Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V. Mátra Mountain Bike Maraton - 2006

- - - - -

• Please log in to reply
182 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
parej - eléggé :) (középtávot feltételezve)

tolni nem kell, mert mászás az bizony nincs benne emberes, max szétrázni fog

bár azt sem tudom, melyik távon indulsz...pl rövidtáv az full országút
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok!

Én parázok, nem tagadom. :scared: Bükkmarci óta nem ültem csak az outimon. :(
Erõnlét: mínusz, súly: plusz (a négyzeten). Kérdésem eccerû: középtáv mennyire brutál, mondjuk egy Bükkmarcihoz képest?

köszönettel, parej

ps. elméleti kérdésemnek csak annyi a gyakorlati haszna, hogy fel tudom magam készíteni a több kilométeres tolásra. :)
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
sütött a napocska, feltettem rajtnál a napszemüvegemet, és hajrá. útközben levenni macerás lett volna (meg hova tegyem), a fejem tetejére meg nem tudtam a sisak miatt feltolni.

volt egy elég sötét erdõs rész, 1-2 km hosszú lehetett, alig láttam valamit. egy kicsit nem figyeltem, estem is akkorát, azt sem tudtam, hogy a bicikli elõttem van-e, vagy mögöttem:) felpattantam, szemüveg szájba, úgy mentem ki a világosra. még jó, hogy nem lett különösebb bajom.

Mammut

Mammut

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Na mi végigküldtük a középtáv nagy részét (ami vicces, mivel nem is indulok, de érdekelt a pálya), nem vészes, simán lehet mindenhol 40-50 körül csapatni lefelé. Nem kövesebb, mint pl a Zemplén. Össztelóval meg még tekerni is lehet, szóval okés. Ami nem tetszett, az a vége - mivel utálok leszállni...az még oké, hogy a fejnagyságú kövek között bukdácsolok felfelé egy 10%-os emelkedõn, meghogy egymás után gázolok fatörzseken, de amikor egy teljes fa, ágakkal meg minden, hever keresztbe, az már sok...utálok leszállni, s egy helyen muszáj volt. Speciel alatta lehetett átkúszni. De talán kitakarítják. Hiányoltam a "terminátor" mászást - gyakorlatilag végig közép- és nagytányér. Egyébként voltak sárfoltok, amiket lusta voltam kerülgetni, szóval most jó posványos lett a verda. Aki meg parázik a kövek miatt, annak ajánlok egy HHH edzõkört, ahhoz képest a Mátramarci kispályás.

Tegnap voltam a 85km-es rész Galyatetõi kitérõjén. Több mint 3 óra volt a 30km. Végig kistányéron. A távon 3 ördögoldalt* megszégyenítõ mászással (*az kb 27 terminátor egyenérték). Tehát a mindenkinek kijáró célegyenesmászás laza kis szõnyeggyûrõdés a 85km-es emelkedõihez képest.

Talaj nagyrészt vízálló, szilárd, köves burkolaton vasúti zuza szerû szórással, ezért a lejtõkön inkább 20-30km/h-val fékezgettem és nem mertem hajtani. Emelkedõk egyértelmûen TVT jellegûek (Toljam, Vagy Tekerjem)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
McGywer: Np, csak elsõre mindenki ezt mondja és leszarozza szerencsétlen nyergem (ill õk a csövet), és ezért volt érzékeny pont :-).

Sztem ez normális, egy kis zselés betét nem helyettesít 2-3 cm rugóutat; nagy sebességnél nagyon jó; és ennyi,itt sokat nem ér, ami ennél hatékonyanabban megszüntetné a rázást (merevfarosnál) nem tudok...

Hát az enyém is 'annyi esze van' kategória teló; valszínû elõzõ tulaj keményebb rugókat rakott bele; akartam bele puhát venni, de azt mondják már nem kapni hozzá alkatrészt :( .
Mivel kicsit lötyög is jövõre veszek egy normális(abb) telót, de idén már nincs rá keret :(

Sz'al várunk még régebbi emlékeket pályáról ami még hasznos lehet nekünk Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

balint76

balint76

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
sziasztok. Én nem agodom a sár miadt lejutasi gondom van. akivel mentem volna lecsuszott az 5000ft. nevezésröl. Nekem megvan így lemondta. Varia:a)vala(hez)kivel beszállnék.... >B) velemjön 1vagy 2 fõ és ugy jutok le Tel:06209213017 vagy ide irhatok csütörtökön vissza nezek. Pápá

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Rühellem mikor a nyeregcsõvel keverik össze; én nem írtam ilyet.
Rugós Nyereg. http://img.tar.hu/mc...mg/24529169.jpg

Bocs, akkor nem rugós nyeregcsõ hanem nyereg.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Igen, hallottam iylet hogy a capa keményecske, az én Judym is eléggé az, piros rugó van benne, nem tudom milyennek számít, csak azt tudom hogy rohadt kemény :( .

nem keményecske, hanem szar:)

ilyen telótól ne várjon sokat az ember, városba elmegy. akinek meg annyi esze van, menjen vele maratonokon is. nekem annyi eszem van:D de egy szavam sem lehet, örülök, hogy ennyi is van, és minden tiszteletem a merev villásoké. és a szingleszpídeseké!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Szerintem felesleges már ennyire elõre parázni. Rugós nyeregcsõ szerintem értelmetlen, akkormár egy normális nyereg. Túlfújt gumi megint felejtõs, mert elpattog és sodródik. Hátra ne 100g-os belsõt tegyél ha félsz h. felütöd.
Nekem fekete-sárga Explorer lesz elõl-hátul, csikön belsõvel, és szerintem puha telókkal fogom küldeni. Nem hinném hogy a verseny az igazán szopatós részeken menne, ahol inkább csak kõ van és köztük egy kis föld is néhol.

Rühellem mikor a nyeregcsõvel keverik össze; én nem írtam ilyet.
Rugós Nyereg. http://img.tar.hu/mc...mg/24529169.jpg

Tolnám én puha telóval ha lehetne... ettõl már csak keményíteni tudok :(

Igen, hallottam iylet hogy a capa keményecske, az én Judym is eléggé az, piros rugó van benne, nem tudom milyennek számít, csak azt tudom hogy rohadt kemény :( .

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
Tavaly nagyon örültem neki, hogy a teleszkóp miatt péppé rázódtak a csontjaim.
Mondjuk egy gyenge rst capa t5-ösöm volt, de ha összahasonlítom a többi maratonnal, azokhoz képest sokkal jobban rázott az út. Vagyis a gép. Rövid távon.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Szerintem felesleges már ennyire elõre parázni. Rugós nyeregcsõ szerintem értelmetlen, akkormár egy normális nyereg. Túlfújt gumi megint felejtõs, mert elpattog és sodródik. Hátra ne 100g-os belsõt tegyél ha félsz h. felütöd.
Nekem fekete-sárga Explorer lesz elõl-hátul, csikön belsõvel, és szerintem puha telókkal fogom küldeni. Nem hinném hogy a verseny az igazán szopatós részeken menne, ahol inkább csak kõ van és köztük egy kis föld is néhol.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Na mi végigküldtük a középtáv nagy részét (ami vicces, mivel nem is indulok, de érdekelt a pálya), nem vészes, simán lehet mindenhol 40-50 körül csapatni lefelé. Nem kövesebb, mint pl a Zemplén. Össztelóval meg még tekerni is lehet, szóval okés. Ami nem tetszett, az a vége - mivel utálok leszállni...az még oké, hogy a fejnagyságú kövek között bukdácsolok felfelé egy 10%-os emelkedõn, meghogy egymás után gázolok fatörzseken, de amikor egy teljes fa, ágakkal meg minden, hever keresztbe, az már sok...utálok leszállni, s egy helyen muszáj volt. Speciel alatta lehetett átkúszni. De talán kitakarítják. Hiányoltam a "terminátor" mászást - gyakorlatilag végig közép- és nagytányér. Egyébként voltak sárfoltok, amiket lusta voltam kerülgetni, szóval most jó posványos lett a verda. Aki meg parázik a kövek miatt, annak ajánlok egy HHH edzõkört, ahhoz képest a Mátramarci kispályás.

Gyuri bá;
A nyomvonalról meg annyit, hogy 50-es tempónál a kékesrõl lefelé a "nagykövesen", megnézem, hogy hogyan tud bárki is nyomvonalat váltogatni - én sodródtam ahová a lejtõ beterelt. Nem állítom, hogy merevgéppel nem lehet megnyerni, de azért adni fog a hátnak rendesen.

Mellesleg esõ és sár lesz, jobb ha hozzászoktok. Hiszen maraton vagy mi. :D Na most ennek a függvényében hozzatok magatokkkal 2.0-nál nagyobb gumit, ahogy gyurri87 javasloja, s majd tolhatjátok végig, ugyanis a Mátra sara ragadós. Nekem pl ma, az 1.95-ös szééépen 2.5-ösre hízott egyes szakaszokon. Én idén az összes maratonom 1.7-essel zúztam végig. (-Zemplén)

Ja, még1...ti láttátok mivel ment pl a tavalyi rövidtáv elsõ 5 helyezettje? (bocs ha csak 4...) Megsúgom...1.5-ös (meg 1.3-as) SLICKkel. Valamelyiken még pici bordák is voltak. (valami Conti túragumi asszem)

Hát, akkor asszem itt a rugós nyergem sokat nem fog segíteni (fõleg nagyobb sebességnél a hepe-hupákat nyeli el, a kövek okozta 'vibráción' nem sokat segít - de nagyobb baj hogy kõkemény a telóm és jelexerint agyrázkódást fogok kapni így (megint, mint máskor fini hosszú köves szakaszon) :( ).

Szal 2" feletti gumi ide vagy oda, ha jól értem tapadós gyag lesz, így hanem akarok dührohamot kpani megint a blokkoló kerekek miatt, akkor inkább 1,8"os sárgumma mint 2,1es CC. (fenébe, ha vizes lesz rohadtul fog csúszni a köveken :( )

Optimál,is nyomás ha jól sejtem annyi lesz amennyit csak bele tudok fújni?

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
A tavalyi hosszú távban viszont voltak combos emelkedõk. Ha valaki azt hiányolja, tudom javasolni. Gondolom idén is pakolnak bele. Nekem nagyon tetszett. Sajna a kapott 2 felütéses deffekt már nem annyira...De ez az én hülyeségembõl adódott, nem találtam meg az optimális nyomást.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Gyuri bá;
A nyomvonalról meg annyit, hogy 50-es tempónál a kékesrõl lefelé a "nagykövesen", megnézem, hogy hogyan tud bárki is nyomvonalat váltogatni - én sodródtam ahová a lejtõ beterelt. Nem állítom, hogy merevgéppel nem lehet megnyerni, de azért adni fog a hátnak rendesen.

Mellesleg esõ és sár lesz, jobb ha hozzászoktok. ;) Hiszen maraton vagy mi. :D Na most ennek a függvényében hozzatok magatokkkal 2.0-nál nagyobb gumit, ahogy gyurri87 javasloja, s majd tolhatjátok végig, ugyanis a Mátra sara ragadós. Nekem pl ma, az 1.95-ös szééépen 2.5-ösre hízott egyes szakaszokon. Én idén az összes maratonom 1.7-essel zúztam végig. (-Zemplén)

Ja, még1...ti láttátok mivel ment pl a tavalyi rövidtáv elsõ 5 helyezettje? (bocs ha csak 4...) Megsúgom...1.5-ös (meg 1.3-as) SLICKkel. Valamelyiken még pici bordák is voltak. ;) (valami Conti túragumi asszem)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
Nahh! Úgy néz ki nem lesz esõ....
Milyen a pálya állapota most?Csütörtök fríss, tiszta idõre számíthatunk, a sok napsütést kevés felhõ zavarja. A szél napközben gyenge lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hõmérséklet csúcsértéke 21, 25 fok között alakul.

Péntek melegszik az idõ, a sok napsütést kevés felhõ zavarja. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hõmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Szombat tovább melegszik az idõ,és nyári hõmérsékletekre számíthatunk. A sok napsütést kevés felhõ zavarja. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hõmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.
Team Heavy Pedál Szeged

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Talaj vagy a hegy miatt?

Nem is tudom, a talajjal nem volt különösebb bajom. Úgy emlékszem, hogy rajt után kimentünk a parkolón keresztül, és egy köves, sziklás, gyökeres meredek erdei lefele jött. Ott aztán volt anyázás rendesen. Nagyon kellett vigyázni, satufékkel mentem. Dh-soknak örömlejtõ!

A hegyoldalakban sok helyen mintha sárga, de inkább vörös föld lett volna, szerintem az valami agyagos talaj lehet, ami ha megázik, HALÁL! :) Bát itt is köves volt.

Remélem nem kevertem össze másik maratonnal, ha igen, javítsatok ki.

A szintkülönbséggel azt hiszem nem volt anniyra nagy gond. A tüdõmet máshol is ki szoktam köpni:)

Ja, és volt olyan sötét erdei rész, ahol csak 2 másodpercre nem figyeltem, olyat taknyoltam, hogy amikor felkeltem, azt se tudtam, hogy elõttem, vagy mögöttem van a keróm.

Szóval csak okosan!

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 posts

Kíváncsi vagyok mikor kezdõdik a rossz idõ miatti parázás és a sárgumi kérdés :D

gondoltam már beleolvasok ebbe a topicba is..:) hamar fényderült rá h ebben is a sármiatti aggódásról olvashatok maj csak...amúgy mátrába a legballonosabb gummát hozza mindenki magával...jó nem kell 2.5öst ha netán az is akad otthon..de a rövidtáv kivételével erõsen ajánlott a 2"< gumi...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Van valakinek a hosszútávhoz szinttérképe?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Nekem még nem volt össztelós gépem, de a merevfarúnak is megvan a maga elõnye, kirázódik a vesehomok. Egyébként lehet olyan nyomvonalat találni, hogy csak egy-egy rövid szakaszon okoznak gondot a kövek. A köves út viszont nem olyan saras, ennek is van elõnye. Nekem egyszerûbb a képlet, mivel nincs nagyobb számú külsõ készletem, megyek azzal ami van esõben, homokban, kövesen.

Nekem meg van sár+CC; de pl hiába jó a CC gumi 95%ban, ha a maradék 5%ban csak a sárgumival tudok pl haladni.

De ha azt mondjátok ilyen köves, akkor a folyamatos esõzések ellenére is inkább az IRC-t teszem vissza; szélesebb és jobb a intája erre...

Öszteló itt sem lesz, rázzuk a sevekövet :D

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Nekem még nem volt össztelós gépem, de a merevfarúnak is megvan a maga elõnye, kirázódik a vesehomok. Egyébként lehet olyan nyomvonalat találni, hogy csak egy-egy rövid szakaszon okoznak gondot a kövek. A köves út viszont nem olyan saras, ennek is van elõnye. Nekem egyszerûbb a képlet, mivel nincs nagyobb számú külsõ készletem, megyek azzal ami van esõben, homokban, kövesen.