Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
én a mostani lakásból csak és kizárolag családiba vagyok hajlandó költözni

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

nem is csak a kenyelem: rengeteg ember van, aki egy villanykortet nehezen cserel ki, vagy egy kepet nem tud a falra felrakni. most kepzeld el egy csaladihazban, ahol azert mindig akad valami tennivalo, es nem csak a funyirasra gondolok (amihez ma mar kell egy kis muszaki erzek is :)), ezek nagyon meg lennenek lo"ve egy hazban.

az a durva hogy ilyenek akár 18 éves korukig életben maradnak....

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

az ilyenek -nem mindenki!!!- kényelmes (nevezhetjük lustának is) emberek. a panelba semmi gond, kinyitja a csapot jön a víz, ha nem jön szól. nyugodtan köphet meg cigizhet a lépcsõházban és eldobhatja a csikket suttyomban, mert hiszen közös :D ez kényelmes

nem is csak a kenyelem: rengeteg ember van, aki egy villanykortet nehezen cserel ki, vagy egy kepet nem tud a falra felrakni. most kepzeld el egy csaladihazban, ahol azert mindig akad valami tennivalo, es nem csak a funyirasra gondolok (amihez ma mar kell egy kis muszaki erzek is :)), ezek nagyon meg lennenek lo"ve egy hazban.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

tipik amikor latom, hogy csoka ul a 10+ millios autoban de panelban lakik!
ha vazz az auto arabol olyan kerteshazat lehetne venni, hogy maga ala szarik.
a panelbol meg vesz egy jo kis hasznalt bevalt autot.

az ilyenek -nem mindenki!!!- kényelmes (nevezhetjük lustának is) emberek. a panelba semmi gond, kinyitja a csapot jön a víz, ha nem jön szól. nyugodtan köphet meg cigizhet a lépcsõházban és eldobhatja a csikket suttyomban, mert hiszen közös :D ez kényelmes

lcs: ez a korosztaly sajna akkor volt iskolaban amikor epp minden valtozott
es biza a tanarok sem tudtak, hogy mit hoz a holnap.
aki mert lepni vagy latta a dolgokat az meg nem tanitott, hanem gurcolt, hogy legyen vmilye.

igen. én is végigszoptam a technikumot. a matáv megvette, amikor 4.es voltam, onnantól púp lettünk, mert nem tanították meg azokat az alapokat, amik a matáv-féle új vonalhoz kellettek volna. 28-ból 24-en buktunk 5.ben.

vaz, most hallottam a radioban, h. a miniszteriumi vezetok fizeteset a piaci fizetesekhez akarjak (nyilvan erosen felfele) igazitani. namarmost kerdem en, ha egyszer sz*rul megy a bolt, akkor miert fizessunk tobbet a vezetoknek?

ha ezt az összeférhetetlenségi törvény változtatásával és (!)végrehajtatásával együtt(!) csinálják meg, akkor nem gáz sztem. (a minisztérium vezetésén kívül másban ne nagyon buzgárkodjon az illetõ...) nade...

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

itx,
ahol piaci verseny van, ott már nincs így.

marmint mi nincs igy?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
itx,
ahol piaci verseny van, ott már nincs így.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nem úgy van az.. 2 évente autócsere, és minimum 1 milla fizetés alap.
hogy szarban van az ország, az meg a mi gondunk, mert nem fizetünk adót....

majd ha mindenki fizet akkor jön a szép világ!

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

-Következõ!
-burce? Milyen név ez? Ezzel tessék reggel jönni.
-Kéket szeretnék.
-Kéket teccik kérni, hááát megoldjuk okosba.
Teccik hozni nekem 5000 Forintot, meg a raktárosnak egy üveg bort,
és akkor átrakjuk arról a sárgáról a felnit.

Így ment ez régen.

ugye te sem gondolod komolyan, h. ez ma maskepp van?!?

tegnapi sztori: ismerost gerinc-serv gyanuval utaltak MRI-re (mar ugy faj a hata, h. jarni alig tud), kapott 3 het(!) mulvara idopontot. szolt az ismeros ismerosenek az ismerosenek, es lass csodat, hetfon megy MRI-re.

amugy szepen eltavolodtunk mar nem csak a topik temajatol, de az eredeti hirtol is, miszerint majd ha mindenki befizet minden adot, akkor majd lesz adocsokkentes. vaz, most hallottam a radioban, h. a miniszteriumi vezetok fizeteset a piaci fizetesekhez akarjak (nyilvan erosen felfele) igazitani. namarmost kerdem en, ha egyszer sz*rul megy a bolt, akkor miert fizessunk tobbet a vezetoknek? ez lehetne szerintem a megoldas, h. erdekeltte tenni a vezetoket az orszag fejlodeseben, fejleszteseben, mert most mind csak sajat zsebre dolgozik. nem, akarmelyik oldalra mondod, h. az nem, az is. errol nem kell vitatkozni.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Nálunk is durván csökkentek. Az Árpi jogszabályváltozásokkal magyarázta ki.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nekem is ennyi (~25) volt korábban, középsõ sávosként. Most ennyi a max, és ugyanolyan átlaggal ugyanabban a sávban 12 jár :P

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
ON/2:
A fiamé meg a duplája.
Valami 21eFt.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

nos igen ez a magamutogatos fellengzos eletvitel jellemzo nagyon.
nezd meg hanyan vesznek uj autot meg nagyobb autot csak azert, hogy mutassak ok ezt megengedhetik.
persze, hogy a hatterben alig van penzuk minden masra az nem szamit.

és a mobilt azért három hónap után illik unni és lecserélni

majd amikor az egyre nagyobb arányban dõlnek be a hitelek és emiatt egyre nagyobb kamatot szednek, amire még nagyobb arányban jelentenek magánszemélyek csõdöt és tessék itt a pénzügyi válság lásd. USA jelzáloghitelek :P

legtöbb bank arra is ad már zsozsót h elmúltál 21 és van mozgás néha a bankszámládon
mert ugye nem szeressük ha a spájzban pihen a lé

félON; fele annyi lett az ösztöndíjunk :(

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nos igen ez a magamutogatos fellengzos eletvitel jellemzo nagyon.
nezd meg hanyan vesznek uj autot meg nagyobb autot csak azert, hogy mutassak ok ezt megengedhetik.
persze, hogy a hatterben alig van penzuk minden masra az nem szamit.

tipik amikor latom, hogy csoka ul a 10+ millios autoban de panelban lakik!
ha vazz az auto arabol olyan kerteshazat lehetne venni, hogy maga ala szarik.
a panelbol meg vesz egy jo kis hasznalt bevalt autot.

lcs: ez a korosztaly sajna akkor volt iskolaban amikor epp minden valtozott
es biza a tanarok sem tudtak, hogy mit hoz a holnap.
aki mert lepni vagy latta a dolgokat az meg nem tanitott, hanem gurcolt, hogy legyen vmilye.

vallalkozashoz otlet es mereszseg kell nem papir

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
+ az még a baj a hozzáállással /most mikro és kisvállalkozókról szólva/ hogy nem kis százalékuk elmegy pl egy féléves tanfolyamra és a vizsgánál még mindig nem fogja hogy ami alulról 25 % az felülrõl mért 20 % /gyakorlatból mondom nem én gondoltam ki/ meg nem tudod +gyõzni ha kap 20 milla támogatást vagy pályázati pénzt akkor ne vegyen már 15 milláért A8-ast, meg a paprikás Józsi bácsi a 3 és fél hektárjára ne vegyen már 30 millióért john deer-t csak mert a szomsszédnak is van. meg ilyenek

ez persze sarkos példa meg kiragadott kis szelet, de jellemzõ.....

persze nem mondom hogy idilli vállakozói környezet van itthon csak soxor egyszerûbb másra mutogatni mint kicsit gondolkodni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Igen, ez lehet.
Én nem a tanult ismereteket hiányolom egyébként, hanem a hozzáállást furcsállom.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Kala,
én valahol megértem, ha idõs emberek nem tudnak 40 év kummunizmus után egyik pillanatról a
másikra vállalkozók lenni, és elvárják, hogy az állam mondja meg nekik, hogy mi merre.
De nekem ez baromi fura a fiataloktól.

A fiatalok meg sztem azért nem tudják, mert nem tanítják/tanították nekik (a mi generációnkra gondolok, akik most vannak az életük derekán, a legfiatalabbakkal nem tudom mi van, nem tudom változott e az oktatás annyira...)
Kiegészíteném azzal, hogy normális életvitelhez, egy vállalkozás üzemeltetéséhez nem kellenének elvileg fõiskolai többlet ismeretek, hiszen itt "hogyan mûködik a világ" címû alap / közép szintû ismeretek kellenének - az átlag emberrõl beszélek.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Hogy legyen ON is...
http://nol.hu/cikk/467520/

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Hamárhomár.
Egészségügy privatizáció(?)
(zs)Indexen lázító cikk,hogy jelentsük fel a kórházakat.
NO COMMENT!
Dübörögjetek!
Jó lesz nekünk.
Jó lesz Nekünk?????????????????

Jó lesz nekünk, jó lesz nekünk,
A súlytalanságban szeretkezünk,
Idegen ködökbe utazgatunk,
És ha ott jobb, ott maradunk.
Hogyha intelligens gépek leszünk,
Véget ér majd a történelem,
Egy hosszú pillanat lesz a végtelen.

Egy palackba zárjuk a szellemünk,
És örülök neki, hogy itt lehetek,
Mert itt tervezik az isteneket.
Csak elôbb lágyan tönkremegyünk,
Te se engem, én se téged,
Minket már a bûn se véd meg.

Ürhajósból ?rhajó leszünk,
Egy kalandot ôriz a formalin,
Túl a hús törékeny szobrain.
Lesz végtelen sok égitestünk,
Feltárul minden titkos világ,
Felébred az álom, és mi alszunk tovább.
(Európa Kiadó)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Kala,
én valahol megértem, ha idõs emberek nem tudnak 40 év kummunizmus után egyik pillanatról a
másikra vállalkozók lenni, és elvárják, hogy az állam mondja meg nekik, hogy mi merre.
De nekem ez baromi fura a fiataloktól.

Edit.: azt kellene belátni, hogy egy állami hivatalban ülõ emberke vélhetõen nem hoz jobb döntéseket,
mint egy piaci szereplõ.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Végülis itt is csak az a téma, amin a legtöbbet rágódnak ma a politikusok; meddig terjed az állami szféra, mik azok a dolgok, amik közfeladatnak számítanak, és erre baromi nehéz választ adni.
Az tuti, hogy az ember kecsápfogyasztási joga nem alkotmányos alapjog, szóval arra azért nehéz lenne rámutatni, hogy az állam kötelessége lenne feldolgozóüzemet létesíteni :)
Ami nálunk magától értetõdõ, hogy egészségügyi ellátáshoz való jog az alapjog, az az USA-ban azért nem egészen így van, ott -szinte- teljesen magánügy, h ki van-e biztosítva, és hol. Emlékezzünk csak, Clinton anno azzal nyert, amivel valszeg a felesége is fog, hogy bedobja a 14 év alattiak!! orvosi ellátásának állami finanszírozását.Persze, végülis, ott is fizetnek, meg itt is, csak ott egy baromi nagy horderejû döntés, a biztosításválasztás rá van bízva a derék, de a megfelelõ döntésre gyakran képtelen állampolgárra, aki aztán esetleg olyan helyzetben találja magát, mint John Q ( aka. Denzel Washington). Itt meg mindenki fizeti be az APEHnak ami aztán utalja át a pénztárnak stb.
És kb. forradalom van, ha bárki azt kezdi ez feszegetni, hogy ez amúgy nem ingyenes. (ráadásul most sem az! max van pár potyázó)
Miért lehet ez így? A suliban nekünk pl. azt hazudták a semmirekellõ tanarak, hogy bizony mindenki azt szokta meg, (mindenki = Hozé +/- 20 év :) )hogy állam bácsi mindenben dönt helyettük, mindent elintéz, és ha szarul, akkor lehet az államot szídni. Ármaximalizálás, 10 millió lábra 20 millió cipõ, stb. Aztán most itt lenne a helyzet, hogy mi (és vmennyire a piac) alakítsuk a dolgainkat, és kiderült, hogy a mai magyar trsd. erre alkalmatlan, igazából még az alapkérdéseket sem fogja fel, hála pl. a populista és demagóg politikának.
Amúgy vmennyire ciklikusak az államosítási-privatizálási tendenciák, az angolok elõszeretettel adogatják el-államosítják vissza a vasútat, ráadásul egész jó üzleti érzékkel :)