Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Írta 2007. december 10. - 17:56

szerinted az reális, hogy magyarországon, ahol nemkellet a hegyekbe alagutat robbantani, meg 700m-es hidakat felhúzni drágabb 1 km autóut mit a horvátoknál? Ha jol tudom osztrák a cég aki mo-n meg hr-be utakat épit.
mind 1. Jobb nállatok meg a horvátoknál is az autópálya mit itt a ger-be. Forgalmi adót kaptam fizetni. 1.9 TDI = 300 Euro 08-ra (a bisztositás nincs benne).Ezért ingyenes az autópálya. Aszthiszem 2009-töl jön az állam és még mélyebre dugla a farkát a hátsomba mert nem épitettem 1200 Euróert "finom por" szüröt a kocsimba.
Egeszségügy :
13-15 % a bruttóból (cslád benne van), minten 3 hónapra 10 euró ha a dokihoz mész, eszt a "szimuláns" szürörendszernek is hivják. 6 hét betegségig 85 % fizetés a bruttoból a betegbiszt. utánna a nyugdíjalap fizet kb. 70 % a brottodbol es minden hónap amit ök fizetnek rá kell dolgoznod a nyugdijadra.
A Privát kasszák jóval drágabak meg saját zsebböl kell elöb kifizetni, utánna lehet igenyelni vissza a pénzt. Bonusz programok, ha nem volt veled semmi kapsz egy rakás pénzt vissza az év végen.
Európa legjob egészség rendszere aszhiszem a svédeknek van. Ott, ha gyereketek születik KÖTELEZÖEN othon kell a férfinak 6 hónapig mardni es az aszonynal segíteni. Természetesen mindent fizetnek. Csak ott az alkohol nagyon drága :cheers:
vendég_Charon_*
Írta 2007. december 10. - 15:03

ja, itthon meg hiába van elvileg "nem hagynak megdögleni rendszer", és hiába vonják tõlem a tb járulékot, mégis külön kell fizetnem majd ha az asszony szülni fog. külön a dokinak, külön a nõvérnek és külön mindenkinekm, aki éppen ott lesz. nagyszerû..
hozzáfûzöm ez nem a rendszer sajátossága
fizetni utólag szokás - ezért is "hálapénz" a neve
ha nem fizetek a szülésnél a dokinak, szülésznõnek, etc. semmi nem történik
hogy utána fizetek-e?
ha akarok még ahhoz az orvoshoz kerülni, akkor valszeg igen
de ennek semmi köze a tb-hez
ha tripláját fizetném, az orvos akkor sem lesz kedvesebb, vagy jobb
Írta 2007. december 10. - 13:48

Ha USA-ba az egeségrendszer olyan o.k, akkor minek kell 10 000 $ az asztalra tenned, ha az aszonyod szülni megy?
Szoval egy rész szar az egész, de van lekvár is közte.
ja, itthon meg hiába van elvileg "nem hagynak megdögleni rendszer", és hiába vonják tõlem a tb járulékot, mégis külön kell fizetnem majd ha az asszony szülni fog. külön a dokinak, külön a nõvérnek és külön mindenkinekm, aki éppen ott lesz. nagyszerû.
autópálya/út: három hete ültem egy képzésen, ahol a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. (korábban ez volt az autópályafejlesztõ vagy mi a tök) fó kontrollere is tartott elõadást. szal mikor szóba került, hogy miért is olyan kib@szott drága mifelénk egy-egy km autópálya, akkor elmondta, hogy egyrészt a magyar pályák (elvileg) jobbak mint a környékbeli (román, horvát, stb) páylák, amiket példaként szoktak hozni, hogy mennyivel olcsóbban és gyorsaban épültek. jobbak ,mert van leállósáv, vészhelyzet esetére telefon x km-ként és esõben sem áll rajtuk a víz pocsolyában, mint pl, horvátországban. másrészt viszont vázolta, hogy kb. hogyan is néz ki a finaszírozás: van ez a magyar fejlesztési bank vagy mi, ami akkora effektiv haszonnal dolgozik, hogy a pálya költségének kb 40-45%-át ez teszi ki.
mondjuk azt sajna elmulasztottam megkérdezni tõle, hogy ha annyira jók a magyar autópályák és az autóutak, akkor pl a nem-is-olyan-régen épült 2/a-n miért vannak akkora kráterek (nem kátyúk!!)az észak- és a dél-váci kijáratok között, hogy öröm kerülgetni õket...
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2007. december 10. - 13:38

http://4x4online.hu/hir/217?preview=1De az a gond, hogy egy segg miatt húsz liter benzin, az nekünk sokba kerül.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. december 10. - 12:36

vendég_Charon_*
Írta 2007. december 10. - 12:22

- Kifizettem, megérdemlem, szuzukist letolom.
- De az a gond, hogy egy segg miatt húsz liter benzin, az nekünk sokba kerül. Maga beleszarik a gyerekeink szájába, és ezt viszont nem fizette ki.
- Kapjátok be.
- Nem, te kapod be, köcsög. Akkor mostantól úgy lesz, hogy kétezer köbcenti felett kettes szorzóval adózol, háromezertõl ötössel. Meg még kapsz egy külön suttyóságadót is. Ja és a városba nem jössz be ezzel a szarral, terepjárózzál terepen. Sõt a szabálysértéseket is vastagabban mérjük, mert nem egészen mindegy, két tonnával baromkodsz, vagy eggyel. Aztán ha nem tetszik, akkor lehet átrakni a popsit kisebb kocsiba, hibridbe, meg metróba. És ha csalni próbálsz, jogsi plusz kocsi ugrik. Egyébként szégyelld magad.
http://w.blog.hu/200...izeti_a_kereszt
ne a politikai színezetet nézd!
a lényeg úgyis beidézve
Írta 2007. december 08. - 22:31

(havi 5500 Ft-ért biztosítottá lehet válni - hol van a világon még ilyen olcsó rendszer?).
Ami évi 66000ft, azaz kb 264€, én itt durván 190€ fizetek, korházban még csak látogatoban voltam, de más élmény mint bemenni a szent jánosba (vagy ne adj isten szallagszakadásal a traumatologia elött ácsorogni, mivel szabad szék már nem volt...ehez volt már sajnos szerencsém)
Írta 2007. december 08. - 19:49

nekem, mint kisvallalkozo amitastechnikusnak voltak mar igen jo honapjaim parszor az elmult evekben, de a legjobb ezek kozul sem hozott ennyit, mint amit o hazavisz havonta (es egy szetesofelben levo fiat-tal jarok). ennyit az autopalyaepitesrol.
Írta 2007. december 08. - 19:22

http://index.hu/gazd...gyar/m6t071126/
http://index.hu/gazd...gyar/alp070825/
http://index.hu/gazd...yar/m6al071109/
és ezek még csak a balliberális netes források
hiába no, alpesi ország vagyunk
meg rá lehet keresni a negyvenakárhány milliárdos kõröshegyi völgyhídra is, tanulmányok, ilyesmi...kellett-e vajon?
ez meg csak egy érdekes tanulmány a 4-es metróról ami szintén nagyon megéri valakinek, az árából pedig budapest közlekedését kb kompletten meg lehetett volna oldani:
http://index.hu/poli...est/1129m4ltrn/
szal nah...nem kéne naivnak lenni
Írta 2007. december 08. - 18:55

Tervben volt, tanulmányokat készítettek, de elvetették, nem lett belõle semmi (csak a kórházak egy része került önkormányzati kezelésbe, a háziorvosi rendelõk pedig az orvosokhoz). A másik oldal mélyen ellenezte a teljes átalakítást, most az egyik szószólója.(Arra viszont emlékszem, hogy a Polgári Kormány egészségügyi minisztere támogatta az egészségügy privatizációját. Akkor még.)
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. december 08. - 18:50

Nem tudom mennyire nyilvános, de csak nem lõnek le....
A volt gimnáziumomat bezárják, az utolsó évfolyamok mennek. Nem nagyon tudtuk miért, pár éve költöztették egy újonnan felújított, szépen rendberakott modern épületbe, nem volt semmi különösebb probléma a sulival. Szóval van bõven elég más elõbb bezárható iskola.
Most mesélte egy pedagógus ismerõs aki a konziban tanít, hogy bizony azért mert ez a suli volt a központja a nemrég lezajlott pedagógus-sztrájknak. Nem csak egy-két órára, nem csak egy két tanár, hanem az egész suli felvállalta a dolgot. Ezek után jónapot. Tudtam én is, hogy volt ilyen, de nem kötöttem össze a dolgot. Azt hittem, csak a szokásos "eladjuk az épületet a tesónak" buli.

És mi akarjuk az oroszokat kikoktatni a demokratikus választásokról. Hümm.
Írta 2007. december 08. - 18:38

Kérdés:
Szerintetek mi lett rosszabb azok közül a dolgok közül ( 1990-óta) ahová beengedték a magántõkét?
Milyen kérdés ez? A jólét mindig relatív, és elvileg az egész világ halad elõrefelé. Szóval elvileg automatikusan kb mindennek jobbnak kéne lennie. Lehet annyival jobb mint a normálisan fejlõdõ európai országoké vagy lehet annyival is jobb mint a szarul fejlõdõ országoké. Jó nagy különbség van.
Egészségügy: Olyan jó reformokat kezdtek el, hogy akárhová nézek, egyre szarabbnak tûnik minden. De ha eladják, biztos jobb lesz. Még nem tudni, hogy mi, de jobb lesz nekünk. Higgyétek el!
Egyelõre a folyamat elején bezárásokat, és súlyos bevételeket(bizonyos személyek részére) látni. Nem tudom milyen szemlélet kell ahhoz, hogy egy így induló "reformnak" pozitív befejezést lássunk.
Késik az idei "nem fog fájni" meg a "miért van rá szükség" kampány. Talán kifogytak a magyarázatokból.
Új kapányuk címe: "Találja ki ön, miért lesznek jók Mo.-nak az alábbi reformok:"
Írta 2007. december 08. - 18:25

.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. december 08. - 18:22

ezt támaszd alá nekem légyszíves egy internetes cikk forrással!Emiatt kb magyarországon a legdrágább autópályát építeni km-re vetítve, pedig itt még hegyek sincsenek. Milyen érdekes.

nézegettük a gázsszámlákat itthon, aztán nem igazán nõttek azok.ja és azt kifelejtettem:
Nem lesz gázáremelés!
amit emeltek, azt támogatásba visszaadták a tavalyi év közepéig, azóta meg lehet kérni, hogy támogassák a gázfogyasztásod
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. december 08. - 17:36

az autópályaépítés itthon arról szól, hogy kormányközeli cégek kapják a megbízást, mivel a közbeszerzés úgy van megfogalmazva, hogy "egész véletlenül" minden más cég ki van zárva.
majd visszafolyik a pénz jórésze pártkasszába, az alvállalkozókat basznak kifizetni, a kis cégek jó része tönkremegy(körbetartozás...)
Emiatt kb magyarországon a legdrágább autópályát építeni km-re vetítve, pedig itt még hegyek sincsenek. Milyen érdekes.
Az is hogy a pártoknak mennyi a hivatalos bevétele, és hányszor annyit költenek kampányra... jéé
Parkolás: beszedik tõled a pénzt, amibõl az önkormányzat egy fillért se lát kb mert a cégek mind lenyúlják, így van a szerzõdésben
így b.sznak új parkolóhelyeket/parkolóházakat építeni, a város élhetetlen, stb
úgy kapásból ennyit errõl a két témáról....
ugye tudod hogy amirõl a tv nem beszél, az nincs is?
amirõl igen, az meg van:
tehát a gazdaság dübörög, az ország jön ki a gödörbõl, átjutottunk a nehezén, már elõre haladunk, már minden jobb lesz....
:buhaha::buhaha::lol1::rofl::rofl:
ja és azt kifelejtettem:
Nem lesz gázáremelés!

Írta 2007. december 08. - 17:20

Rosszabb lett az autópálya? Hol? Ahol eddig nem is volt? Ja, most már fizetni kell érte. Mert van is. /A németeken kívül hol nem fizetsz érte?/
Parkolás? Az autók száma megsokszorozódott 17 év alatt, így ha arra gondolsz, hogy nincs hely, akkor nem értem, másra meg nem tudom, mire gondoljak.
Hírek a nagyvilágból.
az autópályaépítés itthon arról szól, hogy kormányközeli cégek kapják a megbízást, mivel a közbeszerzés úgy van megfogalmazva, hogy "egész véletlenül" minden más cég ki van zárva.
majd visszafolyik a pénz jórésze pártkasszába, az alvállalkozókat basznak kifizetni, a kis cégek jó része tönkremegy(körbetartozás...)
Emiatt kb magyarországon a legdrágább autópályát építeni km-re vetítve, pedig itt még hegyek sincsenek. Milyen érdekes.
Az is hogy a pártoknak mennyi a hivatalos bevétele, és hányszor annyit költenek kampányra... jéé
Parkolás: beszedik tõled a pénzt, amibõl az önkormányzat egy fillért se lát kb mert a cégek mind lenyúlják, így van a szerzõdésben
így b.sznak új parkolóhelyeket/parkolóházakat építeni, a város élhetetlen, stb
úgy kapásból ennyit errõl a két témáról....
Írta 2007. december 08. - 16:32

M5, PPPRosszabb lett az autópálya? Hol? Ahol eddig nem is volt? Ja, most már fizetni kell érte. Mert van is. /A németeken kívül hol nem fizetsz érte?/
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. december 08. - 16:20

Õszerinte az amerikai egészségbiztosítás egy elég rossz rendszer.
Neki speciel az angol tetszik jobban....
Az autópályáért való fizetéssel nincs baj, csak oly ritkán lehet rajta végigmenni úgy, hogy nem javítják valahol....
Az utakról meg annyit, hogy a több autóba többet tankolunk és az üzemanyagok árának igen jelentõs része állami bevétel amibõl erre is kéne fordítani pénzt megfelelõ minõségbiztosítás mellett.
Magyarán nem az a baj hogy európa legdrágább autópályáit nállunk csinálják,
hanem az ,hogy szar.

Írta 2007. december 08. - 16:05

csak ugy lenyeget
kinek hogy kb osszegek
ne ilyen legbol kapott dolgokkal dobalozzunk
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. december 08. - 16:02

Ott nincs benne az alkotmányban, hogy alanyi jogon nem hagynak megdögleni. Nálunk bennevan és benne is marad.
Az usa-ban meg van a lehetõséged, hogy nem fizetsz tb-t és ezt a szegény réteg nagy része "ki is használja": nincs biztosításuk, nem látják el õket - ez az egyik alapmondanivalója a Vészhelyzet sorozatnak, ezt szívják õk ott kint.
Itthon - ismétlem - nem fognak hagyni megdögleni. Csak hozzá kéne szokni, hogy fizetni kell a tb-t, akár a munkaadói, akár a munkavállalói oldalon (havi 5500 Ft-ért biztosítottá lehet válni - hol van a világon még ilyen olcsó rendszer?).
És azt sem árt tudni, hogy az államnak lesz 51%-a, tehát többségi beleszólása is.