Jelentkezz be Regisztrálj
Bükk maraton aug.6
Írta 2006. július 25. - 13:34
Hosszú.
Nem ragadós, hanem csúszós agyag volt. Éppen elkezdett esni, mire odaértem. Aki elõttem futott be, még kemény talajon tépett a cél felé. Vagyis pár óra alatt elnyelte a rét a reggeli esõt.
Kellemetlen volt, hogy az utolsó egy km-en kellett többször eldobni a bicót, de ezt leszámítva esõben is tekerhetõ a pálya.
Nagy metszete van a Bükk és Szilvásváradi Maraton pályájának. Tudjuk, hogy milyen körülmények voltak idén a Szilváson és sokan befejeztés a versenyt, tehát már túl is beszéltük a témát.
Öhm... nem tudjuk - én nem tom. Duna marcin voltam... míg mások helyel közzel tudták tolni, nekem NAGYON sûrûn eltömõdött, gyakorlatila gnme tudtam tolni, és akkor már nem is bírtam a hátamra/vállamra venni. Szal ezt nem akarom, inkább nem megyek, vagy nemtom... vért izzadtam a végén... A csúszós sár nem érdekel, azzal nem volt gondóvatosan mentem, fel és lefele is elvoltam azzal. De a ragadós az má' nem... Akkor vagy sárgumi vétel (
Eladó középtáv nevezésre egyelõre vevõ vagyok ha van vkinek eladó!
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2006. július 25. - 12:54
Elméletileg a régi nevezöt átirják az új nevére.Tehát csak a rajtszám marad,az adatok változnak.Irjon akinek a nevén van a nevezés egy emailt az adataitokkal,mert másképp nem csinálják meg-igy is csak vonakodva...Tapasztaltam.De megcsinálták.az elõnevezés átadása hogyan történik? az elõnevezett nevén indul ilyenkor az illetõ, vagy a nevet át lehet iratni?
Írta 2006. július 25. - 11:07
Írta 2006. július 25. - 11:02
Középtáv?
Többtõl is hallottam hogy van agyagos rész bükkmarcin
Hosszú.
Nem ragadós, hanem csúszós agyag volt. Éppen elkezdett esni, mire odaértem. Aki elõttem futott be, még kemény talajon tépett a cél felé. Vagyis pár óra alatt elnyelte a rét a reggeli esõt.
Kellemetlen volt, hogy az utolsó egy km-en kellett többször eldobni a bicót, de ezt leszámítva esõben is tekerhetõ a pálya.
Nagy metszete van a Bükk és Szilvásváradi Maraton pályájának. Tudjuk, hogy milyen körülmények voltak idén a Szilváson és sokan befejeztés a versenyt, tehát már túl is beszéltük a témát.
Írta 2006. július 25. - 10:52
A verseny napján nevezésre nincs lehetõség!
:chin:
Írta 2006. július 25. - 09:44
Nem tudom pontosan melyik mászás lehet az, de szép hanyattesõs. Legyen fekete ló a neve mert nem ismerjük és biztos hasba fog rúgni vagy ledob magáról...Hali!
Már épp kérdezni akartam mikor kerülnek fel a szintek, aztán ma már ott virított.
Egy kérdés máris, hátha van itt egy illetékes. A közép és a hosszú táv második "hosszabb" mászásáról valaki tudna pár szót írni, hogy miféle/fajta? Mondjuk az ördögoldalhoz hasonlítva. Mert attól is meredeknek tûnik... Ahogy nézegettem a tavalyi szintet ez a rész nem volt benne. Csak hogy mire készüljek...
Kérdezd meg itt: http://www.mtbsport....e=viewforum&f=5
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. július 25. - 09:31
Már épp kérdezni akartam mikor kerülnek fel a szintek, aztán ma már ott virított.
Egy kérdés máris, hátha van itt egy illetékes. A közép és a hosszú táv második "hosszabb" mászásáról valaki tudna pár szót írni, hogy miféle/fajta? Mondjuk az ördögoldalhoz hasonlítva. Mert attól is meredeknek tûnik... Ahogy nézegettem a tavalyi szintet ez a rész nem volt benne. Csak hogy mire készüljek...
Írta 2006. július 25. - 07:57
Szombatig még elértek! 0620-373-8594, 0652-434-722, nagy.tamas(kukac)index.hu
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. július 24. - 22:11
A rovidtav pedig tenyleg nagyon konnyu, tavaly kiprobaltam, az egyetlen gazos resz a vege elott a sineken atszaladgalas volt. (le kellett szallnom)
Írta 2006. július 24. - 21:32
Írta 2006. július 24. - 20:40
Ha sár lesz megint,akkor kemény lesz a vége.A nagy többség általában beragad a füves-sáros részen,még jó hogy utána aszfalt van.Nem tudom emléxel-e a Duna marcis szenvedéseimre (14 v 15 oldalon), horror volt, 1km/h-val sem tudtam haladni
Írta 2006. július 24. - 20:32
Igen,a vége.A szölöhegyek mellett lefelé,utána pici aszfalt,pici mászás és cél.Nem vészes,söt...
Nem tudom emléxel-e a Duna marcis szenvedéseimre (14 v 15 oldalon), horror volt, 1km/h-val sem tudtam haladni
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2006. július 24. - 19:31
A rövd táv direkt úgy van kijelölve, hogy azon bárki könnyedén végigmenjen, tehát nem kell tõle félni! A rajttól aszfaltos út megy a kálmánhegyi leágazóig, onnan pedig egy köves dózerút visz felfelé. Néhûny kilométer után ugyanez az út elindul lefelé (itt kell kicsit vigyázni, de eggyáltalán nem vészes) bevisz egészen Felsõtárkányba, onnan pedig a kerékpárúton a célba.
Szóval rövidtávon eltévedni igen nehéz, és a pálya akármilyen idõben remekül végigtekerhetõ.
igazából a kerékpárutas szakasz nem a célig tart, hanem a szõlõhegyeknél van egy rövid, de meredek murvás felfele, itt figyelni kell, fõleg spdvel, mert ha valaki mondjuk feladja elõtted, akkor nincs sok lendületed és dõlés van. utána a célig nagyjából szûz mezõn mész keresztül (najó, kicsit le van taposva az út, de látszik rajta, hogy nem gyakran használják). itt figyelni kell, mert van egy veszélyes rész, !!!-es, egy vízelvezetõ árok, és annak az aljára van lefektetve egy kartonnal letakart raklap (legalábbis tavaly így volt). ha ebbe nagyobb sebességgel belerongyolsz, akkor egy jó nagyot repülsz elõre. de nem nehéz a rövidtáv...
Írta 2006. július 24. - 17:55
Igen,a vége.A szölöhegyek mellett lefelé,utána pici aszfalt,pici mászás és cél.Nem vészes,söt...Középtáv?
Írta 2006. július 24. - 16:30
Középtáv?Talán két éve volt, hogy csúszott a rajt, ezért egy órán át ázott a pálya mire elindulhattunk és az elsõ egy órában is szakadt az esõ. 2.1-es gumikkal gond nélkül végigtekertem. (Leszámítva a végén lévõ csúszkálást.) Tehát nem kell annyira parázni!
Írta 2006. július 24. - 12:51
Aki ismeri a Rövidtáv pályáját, az írja le részletesen pls, hogy milyen, mert a bukkmaraton.hu-n csak egy térkép van, és azon nem látszódik, hogy milyenek a terepviszonyok.
kössz
A rövd táv direkt úgy van kijelölve, hogy azon bárki könnyedén végigmenjen, tehát nem kell tõle félni! A rajttól aszfaltos út megy a kálmánhegyi leágazóig, onnan pedig egy köves dózerút visz felfelé. Néhûny kilométer után ugyanez az út elindul lefelé (itt kell kicsit vigyázni, de eggyáltalán nem vészes) bevisz egészen Felsõtárkányba, onnan pedig a kerékpárúton a célba.
Szóval rövidtávon eltévedni igen nehéz, és a pálya akármilyen idõben remekül végigtekerhetõ.
Írta 2006. július 24. - 08:36
Írta 2006. július 23. - 16:49
Egyébként azért kapálóztam annyira az esõ miatt, mert 2 napja és ma dagonyáztunk rendesen!
Most értem be, eddig takarítottam a paripát...
A "pálya" erdõs felén nem esett az esõ, ám odaértünk egy völgyös izéhez, ahol viszont minden tiszta sár volt!
Haverom:
Gyerünk be, ne parázz már! Simán kijutunk belõle! Csak itt a szar egy kicsit!
Na jó.... Mint mindig sikerült belerángatnia a "SZARBA" a szuper ötleteivel! :clap:
Leértünk a dombról, aztán minden tiszta sár volt, jobban mint az elõbb...
Olyan másfél óra húza-vona után ránksötétedett!
A vége az lett hogy Majdnem 4 órát cipeltünk, húztuk, a bicónkat, teljes sötétségben az isten háta mögött olyan 4 km-en keresztül...
Ezt a ráncigálást úgy kell elképzelni hogy a WCS stucnim bal oldaláról teljesen lekopott a felirat! :scared: Ráadásul a nagy kínlódások közepette elkapott minket egy szúnyograj! Annyian voltak hogy akkora szárnyhangjuk volt mint egy kisebb méhrajnak! Olyan 100-150 csípés körül megúsztuk...
De ezek ilyen vadállatok voltak, mert a zoknimat is átcsípték!
Nem csoda hogy ennyi szúnyoggal találkoztunk, hiszen a völgy bizonyos részét szinte állandóan láp meg víz borítja!
Miután kiértünk a bitumenre, ahogy csak tudtuk letisztítottuk a gépeket, de amikor ahaverom hazaért, a bikemérleg még mindig 26 Kg-osnak mutatta a bringát!
A másnapi tisztítás sem volt egyszerû, mivel elég sok cuccot darabokra kellett szednem! Olyan 3 órámba tellett mire sikerült megtisztítanom rendesen! fogkefe, körömkefe,rongy, meg rengeteg víz!
A mai napom azért közel sem volt ennyire vészes, és a mosás sem tellett több idõbe mint 1,5 óra...
Az elsõ nap igazi varacskosdisznónak éreztem magamat! Feledhetetlen élány volt!:lol1:
Mondjuk volt már ennél brutálisabb dagonyám is, ám ez még friss élmény!
A mainak ráadásul még szaga is van!
...azthiszem le kéne már tusolnom!
Szóval neeeeeeeeeeemakarok saras pályát látni!
Ezzel kicsit sikerült lohasztanod Bükkös lelkesedésemet, ugyanis Dunamaratonon a sárban szántást/vonszolást, míg környéken egy defekt és rossz pótbelsõ miatt a szúnyograj tápláléka feelinget átéltem már :-(
Én Esztergom/Tatabánya közül mennék, ha vkinek beférnék autóba, az zsír lenne! (Természetesen állom az útiköltségem!)
Írta 2006. július 22. - 21:17
kössz

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére