni egy 10 éves elhasznált bringát, és egyszer majd nekicsapódsz egy fának, mert a fékek besültek és nem tudtál lassabban jönni, akkor te igenis egy utolsó szemét burzsuj vagy és ezért nem kapsz semmi támogatást.
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"