Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Mit értesz az alatt, hogy "politikai erõnek képzelik magukat", hogy nem pártsemlegesen, az általuk képviselt szakma érdekeit szem elõtt tartva mûködnek, hanem rájuk nyomja bélyegét a vezetõség politikai beállítódása?

Arra gondolok én itten konkrétan, hogy a szakszervezetek teljes szereptévesztésben vannak.
A helyük -normális viszonyok között- a dolgozók és a munkaadók között van.
A dolgozók érdekképviselete a munkaadójukkal szemben.
(Így azt értem amikor a vasutasok valamelyik szakszervezete a szárnyvonal bezárás ellen tüntet,
legfeljebb nem értek egyet vele, -vagy igen, de ez most mindegy).
Amikor egy dolgozói réteg és a kormány közé állnak az nem szakszervezeti, hanem párt feladat lenne szerintem.

Azis jópofa amikor a vasutasok szakszervezete a vonal bezárás ellen és az egészségügy átalakítása ellen
és a felsõoktatási tandíj ellen tüntettet.
(Egyébként is hogy lehet több dologért tüntetni egyszerre?
A vonatok 7-8-ig a szárnyvonalak, 8-9-ig a kórházak, 9-10-ig meg a felsõoktatás miatt nem mennek?)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

FreeRaz

FreeRaz

vendég

• fórumtag
  • 218 hozzászólás

Beleszólok
furcsa szemmel néz rátok a világ...

Én ezektõl elhatárolom maga, és szerencsére a többség így van ezzel.
Ezek meg reméljük mostmár lenyugszanak lassan...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Ránk? Rám?
Pedig fürdök, tényleg.
Vagy õk épp céloznak?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Beleszólok németországbol.

Ami az utóbi 2 éve a hírekbe MÓ-ról szerepelt az minden cirkusz maximusz volt.

Tömegverekedések az utcákon, egy fickó tankot lop stb. De ami nekem, mint magyar embernek a "kiskaput" betette, az a "gárda" felvonulás volt.

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Ennyire nem világos, hogy miért mennek a zûrök már második éve??
Amennyiben a kormány felrúg minden olyan erkölcsi és jogi törvényt amit fel lehet rúgni, miért várjuk el az emberektõl, hogy otthon üljenek és a tv-t nézve várják a köv. 4 évi választásokat??
Ha ez lenne, az sokkal nagyobb problémákat vetne fel.
De lehet idegeskedni ha reggel fél órával hamarabb kell elindulni valami sztrájk miatt...
Ja, meg a futóversenyek miatt is...

de világos, hogy mik történtek nemrég, csak azt nem értem hogy még mindig nem jöttek rá hogy 2havonta egy kis hajcihõ a fõvárosban kevés?(jogilag is, meg elért eredményileg is) - tán még pont a forumrol linkelte vki, hogy a képviselõket köpködik meg dobálják és meg lettek kérdezve a tüntetõk hogy tudják e kiket dobálnak, 4-5 ember közül egyse tudott válaszolni. (buta emberek ne akarjanak irányítani - fõleg ha még a fentihez is hülyék)

kormány: ellenzéknek is volt 4éve, nem sokra jutottak. mostaniaknak meg egy kicsit sikerült lecsuszni. most meg kapaszkodunk felfelé. tán csak nem gondoltátok, hogy a saját kárukon? de mint átlagember a kiabáláson és rongáláson kívül nem sokat tehetnék - de nem azon kel gondolkozni hogy hogy lesz kifizetve, hanem hogy hogy lesz megkeresve az ára.

ertem hogy ettõl 'egészséges' demokrácia, hogy mondhatjuk a magunkét ugy hogy más is hallja. de vannak dolgok amiken változtatni kell. persze lesz akinek nem tetszik. fõleg az érintettnek. de nem érzik az emberek hogy hasznosak, értékes a munkájuk?

futás nem futás: egyszer már irtam. lehet menni a hegyre, meg a szigetre. erre azt irták, hogy támogatok meg szponzorok. sztem van elég marketingese a samsungnak. megoldják.

edit: bocs. milyen erkölcsi törvényt rugtak fel? (annak tudatában eszem fel a kérdést, hogy a reformok mellett vagyok, de nem pártja a kormánynak)

(thez): elmondhatják, cask ne várjanak kötelezõ jeleggel olyan eredményt ami nekik jo. van lehetõségük jobbat csinálni a kormány segitsége nélkül is nem??

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

- tudom, hogy a nép akaratának érvényre juttatásárol van szo, régebben még a tüntetések idején volt egy cikk, hogy nem az a demokrácia hogy elfoglaljuk a tv-t meg egyéb intézéményt, elmondjuk, felolvassuk amit akarunk és aki nem ért egyet velünk az nem magyar ill. azzal szemben erõszakot alkalmazunk. (tóta w. írta)

Miért akkor mi?

4 évente 1 X? :)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás

- tudom, hogy a nép akaratának érvényre juttatásárol van szo, régebben még a tüntetések idején volt egy cikk, hogy nem az a demokrácia hogy elfoglaljuk a tv-t meg egyéb intézéményt, elmondjuk, felolvassuk amit akarunk és aki nem ért egyet velünk az nem magyar ill. azzal szemben erõszakot alkalmazunk. (tóta w. írta)

Ennyire nem világos, hogy miért mennek a zûrök már második éve??
Amennyiben a kormány felrúg minden olyan erkölcsi és jogi törvényt amit fel lehet rúgni, miért várjuk el az emberektõl, hogy otthon üljenek és a tv-t nézve várják a köv. 4 évi választásokat??
Ha ez lenne, az sokkal nagyobb problémákat vetne fel.
De lehet idegeskedni ha reggel fél órával hamarabb kell elindulni valami sztrájk miatt...
Ja, meg a futóversenyek miatt is...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Kala!
Mit mond a jog arra az esetre, ha szakszervezetek szereptévesztésben vannak, és politikai erõnek képzelik magukat?

Melyik párt színeiben jutottak be most a parlamentbe? Illetve a Liga vezetõje melyik párt tagja?

Mellesleg az Alkotmány egy jogi formába öntött erkölcsi iránymutatás, amit számtalan esetben figyelmen kívül hagynak...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Mit mond a jog arra az esetre, ha szakszervezetek szereptévesztésben vannak, és politikai erõnek képzelik magukat?

errõl az ugrik be, hogy féltik az ilyen-olyan osztályvezetõk a helyzetüket (akiknek okuk van aggodni azok nyomatják az utcán)

(vasutas sztrájk: nagyon sok vezetõ van. mindenféle kisfõnök, nagyfõnök akik ha rendesen és szervezett keretek közt dolgoznának 4ed annyian is ellátnák a feladatot

pedagogus sztrájk: mikor ezek az emberek iskolába jártak (mûvelõdésszervezõ, könyvtáros, kommunikácio szakokra) akkor nem gondolták hogy nem kell belõlük ennyi??)

utobbit kiegészíteném, hogy az építõiparbol ezrével küldték el az embereket, mégse áll kint egy se

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Mit értesz az alatt, hogy "politikai erõnek képzelik magukat", hogy nem pártsemlegesen, az általuk képviselt szakma érdekeit szem elõtt tartva mûködnek, hanem rájuk nyomja bélyegét a vezetõség politikai beállítódása?
...
..
.
Gondolom, igen, szóval tök fölöslegesen írtam le :)
Nem tudom, sztem azt, h szívás, és hogy az átpolitizálódás elkerülhetetlen, és ettõl még igyekszik hatalmat adni az ilyen jellegû szervezeteknek, merthogy pluralizmus meg miegyéb.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Kala!

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Na igen, de ez pl. kétféle népszavazást takar, meg okos közigazgatási megoldásokat, stb. és nem azt, hogy az önjelölt Robespierre jön, kijelenti, hogy õ a nép és ez és ez lesz :)

"Carpe Diem" - ez feldobta a napom! ;)
"In idem flumen bis non descendimus"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Na igen, de ez pl. kétféle népszavazást takar, meg okos közigazgatási megoldásokat, stb. és nem azt, hogy az önjelölt Robespierre jön, kijelenti, hogy õ a nép és ez és ez lesz :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

ad, 4 évenkét választás, ez a demokrácia.
ha bármikor bárkit egy kissebség (vagy akár többség) elkergethetne, azt úgy hívnák hogy gyermekmegõrzõ.

2. § (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselõi útján, valamint közvetlenül gyakorolja.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás

Az ilyen reakciókat valami elõidézte, nem? Vagy csak unatkoznak, persze. MIndenesetre, ha mér ezt említetted, érdemes arra is gondolni, hogy sikerült egy olyan alkotmányt összehozni, -illetve meghagyni a régit- ami ugye a népnek (vö. demokrácia) nem ad semmiféle módot, hogy elkergesse a kóklereket.
Persze mindezt a jelenlegi helyzettõl függetlenül és politikamentesen mondom.

ad, 4 évenkét választás, ez a demokrácia.

ha bármikor bárkit egy kissebség (vagy akár többség) elkergethetne, azt úgy hívnák hogy gyermekmegõrzõ.
Meguntam az aláírásom....

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
http://index.hu/poli...r/volgyhid0712/

"A bázisugrókat feljelentette az autópálya mérnöksége. Mint kiderült, korántsem egyszerû feladat a rendõrségnek megállapítania, pontosan miféle jogszabályt sértettek meg a mélység szerelmesei." :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Tartalmilag köszönõviszonyban sincs azzal a "régivel" a jelenlegi Alkotmány, talán csak annyiban, hogy sokkal inkább a gondoskodó állam modelljét alakítja ki pl. a benne foglalt jogokkal, a tõlünk nyugatabbra fekvõ országokhoz képest.
Nem attól lesz amúgy egy rendszer demokratikus, hogy ha száz ember kitalálja, hogy õk kormányt akarnak váltani, Szent István jobbjába meg tollat adni és azzal új Alkotmányt írni, akkor ezt megtehetik, elég lesz nekik hazavágni egy kétmilliós város közlekedését. ( vö. képviseleti demokrácia - ha pl. a J***** bejutott volna a Parlamentbe, most megpróbálhatna tenni egy jó kis konstruktív bizalatlansági indítványt )
Btw. népszavazás és közvetlen demokrácia; Svájcban hetente népszavaznak a fiúk emailen, és a rendszer mûködik, és hasznos, nálunk ugyanez elborult agyú baráti társaságok és pártok több milliárd forintos játszótere, és még csak el se mennek az emberek szavazni. Szóval nagyon meg kell fontolni sztem a közjogi intézmények kialakítását.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás

Kis kieg; a közélet sok szereplõjének nem ártana, ha forgatná egy kicsit az Alkotmányt pl. "a kormány megbízatásának megszûnése"

Az ilyen reakciókat valami elõidézte, nem? Vagy csak unatkoznak, persze. MIndenesetre, ha mér ezt említetted, érdemes arra is gondolni, hogy sikerült egy olyan alkotmányt összehozni, -illetve meghagyni a régit- ami ugye a népnek (vö. demokrácia) nem ad semmiféle módot, hogy elkergesse a kóklereket.
Persze mindezt a jelenlegi helyzettõl függetlenül és politikamentesen mondom.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
http://www.origo.hu/...ltiltottak.html

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás